Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

ευχαριστώ πολύ παιδιά, έχει λεφτά αυτό; είναι παράνομο να μην έχω;

Χρειάζεται μια φορά κάθε 10 έτη. Αν δεν στο ζητήσει με επιστολή ο δεδδηε δεν είναι υποχρεωτικό. Ο δεδδηε στέλνει επιστολή αν αλλάξει το ΑΦΜ. Καλό είναι κάποια στιγμή να γίνει για λόγους ασφαλείας βέβαια. Έχει κόστος. Το προσφέρει η ελπε δωρεάν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά μονάχα αν το ζητήσει ο ΔΕΔΔΗΕ , μπορείς να κάνεις μια αλλαγή αφμ για να στο ζητήσει 😋

Η NRG ξεκινάει από 23/12 να παρέχει το NRG simple έκδοση 2.0 στα 0.089 μέχρι τέλος Μαρτίου με πάγιο 5 ευρώ και εκπτώσεις ebill-παγιας καθώς και για Γ23 Γ21 τα simple 4business1 και 3 στα 0.099 μέχρι τέλος Μαρτίου και πάγιο 9.90 με εκπτώσεις ebill-παγιας έως και 30% στο πάγιο. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

αυτό άν γίνετε λιγο ποιο καλυτερα να το καταλάβω.Μένω σε ενοικιο εδω και κάτι χρόνια.Το σπιτι που πληρώνο ενοικιο,κάπου είδα ότι τον Ιούλιο λήγει η ΥΔΕ .Θα με έρθει επιστολή απο ΔΕΔΔΗΕ γι αυτό ή όχι μόνο άν μπεί καινούργιος ενοικιαστής;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iliata2410 είπε

αυτό άν γίνετε λιγο ποιο καλυτερα να το καταλάβω.Μένω σε ενοικιο εδω και κάτι χρόνια.Το σπιτι που πληρώνο ενοικιο,κάπου είδα ότι τον Ιούλιο λήγει η ΥΔΕ .Θα με έρθει επιστολή απο ΔΕΔΔΗΕ γι αυτό ή όχι μόνο άν μπεί καινούργιος ενοικιαστής;

Η καινούργιος ενοικιαστής η αν ΕΣΥ αλλάξεις το ΑΦΜ 

2 ώρες πριν, Cmg__ είπε

ευχαριστώ πολύ παιδιά, έχει λεφτά αυτό; είναι παράνομο να μην έχω;

Δυστυχώς, ο τζαμπας πέθανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δυστυχώς, ο τζαμπας πέθανε.

φίλε απο ό,τι λέει ο juanjk μάλλον ζει και βασιλεύει :P 

Επεξ/σία από Cmg__
Δημοσ.
Στις 5/12/2024 στις 8:41 ΜΜ, juanjk είπε

Πιθανά στο δεδδηε δεν γνωρίζουν τι λαμβάνουν στις ρυθμιζομενες :)

Πάντως χρειάζεται ηλεκτρολόγος να το εξηγήσει πιο σωστά. 

Cosφ είναι όσο συντελεστης ισχύος που καταμετραται για το κάθε διάστημα σε μεγαλύτερης ισχύος παροχές από 55kVA και πάνω αλλά και για μέσης τάσης και βιομηχανικές. Χωρίς να είμαι σίγουρος εντελώς αν είναι έτσι, αν αυτός είναι 1 τότε αν ανέβει κατά 1 η μέτρηση τότε έχεις καταναλώσει 1 κιλοβατώρα. Σε κάποιες βιομηχανικές που έχουν άλλη εγκατάσταση από το δεδδηε υπάρχεις πχ cosφ 40 που αυτό σημαίνει ότι αν ανέβει 1 μονάδα η μέτρηση τότε η παροχή έχει καταναλώσει 40 κιλοβατώρες. 

Το 1.67 είναι η μέση ισχύς που ζητήθηκε στο διάστημα αυτό.

