Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Santass είπε

Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά!

Είμαι στο smart night της ζενίθ με το -40% και μου βγήκε ο δεύτερος εκκαθαριστικος. Μου κάνει και την εκκαθάριση του Νοεμβρίου αλλά στην παραπάνω διαφορά που προκύπτει δε μου κανει την έκπτωση. Την έκπτωση -40% μου τη κανει μονο στα KWh του τελευταιου λογαριασμου. Δεν επρεπε και στα 7€ παραπάνω που ειναι απο την εκκαθάριση του Νοεμβριου να γινει η έκπτωση -40%? Εχει κανείς άλλος παρομοια εμπειρία; 

Σε επικοινωνία με τη ζενίθ, δεν ηξεραν τι να μου απαντησουν και μου ειπαν να περιμενω να δω τον επόμενο λογαριασμό.

Screenshot_20241227-121142.png

Ακριβώς τα ίδια και σε εμένα.  Από την άλλη σκέφτηκα ότι αν ο επόμενος μηνας έχει μικρότερη τιμή, τότε  θα τους έχω φάει εγώ το 40αρι. Είναι ωστόσο μικρό το ποσό για να ασχοληθείς, αν σκεφτείς ότι πλήρωσες το 40% του 17,06 στον προηγούμενο λογαριασμό. Στην πραγματικότητα η διαφορά δεν είναι γύρω στα 7-2,8 = 4,2 ευρω αλλά περισσότερο στα 17,18-6,88=10,3.

Παρεμπιπτόντως δεν περιμενω κάτι στον επομενο λογαριασμό αφού υποτίθεται ότι ο Νοέμβριος εκκαθαριστηκε...

Επεξ/σία από ioio
  • Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θέλαμε να αλλάξουμε πάροχο στο "μητρικό" σπίτι στο χωριό, που πέρυσι έκαψε 2.164Kwh ετησίως / ~180 το μήνα...η μάνα μου προτιμάει 12μηνη σύμβαση...τη ψήνω για 6μηνη με Protergia, αλλα εγώ έχω μάλλον περισσότερο όφελος απ' αυτή...

Με βάση το excelάκι, πιο συμφέροντα είναι
1) Zenith Home Direct Plus (τα δωρεάν 6 πάγια είναι μέχρι τέλος του μήνα, σωστά; Οπότε δεν προλαβαίνουμε μάλλον, κι ας μετράει μόνο η "εκκίνηση" της διαδικασίας εγγραφής)
2) Elpedison Bright 12M (μέχρι 10/1, οπότε μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί / διασφαλιστεί η προσφορά)

1α) Αν εγγραφεί στη Protergia με δική μου σύσταση, πρώτο έρχεται το Value Secure 6M (όχι για πολύ, για κανά 10€ στο έτος)

Ποιός μυρίζει καλύτερα τα νύχια του, να μου πει αν στο 6μηνο μπορεί να μην υπάρχουν εξίσου καλές προσφορές, οπότε μήπως μια σχετικά προνομιακή τιμή χρέωσης, όπως της Elpedison, ίσως είναι προτιμότερη εν τέλει;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Οταν ΔΕΝ χρειάζεται μετάβαση υπαλλήλου για την διακοπή, φαντάζομαι ΔΕΝ χρειάζεται και για την ενεργοποίηση. Η ΟΧΙ?

Ο μετρητής θα ελέγχεται πλήρως από το δικό τους computer.

Οσο για την επανενεργοποίηση, μέχρι σήμερα απ οτι ξέρω, οι υπάλληλοι βαρυότανε να έρθουν, και συνιστούσαν προφορικά ο καταναλωτής να ενεργοποιήσει (ανεβάσει την ασφάλεια του μετρητή) μόνος του, και στον ΔΕΔΗΕ θα καταχωρούσαν ότι έγινε κανονικά η ενεργοποίηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Santass είπε

Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά!

Είμαι στο smart night της ζενίθ με το -40% και μου βγήκε ο δεύτερος εκκαθαριστικος. Μου κάνει και την εκκαθάριση του Νοεμβρίου αλλά στην παραπάνω διαφορά που προκύπτει δε μου κανει την έκπτωση. Την έκπτωση -40% μου τη κανει μονο στα KWh του τελευταιου λογαριασμου. Δεν επρεπε και στα 7€ παραπάνω που ειναι απο την εκκαθάριση του Νοεμβριου να γινει η έκπτωση -40%? Εχει κανείς άλλος παρομοια εμπειρία; 

Σε επικοινωνία με τη ζενίθ, δεν ηξεραν τι να μου απαντησουν και μου ειπαν να περιμενω να δω τον επόμενο λογαριασμό.

