Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lokirulerofhell είπε

Το θέμα είναι να συνδεθούν οι απώλειες με το επιτρεπτό έσοδο του ΔΕΔΔΗΕ που ζητάει ο ΕΣΠΕΝ. Είναι το πιο λογικό, εσύ κάνεις την πατάτα, εσύ πληρώνεις και όχι ο καταναλωτής. 

Η καθε εταιρεια μπορει να ζηταει οτι θελει. Στο τελος ομως το τι θα αποφασισει η εκαστοτε ρυθμιστικη αρχη ειναι αλλο θεμα. Ας μην καταστροφολογουμε πριν παρθει καποια αποφαση. Χωρις να υπονοω οτι πρεπει να μαστε αφελεις. Ας επικεντρωθουμε λιγο στα γεγονοτα που διενεργουνται real time οπως πχ η επιτελους διασυνδεση της Κρητης ( κ κατα συνεπεια σταδιακα το υπολοιπο Αιγαιο ) με την υπολοιπη ηπειρωτικη Ελλαδα που μεταφραζεται σε μειωση ΥΚΩ ... βεβαια αυτο γυρναει μπουμερανγκ οπου ο ΔΕΔΔΗΕ μπορει να ζητησει αυξηση επιτρεπομενων εσοδων καθως εχει να συντηρησει διαθαλασσιες υποδομες... oh, well ... neverending story... 

• Like 1
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Η καθε εταιρεια μπορει να ζηταει οτι θελει. Στο τελος ομως το τι θα αποφασισει η εκαστοτε ρυθμιστικη αρχη ειναι αλλο θεμα. Ας μην καταστροφολογουμε πριν παρθει καποια αποφαση. Χωρις να υπονοω οτι πρεπει να μαστε αφελεις. Ας επικεντρωθουμε λιγο στα γεγονοτα που διενεργουνται real time οπως πχ η επιτελους διασυνδεση της Κρητης ( κ κατα συνεπεια σταδιακα το υπολοιπο Αιγαιο ) με την υπολοιπη ηπειρωτικη Ελλαδα που μεταφραζεται σε μειωση ΥΚΩ ... βεβαια αυτο γυρναει μπουμερανγκ οπου ο ΔΕΔΔΗΕ μπορει να ζητησει αυξηση επιτρεπομενων εσοδων καθως εχει να συντηρησει διαθαλασσιες υποδομες... oh, well ... neverending story... 

Βασικά αυτές οι διασυνδέσεις είναι κομμάτι της ρυθμιζόμενης βάσης του ΑΔΜΗΕ κ όχι του ΔΕΔΔΗΕ ωστόσο γενικά όπως τα λες είναι. Στις περισσότερες χώρες τα ΥΚΩ βέβαια χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι ότι αλλάζει κάτι, αλλά τουλάχιστον οι χρεώσεις δεν είναι κρυφές με τον τρόπο που τις έχουμε τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, lokirulerofhell said:

Βασικά αυτές οι διασυνδέσεις είναι κομμάτι της ρυθμιζόμενης βάσης του ΑΔΜΗΕ κ όχι του ΔΕΔΔΗΕ ωστόσο γενικά όπως τα λες είναι. Στις περισσότερες χώρες τα ΥΚΩ βέβαια χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι ότι αλλάζει κάτι, αλλά τουλάχιστον οι χρεώσεις δεν είναι κρυφές με τον τρόπο που τις έχουμε τώρα.

Απλα εδω υποτιθεται μεγαλο μερος των ρυθμιζομενων ηταν γιατι τα νησια και κυριως η Κρητη εκαιγαν ακριβο πετρελαιο για ρευμα και με τις ηλεκτρικες διασυνδεσεις υποτιθεται θα μειωνοταν αυτη η επιβαρυνση γιατι δεν θα χρειαζοταν λχ να χρηματοδοτουμε το ρευμα της Κρητης, της Μηλου κτλ.

Τωρα με την μικρη Κρητη ενεργοποιημενη και τη Μεγαλη Κρητη ετοιμη για φουλ το 2025, γιατι ακομα πληρωνουμε πανακριβα ρυθμιζομενες και θελουν και αυξησεις, μονο αυτοι ξερουν γιατι μας κοροιδευουν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Σκέφτομαι να πάω στη Ζενιθ στο Power Home Direct Plus. Έχω γύρω στις 3,000 kWh το χρόνο οπότε νομίζω η Ζενίθ είναι μια καλή επιλογή. Τι λέτε;

Επίσης, εάν πάρω τηλέφωνο κλπ μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο σε τιμές/δώρα κλπ ή ό,τι βλέπω online είναι; Αν είναι έτσι να κάνω online τη διαδικασία.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έχω μία δύσκολη ερώτηση,

σε σπίτι με 3φασική παροχή μόλις συνδέθηκε 10άρι φωτοβολταϊκό με το καθεστώς net metering μετά από πάρα πολλές καθυστερήσεις!

Ο πάροχος μέχρι τώρα ήταν πάντα ΔΕΗ χωρίς καμία επιλογή χρώματος (για διάφορους λόγους) και κατανάλωση περίπου 1000-1200 kWh ανά μήνα.
Με τι κριτήριο διαλέγουμε πάροχο; Όποιον και να ρωτήσω μου λέει μην το πειράξεις, άστο όπως είναι. Νομίζω ότι χάνεις όσο ρεύμα δώσεις στο δίκτυο, το οποίο κανονικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εντός 3ετίας, αλλά αυτό δεν έχει δώσει ακόμη ρεύμα στο δίκτυο........

