Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ Α & μένω σε γκαρσονίερα. Η μόνη κατανάλωση που έχω είναι η θέρμανση. Δεν έχω πλυντήριο ούτε ψυγείο. Ωστόσο μου έρχονται κάτι σαραντάρια ξεγυρισμένα από την ελπέδησον. Ξέρω ότι είναι χαμηλή η τιμή, αλλά για 22 τετραγωνικά περίμενα λιγότερα με το χαμηλότερο τιμολόγιο της αγοράς. Μου είπαν πως σε άλλη εταιρία θα πληρώνω κανα δεκάρι αλλά είμαι ασχετίλα γιατί δεν γνωρίζω από αυτά. Πχ ποιά εταιρία θα προτείνατε εσείς?

Επεξ/σία από frieck
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην εμπιστεύεσαι πλήρως τις ενημερώσεις από τηλεφωνικά κέντρα. Τα τετραγωνικά παίζουν ρόλο μονάχα στη χρέωση δήμου που δεν είναι μεγάλη ούτως η άλλως, πχ ένα 22τμ θα έχει χρέωση 8 ευρώ το μήνα σε σχέση με ένα σπίτι 90τμ που πληρώνει 15 (τυχαία τα νούμερα). 10 ευρώ το μήνα θα είναι μόνο οι χρεώσεις δήμου και ΕΡΤ. Πόσο καταναλωνεις κατά μέσο όρο περίπου σε κιλοβατώρες;

2 ώρες πριν, dsgeo είπε

Είναι το τελικό συμβόλαιο καθότι η "υπογραφή" έγινε τηλεφωνικώς με ηχογράφηση της κλήσης. Αλλά έχω δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών. 

Κάλεσε για να διορθώσουν τη μέτρηση, ίσως δεν έπεσε ακόμη η παροχή προς ενεργοποίηση στο δεδδηε και μπορεί να διορθωθεί με τη σημερινή 

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σήμερα έλαβα στο email μου το συμβόλαιο να το υπογράψω. Ανοίγοντας το συμβόλαιο στην πλατφόρμα Docusign εκτός από την περιοχή που έχει για υπογραφή έχει και σύνδεσμο για επισυναψη αρχείου. Ανεβάζω κάτι εκεί;

ΥΓ Αν και έχει περάσει η ημερομηνία κράτησαν το 6μηνο σταθερό αφού είχα κάνει την αίτηση πριν τη λήξη της προσφοράς.

Επεξ/σία από skoulas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Κακώς. Έπρεπε να στείλεις φώτο και να γράψουν τη πραγματική ένδειξη στη σύμβαση. Ζήτα οποιαδήποτε να γίνει διόρθωση.

Αν το στείλουν έτσι... ή θα χρεωθείς στη ζενίθ όλη τη κατανάλωση... η θα απορριφθεί η αίτηση εάν έχει λάβει επιτόπια ο ΔΕΔΔΗΕ με μεγαλύτερη ένδειξη από αυτή που αναγράφεται στη συμβαση

Επικοινώνησα μαζί τους και μου λένε να δώσω τηλεφωνικά ένδειξη στον ΔΕΔΗΕ ώστε αυτός να αποστείλει την ένδειξη του μετρητή με βάση δική μου μέτρηση στην Ζενίθ, δεν ξέρω κατά πόσο έχει βάση αυτό που λένε ή αν η τύπισσα ήταν άσχετη στο τηλ. 

1 ώρα πριν, juanjk είπε

Μην εμπιστεύεσαι πλήρως τις ενημερώσεις από τηλεφωνικά κέντρα. Τα τετραγωνικά παίζουν ρόλο μονάχα στη χρέωση δήμου που δεν είναι μεγάλη ούτως η άλλως, πχ ένα 22τμ θα έχει χρέωση 8 ευρώ το μήνα σε σχέση με ένα σπίτι 90τμ που πληρώνει 15 (τυχαία τα νούμερα). 10 ευρώ το μήνα θα είναι μόνο οι χρεώσεις δήμου και ΕΡΤ. Πόσο καταναλωνεις κατά μέσο όρο περίπου σε κιλοβατώρες;

Κάλεσε για να διορθώσουν τη μέτρηση, ίσως δεν έπεσε ακόμη η παροχή προς ενεργοποίηση στο δεδδηε και μπορεί να διορθωθεί με τη σημερινή 

Περίπου 240kwh έχω τον μήνα. Αλλά όπως αναφέρω και παραπάνω πέταξαν σ εμένα το μπαλάκι της διόρθωσης... Δεν οφείλουν αυτοί να ζητήσουν αρχική καταμέτρηση, επίσης ο προηγούμενος πάροχος πως θα εκδόσει τον τελικό λογαριασμό. 

