Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά!

Είμαι στο smart night της ζενίθ με το -40% και μου βγήκε ο δεύτερος εκκαθαριστικος. Μου κάνει και την εκκαθάριση του Νοεμβρίου αλλά στην παραπάνω διαφορά που προκύπτει δε μου κανει την έκπτωση. Την έκπτωση -40% μου τη κανει μονο στα KWh του τελευταιου λογαριασμου. Δεν επρεπε και στα 7€ παραπάνω που ειναι απο την εκκαθάριση του Νοεμβριου να γινει η έκπτωση -40%? Εχει κανείς άλλος παρομοια εμπειρία; 

Σε επικοινωνία με τη ζενίθ, δεν ηξεραν τι να μου απαντησουν και μου ειπαν να περιμενω να δω τον επόμενο λογαριασμό.

Screenshot_20241227-121142.png

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, motoboots είπε

Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα έχει εφαρμογή ΚΑΙ τα Σαββατοκύριακα. 

Τρου... μαλλον δεν μ ειχε πιασει ο καφες ακομη κ μπερδεψα το ΟΧΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ωραριο για ΣΚμε το ΚΑΘΟΛΟΥ... 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή για 189 kwh 27.19 ευρώ, ήτοι 0.1438 το kw! . Πανάκριβα. Μιλούσαμε για 0.10.

Που κάνω λάθος στον υπολογισμό 🤔;

Κι εγώ στο ίδιο πρόγραμμα είμαι.Αν είναι έτσι παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω.. Έχω και μια αντλία να ταισω με ρεύμα!

Επεξ/σία από giorgosvet
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Santass είπε

Είμαι στο smart night της ζενίθ με το -40% και μου βγήκε ο δεύτερος εκκαθαριστικος. Μου κάνει και την εκκαθάριση του Νοεμβρίου αλλά στην παραπάνω διαφορά που προκύπτει δε μου κανει την έκπτωση. Την έκπτωση -40% μου τη κανει μονο στα KWh του τελευταιου λογαριασμου. Δεν επρεπε και στα 7€ παραπάνω που ειναι απο την εκκαθάριση του Νοεμβριου να γινει η έκπτωση -40%? Εχει κανείς άλλος παρομοια εμπειρία; 

Σε επικοινωνία με τη ζενίθ, δεν ηξεραν τι να μου απαντησουν και μου ειπαν να περιμενω να δω τον επόμενο λογαριασμό.

Λογικά η έκπτωση για την διαφορά των 7€ θα γίνει στον επόμενο λογαριασμό.

2 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Δηλαδή για 189 kwh 27.19 ευρώ, ήτοι 0.1438 το kw! . Πανάκριβα. Μιλούσαμε για 0.10.

Κι εγώ στο ίδιο πρόγραμμα είμαι.Αν είναι έτσι παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω.. Έχω και μια αντλία να ταισω με ρεύμα!

Η τιμή του Νοεμβρίου είναι 0.11164 που με την συνέπεια πάει 0.10606.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, motoboots είπε

Το νέο διζωνικό τιμολόγιο θα έχει εφαρμογή ΚΑΙ τα Σαββατοκύριακα. 

Γιατί πριν δεν είχε αντίστοιχα το νυκτερινό?Με την τεράστια αυτή αλλαγή απλά μείωσαν τις 8 ώρες σε 6 ώρες...και εις ανώτερα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, messinia3 είπε

Γιατί πριν δεν είχε αντίστοιχα το νυκτερινό?Με την τεράστια αυτή αλλαγή απλά μείωσαν τις 8 ώρες σε 6 ώρες...και εις ανώτερα.

Απάντησα σε κάποιον που ισχυριζόταν ότι δεν θα ισχύει το ΣΚ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Πρόκειται για:

27.19 ευρώ -7 ευρώ =20.19. Διαιρώντας δια 189 =0.10682 ευρώ

Σε εμένα χρέωσαν με 0.1164 χωρίς συνέπεια (με συνέπεια θα γίνει 0.10234;)

9 λεπτά πριν, motoboots είπε

Μήπως θα ισχύει όλο το ΣΚ (48 ώρες);

Επεξ/σία από Περρυ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Περρυ είπε

Μήπως θα ισχύει όλο το ΣΚ (48 ώρες);

Όχι. Το ΣΚ είναι το ίδιο ωράριο με τις άλλες μέρες. 

Επεξ/σία από motoboots
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, motoboots είπε

Όχι. Το ΣΚ είναι το ίδιο ωράριο με τις άλλες μέρες. 

Σήμερα από τηλ κέντρο ΔΕΔΗΕ απάντησαν ότι δεν έχουν ιδέα! Τον άλλο μήνα θα ξέρουν!

Το κόλπο με το νέο ωράριο βρίσκεται στους νέους ("έξυπνους") μετρητές. Για να αναγκαστεί ο κόσμος να βάλει τους νέους μετρητές, όπου ο έλεγχος γίνεται κεντρικά από computer. Δεν χρειάζεται δηλαδή μετάβαση υπαλλήλου στον μετρητή, για διακοπή ρεύματος, οποτεδήποτε και αμέσως όταν ζητήσει ο πάροχος. Ετσι αφαιρείται ο οποιοσδήποτε έλεγχος μπορούσε να έχει ο καταναλωτής στον μετρητή, στην σύνδεση, και στην χρέωση.

