Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, S90 είπε

Παιδες σήμερα προχώρησα σε συμβαση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ Γ21 με Elpedison στο Win more 2 for Business. Είχε σταθερη χρέωση για κάνα δίμηνο. Επίσης δώσανε δώρα 50+20+50 τμηματικά.

Είναι εντάξει σαν πρόγραμμα? Απλά τη γνώμη σας.

τα 20 τι ήτανε;

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 minutes ago, juanjk said:

Δεν κατάλαβα αν θέλεις να κάνεις τουρισμο η όχι. Επειδή έχεις καιρό να ασχοληθείς ίσως θέλεις μια μόνη λύση που θα πρότεινα 6μηνο ή 12ηνο μπλε, διαφορετικά για τουρισμό είναι το πρόγραμμα της Elpedison με το δώρο που έχει σταθερη τιμή έως Γενάρη ή το select με σταθερή τιμή έως Φλεβάρη και δωρεάν τα δύο πρώτα πάγια έως τότε. Το swift έχει χαμηλή σταθερή τιμή για Δεκέμβρη σίγουρα αλλά δεν ξέρουμε για Γενάρη πρέπει να το βλεπεις κάθε τέλος του μήνα τι θα ανακοινώσει, άλλα πιθανά θα πάει καλά κι αυτό έως Φλεβάρη επειδή τώρα το ξεκίνησε σαν "κράχτη" σαν να λέμε. Το simple 1.0 έχεις σταθερη τιμη έως τέλος Δεκέμβρη οπότε μάλλον θα βγάλουν το simple 2.0 μετά 😬.

Γενικά τα παραπάνω που είδες είναι κίτρινα με χαμηλή τιμή το πρώτο διάστημα και μετά γίνονται κυμαινόμενα με υψηλή τιμή στα σίγουρα, για αυτό αν επιλέξεις κάποια βάζειςοα υπενθύμιση να βλέπεις ξανά τις τιμές. 

Όσον αφορά στο τελευταίο σου σχόλιο, μην εμπιστεύεσαι κανένα πάροχο όλοι κάνουν μετά από λίγο η πολύ καιρό ματσακωνια στους υπάρχοντες πελάτες για να προμοταρουν και να φέρουν νέους στην εταιρεία,  θέλουν όσο γίνεται περισσότερο κέρδος να βγάλουν, οπότε κανείς δεν σκέφτεται αν εσύ έχεις ανάγκες ή οικογένεια να θερμάνεις το χειμώνα, χρησιμοποίησε τα εργαλεία που υπάρχουν με το μέρος σου και είτε κάνε τουρ είτε μια μόνιμη λύση από τις διαθέσιμες :)

Βαριέμαι να κάνω τη διαδικασία κάθε 1-3 μήνες, να πω την αλήθεια...οπότε ίσως μια 6μηνη λύση να ήταν καλύτερη όντως...

...βάσει του Excel, το Secure Value 6M της Protergia βγαίνει πιο οικονομικό...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/12/2024 στις 5:43 ΜΜ, doomnx είπε

Καλώς σας βρίσκω! Ξαναδιαθέτω και εδώ το ενημερωμένο εξέλ της υπογραφής μου, για όποιον το βρίσκει χρήσιμο. Για το καλό της κοινότητας, γιατί εσείς δεν μου φταίτε σε τίποτα. Ελπίζω να μην ξαναέχουμε δράματα, τώρα που οι τιμές πήραν τον ανήφορο. ❤️

Καλώς τον πίσω τον λεβέντ! Χάθκαμαν! 😁

Επεξ/σία από bilham
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, petranthe είπε

Κανονικά το πάγιο θα έπρεπε είτε να καταργηθεί,είτε να είναι παντού το ίδιο, όπως οι ρυθμιζόμενες. 

Όπως και να έχει θα έπρεπε για να γίνει πιο σαφές τι πληρώνει ο καθένας, η τελική τιμή της κιλοβατώρας να τα περιλαμβάνει όλα αυτά(πάγια, ρυθμιζόμενες) και έτσι να πλασάρεται, διαφημίζεται, προωθείται από τους παρόχους.

Θα είχε ενδιαφέρον ένα τέτοιο εxcelaki.

Ειναι πιο πιασαρικο να σου μοστραρουν kwh με 0.0789 - κ ας ειναι νυχτας, κ ας πληρωνεις ξερωγω 0.109 ημερησια ( προγραμμα δεν λεμε, κατοχους μετοχων δεν θιγουμε 😛 ) παρα να σ λενε σταρατα  ξερωγω 0.24/kwh (οπου συμπεριλαμβανονται ρυθμιζομενες και ΦΠΑ ) και παγιο ας πουμε πχ 9.90 κ ληγει εκει. Το παραπλανητικο μαρκετινγκ στην Ελλαδα παραειναι πλεον παραδοση ( βλ. Κατσαφαδου προ μερικων ημερων ). Εκτος αυτου στη τελικη δεν γινεται να σ πουν φιξ τιμη μαζι με ρυθμιζομενες γιατι πισω απο αυτον τον ορο βρηκανε καλη αφορμη να αρμεγει το αγαπημενο μας κρατος "νομιμα" επιπλεον φραγκα κατα το δοκουν, απλα πειραζοντας καποιους συντελεστες στο ενδιαμεσο. Γερμανια πχ κανει ακριβως αυτο ανεφερες... ολες τις χρεωσεις σε μια τελικη τιμη ανα kwh, σου κουμπωνει το παγιο κ ετοιμη η σουμα σου, ωστε να ξερεις ακριβως ανα παροχο τι θα πληρωσεις. Την αντιστοιχη ΕΡΤ τη πληρωνουν ξεχωριστα εννοειται κ οχι μεσα απο τον λογαριασμο. Οπως επισης κ τον φορο για τον δημο...

