Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 15/11/2024 at 15:27, Vassilis_24 said:

Είμαι στο smart night της ζενίθ και λέω να πάω στο select που έχει κλειδωμένη τιμή κιλοβατώρας στα 85 λεπτά μέχρι το Φεβρουάριο, μου φαίνεται πιο συμφέρον. Τι λέτε;

Aν έχεις ΚΟΤ και δωθούν επιδοτήσεις το Δεκέμβριο (το ΚΟΤ παίρνει πάντα μεγαλύτερη επιδότηση) μάλλον θα σε συμφέρει το smart night. Tα τιμολογια με κλειδωμένη τιμή δεν επιδοτούνται, εκτός κι αν κάνει πατάτα ο πάροχος.

Αν δεν έχεις ΚΟΤ... τότε θα πρέπει να δεις το ύψος της επιδότησης για τα απλά τιμολόγια. Θα εξαρτηθούν όλα από τη τιμή που θα ανακοινώσει η ΔΕΗ για το πράσινο το Δεκέμβριο και θα δωθεί επιδότηση ώστε η τελική τιμή να πάει 0.15-0.16. Δηλαδή όσο ακριβότερο είναι το πράσινο της ΔΕΗ, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση του Δεκεμβρίου και θα έχεις ανάλογα μεγάλο ή μικρό όφελος στο smart night.

Δημοσ.
Στις 25/11/2024 στις 3:03 ΜΜ, liakjim είπε

Είμαι με μπλε με ελπέντισον μέχρι τέλος του έτους. Κάπου 400-500KWh τον μήνα όταν κάνει χειμώνα. Κάθομαι στα αυγά μου και κοιτάω τότε ή παίζει κάτι εξαιρετικά καλό αυτήν την περίοδο ώστε να αξίζει να φύγω νωρίτερα;

Πρόσεξε αν υπάρχει όρος για αυτόματη ανανέωση του σταθερού 30 μέρες πριν τη λήξη...

5 ώρες πριν, komatoza είπε

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι τώρα στην volton και με έχει πάει έξι μήνες πίσω στους λογαριασμούς και ψάχνω να αλλάξω. Τον χειμώνα έχω θέρμανση με κλιματιστικά με περίπου 400 kw τον μήνα, έχω ψηφιακό μετρητή με νυχτερινό και Κοτ. Τι θα μου προτείνατε?

Όπως έχουν αναφέρει και άλλοι, το υβριδικό Select της Ζενίθ είναι καλή περίπτωση για αν βγάλεις το χειμώνα

Αλλιώς και με ένα 6μηνο σταθερό πχ Protergia θα είσαι καλά

4 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Στο Value Secure 6M της Protergia η συνέπεια μπαίνει στον πρώτο εκαθαριστικό ή από τον δεύτερο;

Η PROTERGIA δίνει την έκπτωση προκαταβολικά από τον πρώτο λογαριασμό

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ekrepali είπε

Aν έχεις ΚΟΤ και δωθούν επιδοτήσεις το Δεκέμβριο (το ΚΟΤ παίρνει πάντα μεγαλύτερη επιδότηση) μάλλον θα σε συμφέρει το smart night. Tα τιμολογια με κλειδωμένη τιμή δεν επιδοτούνται, εκτός κι αν κάνει πατάτα ο πάροχος.

Αν δεν έχεις ΚΟΤ... τότε θα πρέπει να δεις το ύψος της επιδότησης για τα απλά τιμολόγια. Θα εξαρτηθούν όλα από τη τιμή που θα ανακοινώσει η ΔΕΗ για το πράσινο το Δεκέμβριο και θα δωθεί επιδότηση ώστε η τελική τιμή να πάει 0.15-0.16. Δηλαδή όσο ακριβότερο είναι το πράσινο της ΔΕΗ, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση του Δεκεμβρίου και θα έχεις ανάλογα μεγάλο ή μικρό όφελος στο smart night.

