Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

καλησπερα ποτε δεν ειχα γ23 και δεν υπαρχει ποτε νυτερινη ενδειξη. Η elpedison τα εχει κανει σαλατα , μιλησα με δεδδηε και μου εδωσαν τις μετρησεις και δεν υπαρχει νυκτερινη ενδειξη. Η αλλαγη μετρητη εχει γινει απο 30/8/2024 και οχι τωρα. Επισης ο πινακας β δεν 1,67 kva δεν το εχω ξανα δει ποτε. Ενα χαος , εχω κανει αλλαγη παροχου στην nrg και αρνουνται να βγαλουνε εκτακτο τελικο λογαριασμο . Ενα χαος. θα στειλω email και να κανω και καταγγελια στην ραε δεν μας εχει ποτε συμπεριφερθει η εταιρεια ετσι. Το μονο που αλλαξε ειναι οτι μεταφεραμε και ενα οικιακο ρολοι στην elpedison και μαλλον για αυτο αυτη η λαθος τιμολογηση . Τι να πω δεν ξερω. 

Με βάση την πληροφορία ότι έχεις πλέον ωριαίο μετρητή, αυτό σημαίνει ότι χωρίζεται η κατανάλωση σε ώρες αιχμής και μη ώρα αιχμής (ή υψηλής ζήτησης και χαμηλής ζήτησης), οπότε για αυτό βλέπεις αυτές τις δύο τιμές (απλώς έπρεπε να αλλάξουν την αιτιολογία και όχι να το αφήσουν μέρα-νύκτα, δεν αλλάζει η τιμή απλώς είναι ανάλυση των χρεώσεων στις ρυθμιζόμενες). Το 1,67 είναι η μέση ισχύς που ζητήθηκε από την παροχή και όχι η μέγιστη που είναι 55KVA. Όλα αυτά είναι ανάλυση που δεν είναι φυσικά απαραίτητο να τη γνωρίζεις βέβαια, καλό είναι να το ρωτήσεις μέσω ΡΑΕ για να σου απαντηθεί και γραπτώς, γιατί δεν βλέπω πιθανό να καθίσει κάποιος από την εξυπηρέτηση να στο αναλύσει. Θα δεις βέβαια και τον τελικό που πιθανά θα το λάβει εντός 30 ημερών από τον τελευταίο λογαριασμό με την τελική εκκαθάριση. 

Τέλος, επειδή στα Γ22 είναι «φαρμακείο» οι τιμές θα σου πρότεινα να πας είτε στο μπλε bright for business elpe 😄 ή στο μπλε eunice fair. Από κίτρινα θα πρότεινα το eunice home flow. (δεν έχω δοκιμάσει τη eunice που είναι μικρή εταιρεία αλλά είναι τιμια από ό,τι φαίνεται, αλλά σίγουρα elpe και nrg πιστεύω δύσκολα κάνουν λάθος στην τιμολόγηση, απλώς τσιμπάει η τιμή στα Γ22)

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 minutes ago, messinia3 said:

Ενεργοποίηση σε elpedison win more 28/11,σήμερα επικοινωνία για την αποστολή της 50ευρης Σκλαβενίτη...μία χαρουλα.

Τοσο γρηγορα; Μια χαρα. Τέλος του μηνα παράδοση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, stylish είπε

Τοσο γρηγορα; Μια χαρα. Τέλος του μηνα παράδοση;

Μεθαύριο σε box now locker.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα έφυγα απο το πράσινο της ΔΕΗ λόγω αντλίας θερμότητας και πήγα στο μπλε της Zenith. Πρώτη φορά είμαι σε σταθερό πρόγραμμα που έχει μία χρέωση για όλο το 24ωρο. Η απορία μου είναι η εξής. Αφού η χρέωση ειναι η ίδια δεν με ενδιαφέρει πια καθόλου το νυχτερινό; Μπορώ να βαζω πλυντήρια, θερμοσίφωνο κτλ όποια ώρα θέλω χωρίς καμία σκέψη ή ενώ η χρέωση προμήθειας του ρέυματος ειναι η ίδια υπάρχει διαφορά στις υπόλοιπες ρυθμιζόμενες χρεώσεις και πρέπει πάλι να σκέφτομαι τι ώρες έιναι το νυχτερινό; Συγγνώμη εάν είναι αφελης η ερώτηση. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Kork
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Kork είπε

Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα έφυγα απο το πράσινο της ΔΕΗ λόγω αντλίας θερμότητας και πήγα στο μπλε της Zenith. Πρώτη φορά είμαι σε σταθερό πρόγραμμα που έχει μία χρέωση για όλο το 24ωρο. Η απορία μου είναι η εξής. Αφού η χρέωση ειναι η ίδια δεν με ενδιαφέρει πια καθόλου το νυχτερινό; Μπορώ να βαζω πλυντήρια, θερμοσίφωνο κτλ όποια ώρα θέλω χωρίς καμία σκέψη ή ενώ η χρέωση προμήθειας του ρέυματος ειναι η ίδια υπάρχει διαφορά στις υπόλοιπες ρυθμιζόμενες χρεώσεις και πρέπει πάλι να σκέφτομαι τι ώρες έιναι το νυχτερινό; Συγγνώμη εάν είναι αφελης η ερώτηση. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αν είσαι κάτω από 400 kWh/μήνα δεν παίζει ρόλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, doomnx said:

Αν είσαι κάτω από 400 kWh/μήνα δεν παίζει ρόλο.

Λόγω αντλίας θερμότητας για τους επόμενους 3 μήνες θα είμαι στις 1000 kWH το μήνα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kork είπε

Λόγω αντλίας θερμότητας για τους επόμενους 3 μήνες θα είμαι στις 1000 kWH το μήνα

Τότε παίζει ρόλο στις χρεώσεις ΥΚΩ. Προσπάθησε να βάλεις όσες περισσότερες μπορείς στο νυχτερινό ωράριο.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, doomnx said:

Τότε παίζει ρόλο στις χρεώσεις ΥΚΩ. Προσπάθησε να βάλεις όσες περισσότερες μπορείς στο νυχτερινό ωράριο.

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!

Δημοσ.

Καλησπέρα , είμαι στην Ελίν και ψάχνομαι να πάω σε κάτι άλλο γιατί οι καταναλώσεις θα είναι για τους επόμενους 3 μήνες στα 700kw, σκέφτομαι για σταθερό protergia ή elpedison , έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Συγγνενής μου είναι στο Πράσινο της ΔΕΗ και θέλει να πάει στο Μπλε ΔΕΗ.

Κοντά στις 700kwh τον μήνα καίει.

Αλλά δεν θέλει πάγια εντολή.

Του τα εξηγώ, δεν καταλαβαίνει.

Υπάρχει κάποιο Μπλε που δεν απαιτεί πάγια εντολή;

Δυστυχώς, τα Value Secure 6M και Value Safe 6M, τα οποία δεν καταλαβαίνω πού διαφέρουν ουσιαστικά , και το Ήρων Blue Generous Home απαιτούν πάγια εντολή.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
Δημοσ.

Τα προγράμματα δεν προϋποθέτουν πάγια εντολή. Απλώς με την πάγια εντολή έχεις μηδενική εγγύηση ειδάλλως ο,τι είχες στον προηγούμενο πάροχο μείον 30 τις εκατό. 

Νομίζω υπάρχουν και 6μηνα και 12μηνα μπλε τόσο της εταιρείας όσο και στον ανταγωνισμό που αξίζουν συγκριτικά με της ΔΕΗ.  

Τέλος το value secure είναι με εμπροθεσμη πληρωμή ενώ το safe είναι τιμή χωρίς προϋπόθεση συνέπειας, αλλά το secure θα πρότεινα αν εξοφλεί πλήρως εμπροθεσμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, juanjk είπε

Τα προγράμματα δεν προϋποθέτουν πάγια εντολή. Απλώς με την πάγια εντολή έχεις μηδενική εγγύηση ειδάλλως ο,τι είχες στον προηγούμενο πάροχο μείον 30 τις εκατό. 

Σοβαρά;

Δηλαδή, αν είχε εγγύηση 50€ στη ΔΕΗ, τώρα θα του βάλουν 35€ π.χ. στην Protergia;

Κι αν δεν είχε καθόλου εγγύηση;

Γίνεται αυτό;

Επεξ/σία από Alexcxvtr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...