Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Για πιο λόγο να πληρώσω παραπανω στον πρώτο λογαριασμό? Η ΔΕΗ θέλει κοντά 20 λεπτά . Για τις καταναλώσεις που έχω ποια από τις 2 πάνω προτείνεται;

τι γιατί ?! γιατί έτσι το ορίζει ο προμηθευτής το πρόγραμμα ... το γράφει και ακριβώς κάτω στα ''περισσότερα''. Κάνε μια μπακαλίστικη αναγωγή στις 1000kwh κ βλεπεις οτι η διαφορα μεταξυ των 2 ειναι στα 4 ευρω. Μετα διαλεγεις οτι γουσταρεις εσυ κατα ποσο θες να δεσμευτεις 6vs12 μηνες ... στη ζενιθ παιζουν και οι πρωτοι 6 μηνες με χαρισμενο το παγιο, να επισημανθει και αυτο .... λαβε και υποψιν τη τιμη ανευ συνεπειας αν εισαι ''αναρχικουλης'' στις πληρωμες των λογαραισμων σου, ζυγισε, παρε και απολαυσε την ελευθερια σου απο το ζυγο της ΔΕΗ.

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Craven είπε

Έχω μπερδευτεί και εγώ αρκετά διαβάζοντας μέρες για το τι τελικά συμφέρει και τι όχι...

Έίμαι πράσινο ΔΕΗ (Γ1 με νυχτερινό) και καταναλώσεις ανάλογα την εποχή απο 500-550kw το ΔΙΜΗΝΟ τους χαλαρούς μήνες (άνοιξη, φθινόπωρο κτλ) ως και 1000+ το δίμηνο τους δύσκολους μήνες

Πχ  4ο με 6ο είχα 380 μέρα και 120 νύχτα (με μια απουσία για διακοπές γύρω στο 10ήμερο) ενώ 6ο με 8ο είχα 850 μέρα και 300 νύχτα. Ας πούμε λοιπόν μέσο όρο στις 350-400 τον μήνα (70-75% μέρα και 25-30% νύχτα).

Βαριέμαι τον "τουρισμό" οπότε θα έψαχνα κάτι πιο μόνιμο για 12 ή άντε 6 μήνες που όμως να συμφέρει συνολικά σε σχέση με το πράσινο της ΔΕΗ. 

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι (πέρα απο προσωπικό συμφέρον για referrals κτλ) ας μας πει γιατί βλέπω πιο πάνω και άλλα άτομα στην ίδια κατάσταση στην ΔΕΗ με παρόμοιες καταναλώσεις να είναι μπερδεμένοι :)

Τα σταθερά που σκέφτεσαι είναι καλή λύση 6μηνα ή ετήσια. Ετήσια παίζουν το Φυσ. Αέριο και η Ζενίθ. Η Ζενίθ δίνει δώρο 6 πάγια και τιμή μετά από συνέπεια 0,095

6μηνα σταθερά έχουν παρόμοια με τιμή έως 0,095 και πάγια λίγο κάτω από τα 10€ οι ΗΡΩΝ, PROTERGIA, NRG, ELPEDISON  

Δημοσ.

Καλωσηρθες ξανά doomx 🤗     

32 λεπτά πριν, adi32 είπε

Στην προτεργια κάθε πότε πρέπει να βάζουμε μετρήσεις? 

Εκδίδουν λογαριασμό 5 ή 10 ή 15 κάθε μήνα. Ανάλογα που θα πέσει η δική σου έκδοση λογαριασμού, καλό είναι να καταχωρείς μια εβδομάδα ή το πολύ έως 5 ημέρες πριν την έκδοση. Δεν έρχεται ειδοποίηση για το πότε θα καταχωρίσεις ενδειξη. Αν εκδίδεται λογαριασμός με εκκαθάριση κάθε μήνα δεν σε αφήνει να καταχωρίσεις ένδειξη, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μη περάσει το συνεργείο ένα μήνα. Οπότε σε μηνιαιο εκκαθαριστικό ένδειξη μπορείς να καταχωρήσεις μόνο στα αιτήματα ΔΕΔΔΗΕ και θα ληφθεί υπόψη εφόσον δεν περάσει συνεργείο για επιτόπια. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, juanjk είπε