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, definitio είπε

Εχω καιρό ν' ασχοληθώ και πελάγωσα λίγο...

...τον τελευταίο χρόνο κατανάλωσα 4.057kwh συνολικά, 2.903 ημέρας + 1154 νύχτας...είμαι στο Γ1Ν Οικιακό της ΔΕΗ και στο ΚΟΤΑ

Βάσει excel, στα ex-ante προγράμματα βγαίνει πιο φθηνό
- το Zeniθ PowerHome Select = 69,20€ / 63,87€ με δώρα (ποιά είναι αυτά; )
- NRG Simple 1.0 = 70,64€
- Protergia Value Swift = 71,34€
- και για νέους συνδρομητές Elpedison Win More 2 =  77,99€ > 27,99€ με την 50€υρη επιταγή...μπορώ να πάνω ένα μόνο μήνα, να αλλάξω και να πάρω την επιταγή;
λέει και 5% δώρο σε πόντους εθνικής, αλλά με πιστωτική....με χρεωστική κάρτα έχει τέτοια επιστροφή;

...Η Elpedison/Protergia δηλώνουν ρητά ότι το πρόγραμμα προσφέρεται και σε ΚΟΤ, για τις Ζενίθ/NRG δεν είδα διασαφήνιση.

Η εγγύηση πόσο είναι στην Elpedison;

Πώς επηρεάζει το KOT τις ανωτέρω χρεώσεις; (παλιότερα η ΔΕΗ έβγαζε φυλλάδιο αναφέροντας χωριστές χρεώσεις σε πελάτες ΚΟΤ, που καθιστούσε τη σύγκριση πιο εύκολη, δεν βλέπω να κάνουν το ίδιο άλλοι παροχοι.)

Παλιότερα θυμάμαι να διαβάζω για ματσακωνιές της NRG...από τους παραπάνω ποιός είναι ο πιο αξιόπιστος, ως προς τη τήρηση των όρων, πάροχος;

Τα δώρα στο Select είναι τα πάγια! Όχι όλους τους μήνες όμως.

Επειδή έχεις ΚΟΤ Α πήγαινε μια βόλτα και από ΗΡΩΝ Solar με e-contract. Έχω δει 150 € δώρο 👀

Ναι, μπορείς να αλλάζεις και κάθε μήνα, αρκεί να μην είναι μπλε το πρόγραμμα. Όλα τα ex-ante έχουν ΚΟΤ πλέον.

10 ώρες πριν, cv19985 είπε

Καλησπέρα,

Βρίσκομαι στο μπλε Elpedison bright up με χρέωση kwh 0,089e. (έχω καταναλώσεις ~500-650kwh/μήνα)
Θυμάμαι ότι αυτή η τιμή θα ισχύει έως 31/12/24 και μετά θα γίνει κίτρινο.

Έχετε εικόνα του τύπου υπολογισμού που θα ισχύει απο 1/1 ή ενδεχομένως αν ταιριάζει με κάποιο άλλο τωρινό πρόγραμμα ο υπολογισμός ώστε να εξετάσω μήπως με συμφέρει να πληρώσω κάνα πεναλτυ για ένα μήνα και να πάω σε μπλε άλλης εταιρείας? Θέλω να αποφύγω τυχόν πολύ υψηλές χρεώσεις απο 1/1...

Τα περισσότερα της Elpedison μετά τη λήξη γυρίζουν σε Smart. Δεν είναι ιδιαίτερα συμφέρον.

15 ώρες πριν, Greg29M είπε

Μια ίσως χαζή ερώτηση: στο excel σου @doomnxπως έχουμε preview Δεκεμβρίου για το ΗΡΩΝ yellow one home ? Στο τέλος Δεκεμβρίου με βάση ΤΕΑ δεν βγαίνει η τιμή του για Δεκέμβριο ; 

Το One είναι ex-ante. Τιμολογείται παρόμοια με το πράσινο.

15 ώρες πριν, stylish είπε

elpe ειδικο ειναι το πρωην zero?

Ειδικό=πράσινο

• Like 2
Δημοσ.

