Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, favou2000 said:

Νοεμβρίου δεν υπάρχει ,Μόνο Δεκεμβρίου και ναι δεν την έβαλε σχεδόν σε κανένα η ζενίθ και ψαχνόμαστε ακόμα αρκετοί σε άλλους απάντησε ότι δεν την δικαιούμαστε λόγω η τελική τιμη ήταν κάτω 14σεντς άλλοι περιμένουμε μήπως μπει στον επόμενο λογαριασμό.

το έχει ανακοινώσει κάπου επίσημα αυτό η Ζενιθ;

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Καλησπερα εκει που εδινα Δεη γυρω στα 85€ το μηνα τώρα μου ηρθε για Δεκεμβρίου καταναλωση 200€ (πρασινο),η μονη προσθήκη ενας αφυγραντήρα 620w,οσοι ειστε προτεργια ειστε ευχαριστημενοι,η εφαρμογή τους ειναι ευχρηστη για πληρωμες και λοιπα,ειμαι λιγο ασχετος δεν εχω ασχοληθεί ποτε με αλλους παροχους αλλα δε πάει αλλο.

Βρηκα και ενα αλλο της ζενιθ που δινει λεει και καρτα υγείας 150€.

Ποια η γνώμη σας.

Και μια βλακεια ερώτηση αν βαλω το 6μηνο σταθερο της προτεργια και ληξει και δεν ασχοληθω με ριχνουν πισω στη Δεη αυτοματα?Ανανεωση μπορω να κανω αν βολευει πριν ληξει το 6μηνο συμβόλαιο? 

620w σημαίνει ότι σε 10 ώρες χρήση πχ καταναλώνει 6,2kwh και αν το χρησιμοποιείς για ένα μήνα τότε σου αυξάνει την κατανάλωση για 180+kWh.

Εύχρηστη η εφαρμογή δνε θα έχεις θέμα.

Μην κοιτάς την κάρτα υγείας εκτός αν έχει κάποια παροχή που σε ενδιαφέρει πχ κάποια δωρεάν εξέταση.

Μετά το πέρας του 6μηνου σε πάει αυτόματα σε κιτρινο τιμολογιο χωρίς δέσμευση, δεν αλλάζει ο πάροχος χωρίς εσύ να το ζητήσεις. Συγκεκριμένα στον 6ο μήνα ο συγκεκριμένος πάροχος καλεί για ανανέωση :)

36 λεπτά πριν, tempo είπε

Δεν το έχει ανακοινώσει 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tempo είπε

Παράθέτω την απάντηση που έδωσε σε συμφουρίτη σε αίτημα που άνοιξε στο my rae.

Σε απάντηση αιτήματος το οποίο υποβάλλατε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myRAE με α/α --, επαγόμαστε τα ακόλουθα.

Μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησής μας, για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με Κωδικό Πελάτη ----- θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όσον αφορά τη μη απόδοση της Κρατικής Επιδότησης για το μήνα Δεκέμβριο 24', το Υπουργείο προβλέπει τα ακόλουθα:

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής: για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 15 €/MWh ή 1,5 λεπτό/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, βάσει των ανωτέρω, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για την εν θέματι παροχή, η τελική τιμή προμήθειας αφαιρουμένων των εκπτώσεων Έκπτωση 40% διαμορφώνεται σε τιμή χαμηλότερη από αυτή της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης, συνεπώς δεν δικαιούστε την απόδοση της επιδότησης.

Με εκτίμηση,

ΖeniΘ - Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.

Τομέας Υποστήριξης Εξυπηρέτησης Πελατών

Διεύθυνση Διαχείρισης Λειτουργιών Πελάτη"

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, favou2000 είπε

Παράθέτω την απάντηση που έδωσε σε συμφουρίτη σε αίτημα που άνοιξε στο my rae.

Σε απάντηση αιτήματος το οποίο υποβάλλατε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myRAE με α/α --, επαγόμαστε τα ακόλουθα.

Μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησής μας, για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με Κωδικό Πελάτη ----- θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όσον αφορά τη μη απόδοση της Κρατικής Επιδότησης για το μήνα Δεκέμβριο 24', το Υπουργείο προβλέπει τα ακόλουθα:

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής: για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 15 €/MWh ή 1,5 λεπτό/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, βάσει των ανωτέρω, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για την εν θέματι παροχή, η τελική τιμή προμήθειας αφαιρουμένων των εκπτώσεων Έκπτωση 40% διαμορφώνεται σε τιμή χαμηλότερη από αυτή της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης, συνεπώς δεν δικαιούστε την απόδοση της επιδότησης.