Το Σεπτέμβριο επιδοτήθηκαν ακόμα και τα κίτρινα τιμολόγια με κλειδωμένη τιμή, γιατί έτσι προέβλεπε η τελευταία ΚΥΑ. Ας επιβεβαιώσουν όποιοι φίλοι ήταν σε υβριδικό κίτρινο με κλειδωμένη τιμή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, messinia3 said:

Το Σεπτέμβριο επιδοτήθηκαν ακόμα και τα κίτρινα τιμολόγια με κλειδωμένη τιμή, γιατί έτσι προέβλεπε η τελευταία ΚΥΑ. Ας επιβεβαιώσουν όποιοι φίλοι ήταν σε υβριδικό κίτρινο με κλειδωμένη τιμή.

Το ΦΕΚ έγραφε ότι επιδοτούνται όσα έχουν τελική τιμή πάνω από 0.14

https://www.taxheaven.gr/circulars/48574/ypen-dhe-109281-1809-09-10-2024

Τώρα αν καποιοι πάροχοι έδωσαν επιδότηση σε κλειδωμένα κίτρινα ή ακόμα και η ζενίθ αν επιδοτησε το smart night, μάλλον το έπραξαν λανθασμένα. 

1
Τροποποίηση του άρθρου 2 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/9.2.2022 κοινής υπουργικής απόφασης

Στο άρθρο 2 «Δικαιούχοι της επιδότησης», προστίθεται 17ο εδάφιο ως εξής:
«Για τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2024, δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, καθώς και οι καταναλωτές που είναι δικαιούχοι των ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα, όπως ορίζονται με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107/21.11.2023, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).».

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το ΦΕΚ έγραφε ότι επιδοτούνται όσα έχουν τελική τιμή πάνω από 0.14

Τώρα αν καποιοι πάροχοι έδωσαν επιδότηση σε κλειδωμένα κίτρινα ή ακόμα και η ζενίθ αν επιδοτησε το smart night, μάλλον το έπραξαν λανθασμένα. 

1
Τροποποίηση του άρθρου 2 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/9.2.2022 κοινής υπουργικής απόφασης

Στο άρθρο 2 «Δικαιούχοι της επιδότησης», προστίθεται 17ο εδάφιο ως εξής:
«Για τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2024, δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, καθώς και οι καταναλωτές που είναι δικαιούχοι των ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα, όπως ορίζονται με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107/21.11.2023, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).».

Με την τροποποίηση ισχύει για όλα τα πράσινα και κίτρινα καθώς ήταν δύσκολος ο διαχωρισμός των υβριδικών κίτρινων .

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, messinia3 said:

Με την τροποποίηση ισχύει για όλα τα πράσινα και κίτρινα καθώς ήταν δύσκολος ο διαχωρισμός των υβριδικών κίτρινων .

To ίδιο link παρέθεσες με το δικό μου από πάνω. Δε βλέπω σε ποιο σημείο είχε γίνει νέα τροποποίηση. Όχι πως έχεις άδικο, απλά θέλω να το διαβάσω και δεν το βρίσκω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

To ίδιο link παρέθεσες με το δικό μου από πάνω. Δε βλέπω σε ποιο σημείο είχε γίνει νέα τροποποίηση. Όχι πως έχεις άδικο, απλά θέλω να το διαβάσω και δεν το βρίσκω.

https://www.taxheaven.gr/circulars/47872/ypen-dhe-87836-1504-09-08-2024

Αυτή είναι η προηγούμενη ΚΥΑ για την επιδότηση του Αυγούστου που περιείχετην εξής ρητή αναφορά

Ειδικά, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με κίτρινη σήμανση που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά σταθερής και κυμαινόμενης τιμής.

Αφαιρέθηκε το μεικτά χαρακτηριστικά στη νεότερη ΚΥΑ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Protergia Value Safe και Value Secure θα διατίθενται και το Δεκέμβριο. 

Το κίτρινο value easy παραμένει έως τέλος του χρόνου στα 0.09093.

Σε όλες τις νέες αιτήσεις θα ισχύσει το power giving θα μπαίνουν σε κληρωση κάθε μήνα για περαιτέρω κέρδη στους κληρωθεντες.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, juanjk είπε

Τα Protergia Value Safe και Value Secure θα διατίθενται και το Δεκέμβριο. 

Το κίτρινο value easy παραμένει έως τέλος του χρόνου στα 0.09093.