Πάντα ένα μπλέξιμο με αυτές τις αχαρακτήριστες εταιρίες... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, dsgeo said:

Επικοινώνησα μαζί τους και μου λένε να δώσω τηλεφωνικά ένδειξη στον ΔΕΔΗΕ ώστε αυτός να αποστείλει την ένδειξη του μετρητή με βάση δική μου μέτρηση στην Ζενίθ, δεν ξέρω κατά πόσο έχει βάση αυτό που λένε ή αν η τύπισσα ήταν άσχετη στο τηλ. 

Eίναι άσχετη... ο ΔΕΔΔΗΕ ενεργοποιεί τη παροχή με την ένδειξη που δίνει ο πάροχος (αν η ένδειξη είναι μεγαλύτερη απ'την τελευταία επιτόπια καταμέτρηση).

Αν η ένδειξη που στείλει η Ζενίθ είναι μικρότερη απ'την τελευταία επιτόπια του ΔΕΔΔΗΕ... τότε η αίτηση θα απορριφθεί.

Κι αν έχεις τηλεμέτρηση... τότε θα ενεργοποιηθείς με τη τωρινή ένδειξη.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Eίναι άσχετη... ο ΔΕΔΔΗΕ ενεργοποιεί τη παροχή με την ένδειξη που δίνει ο πάροχος (αν η ένδειξη είναι μεγαλύτερη απ'την τελευταία επιτόπια καταμέτρηση).

Αν η ένδειξη που στείλει η Ζενίθ είναι μικρότερη απ'την τελευταία επιτόπια του ΔΕΔΔΗΕ... τότε η αίτηση θα απορριφθεί.

Κι αν έχεις τηλεμέτρηση... τότε θα ενεργοποιηθείς με τη τωρινή ένδειξη.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τηλεμετρηση.. 

Δεν πρόλαβα να αλλάξω πάροχο και θα με αναγκάσουν να κάνω καταγγελία της σύμβασης και υπαναχώρηση. Η ένδειξη που έχει δώσει αυθαίρετα η Ζενίθ είναι 36.553 ενώ η σημερινή μου ένδειξη είναι 37.527.

Αναμένω και τον εκκαθαριστικό λογαριασμό από την protergia στην οποία την 05 Ιαν 25 μέρες είχα δώσει ένδειξη 37.306.

Άρα εάν είναι έτσι όπως τα λες ελπίζω όντως να απορριφθεί και να μην μπλέξω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, dsgeo said:

Δεν πρόλαβα να αλλάξω πάροχο και θα με αναγκάσουν να κάνω καταγγελία της σύμβασης και υπαναχώρηση.

Αν με κάποιο τρόπο (πχ αν στείλουν διορθωμένες ενδείξεις από μόνοι τους) ενεργοποιηθεί κανονικά η παροχή στη Ζενίθ, κι εσύ έχεις στείλει υπαναχώρηση... τότε θα πρέπει να υπογράψεις και σύμβαση σε άλλο πάροχο... ή να ακυρώσεις την υπαναχώρηση.

Αν ενεργοποιηθείς στη Zeνίθ και στείλεις υπαναχώρηση χωρίς να υπογράψεις αλλού... τότε δε γυρνάς αυτόματα στο προηγούμενο πάροχο, αλλά στέλνουν εντολή διακοπή της παροχής στο ΔΕΔΔΗΕ.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Confused 1
Δημοσ.

Παιδιά δεν την παλεύω.

Χρειάζομαι να κάνω σύνδεση φυσικού αερίου και ρεύματος σε καινούριο σπίτι και να αλλάξω και στις μάνας μου και τα δύο που τα έχει από την προιστορία υποθέτω σε οτιναναι τιμές.

Έκανα το λάθος λοιπόν να αρχισω να παίρνω τηλέφωνα πωλητές και να ψάχνω ονλινε και κατέληξα πως δεν βγαίνει άκρη.

Οι πωλητές λένε ο καθένας ότι θέλει. Online υπάρχουν καμιά δεκαριά εταιρίες με προγράμματα και όρους που για να τα μάθεις και να κάνεις σύγκριση χρειάζεσαι άπειρες εργατοώρες με αμφίβολα αποτελέσματα και τελικά μπορεί να γλιτώσεις 10-50 ευρώ τον χρόνο.

