Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lesdal είπε

Προτιμώ για 3 εως 6 μήνες να έχω το κέφαλι μου ήσυχο με μια σταθερή τιμή κιλοβατώρας όσο γινεται και μετά να αλλάζω με βαση την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Αναλογικά με το excel βλέπω εκτός του secure 6m μετά υπάρχει το Volton blue 6m με τιμή 0.088.

Απλά αν χάσεις τη συνέπεια στην Volton χάθηκες 😬

Υπάρχει πάντα το 6μηνο σταθερό της Protergia και της Nrg στα 0,095 και 9,9 πάγιο 

Αλλά μπορείς να δεις και το simple της Nrg με 0,089€/kWh έως 31/03/2025 και πάγιο που κατεβαίνει στα 3,5 με ebill και πάγια

Επεξ/σία από bilham
  • Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στο παλιό bright up της ελπε που ήταν 6μηνο και τώρα διανύω τον 7ο μήνα περιμένοντας λογαριασμό η χρέωση αλλάζει; Γνωρίζει κάποιος;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mdkamael είπε

Τι εγινε?! Ξεκινησαμε τα 2ετη προγραμματα παιδες?! 

Ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Αν κάποιος βγάλει πρόγραμμα στα 8μιση λεπτά με 9 ευρώ πάγιο για 2 χρόνια εγώ το χτυπάω πάντως. Ειδικά αν έχει και κάποιο δώρο. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stak5 είπε

Ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Αν κάποιος βγάλει πρόγραμμα στα 8μιση λεπτά με 9 ευρώ πάγιο για 2 χρόνια εγώ το χτυπάω πάντως. Ειδικά αν έχει και κάποιο δώρο. 

Με τα υπάρχοντα δεδομένα στην αγορά ενέργειας πολύ δύσκολα θα βγει διετές πρόγραμμα με τις προδιαγραφές που θέτεις στην Ελλάδα. Φυσικά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν διετείς επιλογές που όμως περιλαμβάνουν στην τιμή τους και μια πιθανή αύξηση κόστους για τους παραγωγούς ενέργειας. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Με τα υπάρχοντα δεδομένα στην αγορά ενέργειας πολύ δύσκολα θα βγει διετές πρόγραμμα με τις προδιαγραφές που θέτεις στην Ελλάδα. Φυσικά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν διετείς επιλογές που όμως περιλαμβάνουν στην τιμή τους και μια πιθανή αύξηση κόστους για τους παραγωγούς ενέργειας. 

Εχεις απόλυτο δίκιο, θα ήταν όμως ιδανικό σενάριο για ανθρώπους δεν θέλουν να αλλάζουν πρόγραμμα κάθε μήνα. Είδα έβγαλε η ΕΛΙΝ ένα πρόγραμμα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες στα 0,0699 € και 7,9 ευρώ πάγιο. Πιστεύετε συμφέρει για μικρές καταναλώσεις κάτω από 70 KWh? 

23 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Υπάρχει κάποιο λινκ με παραδείγματα τιμών από παρόχους ε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Δημοσ.
24 minutes ago, Stak5 said:

Πιστεύετε συμφέρει για μικρές καταναλώσεις κάτω από 70 KWh

Για τόσο μικρή καταναλωση, συμφερουν προγράμματα με μηδενικό πάγιο ή προγράμματα που δίνουν δώρα. Το συγκεκριμένο της ελιν όπως το υπολόγισα, βγαίνει βάση της καταναλωσής σου, περίπου 15 ευρώ ακριβότερο τον χρόνο από το σταθερό της ζενίθ που έχει τιμή 0.095/kwh και πάγιο 9,90 αλλά δίνει τα 6 πάγια δώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Για αλλαγη παροχου απο ΗΡΩΝ πριν εκδοθει ο πρωτος και τελικος λογαριασμος, το 50€ μπαινει απο econtact σε τελικο λογαριασμο;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Jason13 είπε

Για αλλαγη παροχου απο ΗΡΩΝ πριν εκδοθει ο πρωτος και τελικος λογαριασμος, το 50€ μπαινει απο econtact σε τελικο λογαριασμο;

Ναι μπαίνει ούτως ή άλλως ακόμα κι αν είναι πρώτος και τελικός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, messinia3 είπε

Η προηγούμενη εμπειρία πάντως, έδειξε ότι τα σταθερά προγράμματα στην Ελλάδα, ισχύουν μόνον όταν οι τιμές δεν ανέβουν πολύ. Οπως πριν 3 χρόνια, εάν ανέβουν πολύ τότε δεν ισχύουν, με την σιωπηρή συγκατάθεση της ΡΑΕ και του υπουργείου. Πολύ λίγοι πάροχοι τήρησαν τότε τα συμβόλαια σταθερής τιμής (ΔΕΗ).
Τελικό συμπέρασμα: το 2ετές συμβόλαιο στην Ελλάδα είναι άχρηστο στην καλύτερη περίπτωση, ισχύει μόνο για να δεσμεύσει τον καταναλωτή με διάφορους όρους (συνέπειας, μη αποχώρησης κλπ), όχι για να δεσμεύσει τον πάροχο.

