Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ισχύει ακόμα το δικαίωμα του παρόχου να τροποποιεί τη σύμβαση μετά το 6μηνο, ή τους έβαλε φρένο η ραε και είναι αναγκασμένοι να διατηρούν το 12 μηνο;

Έχω την εντύπωση ότι ισχύει το παραθυράκι να τροποποιεί ο πάροχος μονομερώς μετά το 6μηνο τους όρους. Μόνο το 1ο 6μηνο από την αρχή της σύμβασης δεν υπάρχει κανένα «παραθυράκι»

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, juanjk είπε

Χωρίς δέσμευση υπάρχει το zenith home select με σταθερή τιμή έως τέλος φλεβάρη και μηδενικό πάγιο τους 2 πρώτους μήνες. Διαφορετικά elpedison win more 2 με σταθερή τιμή έως τέλος Γενάρη και δώρο 50€ δωροκάρτα Σκλαβενίτη.

Σε 6μηνα μπλε με 6μηνη δέσμευση προτείνω είτε το elpedison bright 6M με δωροκάρτα σκλαβενίτη είτε protergia value secure με σύσταση από ήδη πελάτη για να λάβεις 5x10€ δώρο.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Θα τα μελετήσω και θα επανέλθω. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Σε άλλα νέα από το συνονθύλευμα που λέγεται Βολτον. Σε αιτημα στο myrae από όνομα διαφορετικό από εκείνο της επιμαχης παροχής (σιγά μην ανοιγουμε διαφορετικους λογαριασμούς για κάθε παροχή) αντί να ασχοληθούν με την ουσία της καταγγελίας (35 μέρες καθυστερηση αλλαγης παροχου και καμμια 50αρια για αποστολή δωροκαρτας+ εν γένει εξυπηρέτηση) απάντησαν για έλλειψη νομιμοποίησης (θέλανε δηλ εξουσιοδοτηση από τον κάτοχο της παροχής για να μπουν στην διαδικασία απαντήσεως). Και αυτό έγινε σε ανταπάντηση, δηλ ειχαν απαντήσει αορίστως και χωρις καμμια ουσία στην αρχική καταγγελία (χωρις αρχικώς δηλ να θεσουν θεμα νομιμοποιησης) και πάτησα απορριψη και έστειλα ανταπάντηση η οποία βεβαια δεν τους αφηνει περιθωρια. Να το έχετε υπ`όψιν ότι , εκτός όλων των άλλων, καταφευγουν και σε τετοια νομικίστικα ξεφτιλίκια. Βρισκουν και τα κάνουν βέβαια!

Ερώτημα: Έκανε καποιιος εξαργυρωση σκρουτζοκάρτας ενώ ήδη είχε φυγει από αυτο το τσίρκο της βολτον; Είχε κάποιο θέμα; Ευχαριστώ!

Νομίζω δεν θα έχεις θέμα με σκρουτζ αλλα να το ρωτήσεις για σίγουρια.

Εσύ γιατί κάνεις απο άλλο account καταγγελία αν επιτρέπεται; Δεν μπορούν να σε εξυπηρετήσουν αν δεν έχεις εξουσιοδότηση, θα βρει τον μπελά του ο υπάλληλος. Εντάξει η εξουσιοδότηση δεν είναι τίποτα είναι 3 λεπτά υπόθεση. Άρα δεν θα το αποφύγουν το πολύ πολύ να σε καθυστερήσουν λίγο. Αν δεν βγάλεις άκτη και με ενεργειακο διαμεσολαβητή πας και συνήγορο του πολίτη.

Επεξ/σία από Cmg__
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

@juanjk Το ΗΡΩΝ Solar Generous στο εξελ δεν λέει ότι χει προυπόθεση να έχεις φύγει απο ήρων περισσότερους απο 6 μήνες πριν. Ισχύει επειδή είναι πανάκριβο; 

Η elpedison θα μου δώσει τις 35αρες Public αν έχω φύγει;

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς την ερώτηση. Δεν έχει δέσμευση το solar generous είναι κίτρινο. Για elpedison δε γνωρίζω να σου πω πάντως καλούν για διακράτηση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε επαγγελματικά έχουμε εικόνα; Είμαι σε ελπέ κλειδωμένο μέχρι και Δεκέμβρη στα 0.105 περίπου, από 1ο προς τα πού κοιτάζουμε;...

