Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vali είπε

Εμένα πάλι για λογαριασμό που μόλις έλαβα με περίοδο τιμολόγησης 22/10 έως 22/11 έχει τιμή ημέρας 0.15475 και νύκτας 0,14599 προ εκπτωσεων

Δείχνει σαν να έκανε συμψηφισμό των 9 ημερών Οκτωβρίου και 22 ημερών Νοεμβρίου. Είναι έναντι ή εκκαθαριστικός. Επίσης, δεν σου διαχωρίζει τις κιλοβατώρες κατανάλωσης αναλογικά στους 2 μήνες, τις βάζει όλες μαζί; Μέχρι τώρα στους λογαριασμούς της διαχωρίζει τις τιμές ανά μήνα. 

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις ακούγεται ότι θα δοθεί κρατική επιδότηση Δεκεμβρίου περίπου στα 0,015 με σχεδίαση να γίνει και για Γενάρη και Φλεβάρη αν χρειαστεί και παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η χονδρική.

Επεξ/σία από juanjk
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πριν λίγο γύρισα το Value Easy σε Value Swift και αναφέρθηκε ότι από Ιανουάριο η τιμή θα είναι με βάση τον τύπο υπολογισμού (αφού αναφέρθηκε η τιμή για το Δεκέμβριο). Δε θυμάμαι αν το έλεγαν πάντα, ότι κάθε φορά ο τρέχον μήνας είναι "εξαίρεση" και παίρνει έκπτωση, αλλά ας έχουμε το νου μας πρωτοχρονιά μιας και βλέπω πάλι να γίνεται το γενικό μπάχαλο με εμπορικά προγράμματα διαθέσιμα για ένα μήνα και μετά τιμές αρκετά πιο υψηλές.

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά.

Για ένα σταθερό συμβόλαιο σε κατανάλωση περίπου 2.000 ΚWh/έτος από τις ισχύουσες προσφορές μεταξύ Ζενίθ Power Home Direct Plus και Φυσικό Αέριο Ρεύμα Blue Friday, τι θα προτείνατε;

Ή μήπως υπάρχει και καμιά άλλη προσφορά που να είναι περισσότερο συμφέρουσα για τέτοιου είδους κατανάλωση;

Προς το παρόν η παροχή είναι στο πράσινο της ΔΕΗ, αλλά θέλω σίγουρα να φύγει από εκεί και δε με ενδιαφέρουν τόσο οι δωροεπιταγές σε άλλα είδη, προτιμώ μια καλή τιμή κιλοβατώρας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συμβουλές.

Δημοσ.

Σίγουρα έχει μια δόση αλήθειας αυτό, καθώς είναι exante και ο πάροχος αρχές του μήνα θα πει είτε ότι θα το τιμολογήσει χαμηλά στα 0,090 είτε ότι θα εφαρμόσει τον τύπο υπολογισμού. 

Από την άλλη, αν στο είπαν τηλεφωνικά, λογικά το είπαν για να σου δώσουν κίνητρο για να πας σε μπλε για δέσμευση. Προβλέπω να το τιμολογούν χαμηλά το swift για 3-4 μήνες όπως κάνανε πριν στο value easy που πριν ήταν value simple κοκ :) πάντως υπενθύμιση βάζε στο κινητό να το βλέπεις τελευταία ημέρα του μήνα για παν ενδεχόμενο.

5 λεπτά πριν, terra45 είπε

Καλησπέρα, παιδιά.

Για ένα σταθερό συμβόλαιο σε κατανάλωση περίπου 2.000 ΚWh/έτος από τις ισχύουσες προσφορές μεταξύ Ζενίθ Power Home Direct Plus και Φυσικό Αέριο Ρεύμα Blue Friday, τι θα προτείνατε;

Ή μήπως υπάρχει και καμιά άλλη προσφορά που να είναι περισσότερο συμφέρουσα για τέτοιου είδους κατανάλωση;

Προς το παρόν η παροχή είναι στο πράσινο της ΔΕΗ, αλλά θέλω σίγουρα να φύγει από εκεί και δε με ενδιαφέρουν τόσο οι δωροεπιταγές σε άλλα είδη, προτιμώ μια καλή τιμή κιλοβατώρας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συμβουλές.