Με εκτίμηση,

ΖeniΘ - Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.

Τομέας Υποστήριξης Εξυπηρέτησης Πελατών

Διεύθυνση Διαχείρισης Λειτουργιών Πελάτη"

Είδαμε και λογαριασμό με Δεκέμβριο από την ίδια εταιρεία που έδωσε επιδότηση…. Η απάντηση αυτή πάντως έχει κενά, ενώ περιμένουμε υπουργική απόφαση - υποτίθεται - ενώ η ανακοίνωση δεν αναφέρει κόφτες. 

Δημοσ.

Όντως η απάντηση έχει ασάφεια και δεν αποδεικνύεται η επίσημη επιχειρηματολογία, αφού η ανακοίνωση από του υπεν δεν αναφέρει κόφτες. Αναμένουμε και το ΦΕΚ που εκεί θα αναγράφονται με λεπτομέρειες οι προϋποθέσεις.

Δημοσ.

η ελιν για 2 χρονια εβγαλε σταθερο με 0,1149 και παγιο 9,90.Μαλιστα να ηταν η τιμμη κατω απο 10 λεπτα να πω ναι για το πάγιο. 2 χρονια ομως;παλι καλα που δεν το εχουν 5 χρονια.

😂😂😂😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2025 στις 8:22 ΜΜ, johnkzr1999 είπε

Έχω μιλήσει τηλεφωνικά με προτέργεια για μεταφορά παροχής μου απο ΔΕΗ και τους έχω στείλει τα έγγραφα που χρειάζεται για τη μεταφορά. Επειδή βλέπω οτι θα αργήσουν πολύ, είναι δεσμευτική η αποστολή των εγγράφων ή θα πρέπει να μου αποσταλεί το συμβόλαιο και να υπογραφεί για να προχωρήσει η μετάβαση; 

Δεν έχω αλλάξει στο παρελθόν πάροχο οπότε δεν γνωρίζω τη διαδικασία. Προς ελπεντισον σκέφτομαι για συντομία.

Επεξ/σία από maqqis
Δημοσ.

Έχει βγει ο πρώτος λογαριασμός στην elpedison. Πλήρωσα με την κάρτα €1 για να καταχωρηθεί η κάρτα με πάγια εντολή.

Θα βγει άλλος διορθωτικός λογαριασμός για να αφαιρεθεί η εγγύηση ή θα επιστραφεί στον επόμενο λογαριασμό;

Δημοσ.

Στις 18/12 έκανα την αίτηση στο blue generous και σήμερα μου ήρθε μήνυμα ότι "ολοκληρώθηκε η εκπροσώπησή μου" κι μπορώ να κάνω λογαριασμό στην εφαρμογή. Πρώτη φορά αλλάζω πάροχο οπότε δε γνωρίζω από πότε ισχύει η τιμολόγηση με την τιμή της ΗΡΩΝ. 24/12 λέει υπογραφή συμβολαίου. Επίσης το πρόγραμμα άλλαξε με την καινούρια χρονιά? Εγώ τότε που εκανα την αίτηση ειχε τιμή 0.0953 χωρίς όριο ενώ τώρα έβαλε όριο. Δεν πιστεύω να με έβαλαν το νέο ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, christiD είπε

Στις 18/12 έκανα την αίτηση στο blue generous και σήμερα μου ήρθε μήνυμα ότι "ολοκληρώθηκε η εκπροσώπησή μου" κι μπορώ να κάνω λογαριασμό στην εφαρμογή. Πρώτη φορά αλλάζω πάροχο οπότε δε γνωρίζω από πότε ισχύει η τιμολόγηση με την τιμή της ΗΡΩΝ. 24/12 λέει υπογραφή συμβολαίου. Επίσης το πρόγραμμα άλλαξε με την καινούρια χρονιά? Εγώ τότε που εκανα την αίτηση ειχε τιμή 0.0953 χωρίς όριο ενώ τώρα έβαλε όριο. Δεν πιστεύω να με έβαλαν το νέο ...

Δες στους ειδικούς όρους που υπέγραψες το πρόγραμμα αν είναι το νέο η το παλαιό, το νέο blue είναι ακριβό. Κάνεις εγγραφή στο myheron. Η εκπροσώπηση ξεκινά αφού εγκριθεί η αλλαγή παρόχου από το δεδδηε σου στέλνει SMS καλωσορίσματος ο Ήρων και σου λέει από ποτέ είσαι ενεργός. Ουσιαστικά, οσον αφορά από ποια ένδειξη και μετά τινολογεισαι στον Ήρων, πιθανότατα ξεκινά από την ένδειξη που έδωσες στην αίτηση Ήρων 

26 λεπτά πριν, ioanniskar είπε

Έχει βγει ο πρώτος λογαριασμός στην elpedison. Πλήρωσα με την κάρτα €1 για να καταχωρηθεί η κάρτα με πάγια εντολή.