Εσείς με ποιόν τρόπο διαλέγετε παρόχους; Ξοδεύετε αυτές τις εργατοώρες και κάνετε πίνακες εξελ και υπολογισμούς; 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Ξοδεύετε αυτές τις εργατοώρες και κάνετε πίνακες εξελ και υπολογισμούς

Υπάρχουν 3 συμφορουμίτες που κάνουν αυτή τη χρήσιμη δουλειά. 

Οι υπόλοιποι, με μια ματιά στα εξέλ τους, βλέπουμε τί παίζει.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Παιδιά δεν την παλεύω.

Χρειάζομαι να κάνω σύνδεση φυσικού αερίου και ρεύματος σε καινούριο σπίτι και να αλλάξω και στις μάνας μου και τα δύο που τα έχει από την προιστορία υποθέτω σε οτιναναι τιμές.

Έκανα το λάθος λοιπόν να αρχισω να παίρνω τηλέφωνα πωλητές και να ψάχνω ονλινε και κατέληξα πως δεν βγαίνει άκρη.

Οι πωλητές λένε ο καθένας ότι θέλει. Online υπάρχουν καμιά δεκαριά εταιρίες με προγράμματα και όρους που για να τα μάθεις και να κάνεις σύγκριση χρειάζεσαι άπειρες εργατοώρες με αμφίβολα αποτελέσματα και τελικά μπορεί να γλιτώσεις 10-50 ευρώ τον χρόνο.

Εσείς με ποιόν τρόπο διαλέγετε παρόχους; Ξοδεύετε αυτές τις εργατοώρες και κάνετε πίνακες εξελ και υπολογισμούς; 

10-50?! Τον χρονο?! αν ηταν ετσι δεν θα γινοταν χαμουλης εδω μεσα... ο σημερινος σωστος οργανωμενος ενεργειακος τουριστας ειναι σαν τους γιαπηδες τελη του 90, αλλα πολυ πιο αρτια ενημερωμενος ... ελα και συ στη παρεα μας φανταρε... ψαξε το προφιλ του doomnx κ στην υπογραφη του ( απο υπολογιστη, οχι απο κινητο ) κ θα βρεις ενα υπεροχο εξελ. Επισης ο ρευματο-korakios, κ ο juanjk εχουν τα δικα τους... διαλεγεις οποιο σε βολευει περισσοτερο. Τι pricefox κ βλακειες...θ βρεις και για αεριο... τιπ: τσεκαρε το double energy της Ζενιθ - μπλε 12μηνο με 0.095 ( τιμη συνεπειας)  τη kwh και 6μηνο δωρο τα παγια ρευματος και αεριο με 120€ δωρο... κ αν ειναι μονο 10-50€ ευρω κερδος το χρονο, σου βαζω εγω απο τη τσεπη μου τα εξοδα ολοκληρου του χρονου.

Επεξ/σία από mdkamael
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, funbreaker είπε

μπορεί να γλιτώσεις 10-50 ευρώ τον χρόνο.

50€-100€ τον μήνα γλυτώνεις ανάλογα την περίοδο. Σχεδόν δωρεάν σου βγαίνει το ρεύμα ειδικά αν έχεις και κλειστά σπίτια χωρίς κατανάλωση. Εγώ μετακινώ 5-6 παροχές τον μήνα (και 2 φορές μπορεί να τύχει) αφιερώνω ελάχιστο χρόνο  και το κέρδος είναι 300-500€ τον μήνα συνολικά σε δωρποταγές ή εκπτώσεις στον λογαριασμό.
Αν βάλεις και τις συστάσεις που υπάρχουν κατά καιρούς όπως 50€ protergia 20€ elpedison, ΗΡΩΝ κτλ το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο…

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι αδιάφοροι που πληρώνουν την kWh 15-20 λεπτά στα πράσινα για να χρηματοδοτούν τους παρόχους και να δίνουν σε εμάς δώρα 😅.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είχα κάνει αίτημα στην Protergia να με πάρει για να μπω στο Protergia value secure 6M και τώρα βλέπω ότι αυτό το πρόγραμμα σταμάτησε πριν κάνω την σύμβαση τώρα τι θα γίνει 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, GreekGames είπε

Είχα κάνει αίτημα στην Protergia να με πάρει για να μπω στο Protergia value secure 6M και τώρα βλέπω ότι αυτό το πρόγραμμα σταμάτησε πριν κάνω την σύμβαση τώρα τι θα γίνει 

Περιμενε μεχρι τεταρτη αν σε καλεσουν.... αν δεν, τη κανεις για αλλου...τωρα αρχιζουν τα ενδιαφεροντα προγραμματακια σιγα σιγα... new rules...

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...