Επειδή η κατανάλωσή σου είναι μικρή, βολεύει μεταξύ των δύο περισσότερο το zenith επειδή έχει 6 πάγια δώρο. 

Δες και 6μηνα μπλε elpedison με το δώρο σκλαβενίτη που προσφέρει ή protergia με το δώρο σύστασης, τα οποία δώρα θα σου καλύψουν τα πάγια πχ.

Τέλος άλλη μια λύση για την κατανάλωσή σου είναι ένα κίτρινο nrg hybrid που έχει σταθερή τιμή 0,095 για τις πρώτες 150kwh/μήνα με 5 ευρώ πάγιο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/12/2024 στις 12:53 ΜΜ, juanjk είπε

Με βάση την πληροφορία ότι έχεις πλέον ωριαίο μετρητή, αυτό σημαίνει ότι χωρίζεται η κατανάλωση σε ώρες αιχμής και μη ώρα αιχμής (ή υψηλής ζήτησης και χαμηλής ζήτησης), οπότε για αυτό βλέπεις αυτές τις δύο τιμές (απλώς έπρεπε να αλλάξουν την αιτιολογία και όχι να το αφήσουν μέρα-νύκτα, δεν αλλάζει η τιμή απλώς είναι ανάλυση των χρεώσεων στις ρυθμιζόμενες). Το 1,67 είναι η μέση ισχύς που ζητήθηκε από την παροχή και όχι η μέγιστη που είναι 55KVA. Όλα αυτά είναι ανάλυση που δεν είναι φυσικά απαραίτητο να τη γνωρίζεις βέβαια, καλό είναι να το ρωτήσεις μέσω ΡΑΕ για να σου απαντηθεί και γραπτώς, γιατί δεν βλέπω πιθανό να καθίσει κάποιος από την εξυπηρέτηση να στο αναλύσει. Θα δεις βέβαια και τον τελικό που πιθανά θα το λάβει εντός 30 ημερών από τον τελευταίο λογαριασμό με την τελική εκκαθάριση. 

Τέλος, επειδή στα Γ22 είναι «φαρμακείο» οι τιμές θα σου πρότεινα να πας είτε στο μπλε bright for business elpe 😄 ή στο μπλε eunice fair. Από κίτρινα θα πρότεινα το eunice home flow. (δεν έχω δοκιμάσει τη eunice που είναι μικρή εταιρεία αλλά είναι τιμια από ό,τι φαίνεται, αλλά σίγουρα elpe και nrg πιστεύω δύσκολα κάνουν λάθος στην τιμολόγηση, απλώς τσιμπάει η τιμή στα Γ22)

εκανα καταγγελια μεσω ραε ταυτοχρονα και σε δεδδηε και σε elpedison . Εστειλα και email στην elpedison. Μου ειπανε οτι σε 10 ημερες θα απαντησουνε και οι 2 . Αμα με καλυπτει η απαντηση παταω το πρασινο αλλιως το κοκκινο κουμπι. 

Ολο αυτο με τον ωριαιο μετρητη ειναι καινουργιο; χωρις ενημερωση το εκαναν; . ο πινακας β ρυθμιζομενες χρεωσεις  δεν διαιρει με το ΣΥΝΦ του οκτωμβριου αλλα τωρα που  Νοεμβριου.

δες εδω τον λογαριασμο Οκτωμβριου https://ibb.co/PYjzvX3
https://ibb.co/MDgXhgS

και εδω τον λογαριασμο Νοεμβριου https://ibb.co/gtNhRJ2
https://ibb.co/5cRzXxV

Υπαρχει στην στηλη Αεργα 381 που δεν το εχω ξανα δει 

Επισης βλεπω οτι στο οικιακο τιμολογιο που παλι στην elpedison και εχω νυκτερινο αναγραφεται στον πινακακι ο αριθμος μετρητη ακριβως απο κατω ενω εδω αμα δεις δεν αναγραφεται  . Πιο πολυ για λαθος λογαριασμο μυριζομαι.