Θα βγει άλλος διορθωτικός λογαριασμός για να αφαιρεθεί η εγγύηση ή θα επιστραφεί στον επόμενο λογαριασμό;

Θα εκδοθεί έκτακτος λογαριασμός με επιστροφή της εγγυησης

1 ώρα πριν, maqqis είπε

Έχω μιλήσει τηλεφωνικά με προτέργεια για μεταφορά παροχής μου απο ΔΕΗ και τους έχω στείλει τα έγγραφα που χρειάζεται για τη μεταφορά. Επειδή βλέπω οτι θα αργήσουν πολύ, είναι δεσμευτική η αποστολή των εγγράφων ή θα πρέπει να μου αποσταλεί το συμβόλαιο και να υπογραφεί για να προχωρήσει η μετάβαση; 

Δεν έχω αλλάξει στο παρελθόν πάροχο οπότε δεν γνωρίζω τη διαδικασία. Προς ελπεντισον σκέφτομαι για συντομία.

Θα σου σταλεί στο email σύνδεσμος για να αποδεχτείς ψηφιακά το συμβόλαιο μέσω docusign.

1 ώρα πριν, iliata2410 είπε

η ελιν για 2 χρονια εβγαλε σταθερο με 0,1149 και παγιο 9,90.Μαλιστα να ηταν η τιμμη κατω απο 10 λεπτα να πω ναι για το πάγιο. 2 χρονια ομως;παλι καλα που δεν το εχουν 5 χρονια.

😂😂😂😂

Ε μπορούσαν και πιο χαμηλά όντως , αναμένουμε κινήσεις και από άλλους :)

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η ζενίθ είχε "πατήσει" στο ΦΕΚ που αφορούσε το Σεπτέμβριο μιας και από τότε δεν έχει βγει πιο πρόσφατο.Οταν βγει του Δεκεμβρίου και δεν υπάρχει το όριο του 0,14 τότε προφανώς είναι υποχρεωμένοι να την καταβάλουν.Το θέμα είναι πότε θα βγει.

Άρθρο 1

Τροποποίηση του άρθρου 2 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/9.2.2022 κοινής υπουργικής απόφασης

Στο άρθρο 2 «Δικαιούχοι της επιδότησης», προστίθεται 17ο εδάφιο ως εξής:

«Για τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2024, δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, καθώς και οι καταναλωτές που είναι δικαιούχοι των ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΎΛ), οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα, όπως ορίζονται με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107/21.11.2023, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).»

• Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, juanjk είπε

Δες στους ειδικούς όρους που υπέγραψες το πρόγραμμα αν είναι το νέο η το παλαιό, το νέο blue είναι ακριβό. Κάνεις εγγραφή στο myheron. Η εκπροσώπηση ξεκινά αφού εγκριθεί η αλλαγή παρόχου από το δεδδηε σου στέλνει SMS καλωσορίσματος ο Ήρων και σου λέει από ποτέ είσαι ενεργός. Ουσιαστικά, οσον αφορά από ποια ένδειξη και μετά τινολογεισαι στον Ήρων, πιθανότατα ξεκινά από την ένδειξη που έδωσες στην αίτηση Ήρων 

Είδα το συμβόλαιο. Ανεξαρτήτου ύψους της κατανάλωσης αναφέρει. Μου έφυγε ένα βάρος.Θα περιμένω φυσικά τον πρώτο λογαριασμό. 

Όντως η μέτρηση που έστειλα για την αίτηση ταυτίζεται με αυτήν του λογαριασμού της ΔΕΗ. 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, enteacher04 said:

Θα ήθελα να αλλάξω πάροχο σε παροχή με χαμηλή κατανάλωση, που τώρα είναι elpedison, και έχει περάσει και από Ήρων και volton για τουρισμό.

Σκεφτόμουν για Protergia 6μηνο, αλλά διαβάζω ότι πλέον δεν γίνεται (?).

Αν δεν γίνεται, τότε τι μου προτείνετε; Αλλιώς, αν ακόμα ισχύει, θα μπορούσα να έχω και εγώ μια πρόσκληση;

Ευχαριστώ πολύ για τις προσκλήσεις, χρησιμοποίησα την πρώτη που μου έστειλαν, ελπίζω όλα να πάνε καλά :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...