(Σε άλλες 2 οικογενειακές παροχές με μηνιαία κατανάλωση 200kWh και έχω κάνει τις αλλαγές μου σε κίτρινο και τελικά σε μπλε σε όποιον πάροχο συμφέρει σύμφωνα με τα εξελ που κυκλοφορούν και ευχαριστώ όσους αφιερώνουν χρόνο σε αυτα!)

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, geor92 είπε

Καλησπέρα! 

Σκέφτομαι να πάω στη Ζενιθ στο Power Home Direct Plus. Έχω γύρω στις 3,000 kWh το χρόνο οπότε νομίζω η Ζενίθ είναι μια καλή επιλογή. Τι λέτε;

Επίσης, εάν πάρω τηλέφωνο κλπ μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο σε τιμές/δώρα κλπ ή ό,τι βλέπω online είναι; Αν είναι έτσι να κάνω online τη διαδικασία.

Ευχαριστώ!

Δεν κακη επιλογη, ειδικα με το 6μηνο δωρο τα παγια. Πιστευω ομως θα συμφωνησουν αρκετοι, πως για καποιον που δεν θελει τουρισμο, αυτη η εβδομαδα δεν αποτελει κ τη καλυτερη για μονιμες δεσμευσεις τυπου 12μηνου, κυριως γιατι ελοχευουν νεα προγραμματσκια στον οριζοντα σε ενα 7ημερο.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Δεν κακη επιλογη, ειδικα με το 6μηνο δωρο τα παγια. Πιστευω ομως θα συμφωνησουν αρκετοι, πως για καποιον που δεν θελει τουρισμο, αυτη η εβδομαδα δεν αποτελει κ τη καλυτερη για μονιμες δεσμευσεις τυπου 12μηνου, κυριως γιατι ελοχευουν νεα προγραμματσκια στον οριζοντα σε ενα 7ημερο.

Ημουν έτοιμος να κλείσω πρόγραμμα για 3 σπίτια (δικό μου, αδερφού και γονιών). Να είσαι καλά και ευχαριστώ θερμά!

Θα περιμένω!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσοι εχετε βαλει Volton πριν λιγους μηνες με την προσφορα του Skroutz, εχετε παει καπου αλλου ή σκοπευετε να πατε συντομα;

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Οκ άρα να περιμένω μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου λες;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, geor92 είπε

...αν δεν βιάζεσαι τόσο πολύ να αράξεις κάπου οπωσδήποτε και επιπλέον έχεις απορία τι ωραία κίτρινα θα βγουν τώρα που καταργήθηκαν τα μπλε 6μηνα, θα λεγα ναι. Και κίτρινο να μη θες, θα γίνει μάλλον σφαγή για να δεσμεύσουν κόσμο σε 12μηνα κ πλέον 24μηνα μπλε για το επόμενο διάστημα, αφού η νέα τάση τώρα στο 25 αυτό επιτάσσει. 

Δημοσ.
38 minutes ago, Witcher1st said:

Οσοι εχετε βαλει Voltron πριν λιγους μηνες με την προσφορα του Skroutz, εχετε παει καπου αλλου ή σκοπευετε να πατε συντομα;

Volton-Elpedison-Ηρων.

Και αν βγει καμια προσφορά τον Φεβρουάριο με βλεπω για εκει. Να φαμε το 50αρικο του Ηρων για καμια εβδομάδα  μιας και καιμε αρκετά λόγω θέρμανσης και συνεχίζουμε τα ταξίδια.😀

Δημοσ.
4 minutes ago, madboy said:

Volton-Elpedison-Ηρων.

Και αν βγει καμια προσφορά τον Φεβρουάριο με βλεπω για εκει. Να φαμε το 50αρικο του Ηρων για καμια εβδομάδα  μιας και καιμε αρκετά λόγω θέρμανσης και συνεχίζουμε τα ταξίδια.😀

Στη Volton ποσο εκατσες; Ισα-ισα για το κουπονι στο skroutz; Τα δωρεαν παγια νομιζω ηταν για 3 μηνες;

Δημοσ.

Δύο αιτήσεις έκανα στην προτεργια και οι δύο είχαν λάθη. Η μια είχε λάθος διεύθυνση και τηλέφωνο και η άλλη είχε το πρώτο ψηφίο των κιλοβατώρων λάθος και σημαντικό κιόλας, αντί για πχ 65000, είχε 5000...

Θέλει καλό έλεγχο σε αυτά που σας στέλνουν. 

Δημοσ.
2 hours ago, eselor said:

Ημουν έτοιμος να κλείσω πρόγραμμα για 3 σπίτια (δικό μου, αδερφού και γονιών). Να είσαι καλά και ευχαριστώ θερμά!

Θα περιμένω!

Περιμενε γιατι ακουγεται οτι η ΔΕΗ θα βγαλει λεει πολυ καλο προγραμμα σταθερο τις επομενες μερες μεχρι τελος μηνα (ετσι διαδιδει τουλαχιστον).

2 hours ago, geor92 said:

Ως ανωτερω αν δεν βιαζεσαι και θες ΔΕΗ.

Ισως αν η ΔΕΗ κανει ρελανς με κατι ανταγωνιστικο να αναγκασει και τους αλλους για κατι καλο. Ιδωμεν και οψομεθα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...