Εχω κανει αιτηση για nrg και προχωρησε , ξερω οτι ειναι πολυ ακριβο το γ22 , βλεπω τιμες τις δεη για γ23 και ειναι πιο φθηνες απο το γ22 πραγμα πολυ κουλο θα επρεπε η τιμη ητανε ιδια και οχι , αλλα το γ23 στην δεν δεη ειναι μονο πρασινο ενω το γ22 ειναι κιτρινο.  Επισης το γ23 τιμολογιο της δεη δεν εχει χρεωση ισχυος δες εδω https://www.dei.gr/el/gia-tin-epixeirisi/revma/epaggelmaties-epixeiriseis/g23/  ενω το γ22 κιτρινο εχει και μηχανισμο διακυμανσης και χρεωση ισχυος , δες εδω https://www.dei.gr/el/gia-tin-epixeirisi/revma/epaggelmaties-epixeiriseis/g22/ 

Η ραε μου ειπε οτι οι προμηθευτες ενεργειας που παραγουνε ρευμα ειναι 5 και ειναι η δεη , η elpedison , η προτεργια , ή ηρων , και η προτεργια, ολοι οι αλλοι λεει οτι δεν παραγουνε αλλα αγοραζουνε την ενεργεια. Η eunice power λεει ομως οτι ειναι η μοναδικη εταιρεια με πρασινη ενεργεια , αντε βγαλε ακρη. Παντως η δεη και η eunice power εκδιδουνε πιο γρηγορα λογαριασμους απο την elpedison.

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.
16 minutes ago, johnmegarythmos said:

εκανα καταγγελια μεσω ραε ταυτοχρονα και σε δεδδηε και σε elpedison .

Δεν υπάρχει ταυτόχρονη καταγγελία στο myrae, έχει πρόβλημα το σύστημα από ανέκαθεν. Ανοίγουν δηλαδή 2 ξεχωριστά αιτήματα πχ 10001 και 10002... και ο ένας (ΔΕΔΔΗΕ) δε βλέπει τι απαντάει ο άλλος (Elpedison). Ξεχωριστά αιτήματα είναι και μιλάνε μόνο με σένα... 

Επίσης όταν ανοίγεις αίτημα ταυτόχρονα, πάντα κολλάει το σύστημα και ο ένας εκ των δύο δε λαμβάνει τα δικαιολογητικά που είχες επισηνάψει. Μπορείς να τα ανεβάσεις αργότερα αφού πρώτα απαντήσουν.

16 minutes ago, johnmegarythmos said:

εκανα καταγγελια μεσω ραε ταυτοχρονα και σε δεδδηε και σε elpedison . Εστειλα και email στην elpedison. Μου ειπανε οτι σε 10 ημερες θα απαντησουνε και οι 2 . Αμα με καλυπτει η απαντηση παταω το πρασινο αλλιως το κοκκινο κουμπι. 

Όχι. Όταν πατάς πράσινο σημαίνει ότι το αίτημα ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Δε θα έπρεπε καν να απαντήσουνε ότι "θα" απαντήσουνε! Πατάς το κόκκινο και γράφεις ότι το αίτημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να λάβεις σαφείς απαντήσεις που να σε ικανοποιούν. Πριν πατήσεις κόκκινο, επισύναψε και ότι επιπλέον δικαιολογητικά θες.

Δημοσ.
Στις 3/12/2024 στις 8:26 ΠΜ, Geoponer είπε

Και καθώς ήδη ψάχνω τον επόμενο σταθμό μου μετά το μακελειό του Value Easy της Protergia (βλέπω ότι με συμφέρει το Select της Ζενίθ αυτό το διάστημα),

Είπά και το έκανα να πάω στη Ζενίθ: Είχα μιλήσει 1-2 φορές με μια υπάλληλο της Ζενίθ (μετά έμαθα ότι είναι από εξωτερικό συνεργάτη ΣΚ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.) και αφού με ξανακάλεσε την Τρίτη συμφωνήσαμε για το Select. Της έδωσα τηλεφωνικά τα στοιχεία που ζήτησε (ΑΦΜ, αριθμό παροχής, τηλέφωνο, κλπ.) και μου είπε ότι θα με καλέσουν για επιβεβαίωση των στοιχείων, όπως και έγινε.

