Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια βοηθεια σχετικα με ΗΡΩΝ. Γιατι λετε το Yellow One Home και οχι το Yellow Free Home;

Το FREE εχει χαμηλοτερη κιλοβατωρα, χωρις παγιο και επισης δεν εχει δεσμευση. Τι δεν εχω καταλαβει ομως;

Επεξ/σία από Witcher1st
  • Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Μια βοηθεια σχετικα με ΗΡΩΝ. Γιατι λετε το Yellow One Home και οχι το Yellow Free Home;

Γιατί το one έχει κλειδωμένη τιμή kwh μέχρι τέλος Μαρτίου, σαφώς πιο συμφέρουσα από την αντίστοιχη τιμή του free.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, Witcher1st said:

Το FREE εχει χαμηλοτερη κιλοβατωρα, χωρις παγιο και επισης δεν εχει δεσμευση. Τι δεν εχω καταλαβει ομως;

Λεει όμως στην χαμηλή αυτή τιμή προστίθεται και ο μηχανισμός διακύμανσης. Δεν είναι η τελικη τιμή Kwh τα 0.084 που βλεπεις.Αυτό πρέπει να παίζει περιπου κοντά στα 20 λεπτά η Kwh.

Είναι πρόγραμμα κατάλληλο για κλειστα εξοχικά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οποιος το επιλέξει θα κλαίει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, madboy said:

Λεει όμως στην χαμηλή αυτή τιμή προστίθεται και ο μηχανισμός διακύμανσης. Δεν είναι η τελικη τιμή Kwh τα 0.084 που βλεπεις.Αυτό πρέπει να παίζει περιπου κοντά στα 20 λεπτά η Kwh.

Είναι πρόγραμμα κατάλληλο για κλειστα εξοχικά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οποιος το επιλέξει θα κλαίει.

Διάβασε το E.4.1

Δεν έχει μηχανισμό διακύμανσης μέχρι 31/3 το yellow one

Spoiler

Screenshot_2025-01-27-11-07-59-253_com.google.android_apps.pdfviewer.jpg.5a30b6be92b2fb4052f2f3bea43fad23.jpg

Edit: τώρα κατάλαβα ότι λέτε για το free, αυτό έχει μηχανισμό διακύμανσης, ναι...

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκριτικό εξελάκι του juanjk δεν ισχύει?

Μπράβο στον φίλο btw που συνεχίζει το έργο των doomnx κ κοράκιου!

Με αφορμή το yellow one, να υποθέσω χάνεται η έκπτωση συνέπειας σε περίπτωση τουρισμού, ακόμη και διάρκειας 1-1.5 μήνα?

Επεξ/σία από simba88
Δημοσ.
4 minutes ago, simba88 said:

Και στα δυο εφαρμόζεται ο μηχανισμός, μέχρι 31/3 σταθερή είναι απλά η βασική χρέωση προμήθειας.

Στο yellow one δεν εφαρμόζεται μηχανισμός διακύμανσης μέχρι 31/3.

Δημοσ.
6 minutes ago, ekrepali said:

Στο yellow one δεν εφαρμόζεται μηχανισμός διακύμανσης μέχρι 31/3.

Εκανα αιτηση και περιμενω τηλεφωνο τωρα. Για να δουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, simba88 είπε

Και στα δυο εφαρμόζεται ο μηχανισμός, μέχρι 31/3 σταθερή είναι απλά η βασική χρέωση προμήθειας.

Το συγκριτικό εξελάκι του juanjk δεν ισχύει?

Μπράβο στον φίλο btw που συνεχίζει το έργο των doomnx κ κοράκιου!

Με αφορμή το yellow one, να υποθέσω χάνεται η έκπτωση συνέπειας σε περίπτωση τουρισμού, ακόμη και διάρκειας 1-1.5 μήνα?

Kαι τα δύο έχουν μηχανισμό, απλώς το yellow one 2 έχει σταθερή τιμή μέχρι 31/03. 

Ισχύει το excel, αν δεις κάποιο λάθος πες μου.

Χάνεται στις κιλοβατώρες του τελικού λογαριασμού. Μπορείς να κάνεις το εξής αν δεν έχεις πολύ μεγάλες καταναλώσεις που θα επηρεάσουν τις υκω: Μόλις λάβεις τον 1ο ή 2ο λογαριασμό τον εξοφλείς και κάνεις αίτηση αλλαγής παρόχου δηλώνοντας την ένδειξη του λογαριασμού που πλήρωσες ώστε στον τελικό που θα εκδοθεί να λάβεις τη συνέπεια και να μη χρεωθείς πιθανότατα άλλες κιλοβατώρες (ίσως να μην είναι εφαρμόσιμο αν καθυστερεί να εκδώσει λογαριασμό).

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωπ σωστά, ωραίος @ekrepali!

Αναφέρεσαι σ'αυτό ε?