Τα αέργα είναι οι απώλειες που δεν απορροφώνται από το ηλεκτρικό κύκλωμα πχ θερμικές απώλειες για να λειτουργήσει η παροχή, νομίζω για αυτό δεν τις χρεώνεσαι. 

Στην NRG θα βλέπεις την υψηλή ζήτηση ως Α+ και τα αέργα ως R+ στοκ πίνακα και φυσικά το cosφ και τη μέση ζήτηση ισχύος.

Αυτά περίπου έχω καταλάβει από την εμπειρία μου. Νομίζω βγήκαμε και εκτός θέματος. Εύχομαι να βγάλεις άκρη. 

μου απαντησε μεσω ραε η elpedison

<<Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την Elpedison μέσω της πλατφόρμας My Rae.

Σε συνέχεια του έγγραφου αιτήματός σας καθώς και επικοινωνίας σας με εκπρόσωπο της εξυπηρέτησης πελατών, σας επιβεβαιώσουμε ότι η παροχή με αρ. ******** τιμολογείται στην εταιρεία μας στο πρόγραμμα «ELPEDISON Smart for business» ως Γ22 με ισχύ 55 kVA και από 01.10.2024 ο μετρητής της υπόψη παροχής είναι τηλεμετρούμενος και συνδεδεμένος απευθείας με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Για το λόγο αυτό, ο πίνακας ενδείξεων στην 4η  σελίδα εκάστου μηνιαίου λογαριασμού δεν είναι συμπληρωμένος γιατί δεν υπάρχουν ενδείξεις, αλλά καταναλώσεις, οι οποίες αποτυπώνονται αθροιστικά ως κατανάλωση σε kwh. Επιπλέον, διευκρινίζουμε ότι  η απεικόνιση της κατανάλωσης στο πεδίο της νυχτερινής χρέωσης αφορά διαχωρισμό «Ενέργειας υψηλής ζώνης» και «Ενέργειας χαμηλής ζώνης» και καθορίζεται από τις περιόδους αιχμής φορτίου του δικτύου.

Αναφορικά με τις χρεώσεις δικτύου διανομής του εκκαθαριστικού λογαριασμού με αρ. *******/ 29.11.2024, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όταν ο μετρητής της παροχής είναι τηλεμετρούμενος, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των ΧΧΔ ( Χρεώσεις Χρήσης Δικτύου ). Πιο συγκεκριμένα, οι ΧΧΔ δεν υπολογίζονται πλέον βάσει της συμφωνημένης ισχύος της παροχής αλλά σύμφωνα με τη Χρεωστέα Ζήτηση.  Ο υπολογιστικός τύπος αναλύεται ως ακολούθως: 

ΜΤ και Τηλεμέτρηση ΧΤ : Μέσος όρος 15λέπτων περιόδων αιχμής φορτίου με αναγωγή στην ώρα
ΜΤ και Τηλεμέτρηση ΧΤ: (Κατανάλωση *ΜΜΧ/συνφ) + (Χρεωστέα Ζήτηση *ΜΠΧ *(Περίοδοι Αιχμής Μήνα/Περίοδοι Αιχμής Έτους)/συνφ)

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα παραπάνω σας επιβεβαιώνουμε την ορθότητα τιμολόγησης του εκκαθαριστικού λογαριασμού με αρ. *******/ 29.11.2024.

Με εκτίμηση,   

Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών
ELPEDISON S.A >>

απαντηση απο δεδδηε 

<< Καλησπέρα σας,

Το θέμα που αναφέρετε στο μήνυμά σας άπτεται των αρμοδιοτήτων του Προμηθευτή ELPEDISON, προς τον οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε.
Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν σταλεί στον προμηθευτή τα σωστά μετρητικά δεδομένα ( χωρίς νυχτερινό και για μέγεθος παροχής 55 KVA, που είναι η παροχή σας ).

Η έκδοση λογαριασμών αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των προμηθευτών και δε γνωρίζουμε τη μεθοδολογία και τη διαδικασία υπολογισμού και έκδοσής τους, καθώς αποτελούν αντικείμενο των αρμοδιοτήτων τους. 