Screenshot_20241227-121142.png

Ναι εφόσον είναι και οι 2 είναι εκκαθαριστικοι θα έπρεπε να σου αποδώσει το 40% και στη διαφορά χρέωσης 7€ που είπες. Μοιάζει σαν bug τιμολόγησης, περίμενε και τον επόμενο μήπως και διορθωθεί και κάνε αμφισβήτηση αν δεν..

12 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Δηλαδή για 189 kwh 27.19 ευρώ, ήτοι 0.1438 το kw! . Πανάκριβα. Μιλούσαμε για 0.10.

Που κάνω λάθος στον υπολογισμό 🤔;

Κι εγώ στο ίδιο πρόγραμμα είμαι.Αν είναι έτσι παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω.. Έχω και μια αντλία να ταισω με ρεύμα!

Υπάρχει και εκκαθάριση απο τον προηγούμενο μήνα, αφαίρεσε τα 7 ευρώ και κάνε ξανά την πράξη, με ην επιφύλαξη του αντιλογισμου και της χονδρικής Δεκέμβρη βέβαια που δεν έχει παρέλθει.

Χρωστάνε και για το Δεκέμβρη την κρατική επιδότηση έτσι; Σε λίγο θα δίνουν και κάρτα λογιστή αν βγάλουμε άκρη 😎

2 ώρες πριν, definitio είπε

Θέλαμε να αλλάξουμε πάροχο στο "μητρικό" σπίτι στο χωριό, που πέρυσι έκαψε 2.164Kwh ετησίως / ~180 το μήνα...η μάνα μου προτιμάει 12μηνη σύμβαση...τη ψήνω για 6μηνη με Protergia, αλλα εγώ έχω μάλλον περισσότερο όφελος απ' αυτή...

Με βάση το excelάκι, πιο συμφέροντα είναι
1) Zenith Home Direct Plus (τα δωρεάν 6 πάγια είναι μέχρι τέλος του μήνα, σωστά; Οπότε δεν προλαβαίνουμε μάλλον, κι ας μετράει μόνο η "εκκίνηση" της διαδικασίας εγγραφής)
2) Elpedison Bright 12M (μέχρι 10/1, οπότε μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί / διασφαλιστεί η προσφορά)

1α) Αν εγγραφεί στη Protergia με δική μου σύσταση, πρώτο έρχεται το Value Secure 6M (όχι για πολύ, για κανά 10€ στο έτος)

Ποιός μυρίζει καλύτερα τα νύχια του, να μου πει αν στο 6μηνο μπορεί να μην υπάρχουν εξίσου καλές προσφορές, οπότε μήπως μια σχετικά προνομιακή τιμή χρέωσης, όπως της Elpedison, ίσως είναι προτιμότερη εν τέλει;

Προχωρήστε με 6μηνο προτείνω 😋 το καλοκαίρι συνήθως είναι χαμηλές οι τιμές οπότε είναι πιθανό να βρείτε τουλάχιστον το ίδιο για ανανέωση αν όχι κάτι λίγο καλύτερο. Αλλά από την άλλη συνολικά οι διαφορές δεν θα είναι τεράστιες σε τέτοια κατανάλωση εκτός αν υπάρχει δωράκι στην αλλαγή. 

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

για φωτοβολταϊκά με net metering ποιο πρόγραμμα συμφέρει; 
έχω το MAXI Night Home Super Save της Φυσικό αέριο αλλά έχει πολύ ακριβή κιλοβατώρα πλέον 

Δημοσ.

Στην προτεργια τι γινεται με τις μετρησεις ?

Ποτε βαζουμε ?

Στους αλλους εβγαζε μηνυμα και ελεγε βαλτε απο τοτε μεχρι τοτε

Πρεπει να βαζουμε ή να βαζουμε στο δεδηε?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ποτε βαζουμε ?

