Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια βοήθεια όποιος μπορεί για ζενίθ. Σε δύο παροχές με ίδιο πρόγραμμα και ίδια ημερομηνία αλλαγής παρόχου ήρθαν διαφορετικοί λογαριασμοί . Στον έναν 20% έκπτωση με πάγιο και κρατική έπιδοτηση ενώ στον άλλο 40% έκπτωση χωρίς πάγια . IMG_7700.jpeg.c803d2ef47e20b2a8d3e7dffb6c3eb48.jpegIMG_7699.jpeg.106f57878fc72111bbcc2781f80e503b.jpeg

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μια ερώτηση για Ζενιθ.

Περίπου 8-9 μήνες τώρα εχω κατανάλωση 280 κιλοβατώρες σε σπίτι.

Ξαφνικά στον τελευταίο λογαριασμό ήρθε κατανάλωση περίπου 1400 κιλοβατώρες.

Πως μπορεί να 5χ η κατανάλωση σε ενα μήνα, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό μέσα στο σπίτι.

Δεν έχω ακόμα τον λογαριασμό, αλλά η ενημέρωση εγινε τηλεφωνικά απο Ζενιθ, μιας και μου στέλνουνε πρώτα με μήνυμα το ποσό.

Εχει τύχει σε άλλον; Και αν ναι, πως το επίλυσε το θέμα; 

Φαίνεται εντελώς τρελό.

Επεξ/σία από danis44
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, giannis808 said:

Καιω περίπου 300-400 τον χειμώνα και κάπως λιγότερες το καλοκαίρι. Μέσο όρο θα έλεγα 300 τον μήνα μέσα στο έτος. Λόγω των υψηλών παγίων στα σταθερά πιστεύω ότι δεν με συμφέρει κανένα σταθερό αυτή την στιγμή. 

Νομίζω δεν σε συμφέρει να αλλάξεις. Η χρέωση για τον πάροχο (ΜΟΝΟ) φαίνεται στο Excel. Ο πάροχος Α έχει ακριβή ονομαστική KWh και πάγιο 5€ αλλά δίνει δώρο 130€ με 9μηνη δέσμευση οπότε το πραγνατικό πάγιο είναι αρνητικό (-9,44). Ο πάροχος Β έχει φτηνότερη τιμή KWh αλλά πάγιο 9,90. Και οι δύο βγαίνουν ακριβότεροι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Zenith που την υπολογίζω 0,17607*0,55=0,09684 με την έκτωση 45%. Φυσικά δεν ξέρω πόσο θα είναι στο μέλλον αλλά φεύγεις όποτε θέλεις αν βρείς κάτι καλύτερο. Αν ξέραμε το μέλλον θα είμαστε όλοι πλούσιοι...
image.png.b710bfd9319adf420bd90597e1b307d2.png 

8 minutes ago, danis44 said:

Καλησπέρα, μια ερώτηση για Ζενιθ.

Περίπου 8-9 μήνες τώρα εχω κατανάλωση 280 κιλοβατώρες σε σπίτι.

Ξαφνικά στον τελευταίο λογαριασμό ήρθε κατανάλωση περίπου 1400 κιλοβατώρες.

Πως μπορεί να 5χ η κατανάλωση σε ενα μήνα, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό μέσα στο σπίτι.

Δεν έχω ακόμα τον λογαριασμό, αλλά η ενημέρωση εγινε τηλεφωνικά απο Ζενιθ, μιας και μου στέλνουνε πρώτα με μήνυμα το ποσό.

Εχει τύχει σε άλλον; Και αν ναι, πως το επίλυσε το θέμα; 

Φαίνεται εντελώς τρελό.

Ναι είναι παράλογο. Τις καταναλώσεις τις παίρνει από την ΔΕΔΔΗΕ.
Μπές στο site της Zenith και κατέβασε τον λογαριασμό σε PDF να δείς τους μετρητές. Υποθέτω είναι εκκαθαριστικός...

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.

Έψαξα τους παλιούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και για πρώτο μήνα(δεν έχει μπει ακόμα η έκπτωση συνέπειας) είμαι στα 12€ κάτω στις 440kw στο μπλε της Ζενίθ σε σχέση με της ΔΕΗ(Γ1)

Δημοσ.

Επειδή όλοι στα τηλέφωνα αναφέρονται στην  ΡΑΕ αν ξέρει κανένας που ακριβώς οι διάφοροι πάροχοι αναρτούν τις τελευταίες τιμές KWh ας δώσει το link. Εγώ δεν το βρίσκω!

Δημοσ.
2 minutes ago, MessengerOfGood said:

Επειδή όλοι στα τηλέφωνα αναφέρονται στην  ΡΑΕ αν ξέρει κανένας που ακριβώς οι διάφοροι πάροχοι αναρτούν τις τελευταίες τιμές KWh ας δώσει το link. Εγώ δεν το βρίσκω!

google ραε τιμές 

Δημοσ.
20 minutes ago, ekrepali said:

google ραε τιμές 

Προφανώς googlαρα διάφορα (και αυτό που λές) και δεν τις βρήκα, οπότε, αν θέλεις, πές μου που τις βρήκες εσύ τις τιμές. Α ναι: ψάχνω και για τις αντίστοιχες τιμές φυσικού αερίου.
Πάντως βρήκα αυτό που βολεύει κάπως: https://www.revma-online.gr/ αλλά μόνο για ρεύμα...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Προφανώς googlαρα διάφορα (και αυτό που λές) και δεν τις βρήκα, οπότε, αν θέλεις, πές μου που τις βρήκες εσύ τις τιμές. Α ναι: ψάχνω και για τις αντίστοιχες τιμές φυσικού αερίου.
Πάντως βρήκα αυτό που βολεύει κάπως: https://www.revma-online.gr/ αλλά μόνο για ρεύμα...

https://invoices.rae.gr

Δημοσ.
4 ώρες πριν, TeoTheDoctor είπε

Μια βοήθεια όποιος μπορεί για ζενίθ. Σε δύο παροχές με ίδιο πρόγραμμα και ίδια ημερομηνία αλλαγής παρόχου ήρθαν διαφορετικοί λογαριασμοί . Στον έναν 20% έκπτωση με πάγιο και κρατική έπιδοτηση ενώ στον άλλο 40% έκπτωση χωρίς πάγια . IMG_7700.jpeg.c803d2ef47e20b2a8d3e7dffb6c3eb48.jpegIMG_7699.jpeg.106f57878fc72111bbcc2781f80e503b.jpeg

Το ένα είναι με το παλαιό smart night -40% ενώ το άλλο με το νέο smart night-20% που διατίθεται από 12 Νοέμβρη και μετά. Ελεγξε τι έχεις υπογράψει γιατί σε τιμολογουν με άλλο πρόγραμμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε τι μπαλιτσα παιζει αυτη η Βολτον?! Το νεο φλατ το ειδατε?! 18 ευρω παγιο κ 0.099/kwh 🤪 οι υπολοιποι να βγαλουν κατι τετοια το επομενο διαστημα, μας βλεπω για ΔΕΗ 🫡 

Edit: βαζει τιμη συνεπειας στο παγιο... δλδ νταξ... απο 18 στα 9.90 ... μιλαμε για τρελη ευκαιρια ( not )!!!!! 

Ας ετοιμαστουμε για γερο παπατζιλικι ... 

Επεξ/σία από mdkamael

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...