Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, sanfergr said:

Καλημέρα είμαι στην protergia και μου εκδίδονται λογαριασμοί με καθυστέρηση στην χρέωση,δηλαδή του Ιανουαρίου έχει περίοδο τιμολόγησης για τον Οκτώβριο,μήπως γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγω γίνεται αυτό, ευχαριστώ.

Αν έχεις να τα πληρώσεις όλα μαζεμένα... άνοιξε αίτημα στο myrae με αιτιολογία τη συχνότητα του λογαριασμού και ζήτα να εκκαθαριστούν άμεσα όλες οι επιτόπιες καταμετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχουν τιμολογηθεί. Θα σε πάρουν τηλέφωνο να σου πούνε παπαριές, ζήτα επίμονα να εκδωθούν οι λογαριασμοί και πες τους ότι είναι απαράδεκτο να βρίσκεσαι σε κύκλο τιμολόγησης με 3 μήνες καθυστέρηση. Στην γραπτή απάντηση τους που θα πούνε τις ίδιες παπαριές, πάτα κόκκινο και γράψε ότι δε θα κλείσεις το αίτημα αν δε λάβεις τους λογαριασμούς.

Εγώ έχω 2 παροχές στη protergia... στη 1η του μαγαζιού έρχονται οι λογαριασμοί στην ώρα τους... δηλαδή καταμέτρηση 20/12, πήρα λογαριασμό 15/1... και τους προηγούμενους μήνες αντιστοίχως.

Στο σπίτι έχω μείνει πολύ πίσω. 

Έναρξη εκπροσώπησης 21/8.

Επιτόπια καταμέτρηση ΔΕΔΔΗΕ 29/8. Έκδοση λογαριασμού 15/10.

Επιτόπια καταμέτρηση ΔΕΔΔΗΕ 26/9. Έκδοση λογαριασμού 15/11.

Μετά αρχίζει το δράμα... στις 3/10 έγινε απένταξη από ΚΟΤ, δε δικαιούμαι φέτος. Η protergia δε τιμολογεί στον ίδιο λογαριασμό ΚΟΤ και χωρίς ΚΟΤ βάσει αναλογίας ημερών. Σπάνε τη κατανάλωση και βγάζουν ξεχωριστό λογαριασμό για ΚΟΤ, ξεχωριστό χωρίς ΚΟΤ.

Γίνεται λοιπόν η επιτόπια του ΔΕΔΔΗΕ 30/10. Για κάποιο λόγο σκαλώνει η τιμολόγηση και δε βγαίνει καθόλου λογαριασμός τον Δεκέμβριο.

Στις 15/1 βγάζουν εκκαθαριστικό για ΚΟΤ με περίοδο κατανάλωσης 26/9 - 3/10.

Εκρεμμούν αυτή τη στιγμή οι τιμολογήσεις για:

- 4/10 - 30/10

- Επιτόπια Νοεμβρίου

- Επιτόπια Δεκεμβρίου

- Και σε 8 μέρες θα γίνει και η επιτόπια Ιανουρίου.

Δηλαδή είμαι 4 μήνες πίσω στη τιμολόγηση και η απάντηση που μου έδωσαν προφορικώς και γραπτώς είναι ότι δε γίνεται να μου βγάλουν κι άλλους λογαριασμούς... αφού μόλις τώρα εκδώθηκε λογαριασμός (στις 15/1 για κατανάλωση 26/9 - 3/10)!

Θα πατάω κόκκινο μέχρι να τους εκδώσουν... ή μέχρι να φτάσουμε διαμεσολαβητή. Κι έχω ζητήσει εννοείται και τις ποινικές ρήτρες που ορίζει ο ΚΠΗΕ.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Καλά δεν μπορούσες να στέλνεις ένδειξη στο ΔΕΔΔΗΕ καμιά κιλοβατώρα κάθε μήνα/2μηνο?

Εστειλα στην εφαρμογή του Ηρωνα μετά την έκδοση του 1ου λογαριασμού. Ο 2ος λογαριασμός ήρθε πάλι μη ενημερωμένος.

Δεν μου είχε χρειαστεί ποτέ, τόσα χρόνια το χωριό δεν είχα ποτέ έναντι λογαριασμούς με εικονικές ενδείξεις όταν ήμουν στην ΔΕΗ. Ερχόταν πάντα σωστά ο λογαριασμός χωρίς να δηλώσω τίποτα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
23 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Πόνζι είναι, αλλά λίγο "αθώα". Παίρνεις λινκ σύστασης από κάποιον και αυτός κερδίζει 50€ & εσύ 5χ10€. Αν εσύ κάνεις μετά κάποια σύσταση (πχ τους γονείς σου) εσύ θα πάρεις 50€ & οι γονείς σου 5χ10.