Κατεβασε το mydeddie, κ κανε εκει τον κοπο... γραφει κ την ημερα καταγραφης...οποτε συμπληρωνε το καμια μερα νωριτερα, αν οχι το πρωι της ιδιας ημερας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vdeseris είπε

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

για φωτοβολταϊκά με net metering ποιο πρόγραμμα συμφέρει; 
έχω το MAXI Night Home Super Save της Φυσικό αέριο αλλά έχει πολύ ακριβή κιλοβατώρα πλέον 

Συμφέρει όπως σε όλους όποιο έχει χαμηλότερη κιλοβατώρα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα για να μην υπογράφεις συνεχώς και τις συμβάσεις συμψηφισμού του φωτοβολταϊκού, αυτή την περίοδο 6μηνα μπλε ή 12μηνα μπλε, ανάλογα και την κατανάλωσή σου.

52 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ποτε βαζουμε ?

Σε μηνιαίο εκκαθαριστικό λογαριασμό δεν σε αφήνει να βάλεις οπότε εκεί αν θέλεις βάζεις δεδδηε στην περίπτωση που δεν καταμετρούν κάθε μήνα λόγω πρόσβασης. Σε 4μηνιαίο εκκαθαριστικό βάζεις περίπου 10 ημέρες έως 1 εβδομάδα πριν την έκδοση του λογαριασμού, δεν έρχεται ειδοποίηση όντως.

Δημοσ.

https://www.capital.gr/oikonomia/3893390/exupnoi-metrites-eidika-timologia-gia-thermansi-kai-proagora-ilektrikis-energeias-apo-tous-katanalotes/

Ετοιμαστειτε να γεμιζετε την ψηφιακη δεξαμενη σας με credits κιλοβατωρας.... 

Εξαιρετικο concept παντως - αγορασε ρευμα που δεν παραχθηκε/ξοδεψες ακομη. 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Είχα υπογράψει στις 17/12 με την Protergia για το σταθερό Value Secure 6M, πήρα σήμερα τηλέφωνο να ρωτήσω κάτι και μου είπαν ότι απορρίφθηκε η αίτηση επειδή είχαν αναγράψει λάθος το ποσό εγγύησης! Ό,τι να ναι...

Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη καλή προσφορά για σταθερό 6μηνο;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από barbaraa
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, barbaraa είπε

Καλησπέρα,

Είχα υπογράψει στις 17/12 με την Protergia για το σταθερό Value Secure 6M, πήρα σήμερα τηλέφωνο να ρωτήσω κάτι και μου είπαν ότι απορρίφθηκε η αίτηση επειδή είχαν αναγράψει λάθος το ποσό εγγύησης! Ό,τι να ναι...

Ευχαριστώ

Δεν θέλεις να ξανακάνεις αίτηση στο ίδιο λόγω του συμβάντος; Εγώ προτείνω 12μηνο της zenith 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, barbaraa είπε

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Αν είναι καλή προσφορά, άσε το θυμό.

• Like 1
Δημοσ.

2 ώρες πριν, barbaraa είπε

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Αν έχεις λάβει και το προμο bring a friend, πίεσέ τους λίγο να στείλουν τη σωστή σύμβαση για υπογραφή.

Διαφορετικά υπάρχουν 6μηνα αντίστοιχα πχ elpedison bright+50€ σκλαβενίτη ή nrg fixed 4U ή και το 12μηνο zenith direct plus με τα 6 δωρεάν πάγια.

• Like 1
Δημοσ.

Στην ζενίθ βάζουμε τις καταναλώσεις του μήνα μέσα από my zenith ή καλύτερα στην σελίδα του δεδδηε;;; Επίσης πέρασα μια τις καταναλώσεις στο my zenith εχθές αλλά βλέπω πάλι σήμερα ότι μπορώ να ξανά καταχωρήσω, έχει συμβεί σε κανέναν;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Stak5 είπε

Δεν θέλεις να ξανακάνεις αίτηση στο ίδιο λόγω του συμβάντος; Εγώ προτείνω 12μηνο της zenith 

Απο τις 12/12 είχαμε συμφωνήσει με την Protergia, 17/12 μου έστειλαν για υπογραφή την αίτηση, σήμερα κατά τύχη έμαθα ότι την έχουν απορρίψει (κανείς δεν με είχε ειδοποιήσει), οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα πάει καλά η συνεργασία αν ξεκινάμε έτσι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...