Δημοσ.
6 minutes ago, mechpanos said:

Σε επαγγελματικά έχουμε εικόνα; Είμαι σε ελπέ κλειδωμένο μέχρι και Δεκέμβρη στα 0.105 περίπου, από 1ο προς τα πού κοιτάζουμε;...

Volton protect 0.089 μέχρι τέλος Φλεβάρη ή protergia μπλε με 0.115 6μηνο και δώρο 5*10 από συσταση

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, juanjk είπε

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς την ερώτηση. Δεν έχει δέσμευση το solar generous είναι κίτρινο. Για elpedison δε γνωρίζω να σου πω πάντως καλούν για διακράτηση.

Στα προγράμματα ΗΡΩΝ στο εξέλ γράφει ότι "προϋπόθεση είναι να μην έχεις ενεργή παροχή 6 μήνες" σωστά; 

Στο solar δεν έγραφε έτσι στο εξέλ.

Επίσης πήρα τηλ τώρα ηρων και μου λένε ότι δικαιούμαι τα 50ρικα με e-contract επειδή την προηγούμενη φορά ήμουν με σύσταση όχι e-contract. Παρόλο που έφυγα απο ΗΡΩΝ 3 μήνες πριν.

Δημοσ.

Αυτά που αναφέρει ο ekrepeli ή και επιπλέον το elpedison bright for business ίδια τιμή με δώρο σκλαβενίτη.

2 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

Στα προγράμματα ΗΡΩΝ στο εξέλ γράφει ότι "προϋπόθεση είναι να μην έχεις ενεργή παροχή 6 μήνες" σωστά; 

Στο solar δεν έγραφε έτσι στο εξέλ.

Επίσης πήρα τηλ τώρα ηρων και μου λένε ότι δικαιούμαι τα 50ρικα με e-contract επειδή την προηγούμενη φορά ήμουν με σύσταση όχι e-contract. Παρόλο που έφυγα απο ΗΡΩΝ 3 μήνες πριν.

AAA κατάλαβα τώρα το ερώτημα. Ναι στο solar επειδή είναι παλαιότερο πρόγραμμα δεν υπάρχει στους ειδικούς όρους ότι θα λάβεις το δώρο econtract αν δεν ήσουν εκεί το τελευταίο 6μηνο. Οκ μια χαρά τότε αν μπορείς καλύτερα επίλεξε το benefit θα έλεγα σαν πρόγραμμα λόγω μηδενικού παγίου.

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, juanjk said:

Έχω την εντύπωση ότι ισχύει το παραθυράκι να τροποποιεί ο πάροχος μονομερώς μετά το 6μηνο τους όρους. Μόνο το 1ο 6μηνο από την αρχή της σύμβασης δεν υπάρχει κανένα «παραθυράκι»

https://www.raaey.gr/energeia/μη-κατηγοριοποιημένο/28492/

Τσέκαρε τη παράγραφο 10... Υποτίθεται ότι θα κοιτούσαν το ζήτημα επειδή είναι καταχρηστικό και δημιουργεί ανασφάλεια στους καταναλωτές.

Μάλιστα σε ένα δελτίο τύπου είχανε γράψει ότι το ελάχιστο 6μηνο που αναγραφόταν στον ΚΠΗΕ είχε διατυπωθεί για άλλους λόγους πχ βραχυχρόνιες μισθώσεις και όχι για να βρίσκουν πάτημα οι προμηθευτές για τροποποίηση 12 μηνών.

Απο τότε βέβαια πέταξαν χαρταετό... δε ξανασχοληθηκαν με το ζήτημα προφανώς γιατί κανένας πάροχος δε χρειάστηκε να ξανακάνει τροποποίηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει πια το 12μηνο blue friday από τη Φυσικό Αέριο;

Στις 13/12/2024 στις 10:09 ΜΜ, 2koykoy είπε

Έκανα αίτηση σύμβασης στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ με το πρόγραμμα BLUE FRIDAY για το σπίτι. Απ ότι με ενημέρωσαν θα μου δώσουν μια 20€ δωροεπιταγη  για σούπερ μάρκετ και το πρόγραμμα αυτό θα είναι διαθέσιμο ως 18/12. Έχουν και αυτοί κάτι προγράμματα σύστησε γιανα πάρεις 20€ δώρο και δεν το είδα πουθενά εδώ γραμμένο.

