Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!! Μολις παρελαβα τα 3 50αρικα απο Ελπε για το γιορτινο promo!! Ο πωλητης μου ειχε προτεινει κ απο 20 ευρω για συσταση σαν εξτρα δωρο αλλα απ το τηλ που με πηρανε για να μου στειλουνε τα 50 Σκλαβενιτη μου ειπαν οτι απ τις συστασεις θα με καλεσουν απο αλλου!! Ξερει κανεις κανα τηλεφωνο να τους πιεσω? Γτ εχω καταλαβει οτι αν υα αφηνεις στην τυχη, μπορει να μην τα παρεις κ ποτε

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι αιώνιος πελάτης ΔΕΗ και επιτέλους αποφάσισα ότι πρέπει να παίξω μπάλα και αλλού με τέτοιες χρεώσεις. Έχω καταναλώσεις >500kwh μηνιαία. 

Βλέπω τώρα ότι το power home select της ζενίθ είναι το οικονομικότερο και σκέφτομαι να κάνω αίτηση εκεί μιας και δεν πρόλαβα το 6μηνο της protergia. Λέει εγγύηση σταθερής τιμής μέχρι και το Φεβρουάριο 2025, μετά τον Φεβρουάριο πως πάει η διαδικασία όταν αλλάξει η τιμή? Μπορώ απλά να κάνω αίτηση σε όποιο πρόγραμμα είναι το φθηνότερο τότε; Και με τους χρόνους τί γίνεται; Υπάρχει κάποια ημερομηνία που πρέπει να προσέξω όταν θέλω να αλλάξω για να μην έχω λάθος χρεώσεις στον επόμενο λογαριασμό;

Δημοσ.
37 minutes ago, kalo said:

Καλησπέρα, είμαι αιώνιος πελάτης ΔΕΗ και επιτέλους αποφάσισα ότι πρέπει να παίξω μπάλα και αλλού με τέτοιες χρεώσεις. Έχω καταναλώσεις >500kwh μηνιαία. 

Βλέπω τώρα ότι το power home select της ζενίθ είναι το οικονομικότερο και σκέφτομαι να κάνω αίτηση εκεί μιας και δεν πρόλαβα το 6μηνο της protergia. Λέει εγγύηση σταθερής τιμής μέχρι και το Φεβρουάριο 2025, μετά τον Φεβρουάριο πως πάει η διαδικασία όταν αλλάξει η τιμή? Μπορώ απλά να κάνω αίτηση σε όποιο πρόγραμμα είναι το φθηνότερο τότε; Και με τους χρόνους τί γίνεται; Υπάρχει κάποια ημερομηνία που πρέπει να προσέξω όταν θέλω να αλλάξω για να μην έχω λάθος χρεώσεις στον επόμενο λογαριασμό;

Νομίζω πως το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεσαι είναι κίτρινο (κυμαινόμενο) και η εγγύηση σταθερης τιμής δεν είναι δεσμευτική για τον πάροχο.

Γενικά, ακόμα και για τα μπλε (σταθερά) τιμολόγια, θα ήθελα να ρωτήσω τους εδώ ειδήμονες αν είναι σίγουρα σταθερά ακόμα και σε πιθανότητα εισβολής εξωγήινων ή αν υπάρχουν ψιλά γράμματα που να λένε ότι σε περιπτώσεις μεγάλης αναταραχής της αγοράς μπορούν να τα αναπροσαρμόσουν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, desiro είπε

Καλησπερα παιδια!! Μολις παρελαβα τα 3 50αρικα απο Ελπε για το γιορτινο promo!! Ο πωλητης μου ειχε προτεινει κ απο 20 ευρω για συσταση σαν εξτρα δωρο αλλα απ το τηλ που με πηρανε για να μου στειλουνε τα 50 Σκλαβενιτη μου ειπαν οτι απ τις συστασεις θα με καλεσουν απο αλλου!! Ξερει κανεις κανα τηλεφωνο να τους πιεσω? Γτ εχω καταλαβει οτι αν υα αφηνεις στην τυχη, μπορει να μην τα παρεις κ ποτε

Τον πωλητή σου θα καλέσεις.