Επεξ/σία από Περρυ
  • Like 11
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Περρυ είπε

Η προηγούμενη εμπειρία πάντως, έδειξε ότι τα σταθερά προγράμματα στην Ελλάδα, ισχύουν μόνον όταν οι τιμές δεν ανέβουν πολύ. Οπως πριν 3 χρόνια, εάν ανέβουν πολύ τότε δεν ισχύουν, με την σιωπηρή συγκατάθεση της ΡΑΕ και του υπουργείου. Πολύ λίγοι πάροχοι τήρησαν τότε τα συμβόλαια σταθερής τιμής (ΔΕΗ).
Τελικό συμπέρασμα: το 2ετές συμβόλαιο στην Ελλάδα είναι άχρηστο στην καλύτερη περίπτωση, ισχύει μόνο για να δεσμεύσει τον καταναλωτή με διάφορους όρους (συνέπειας, μη αποχώρησης κλπ), όχι για να δεσμεύσει τον πάροχο.

Κοινως, αυτο π θες να πεις οτι απαξ και βγαλει η ΔΕΗ 2τες προγραμμα, αμεσως βουρ στον πατσα. Το ακουω...

Δημοσ.
Στις 6/1/2025 στις 4:08 ΜΜ, papresa είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Η Ζενίθ δεν έχει καταχώρηση ένδειξης από καταναλωτή; Έτσι κατάλαβα και ενώ ήμουν στο τσακ να πάω, το ανακάλυψα και για εμένα είναι μεγάλο μείον αν ισχύει...

Δεν έχω καταλήξει ακόμη. Ενώ στην ΖΕΝΙΘ σκέφτομαι καιρό να πάω, το τελευταίο διάστημα μπήκε στο παιχνίδι και η Protergia και μάλιστα κλίνω προς αυτήν λόγω μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά και φυσικά την εγγύηση του ονόματος του Μυτιληναίου. Χθες όμως που το συζητούσα μου είπε φίλος πως έχει ακούσει ότι η δεύτερη έχει ρήτρα αναπροσαρμογής. Ισχύει; Ποια από τις 2 μου προτείνετε; Η nrg έγινε πανάκριβη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, papresa είπε

Δεν έχω καταλήξει ακόμη. Ενώ στην ΖΕΝΙΘ σκέφτομαι καιρό να πάω, το τελευταίο διάστημα μπήκε στο παιχνίδι και η Protergia και μάλιστα κλίνω προς αυτήν λόγω μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά και φυσικά την εγγύηση του ονόματος του Μυτιληναίου. Χθες όμως που το συζητούσα μου είπε φίλος πως έχει ακούσει ότι η δεύτερη έχει ρήτρα αναπροσαρμογής. Ισχύει; Ποια από τις 2 μου προτείνετε; Η nrg έγινε πανάκριβη...

Σε σταθερά προγράμματα 6μηνης διάρκειας (καταργούνται 17 Γενάρη) ή 12μηνης διάρκειας δεν υφίσταται ρήτρα αναπροσαρμογής ή μηχανισμός διακύμανσης. Όσο ακόμα προσφέρεται το Protergia Value Secure 6M είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή αν καταφέρεις μάλιστα να το υπογράψεις και μέσω σύστασης,ώστε να μηδενίσεις το πάγιο.

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Σε σταθερά προγράμματα 6μηνης διάρκειας (καταργούνται 17 Γενάρη) ή 12μηνης διάρκειας δεν υφίσταται ρήτρα αναπροσαρμογής ή μηχανισμός διακύμανσης. Όσο ακόμα προσφέρεται το Protergia Value Secure 6M είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή αν καταφέρεις μάλιστα να το υπογράψεις και μέσω σύστασης,ώστε να μηδενίσεις το πάγιο.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Στις 2 εταιρείες έχω βρει κίτρινα τιμολόγια (όπως έχω και τώρα) στην μεν Ζενίθ με 6 μήνες δωρεάν πάγιο (5€) και 77 λ. στην δε Protergia 90-91 λ. επίσης 5€ πάγιο. Μάλιστα σε κατάστημα της δεύτερης μου είπαν ότι κάθε μήνα θα με ενημερώνουν για την τιμή του μήνα.

Επεξ/σία από papresa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...