Καλημέρα όπως είχα ενημερώσει δεν θα ήταν για πολύ (δυστυχώς) αυτό το πρόγραμμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, ekrepali είπε

https://www.raaey.gr/energeia/μη-κατηγοριοποιημένο/28492/

Τσέκαρε τη παράγραφο 10... Υποτίθεται ότι θα κοιτούσαν το ζήτημα επειδή είναι καταχρηστικό και δημιουργεί ανασφάλεια στους καταναλωτές.

Μάλιστα σε ένα δελτίο τύπου είχανε γράψει ότι το ελάχιστο 6μηνο που αναγραφόταν στον ΚΠΗΕ είχε διατυπωθεί για άλλους λόγους πχ βραχυχρόνιες μισθώσεις και όχι για να βρίσκουν πάτημα οι προμηθευτές για τροποποίηση 12 μηνών.

Απο τότε βέβαια πέταξαν χαρταετό... δε ξανασχοληθηκαν με το ζήτημα προφανώς γιατί κανένας πάροχος δε χρειάστηκε να ξανακάνει τροποποίηση.

Εντάξει το αναφέρουν ότι εξετάζουν κάθε φορά τη συχνότητα τροποποιήσεων από τους παρόχους, νομίζω όμως ότι τα αναγραφόμενα στο link αφορούν προγράμματα χωρίς δέσμευση ούτως ή άλλως που ο προμηθευτής αποφασίζει να κάνεις αλλαγή των όρων του τιμολογίου με προϋπόθεση να ενημερώσει τον πελάτη 60 ημέρες πριν την αλλαγή.

Εγώ αναφερόμουν στο 6μηνο που ισχύει (τουλάχιστον για κίτρινα expost, μπλε, μελλοντικά πορτοκαλί γιατί σε πρασινοκίτρινα exante το έχουν τεντώσει το σκοινί :) ) από το άρθρο 28 Κώδικας προμήθειας ΚΠΗΕ, παράγραφο 1.β που αναγράφει αυτό και δεν έχει τροποποιηθεί έως σήμερα:

β. την ελάχιστη διάρκεια ισχύος των προσφερομένων Τιμολογίων Προμήθειας. Η ελάχιστη αυτή διάρκεια δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών.

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

μια ερώτηση ήμουν στον ΗΡΩΝ με επαγγελματικό Γ21 κι έκανα αίτηση να πάω στη Volton που έχει σταθερή τιμή μέχρι τον Φεβρουάριο και με πήραν τώρα από ΗΡΩΝ για αντιπρόταση. Μου είπαν εξάμηνο συμβόλαιο με τιμή 0,1144/kWh και δώρο το πάγιο για 6 μήνες. Τι κάνω; Μένω ή πάω Volton και σε 2 μήνες ξαναψάχνω που να πάω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είναι η πρόταση, ανάλογες έχει και η elpedison και protergia με κάλυψη σχεδόν του παγίου και χωρίς προϋπόθεση συνέπειας.

Προσοχή αν επιλέξεις τον ΗΡΩΝ 6μηνο μπλε, στις αυτόματες επαναδεσμεύσεις για ακόμη 6 μήνες στο εκάστοτε 6μηνο μπλε εκείνης της περιόδου (σε αφήνει φυσικά να φύγεις χωρίς πέναλτυ οποτεδήποτε μέσα στον 6ο μήνα της σύμβασης, απλώς το αναφέρουμε επειδή το αναγράφουν οι όροι και το αφήνουν να περάσει έτσι χωρίς να το διευκρινίσουν για να το γνωρίζει ο πελάτης).

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ.

Αίτηση στην Elpedison στις 11/12.

Μετάβαση από τον ΗΡΩΝ σε αυτούς στις 13/12.

Σήμερα ήρθε η επιταγή του Σκλαβενίτη.

Λέω να κάτσω μέχρι τέλος του μήνα. Μετά; Να ξαναπάω ΗΡΩΝ; Έχουμε κάτι καλύτερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, vjshadow είπε

Αίτηση στην Elpedison στις 11/12.

Μετάβαση από τον ΗΡΩΝ σε αυτούς στις 13/12.

Σήμερα ήρθε η επιταγή του Σκλαβενίτη.

Λέω να κάτσω μέχρι τέλος του μήνα. Μετά; Να ξαναπάω ΗΡΩΝ; Έχουμε κάτι καλύτερο;

Προλαβαίνεις να ξαναπάς Ηρωνα με econtract δτο solar και να ξαναγυρίσεις για αλλά 50 Σκλαβενίτη από elpe (είναι μέχρι 10/01)

Επεξ/σία από messinia3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...