Εμένα μου είπε σε 1 μήνα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα και καλη χρονια με υγεια , εφυγα απο το οικιακο της elpedison στο οικιακο yellow free home του ηρων  και μου ηρθε εναντι λογαριασμος 300 κιλοβατωρων , ενω στο προηγουμενο λογαριασμο ειχα καταναλωση 5κιλοβατωρες . Μιλησα με τον ηρων  και μου ειπε οτι να μην το πληρωσω εχουνε παρει ενδειξη 12 κιλοβατωρων και με βαση αυτον θα βγει ο επομενος λογαριασμος . Μου ειπε οτι δεν κοβεται ο λογαριασμος . Ισχυει; ή να πληρωσω μονο τα δημοτικα τελη; εχει μεσα και την εγγυηση των 50 ευρω που θα βαλω παγια εντολη και θα αφαιρεθει. Τελος η χρεωση κιλοβατωρας ειναι 0,1927ευρω χωρις παγιο. Εκεινη μου ειπε οτι μεχρι και 30 κιλοβατωρες με συμφερει να μεινω  στο υπαρχον προγραμμα 30*0,20 ευρω την κιλοβατωρα 6 ευρω . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

καλησπερα και καλη χρονια με υγεια , εφυγα απο το οικιακο της elpedison στο οικιακο yellow free home του ηρων  και μου ηρθε εναντι λογαριασμος 300 κιλοβατωρων , ενω στο προηγουμενο λογαριασμο ειχα καταναλωση 5κιλοβατωρες . Μιλησα με τον ηρων  και μου ειπε οτι να μην το πληρωσω εχουνε παρει ενδειξη 12 κιλοβατωρων και με βαση αυτον θα βγει ο επομενος λογαριασμος . Μου ειπε οτι δεν κοβεται ο λογαριασμος . Ισχυει; ή να πληρωσω μονο τα δημοτικα τελη; εχει μεσα και την εγγυηση των 50 ευρω που θα βαλω παγια εντολη και θα αφαιρεθει. Τελος η χρεωση κιλοβατωρας ειναι 0,1927ευρω χωρις παγιο. Εκεινη μου ειπε οτι μεχρι και 30 κιλοβατωρες με συμφερει να μεινω  στο υπαρχον προγραμμα 30*0,20 ευρω την κιλοβατωρα 6 ευρω . 

Για τόσο χαμηλή κατανάλωση εννοείται ότι επιλέγεις προγράμματα με 0€ πάγιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, funbreaker είπε

Γενικά, ακόμα και για τα μπλε (σταθερά) τιμολόγια, θα ήθελα να ρωτήσω τους εδώ ειδήμονες αν είναι σίγουρα σταθερά ακόμα και σε πιθανότητα εισβολής εξωγήινων ή αν υπάρχουν ψιλά γράμματα που να λένε ότι σε περιπτώσεις μεγάλης αναταραχής της αγοράς μπορούν να τα αναπροσαρμόσουν.

Είναι σίγουρα σταθερή η τιμή βάσει συμβολαίου. Στην Ελλάδα όμως, δεν τηρούνται οι νόμοι και τα συμβόλαια.

Στην προηγούμενη εμπειρία προ 3ετίας, όταν οι τιμές ανέβηκαν πολύ, και χωρίς να υπάρχουν καθόλου "ψιλά γράμματα" στα συμβόλαια, με μαφιόζικο τρόπο, οι περισσότεροι πάροχοι δεν τήρησαν τα συμβόλαιά τους, και τα κατήργησαν για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τους, τελείως αυθαίρετα, υπονοώντας ότι όποιος έχει αντίρρηση να πάει στα δικαστήρια για τα ποσά που αμφισβητεί κάθε μήνα. Αυτό συνέβη σε εμένα, παρά τις διαμαρτυρίες μου μέσω ΡΑΕ, από την elpedison και απ ότι έμαθα και από άλλους πολλούς παρόχους εκτός από την ΔΕΗ (ίσως και την ΖΕΝΙΘ). Πολλοί σχολιαστές εδώ, τότε, βγήκαν (αφιλοκερδώς;) να υποστηρίξουν αυτή την μαφιόζικη πρακτική των παρόχων.