Μέχρι σήμερα έλαβα μόνο ένα email από το [email protected] για να στείλω τον τελευταίο μου λογαριασμό και άρχισα να ανησυχώ ότι δεν έχει καταχωρηθεί η αίτηση. Παίρνω σήμερα στη Ζενίθ για επιβεβαίωση και μου λένε ότι έχει προχωρήσει η αίτηση και σύντομα θα ενημερωθώ για την αλλαγή εκπροσώπησης της παροχής μου!

Εγώ περίμενα ότι θα λάβω τη σύμβαση με email, να τσεκάρω τα στοιχεία, τις ενδείξεις του μετρητή κλπ., και να δώσω γραπτή επιβεβαίωση αλλά μου είπαν ότι θα τη λάβω με την έναρξη της εκπροσώπησης!!! Έχω περάσει από 5-6 παρόχους, δεν μου έχει ξανατύχει αυτό και δεν μου αρέσει...

Ελπίζω να πάνω όλα καλά και να μη δω τίποτα μαϊμουδιές, γιατί οριακά διάλεξα τη Ζενίθ σε σχέση με το Swift της Protergia, από την οποία δεν είχα κανένα άλλο πρόβλημα εκτός από την ξαφνική αλλαγή για την οποία δεν ενημερώθηκα (το Value Easy έγινε εμπορικά μη διαθέσιμο και αυξήθηκε σημαντικά η κιλοβατώρα). Δεν το έχω και πολύ να τους ξαποστείλω και να επιστρέψω στην Protergia.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δεν υπάρχει ταυτόχρονη καταγγελία στο myrae, έχει πρόβλημα το σύστημα από ανέκαθεν. Ανοίγουν δηλαδή 2 ξεχωριστά αιτήματα πχ 10001 και 10002... και ο ένας (ΔΕΔΔΗΕ) δε βλέπει τι απαντάει ο άλλος (Elpedison). Ξεχωριστά αιτήματα είναι και μιλάνε μόνο με σένα... 

Επίσης όταν ανοίγεις αίτημα ταυτόχρονα, πάντα κολλάει το σύστημα και ο ένας εκ των δύο δε λαμβάνει τα δικαιολογητικά που είχες επισηνάψει. Μπορείς να τα ανεβάσεις αργότερα αφού πρώτα απαντήσουν.

Όχι. Όταν πατάς πράσινο σημαίνει ότι το αίτημα ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Δε θα έπρεπε καν να απαντήσουνε ότι "θα" απαντήσουνε! Πατάς το κόκκινο και γράφεις ότι το αίτημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να λάβεις σαφείς απαντήσεις που να σε ικανοποιούν. Πριν πατήσεις κόκκινο, επισύναψε και ότι επιπλέον δικαιολογητικά θες.

εκανα τροποποιηση στο ποστ μου παραπανω δες αμα μπορεις το ενα πινακακι και τις ρυθμιζομενες για τον Οκτωμβριο και το αλλο για τον Νοεμβριο. Επισης στο πινακακι αεργα πρωτη φορα βλεπω 381 τι ακριβως ειναι; . 

Δημοσ.
19 minutes ago, johnmegarythmos said:

εκανα τροποποιηση στο ποστ μου παραπανω δες αμα μπορεις το ενα πινακακι και τις ρυθμιζομενες για τον Οκτωμβριο και το αλλο για τον Νοεμβριο. Επισης στο πινακακι αεργα πρωτη φορα βλεπω 381 τι ακριβως ειναι; . 