Επεξ/σία από Περρυ
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, motoboots είπε

That was meeeeee!!!!! Ειναι αδιευκρινιστο ετσι οπως το αναμασανε... κατι σαν τον Γεωργιαδη ( Πολακηηηη did you see what i did here?! ) 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Haha 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Santass είπε

Λογικά δεν γίνεται δύο φορές η έκπτωση 40%.Ειναι μεν άδικο για την παραπάνω διάφορα άλλα αν η διαφορά ήταν προς τα κάτω ούτε τότε δεν θα ζητούσαν την διαφορά πίσω.Χωρις να είμαι σίγουρος αλλά μάλλον αυτό γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Περρυ είπε

Σήμερα από τηλ κέντρο ΔΕΔΗΕ απάντησαν ότι δεν έχουν ιδέα! Τον άλλο μήνα θα ξέρουν!

Το κόλπο με το νέο ωράριο βρίσκεται στους νέους ("έξυπνους") μετρητές. Για να αναγκαστεί ο κόσμος να βάλει τους νέους μετρητές, όπου ο έλεγχος γίνεται κεντρικά από computer. Δεν χρειάζεται δηλαδή μετάβαση υπαλλήλου στον μετρητή, για διακοπή ρεύματος, οποτεδήποτε και αμέσως όταν ζητήσει ο πάροχος. Ετσι αφαιρείται ο οποιοσδήποτε έλεγχος μπορούσε να έχει ο καταναλωτής στον μετρητή, στην σύνδεση, και στην χρέωση.

Οταν ΔΕΝ χρειάζεται μετάβαση υπαλλήλου για την διακοπή, φαντάζομαι ΔΕΝ χρειάζεται και για την ενεργοποίηση. Η ΟΧΙ?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mdkamael είπε

Και επισημα, τα ΣΚ δεν θα υπαρχει μειωμενο ωραριο... η δικαιολογια?! : "Δεν ειναι τεχνικα εφικτο"! Και επισημα βρηκανε τροπο να μας πετσοκοψουν ... 

Ταχαμου τα ΣΚ τις ιδιες ωρες δεν παραγεται φτηνοτερο ρευμα... ξεκουραζονται οι ΑΠΕ... 

Αρα εχουμε κ λεμε, Δ,Τ,Τ,Π,Π απο 8 ωρες παμε στις 6 ωρες μειωμενο, και ΣΚ απο 8 παμε στις 0 ωρες... 

Αρα 104 ωρες τον μηνα με το νεο διζωνικο βγαινουν οφφ...

Τραλαλαλαλλαλα

Έτσι ακριβώς δυστυχώς :(

10 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλημέρα, θέλω να κάνω μετάβαση σε προτέργια και μου έστειλαν το συμβόλαιο στο οποίο λέει εγγύηση 100 και καταβολή εγγύησης στο 1ο λογαριασμό. Εγώ θέλω να βάλω πάγια εντολή για να γλιτώσω την εγγύηση. Έπρεπε να ήταν τικαρισμένο το "Καταβολή εγγύησης με τον 1ο λογαριασμό";

Capture.PNG

Για να μη χρεωθεί καθόλου εγγύηση πρέπει να μην είναι τικαρισμενο το πεδίο αυτό, γιατί όπως είναι θα χρεωθείς τα 70 ευρώ από τα 100 στον πρώτο και αφού βάλεις πάγια εντολή πρέπει να πληρωθούν μέσω της πάγιας ο λογαριασμός +70€ για να επιστραφεί η εγγύηση στον δεύτερο. Καλύτερα είναι να τους πεις να αποεπιλεξουν το πεδίο αφού επιθυμείς πάγια για να μη χρεωθείς εγγύηση στον 1ο και να έχεις χρονικό περιθώριο να κάνεις την πάγια σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά..Θα αλλάζατε το zenith smart night -40% με το home select της ίδιας εταιρείας όπως είναι τώρα τα πράγματα;

το home select θα ειναι μεχρι 28.2 με την εγγυηση τιμης, μετα παει περιπατο το 0,085 ( εκτος απροοπτου βεβαια και μας κανουν κανα ντου με μια επεκταση της εγγυησης τιμης ) κ μειον οποιαδηποτε επιδοτηση προκυψει ... ( γεναρη μαλλον θα συνεχισουν με 0,015/kwh αν κρινουμε απο τα συμφραζομενα οτι δεν θα προκυψει αυξηση της επιδοτησης ). Η διαφορα ΑΥΤΗ τη στιγμη μεταξυ των 2 προγραμματων ειναι 0.012/kwh, αρα στις 1000kwh θα δει κανεις μια διαφορα των 12 ευρω μεταξυ των 2 στη τιμη προμηθειας. Οποτε τσεκαρε τις καταναλωσεις σου για αρχη και δες που βρισκεσαι. Και επισης, για το πως θα κλειδωσει ο Γεναρης και ο Φλεβαρης για το smart night δεν ξερουμε ακομη, αρα περισσοτερο ειναι ενα guessing game για το ποσο εν τελει θα συμφερει μια αλλαγη .... παντα με το ρισκο οτι απαξ και αλλαξεις μετα τον Φλεβαρη χανεις ενα πολυ καλο προγραμμα οπου ιστορικα η ΤΕΑ τουλαχιστον ειχε δειξει σχετικο νορμαλ υψος ... 

Προσωπικά για μένα αυτή η εσωτερική διαμάχη τελείωσε, καθώς θεωρώ ότι αυτά που θα χάσω τώρα μην αλλάζοντας προς το  select θα τα κερδίσω σε 3,4 μήνες μετά τον Φλεβάρη μένοντας στο σμαρτ ναιτ. 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...