Καλωσηρθες ξανά doomx 🤗     

Εκδίδουν λογαριασμό 5 ή 10 ή 15 κάθε μήνα. Ανάλογα που θα πέσει η δική σου έκδοση λογαριασμού, καλό είναι να καταχωρείς μια εβδομάδα ή το πολύ έως 5 ημέρες πριν την έκδοση. Δεν έρχεται ειδοποίηση για το πότε θα καταχωρίσεις ενδειξη. Αν εκδίδεται λογαριασμός με εκκαθάριση κάθε μήνα δεν σε αφήνει να καταχωρίσεις ένδειξη, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μη περάσει το συνεργείο ένα μήνα. Οπότε σε μηνιαιο εκκαθαριστικό ένδειξη μπορείς να καταχωρήσεις μόνο στα αιτήματα ΔΕΔΔΗΕ και θα ληφθεί υπόψη εφόσον δεν περάσει συνεργείο για επιτόπια. 

Μπήκα 11/11 και στην εφαρμογή λέει επόμενη καταμέτρηση δεδηε 6/12

Έχει νόημα να βάλω τώρα? 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μπήκα 11/11 και στην εφαρμογή λέει επόμενη καταμέτρηση δεδηε 6/12

Έχει νόημα να βάλω τώρα? 

Καλά είσαι εσύ! Εμένα θα αργήσει λίγο η επόμενη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ 😁

Screenshot_20241201-231112-066.png

• Haha 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ekrepali είπε

Από ΉΡΩΝ έχεις περάσει το τελευταίο 6μηνο; Θα μπορούσες δηλαδή να πας στο Yellow οne του ΗΡΩΝ (δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τιμή Δεκεμβρίου). Με αίτηση μέσω econtract παίρνεις 50 ευρώ δώρο. Πες δηλαδή ότι ανακοινώνουν τιμή 0.14, μείον 0.015 επιδότηση κρατική = 0.125.

Mόλις κάψεις 300-350 kw, κάνεις αίτημα στην Elpedison. To 50άρικο Σκλαβενίτη (xmas promo) το δίνουν για αιτήσεις μέχρι 10/1. Ακόμα κι αν δεν έχει βγάλει μέχρι τότε λογαριασμό ο ΗΡΩΝ... κάνε αίτημα στην Elpedison με εκκαθαριστικό ή τελικό της Volton, το δέχονται.

κοιτωντας τις τιμες του yellow one του Δεκεμβριου βλεπω οτι εχει φτασει τα 0,25482 ευρω η τιμη κιλοβατωρας   https://www.heron.gr/energy/electricity/gia-to-spiti/yellow-one-home/ . Πανακριβη , ιδια τιμη εφτασε για το γ22 στην δεη , ακριβυνε πολυ ο μηχανισμος διακυμανσης. Για τον μηνα δεκεμβριο για γ22 τι αξιζει να επιλεξουμε; εχω κανει αιτηση στην nrg business 2 απο τις 14/11 και μιλωντας με τον δεδδηε τωρα προχωρησε το αιτημα εκπροσωπησης. Βλεπω να ειναι πιο ακριβη απο την δεη η nrg αν και μου ειπανε καλη τιμη αλλα ηθελα να ξανα γυρισω σε elpedison bright business .

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι στο πράσινο Γ1Ν της ΔΕΗ και έχω καταναλώσεις 650-750 KWh τον μήνα.

Δεν έχω αλλάξει ποτέ πάροχο, αλλά βλέπω ότι όλοι μεταπηδάνε σε σταθερό πλέον. Έχετε καμία πρόταση για το ιδανικότερο σταθερό τιμολογιο αυτή την περίοδο;

Δεν με ενδιαφέρει να πάω κάπου για 2 μήνες και μετά να ψάχνω για κάτι άλλο, θέλω να μπω στο ιδανικότερο 12μηνο αυτή την περίοδο.