οκ και πως παιρνουμε το λινκ συστασης?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimmysss! είπε

καλησπερα και απο εμενα. Θα ήθελα να ρωτησω την αποψη σας: για σπιτι 60ΤΜ

με ετησια καταναλωση 20/12/23-22/12/24 (369 μερες) -> 1324 KW τι παροχο προτεινετε;

Τωρα ειναι στο ΔΕΗ γ1 πρασινο ( αν τα λεω καλα). Προκειται για γυναικα που δεν κατσει να αλλαζει παροχους ολη την ωρα κλπ κλπ

Φίλε μου με τόσο μικρή κατανάλωση, άστο όπως είναι και μην παιδεύεσαι.., μόνο τουρισμός αξίζει σε αυτά.., άντε να γλιτώσεις και 20€ το χρόνο, σιγά τα λεφτά..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Kozanitis1 said:

Φίλε μου με τόσο μικρή κατανάλωση, άστο όπως είναι και μην παιδεύεσαι.., μόνο τουρισμός αξίζει σε αυτά.., άντε να γλιτώσεις και 20€ το χρόνο, σιγά τα λεφτά..

Τοσο μικρες ειναι οι διαφορες;;; Υπολογιζει  για το 2025 να εχει αυξημενη καταναλωση γιατι θα ειναι σχεδον 2 ατομα για το ενα 6μηνο. Αλλαζει τιποτα σε αυτο;

Επισης αν μεινει στη ΔΕΗ, μπορει να βαλει νυχτερινο (και αν ναι εχει εξτρα χρεωση;)

(Συγγνωμη αν σας φαινονται γελοιες οι ερωτησεις μου αλλα δεν εχω ιδεα και θελω να τη βοηθησω οσο γινεται)

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, EvriGS είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά και συγχαρητήρια για τη δουλειά που βάλατε στο excel. 

Αυτές είναι οι καταναλώσεις που είχαμε το 2024 στη ΔΕΗ. Το σπίτι είναι μονοκατοικία 90τμ με 2 άτομα. Οι περισσότερες κιλοβατώρες καταναλώνονται απο ηλεκτρικό θερμαντικό τους μήνες Νοεμβριο με Απρίλιο. 

Δεν ξέρω αν πληρώνω πολλά η λίγα γιαυτό είμαι εδώ κυρίως για να συγκρίνω. 

Σας ευχαριστώ. 

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΡΕΣ kWh ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Γ1 Οικ Τιμολόγιο ΙΑΝ - ΦΕΒ 56 983 260,00 €
Γ1 Οικ Τιμολόγιο ΙΑΝ - ΑΠΡ 121 1.795 170,00 €
Γ1 Οικ Τιμολόγιο ΑΠΡ - ΙΟΥΝ 61 627 153,00 €
Γ1 Οικ Τιμολόγιο ΙΟΥΝ - ΙΟΥΛ 30 269 75,00 €
Γ1 Οικ Τιμολόγιο ΙΟΥΛ - ΑΥΓ 32 264 79,00 €
Γ1 Οικ Τιμολόγιο ΑΥΓ - ΣΕΠ 29 255 75,00 €
ΚΟΤ B ΣΕΠ - ΟΚΤ 30 345 79,00 €
ΚΟΤ B ΟΚΤ - ΝΟΕ 28 398 98,00 €
ΚΟΤ B ΝΟΕ - ΔΕΚ 32 875 219,00 €

ΣΥΝΟΛΟ 5811 1.208,00 €

Θα πρότεινα κάτι από τα παρακάτω ως μόνιμη λύση

1. zenith direct plus 12Μ 0,095 συνέπεια, 9,90 πάγιο 6 πάγια δώρο 2. elpedison bright 12M 0,1049, 7.90 πάγιο, δώρο 50€ σκλαβενίτη 3. protergia value secure 12M 0,099 συνέπεια, 9.90€ πάγιο, 5χ10€ δώρο σύστασης 

1 ώρα πριν, jimmysss! είπε

με ετησια καταναλωση 20/12/23-22/12/24 (369 μερες) -> 1324 KW τι παροχο προτεινετε;

Τωρα ειναι στο ΔΕΗ γ1 πρασινο ( αν τα λεω καλα). Προκειται για γυναικα που δεν κατσει να αλλαζει παροχους ολη την ωρα κλπ κλπ

Αφού θέλει μόνιμη λύση και έχει μικρή κατανάλωση θα πρότεινα το nrg hybrid 2.0 0,095 και 3,5 έως 5 πάγιο κίτρινο αρκεί να μην ξεπερνά τις 150KWh/μήνα γιατί μετά εκτοξεύεται η τιμή.

Νυχτερινό μπορέι να βάλει, ειδικά αν είναι ιδιόκτητη η παροχή κάποια στιγμή θα κάνει απόσβεση το κόστος που είναι 34€+ΦΠΑ. Κάνει αίτηση online https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/ αρκεί το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου να είναι σε ισχύ.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, jimmysss! said:

Να συμπληρωσω τους λογαριασμους που εχει λαβει (καταλαβαινω αυτα που δεν ειχαν καταμετρησεις - δηλαδη ηταν κενα εκει στις ενδειξεις μετρητη ηταν εναντι) :

image.png.9b1e65be65e85b3f59e45cf7eb61e3cb.png

Δημοσ.