Spoiler

E4.1 «Αναστολή εφαρμογής του Μηχανισμού Διακύμανσης στη Χρέωση Προμήθειας για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2025» τόσο σε υφιστάμενους όσο και σε νέους Πελάτες, ήτοι στους Λογαριασμούς που θα εκδοθούν για την περίοδο κατανάλωσης των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2025 των Παροχών που εκπροσωπούνται στο Yellow One Home 2 από τον Προμηθευτή κατά το διάστημα αυτό, η Χρέωση Προμήθειας για την κατανάλωση της Παροχής του Πελάτη θα προκύπτει αποκλειστικά και μόνο βάσει της Βασικής Χρέωσης Προμήθειας του Ε.Ο.3.2.2.1 ανωτέρω

Επεξ/σία από simba88
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι στο κυμαινόμενο της ΔΕΗ, έχω κατανάλωση έτους από Δεκέμβριο σε Δεκέμβριο 3.700kWh ημέρας και 1.300kWh νύχτας (σύνολο 5.000) με συνολικό κόστος 1.280€.

Κοίταζα τις εναλλακτικές λύσεις και οι υπολογισμοί μου έβγαλαν: 

ELPEDISON Bright 12M (0,1049€/kWh, πάγιο 7,9€, δώρο supermarket 50€): ~ 1.100€ - 50€ supermarket το έτος

PROTERGIA value secure 12M (0,099€/kWh, πάγιο 9,90€): ~ 1.080€ το έτος

ZENITH direct plus 12Μ (0,095€/kWh, πάγιο 9,90€, δώρο 6 πάγια) ~ 990€ το έτος

Δεν έχω φύγει ποτέ από ΔΕΗ και φοβάμαι τα μικρά γράμματα. Η Zenith δείχνει για τα δεδομένα μου η οικονομικότερη. Διάβασα και τους όρους αλλά δεν είδα να αναφέρει ότι μπορεί να αλλάζει η τιμή της κιλοβατώρας αν ξεπεράσεις κάποιες κιλοβατώρες. Ισχύει? Προχωράω Zenith τώρα? Περιμένω να αλλάξει ο μήνας μήπως και βγούνε άλλα πακέτα? Δώστε καμιά συμβουλή οι πιο έμπειροι.

Επίσης θα ήθελα μια πρόταση για ένα σπίτι σε χωριό. Δεν μένει μόνιμα κάποιος και πηγαίνουμε μόνο Πάσχα μία βδομάδα, καλοκαίρι 2 μήνες με χρήση aircondition και σκόρπια κάτι λίγα Σαββατοκύριακα μέσα στο χρόνο. Δεν έχω δει καθόλου τις επιλογές, όποιος μπορείς ας με συμβουλέψει και για αυτήν την περίπτωση.

Δημοσ.

Δεν έχουν κλίμακα καμιά από τις παραπάνω προσφορές. Οι τιμές Protergia και Ζενιθ είναι με συνέπεια. Τα promo δώρα ισχύουν μέχρι τέλος Γενάρη. Πιστεύω αν βγει κάτι θα είναι σε αντίστοιχη τιμή με τα παραπάνω σε σταθερό τιμολόγιο.

Στο χωριό μπορείς να βάλεις κάτι με δωρεάν πάγιο και δώρο πχ elpe smart zero με δώρο σκλαβενίτη

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, juanjk είπε

Kαι τα δύο έχουν μηχανισμό, απλώς το yellow one 2 έχει σταθερή τιμή μέχρι 31/03. 

Ισχύει το excel, αν δεις κάποιο λάθος πες μου.

@juanjk Έλα φίλε! Αν μιλάμε για το Yellow One ex ante που βλέπω στην καρτέλα του Τουρισμού, το βλέπω στα 0,17197€, που μάλλον σημαίνει ότι υπολογίζεις κανονικά τον μηχανισμό διακύμανσης.

Thanx για το tip με τη συνέπεια, θα το δοκιμάσω!

Επεξ/σία από simba88
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, simba88 είπε

@juanjk Έλα φίλε! Αν μιλάμε για το Yellow One ex ante που βλέπω στην καρτέλα του Τουρισμού, το βλέπω στα 0,17197€, που μάλλον σημαίνει ότι υπολογίζεις κανονικά τον μηχανισμό διακύμανσης.

Το παλαιό one exante πλέον για Γενάρη όντως έχει μηχανισμό και βγαίνει στην τιμή αυτή. Το νέο one 2 exante που ισχύει για αιτήσεις από 01/01 έχει τον ίδιο μηχανισμό αλλά τον παραπάνω όρο που αναγράφηκε ότι για τον 1ο τρίμηνο του 2025 δεν θα εφαρμοστεί ο μηχανισμός. Κρατάω τα μη εμπορικά διαθέσιμα για λίγο και μετά το τέλος ισχύος τους για να μπορεί κάποιος να βλέπει στοιχεία αν είναι ήδη στο πρόγραμμα.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 2
Δημοσ.

Α μλστα, μάλλον πρέπει να κατεβάσω το επικαιροποιημένο εξελακι, αν υπάρχει 😁

Να'σαι καλά!

Μια ερώτηση ακόμη, είμαι απ'τον Σεπτέμβρη στο Power home smart night -45%..Τι παίζει μ'αυτο, πότε αποχαιρετούμε την έκπτωση?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, simba88 είπε

Μια ερώτηση ακόμη, είμαι απ'τον Σεπτέμβρη στο Power home smart night -45%..Τι παίζει μ'αυτο, πότε αποχαιρετούμε την έκπτωση?

Η έκπτωση ισχύει για 12 μήνες από την υπογραφή του συμβολαίου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...