Κατά σύμπτωση, το ίδιο περίπου συνέβη σ εμένα και με την vodafone. Είχα συμβόλαιο για έκπτωση εάν δεχθώ να μην στέλνουν ταχυδρομικά τον λ/σμο, και το δέχθηκα. Μετά 1 χρόνο από την έναρξη 2ετούς συμβολαίου, κατήργησαν την έκπτωση αυθαίρετα και τελείως αναιτιολόγητα, επειδή "άλλαξαν πολιτική".

Συμπερασματικά, σε περίπτωση ζημίας των παρόχων, τα συμβόλαια ισχύουν εάν έχεις μεγάλο συμφέρον (ποσά) να πας σε δικαστήριο, με αμφισβητήσιμο αποτέλεσμα. Η ΡΑΕ θα προτιμήσει να έχουν ζημία οι καταναλωτές παρά οι πάροχοι, ασχέτως συμβολαίων. Οι καταναλωτικές ενώσεις δεν ενδιαφέρονται.

Θα υπάρξουν σίγουρα στα διάφορα ιστολόγια "σχολιαστές", που θα δικαιολογούν με διάφορες ανοησίες, την αυθαίρετη συμπεριφορά.

Επεξ/σία από Περρυ
Δημοσ.

Αυτή η Ζενιθ μιλάμε για μεγάλη σταθερότητα στο πότε βγάζει λογαρισμούς.

Τον Νοέβριο στις 15 του μήνα, το Δεκέμβριο στις 5 (μπράβο λέω) και τώρα έχει πάει 19 ο μήνας και ακόμα τίποτα. Ξέρει κανείς τι γίνεται; Αρχίζω να ανησυχώ. Είναι καλά;

Εν τω μεταξύ είναι να μου επιστρέψουν την εγγύηση γιατί έκαναν π@π@ριά με την πάγια, αλλά μάλλον τα κρατάνε για να βγάλουν από τις επενδύσεις που έκαναν με τα 50€😁

Δε βαριέσαι -40% και δωρεάν πάγια είναι αυτά...

Δημοσ.

Φοιτητής με κοτΑ και τριφασικό νυχτερινό και 1000kwh /μήνα.

Ακούω προτάσεις είτε για τουρισμό είτε όχι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ozzo είπε

1000kwh? Ακόμα και άνοιξη; Το καλοκαίρι θα χρησιμοποιηθεί το σπίτι; Γιατί με τέτοιες καταναλώσεις αξίζει και κάποιο μπλε τιμολόγιο. Αν το σπίτι το καλοκαίρι μείνει κενό θα φορτωθεις μεγάλο πάγιο και μαζί με τη χρέωση του τριφασικού από τον δεδδηε πάει πολύ. 

Δημοσ.
8 hours ago, ozzo said:

Εξόρυξη Bitcoin κάνεις;

• Haha 6
Δημοσ.
10 hours ago, physnik said:

Αυτή η Ζενιθ μιλάμε για μεγάλη σταθερότητα στο πότε βγάζει λογαρισμούς.

Τον Νοέβριο στις 15 του μήνα, το Δεκέμβριο στις 5 (μπράβο λέω) και τώρα έχει πάει 19 ο μήνας και ακόμα τίποτα. Ξέρει κανείς τι γίνεται; Αρχίζω να ανησυχώ. Είναι καλά;

Εν τω μεταξύ είναι να μου επιστρέψουν την εγγύηση γιατί έκαναν π@π@ριά με την πάγια, αλλά μάλλον τα κρατάνε για να βγάλουν από τις επενδύσεις που έκαναν με τα 50€😁

Δε βαριέσαι -40% και δωρεάν πάγια είναι αυτά...

Ακριβώς όπως τα λες … και εγώ από τις 7 Δεκεμβρίου που ήταν ο τελευταίος λογαριασμός ακόμα περιμένω να βγει 🥳🥳🥳🥳

Δημοσ.
Στις 19/1/2025 στις 1:03 ΠΜ, kalo είπε

Υπάρχει το νέο Yellow One Home 2 του Ηρων. Έχει εγγύηση τιμής μέχρι 31/3 και παίρνεις και 50ευρώ δώρο.

• Thanks 2
Δημοσ.

Τελειωνει ο μηνας και η καλη τιμη της Ελπε. Τι κανουμε για Φλεβαρη; Κανα καλο δωρο πουθενα εχει; (οχι ηρων δεν εχει καλη τιμη)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...