Δεν έχω ιδέα από γ22, γ23

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε

Ολο αυτο με τον ωριαιο μετρητη ειναι καινουργιο; χωρις ενημερωση το εκαναν; . ο πινακας β ρυθμιζομενες χρεωσεις  δεν διαιρει με το ΣΥΝΦ του οκτωμβριου αλλα τωρα που  Νοεμβριου.

δες εδω τον λογαριασμο Οκτωμβριου https://ibb.co/PYjzvX3
https://ibb.co/MDgXhgS

και εδω τον λογαριασμο Νοεμβριου https://ibb.co/gtNhRJ2
https://ibb.co/5cRzXxV

Υπαρχει στην στηλη Αεργα 381 που δεν το εχω ξανα δει 

Επισης βλεπω οτι στο οικιακο τιμολογιο που παλι στην elpedison και εχω νυκτερινο αναγραφεται στον πινακακι ο αριθμος μετρητη ακριβως απο κατω ενω εδω αμα δεις δεν αναγραφεται  . Πιο πολυ για λαθος λογαριασμο μυριζομαι.

Εχω κανει αιτηση για nrg και προχωρησε , ξερω οτι ειναι πολυ ακριβο το γ22 , βλεπω τιμες τις δεη για γ23 και ειναι πιο φθηνες απο το γ22 πραγμα πολυ κουλο θα επρεπε η τιμη ητανε ιδια και οχι , αλλα το γ23 στην δεν δεη ειναι μονο πρασινο ενω το γ22 ειναι κιτρινο.  Επισης το γ23 τιμολογιο της δεη δεν εχει χρεωση ισχυος δες εδω https://www.dei.gr/el/gia-tin-epixeirisi/revma/epaggelmaties-epixeiriseis/g23/  ενω το γ22 κιτρινο εχει και μηχανισμο διακυμανσης και χρεωση ισχυος , δες εδω https://www.dei.gr/el/gia-tin-epixeirisi/revma/epaggelmaties-epixeiriseis/g22/ 

Η ραε μου ειπε οτι οι προμηθευτες ενεργειας που παραγουνε ρευμα ειναι 5 και ειναι η δεη , η elpedison , η προτεργια , ή ηρων , και η προτεργια, ολοι οι αλλοι λεει οτι δεν παραγουνε αλλα αγοραζουνε την ενεργεια. Η eunice power λεει ομως οτι ειναι η μοναδικη εταιρεια με πρασινη ενεργεια , αντε βγαλε ακρη. Παντως η δεη και η eunice power εκδιδουνε πιο γρηγορα λογαριασμους απο την elpedison.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη καλά να λάβεις και μια σαφή απάντηση.

Αγνόησε τα περί Γ23 εφόσον δεν έχεις ζητήσει νυχτερινό είσαι σε Γ22 τιμολόγιο.

Η τιμολόγηση άλλαξε επειδή είναι τηλεμετρουμενος και ωριαίος πλέον ο μετρητής. Αυτό που βλέπω τώρα, που δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί μου λες Οκτώβρη και Νοέμβρη αλλά δνε ξέρω τα ακριβή χρονικά διαστήματα και αν είναι εκκαθαριστικο η οχι, είναι ότι στο Νοέμβρη είναι σαν να επανατιμολογουν τις ίδιες 1233 κιλοβατωρες αλλά τώρα σαν να είναι τηλεμετρουμενος ενώ στον Οκτώβρη σαν κλασικό μετρητή. Μήπως είναι κάποια διόρθωση εκκαθάρισης επειδή δε γνωρίζαν αν είναι τηλεμετρουμενος η όχι. 

Οι χρεώσεις διαφέρουν και είναι ανάλογα τον τύπο μετρητή και χρειάζεται να ξέρει κανείς τις ακριβείς αποφάσεις για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για να βγάλει άκρη. 

Φαντάσου όταν το 2026 υπάρξουν πορτοκάλι τιμολόγια και στις οικιακές τηλεμετρουμενες παροχες εκεί θα υπάρξει ένα μπέρδεμα στην αρχή μέχρι να δούμε τι πληρώνουμε. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, juanjk είπε

Ελπίζω να βγάλεις άκρη καλά να λάβεις και μια σαφή απάντηση.