Είναι τραγική η nrg. Έστειλα 2/1 δικαιολογητικά για 3 παροχές. Από τότε τίποτα όσα τηλέφωνα και να έκανα. Άνοιξα χθες αίτημα ραε και σήμερα μου ήρθε μήνυμα ότι καταχωρήθηκαν τα δικαιολογητικά και έστειλαν αίτημα στον δεδδηε για την μια παροχή. Έχασα και την διορία για το 6μηνο elpedison που ήθελα να επιστρέψω (το οποίο ήδη υπέγραψα την προηγούμενη βδομάδα, όμως με πήραν τηλ ότι είμαι ήδη πελάτης τους).

Σε καταστήμα όμως που έστειλα δικαιολογητικά για τέταρτη παροχή, έγινε η αλλαγή σε 5 εργάσιμες!!!

Δημοσ.
1 hour ago, Kozanitis1 said:

τι εννοεις τουρισμος ;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, alexander098 είπε

Υπέγραψα το συμβόλαιο με τη προτεργια 16/1. Από τότε καμία ενημέρωση. Ανησυχώ μην περάσουν οι μέρες και μου πουν τη χαζή δικαιολογία που είπαν σε αρκετούς ότι ο δεδδηε απέρριψε τα έγγραφα κάτι τέτοιο.

Πάρε τηλ και ρώτα αν είναι όλα εντάξει. 

Εγώ έτσι έκανα 2 μέρες μετά την υπογραφή και μου είπαν ότι ο ΔΕΔΔΗΕ την απέρριψε και μου ζήτησαν ξανά φώτο μετρητή. Μετά από 3 εργάσιμες είχα ενεργοποιηθεί. 

Βέβαια είχα δει ότι είχε πάρει επιτόπια ο ΔΕΔΔΗΕ και τη μυρίστηκα τη δουλειά, οπότε δεν περίμενα να με πάρουν, ειδικά με αυτά που γράφονται για καθυστερήσεις. 

Να ναι καλά τα φόρουμ.... 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Μάλλον ήρθε η ώρα του χαρατσιού για τις μηνιαίες καταγραφές... Πολύ κακή εξέλιξη...

https://www.kathimerini.gr/economy/563429191/reyma-megali-ayxisi-telon-zitaei-o-deddie/

Γιατί ποιός κάνει μηνιαίες καραγραφες; Σ εμένα μια φορά το 4 μηνο έρχεται για καταγραφή. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Μάλλον ήρθε η ώρα του χαρατσιού για τις μηνιαίες καταγραφές... Πολύ κακή εξέλιξη...

https://www.kathimerini.gr/economy/563429191/reyma-megali-ayxisi-telon-zitaei-o-deddie/

το χαράτσι που ζητάει ο ΔΕΔΔΗΕ (και που το προηγούμενο είχε απορριφθεί) αφορά τις ρευματοκλοπές. που θέλει να εισπράττει περί τα 150 μύρια τον χρόνο έξτρα για να καλύπτει κάτι που αυτός είναι υπεύθυνος να προσέχει.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, bilham είπε

Δεν στέκει αυτή η δικαιολογία, ότι επειδή μας το δώσατε τον Σεπτέμβριο πρέπει να μας το δώσετε και τον Δεκέμβριο

Δεν ζήτησα του δεκεμβριου διότι δεν έχει βγει ΦΕΚ,ζητησα του σεπτεμβριου όπου στον ίδιο λογαριασμό μου έβαλαν επιδότηση αυγουστου κ όχι τ σεπτεμβριου εξου κ η απορια.

Δημοσ.
Στις 21/1/2025 στις 3:31 ΜΜ, mdkamael είπε

Κατσε... χτες ανελαβε ο Τραμπαρος. Περιμενουν να δουν ποσο τους παιρνει να αρμεξουν τον κοσμο με βλεμμα στην Ουκρανια. Τι βιαζεσαι?! 

Ειμαι στις μερες που πρεπει να αλλαξω προγραμμα και επειδη σκεφτομαι το elpedison 12M αν και εφοσον μου δοθει το winback 5x10, και εχουν και τα 50 ως το τελος του μηνα, αναρωτιεμαι αν αυτα που θα βγουν θα ειναι πιο συμφεροντα απο αυτο λογω ανταγωνισμου ή αν θα ειναι χειροτερα λογω καρτελ. Περιμενα με την καταργηση των 6μηνων να κανουν ντου με προσφορες και αυτοι κοιμουνται ορθιοι. Αναποφασιστος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dsgeo είπε

Γιατί ποιός κάνει μηνιαίες καραγραφες; Σ εμένα μια φορά το 4 μηνο έρχεται για καταγραφή. 

Σχεδόν όλη η Ελλάδα. 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...