Δημοσ.
2 minutes ago, johnmegarythmos said:

κοιτωντας τις τιμες του yellow one του Δεκεμβριου βλεπω οτι εχει φτασει τα 0,25482 ευρω η τιμη κιλοβατωρας   https://www.heron.gr/energy/electricity/gia-to-spiti/yellow-one-home/ .

@tzagaritos Πω πω το τερμάτισαν στον ΗΡΩΝ, ούτε για ταχυτουρισμό δε κάνουν. Ακριβότερα βγαίνει κι από το Solar του καλοκαιριού. 😄

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 20/11/2024 στις 4:34 ΜΜ, juanjk είπε

Έχουν και τα δύο παρόμοια τιμή με μηδενικό πάγιο, ναι οκ το ένα θα ήταν τώρα το Νοέμβρη 0.22 και το άλλο 0.225 οι διαφορές είναι μηδαμινές. Πόσο μικρή κατανάλωση έχεις; Για εξοχικά δεν έχουν διαφορες. Του Ήρων αν το συνδυαζες με econtract θα βολεύε θα σου κάλυπτε για 3 μηνες δήμο ΕΡΤ πχ το δωρεάν 50 ευρώ. 

Στο Γ22 ποια είναι η κατανάλωση; Επειδή είναι μεγαλύτερη η ισχύς εδώ σε κίτρινο τους καλύτερους όρους τους έχει το Eunice flow (είναι μικρή εταιρεία). Στα Γ22 δεν παίζουν καλές τιμές γενικά. Το παραπάνω κάπου 0.17-0.175 θα έβγαινε τώρα με τη χονδρική που είναι στα 0.14. Έχει κι ένα μπλε στα 0.145 με 4 ευρώ πάγιο 1μηνο η ίδια εταιρεια. Εναλλακτικά η Elpedison προσφέρει ένα 12μηνο μπλε στα 0.1499 με μηδενικο πάγιο, το bright for business 12M. Του ΗΡΩΝ το free for business θα άγγιζε σχεδόν τα 0.23 στην ίδια περίοδο. Είναι μετρημένα κουκιά είναι όλα ακριβά γενικά τα Γ22. Δες και την υπογραφή μου για περισσότερες λεπτομέρειες.

το οικιακο η καταναλωση μου ητανε 16 κιλοβατωρες τον Οκτωβριο και τον Νοεμβριο 79 κιλοβατωρες.

το γ22 , του Νοεμβριου  1022 κιλοβατωρες. καπου εκει τριγυρω καταναλωνω. Kαλα το free του ηρων μου θυμιζει το zero της elpedison , με την μονη διαφορα οτι στην ηρων με πληρωμη με καρτα χρεωστικη της πειραιως μαζευω yellows και μπορω να τα εξαργυρωσω με εκπτωση στον λογαριασμο ( δεν εχω μπει στον ηρων ακομα αλλα μου το ειπανε οτι γινεται ).Ενω στην elpedison με την eurobank το προγραμμα επιστροφη δεν μπορω να εξαργυρωσω για εκπτωση στο ρευμα. 

21 λεπτά πριν, Fan είπε

Δεν έχω αλλάξει ποτέ πάροχο, αλλά βλέπω ότι όλοι μεταπηδάνε σε σταθερό πλέον. Έχετε καμία πρόταση για το ιδανικότερο σταθερό τιμολογιο αυτή την περίοδο;

Δεν με ενδιαφέρει να πάω κάπου για 2 μήνες και μετά να ψάχνω για κάτι άλλο, θέλω να μπω στο ιδανικότερο 12μηνο αυτή την περίοδο.

νομιζω οτι το καλυτερο 12μηνο και σταθερο ειναι του φυσικου αεριου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fan είπε

Zenith κ Φ.Α. μπλε ... το πρωτο εχει κ 6 παγιομηνιατικα δωρο κ με την ελαχιστα μικροτερη τιμη προ συνεπειας βγαινει κατα μερικα ευρω στο συνολο πιο φτηνο στο 1ο 6μηνο. 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
22 ώρες πριν, doomnx είπε

Ποιο είναι αυτό το Swift και δεν το βλέπω πουθενά;

τωρα το εβαλαν,., σημεα ειναι στο σαιτ.. και το value easy μας το πηγαν 0.015

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...