Αγνόησε τα περί Γ23 εφόσον δεν έχεις ζητήσει νυχτερινό είσαι σε Γ22 τιμολόγιο.

Η τιμολόγηση άλλαξε επειδή είναι τηλεμετρουμενος και ωριαίος πλέον ο μετρητής. Αυτό που βλέπω τώρα, που δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί μου λες Οκτώβρη και Νοέμβρη αλλά δνε ξέρω τα ακριβή χρονικά διαστήματα και αν είναι εκκαθαριστικο η οχι, είναι ότι στο Νοέμβρη είναι σαν να επανατιμολογουν τις ίδιες 1233 κιλοβατωρες αλλά τώρα σαν να είναι τηλεμετρουμενος ενώ στον Οκτώβρη σαν κλασικό μετρητή. Μήπως είναι κάποια διόρθωση εκκαθάρισης επειδή δε γνωρίζαν αν είναι τηλεμετρουμενος η όχι. 

Οι χρεώσεις διαφέρουν και είναι ανάλογα τον τύπο μετρητή και χρειάζεται να ξέρει κανείς τις ακριβείς αποφάσεις για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για να βγάλει άκρη. 

Φαντάσου όταν το 2026 υπάρξουν πορτοκάλι τιμολόγια και στις οικιακές τηλεμετρουμενες παροχες εκεί θα υπάρξει ένα μπέρδεμα στην αρχή μέχρι να δούμε τι πληρώνουμε. 

ρωτησα στην elpedison ξανα και μου ειπανε οτι ειναι λογω υψηλης και χαμηλης ζητησης αυτη ειναι η απαντηση τους , ενω η δεδδηε δεν ξερει τιποτα τετοιο . Το αεργο εχει να κανει λεει η δεδδηε με φοτοβολταικα κατι που δεν εχω και δεν το ξερουνε..  . Παντως η elpedison μου ειπε οτι το τηλεμετρουμενο στελνει την μετρηση καθε τεταρτο και μου ειπε να μπω να την δω με κωδικους ταξις νετ. εδω https://apps.deddie.gr/mdp/intro.html  το οποιο δεν καταλαβα καθολου τις καμπυλες και εχει απο κατω αεργα.. ενα χαος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανά στο δεδδηε δεν γνωρίζουν τι λαμβάνουν στις ρυθμιζομενες :)

Πάντως χρειάζεται ηλεκτρολόγος να το εξηγήσει πιο σωστά. 

Cosφ είναι όσο συντελεστης ισχύος που καταμετραται για το κάθε διάστημα σε μεγαλύτερης ισχύος παροχές από 55kVA και πάνω αλλά και για μέσης τάσης και βιομηχανικές. Χωρίς να είμαι σίγουρος εντελώς αν είναι έτσι, αν αυτός είναι 1 τότε αν ανέβει κατά 1 η μέτρηση τότε έχεις καταναλώσει 1 κιλοβατώρα. Σε κάποιες βιομηχανικές που έχουν άλλη εγκατάσταση από το δεδδηε υπάρχεις πχ cosφ 40 που αυτό σημαίνει ότι αν ανέβει 1 μονάδα η μέτρηση τότε η παροχή έχει καταναλώσει 40 κιλοβατώρες. 

Το 1.67 είναι η μέση ισχύς που ζητήθηκε στο διάστημα αυτό.

Τα αέργα είναι οι απώλειες που δεν απορροφώνται από το ηλεκτρικό κύκλωμα πχ θερμικές απώλειες για να λειτουργήσει η παροχή, νομίζω για αυτό δεν τις χρεώνεσαι. 

Στην NRG θα βλέπεις την υψηλή ζήτηση ως Α+ και τα αέργα ως R+ στοκ πίνακα και φυσικά το cosφ και τη μέση ζήτηση ισχύος.