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση>> . 

Εγω παντως το πληρωσα τον λογαριασμο ρευματος κανονικα ,περιμενω τωρα τελικο λογαριασμο απο elpedison και νεο λογαριασμο απο nrg να το δω και εκει αυτο , την νυκτερινη καταναλωση και τις ρυθμιζομενες χρεωσεις >>. 

Να κανω απο αποδοχη απαντησης πατωντας το πρασινο κουμπι; . 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, skylouros είπε

Έφυγα (παροχή πατρικού) από ελπε προς ζενίθ, με πήραν τηλ από Ελπε με προσφορά 50σκλαβενίτη + 50 δώρο ρεύμα. Διπλό το καλό.

Και γω το ιδιο σήμερα, 2 παροχές, άρα αναμένω τηλ από ΕΛΠΕ...

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, barimagas είπε

και εγω που εφυγα απο elpedison σε ηρων , με καλεσε η ελπεντισον και μου προτεινε 100 ευρω εκπτωση 50σκλαβενίτη + 50 δώρο αλλα δεν το δεχτηκα , ειπα να δοκιμασω το ηρων free yellow χωρις παγιο και βλεπουμε , μετα τον πρωτο λογαριασμο 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

και εγω που εφυγα απο elpedison σε ηρων , με καλεσε η ελπεντισον και μου προτεινε 100 ευρω εκπτωση 50σκλαβενίτη + 50 δώρο αλλα δεν το δεχτηκα , ειπα να δοκιμασω το ηρων free yellow χωρις παγιο και βλεπουμε , μετα τον πρωτο λογαριασμο 

ο ήρωνας είναι πάντα επικύνδυνος. Εγώ θα ελπένδυα στην ελπέδισον για το κατοστάρι.

Think twice, think wise

Κύριε ελπέδισον.

• Like 1
Δημοσ.

Σε άλλα νέα η ΗΡΩΝ ανακοινώνει ότι τα προγράμματα BLUE GENEROUS θα είναι διαθέσιμα για πωλήσεις μέχρι 31 Δεκέμβριου 2024

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, barimagas είπε

Ήσουν παλιά πελάτης ελπε; Γιατί συνήθως το επιπλέον 50€ το δίνουν στους παλιούς. Αν το επέκτειναν και στους νέους μπράβο 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, skylouros είπε

Έφυγα (παροχή πατρικού) από ελπε προς ζενίθ, με πήραν τηλ από Ελπε με προσφορά 50σκλαβενίτη + 50 δώρο ρεύμα. Διπλό το καλό.

ΝΑΙ, αλλά θα πας 2-3 ημέρες ΖΕΝΙΘ. Δεν υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης η ΟΧΙ?

1 λεπτό πριν, alexander098 είπε

Ήσουν παλιά πελάτης ελπε; Γιατί συνήθως το επιπλέον 50€ το δίνουν στους παλιούς. Αν το επέκτειναν και στους νέους μπράβο 

Σίγουρα ναι 

7 ώρες πριν, Cmg__ είπε

φίλε απο ό,τι λέει ο juanjk μάλλον ζει και βασιλεύει :P 

Δηλαδή?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Cmg__ είπε

Πήγα στον Ήρων και μου έβαλε την εγγύηση στον 1' λογαριασμό.

Είναι σύνηθες αυτό ?

Συνήθως δεν μπαίνει στον 2' για να προλάβεις να κάνεις πάγια εντολή?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, alexander098 είπε

Τι αφορά το επιπλέον 50αρικο ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Πήγα στον Ήρων και μου έβαλε την εγγύηση στον 1' λογαριασμό.

Είναι σύνηθες αυτό ?

Συνήθως δεν μπαίνει στον 2' για να προλάβεις να κάνεις πάγια εντολή?

Είχες δηλώσει στην αίτηση ότι θα πληρώνεις με πάγια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...