Καλημερα παιδια!! Εχω Κοτ β κ ελαβα λογαριασμο elpedison στο Win More για τον Οκτωβριο κ δεν εχει τν επιδοτηση των 3 λεπτων μεσα!! Κανανε καποιο λαθος ή δεν την δικαιουμαι γτ ειναι κλειδωμενο κιτρινο προγραμμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και καθώς ήδη ψάχνω τον επόμενο σταθμό μου μετά το μακελειό του Value Easy της Protergia (βλέπω ότι με συμφέρει το Select της Ζενίθ αυτό το διάστημα), πρόσεξα αυτό στον τελευταίο λογαριασμό μου. 

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί σημαίνει;

Screenshot_20241203-081949-254.png

Επεξ/σία από Geoponer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα κίτρινα τιμολόγια οι όροι που υπογράφεις ισχύουν για 6 μήνες και ο πάροχος δε μπορεί να επέμβει στους όρους. Μετά το 6μηνο μπορεί να κάνει μονομερή αλλαγή στους όρους αρκεί να σε ειδοποιήσει 60 ημέρες πριν την αλλαγή.

(Ουσιαστικά βέβαια για τέτοιου είδους προγράμματα το παραπάνω δε σημαίνει τίποτα, γιατί σου λέει ο πάροχος ότι οι όροι είναι ότι θα έχεις τιμή 1,18 x Χονδρική προηγ. μήνα + 0,035 αλλά κάθε μήνα μπορώ να σου ανακοινώνω την τιμή εφόσον είναι κάτω από τον τύπο υπολογισμού πχ όπως έκανε στα 0,09093 και όποτε το θέλει χωρίς ειδοποίηση κάποια στιγμή σταματάει να το ανακοινώνει σταθερά και πάει με τον όρο του συμβολαίου και τον παραπάνω τύπο υπολογισμού που σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο συμφέρον, πχ με τον τύπο ο Νοέμβρης θα ήταν 0,197 και όχι 0,09093.) Δηλαδή βρήκαν παράθυρο και προσφέρουν αυτά τα υβριδικά προγράμματα με χαμηλή τιμή το πρώτο διάστημα, θα έπρεπε όμως να υπήρχε ρητός όρος να σου λέει ναι μεν είναι σταθερό το πρώτο διάστημα αλλά να σου διευκρινίζει και πόσους μήνες αυτό θα κρατήσει, αλλιώς εκφυλίζεται αυτός ο κανόνας του 6μήνου που αναγράφει αυτό το πεδίο και που φυσικά περιέχεται στον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ekrepali είπε

Πατσίζουμε με δώρα πήγαινε-έλα.

Ακόμα και χωρίς δώρα... συμφέρουν για μεγάλες καταναλώσεις.

Κάνε τους πολλαπλασιασμούς. 400*0,12 +3,5=51.5

400*0,085 +10=44

ποιο είναι πιο φτηνό; Εκτός αν μιλάς για 150-200 κιλοβατώρες 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, desiro είπε

Καλημερα παιδια!! Εχω Κοτ β κ ελαβα λογαριασμο elpedison στο Win More για τον Οκτωβριο κ δεν εχει τν επιδοτηση των 3 λεπτων μεσα!! Κανανε καποιο λαθος ή δεν την δικαιουμαι γτ ειναι κλειδωμενο κιτρινο προγραμμα?

Ποση καταvαλωση είχες και για ποσες μερες. ΚΟΤΒ 1400w εισαι;

Επεξ/σία από BOOKER_
Δημοσ.

καλημερα, την εκπτωση συνεπειας 5% η ZENITH την δινει μονο στον εκκαθαριστικο ;; γιατι πηρα και δευτερο λογαριασμο σημερα και αυτος εναντι οπως και ο πρωτος και δεν την βλεπω... (ειμαι στο power home smart night 40% )

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tengai34 είπε

καλημερα, την εκπτωση συνεπειας 5% η ZENITH την δινει μονο στον εκκαθαριστικο ;; γιατι πηρα και δευτερο λογαριασμο σημερα και αυτος εναντι οπως και ο πρωτος και δεν την βλεπω... (ειμαι στο power home smart night 40% )

Ναι μόνο στους εκκαθαριστικούς αποδίδεται η έκπτωση συνέπειας στο smart night της Ζενίθ.

• Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, BOOKER_ είπε

Ποση καταvαλωση είχες και για ποσες μερες. ΚΟΤΒ 1400w εισαι;

Κοτ β 1400 ειμαι κ ειχα 120kwh ημερησια κ 40 νυχτερινη!! Τπτ δλδ!!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, bilham είπε

Έχει να κάνει με την κατανάλωση. Της ΔΕΗ το σταθερό κερδίζει έως τις 180kWh περίπου. Από εκεί και πάνω χάνει και όσο ανεβαίνει η κατανάλωση η διαφορά μεγαλώνει σε βάρος της ΔΕΗ

Μην ξεχνάμε και το 50αρικο που πήραμε όσοι κάναμε online τον Απρίλιο Ιούνιο. Μια η αλλη έρχεται στο χρόνο εκτός αν είμαστε πολύ πάνω από τις 300kw το μήνα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...