Αυτά περίπου έχω καταλάβει από την εμπειρία μου. Νομίζω βγήκαμε και εκτός θέματος. Εύχομαι να βγάλεις άκρη. 

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω πολλούς μήνες να παρακολουθήσω το topic και έχω μείνει στο Γ1. Θα ξεκινήσω να συγκρίνω στο excel.

Υπάρχουν κάπου παγίδες; Έχω ΚΟΤ αλλά δεν βλέπω κάτι στο excel. Δέχονται όλοι ΚΟΤ;

Με 250-300 KWh το μήνα (χωρίς νυχτερινό) τι θα προτείνατε;

Δημοσ.

Στα επίπεδα του 1,5 λεπτού «κλειδώνει» η επιδότηση για τα νοικοκυριά το Δεκέμβρη.

Οπότε το smart night που πήγαμε πολλοί με το 45% περίπου στα 8,5. 

• Like 10
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Geoponer είπε

Είπά και το έκανα να πάω στη Ζενίθ: Είχα μιλήσει 1-2 φορές με μια υπάλληλο της Ζενίθ (μετά έμαθα ότι είναι από εξωτερικό συνεργάτη ΣΚ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.) και αφού με ξανακάλεσε την Τρίτη συμφωνήσαμε για το Select. Της έδωσα τηλεφωνικά τα στοιχεία που ζήτησε (ΑΦΜ, αριθμό παροχής, τηλέφωνο, κλπ.) και μου είπε ότι θα με καλέσουν για επιβεβαίωση των στοιχείων, όπως και έγινε.

Μέχρι σήμερα έλαβα μόνο ένα email από το [email protected] για να στείλω τον τελευταίο μου λογαριασμό και άρχισα να ανησυχώ ότι δεν έχει καταχωρηθεί η αίτηση. Παίρνω σήμερα στη Ζενίθ για επιβεβαίωση και μου λένε ότι έχει προχωρήσει η αίτηση και σύντομα θα ενημερωθώ για την αλλαγή εκπροσώπησης της παροχής μου!

Εγώ περίμενα ότι θα λάβω τη σύμβαση με email, να τσεκάρω τα στοιχεία, τις ενδείξεις του μετρητή κλπ., και να δώσω γραπτή επιβεβαίωση αλλά μου είπαν ότι θα τη λάβω με την έναρξη της εκπροσώπησης!!! Έχω περάσει από 5-6 παρόχους, δεν μου έχει ξανατύχει αυτό και δεν μου αρέσει...

Ελπίζω να πάνω όλα καλά και να μη δω τίποτα μαϊμουδιές, γιατί οριακά διάλεξα τη Ζενίθ σε σχέση με το Swift της Protergia, από την οποία δεν είχα κανένα άλλο πρόβλημα εκτός από την ξαφνική αλλαγή για την οποία δεν ενημερώθηκα (το Value Easy έγινε εμπορικά μη διαθέσιμο και αυξήθηκε σημαντικά η κιλοβατώρα). Δεν το έχω και πολύ να τους ξαποστείλω και να επιστρέψω στην Protergia.

Είμαστε ακριβώς ίδια περίπτωση. Και εγώ μετά από 4 χρόνια προτεργια σπάστηκα με τις αλλαγές τρικ που κάνει στο όνομα και αλλάζει την τιμή στα ύψη.  Πήγα και εγώ ζενίθ 12μηνο μέσο τηλ είπα το ναι δεν έχω λάβει άλλο μειλ εκτός του να στείλω τον λογαριασμό. Θα δείξει!

Στις 2/12/2024 στις 7:35 ΜΜ, juanjk είπε

Το πιο άμεσο είναι από αυτό το εργαλείο που εκτός των άλλων βλέπεις το διάδοχο δηλαδή αν άλλαξε το 11ο ψηφίο της παροχής σε +1. Αν ναι τότε έχει αλλάξει ο πάροχος. 

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/

Δε καταλαβαίνω από αυτό το λινκ πως θα δω την αλλαγή. Βάζω το 10ψηφιο και απλά μου βγάζει αν ισχύει η ΥΔΕ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...