Σε όλες τις νέες αιτήσεις θα ισχύσει το power giving θα μπαίνουν σε κληρωση κάθε μήνα για περαιτέρω κέρδη στους κληρωθεντες.

https://www.dnews.gr/eidhseis/business-news/500426/xeimonas-me-sigouria-protergia-kai-statheres-times-sta-oikiaka-timologia-dekemvriou

Εδώ γραφει για τα 0,09093 ότι το πρόγραμμα λέγεται value swift.αρχισανε τις μαϊμούδιες και έβγαλαν άλλο κίτρινο σε αυτή την τιμή ή μετονομασαν απλά το value easy?

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.

SOS!!!!

Άυριο λήγει το εξάμηνο πρόγραμμα του Ηρων που έχω και θέλω να πάω στο Select της Ζενίθ.

Σήμερα έκανα αίτηση μέσω Pricefox για το Select και θα μου στείλουν το συμβόλαιο μάλλον αύριο.Είχα προσπαθήσει και κατευθείαν στη Ζενιθ πρίν 2 μέρες στέλνοντας τα διακαιολογητικα αλλά ακόμα δεν έχω κάποια απάντηση..

Στον Ηρων μου λένε ότι αύριο θα μπώ αυτόματα σε άλλο 6μηνο πρόγραμμα το οποίο δεν με συμφέρει.

Αν γίνει αυτό έχω δικαίωμα υπαναχώρησης?

Δημοσ.
Στις 26/11/2024 στις 3:54 ΜΜ, fysikos είπε

Οσοι πηγατε volton με την προσφορα skroutz ,σε ποσες μερες σας ηρθε το email με τον κωδικό μετα την αναγγελια εναρξης εκπροσωπιαης απο την volton;

Αύριο κλείνω 22 μέρες και δεν έχει σταλεί!!!! 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, messinia3 είπε

https://www.dnews.gr/eidhseis/business-news/500426/xeimonas-me-sigouria-protergia-kai-statheres-times-sta-oikiaka-timologia-dekemvriou

Εδώ γραφει για τα 0,09093 ότι το πρόγραμμα λέγεται value swift.αρχισανε τις μαϊμούδιες και έβγαλαν άλλο κίτρινο σε αυτή την τιμή ή μετονομασαν απλά το value safe?

Έχεις απόλυτο δίκιο βιάστηκα, μου διέφυγε ότι το κίτρινο value easy θα συνεχίσει στα 0,09093, το ονομάζουν swift πλέον. Για το easy δεν το επιβεβαίωσα σίγουρα αλλά καταλάβαμε, θα είναι κυμαινόμενο από 01/12 :( Κατά τα άλλα το value secure και το value safe 6μηνα παραμένουν ως έχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Στις 6 Δεκεμβρίου ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ertnews.

Αναφέρεται ακόμα, ότι οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος που θα ανακοινωθούν, αφορούν τόσο νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις, καθώς στις επιχειρήσεις δεν έχουν δοθεί επιδοτήσεις από πέρσι.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, johnmlrs είπε

SOS!!!!

Άυριο λήγει το εξάμηνο πρόγραμμα του Ηρων που έχω και θέλω να πάω στο Select της Ζενίθ.

Σήμερα έκανα αίτηση μέσω Pricefox για το Select και θα μου στείλουν το συμβόλαιο μάλλον αύριο.Είχα προσπαθήσει και κατευθείαν στη Ζενιθ πρίν 2 μέρες στέλνοντας τα διακαιολογητικα αλλά ακόμα δεν έχω κάποια απάντηση..

Στον Ηρων μου λένε ότι αύριο θα μπώ αυτόματα σε άλλο 6μηνο πρόγραμμα το οποίο δεν με συμφέρει.

Αν γίνει αυτό έχω δικαίωμα υπαναχώρησης?

Γιατί το άφησες τελευταία στιγμή;

Σε έχουν ενημερώσει για την μεταφορά στο νέο μπλε;

Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο ότι στη λήξη σε μεταφέρουν σε άλλο σταθερό...

Δημοσ.

ΚΑλησπερα σας.Μεταβαση απο volton κιτρινο με σταθερη τιμη εως Νοεμβριο σε zenith κιτρινο σταθερο μεχρι Φλεβαρη.Με καλεσαν σημερα απο volton να μ προτεινουν σταθερη τιμη μεχρι Γεναρη.Προσπαθησε να με φοβησει μαλιστα οτι στη ζενιθ δεν εχει προστασια τιμης και μ εκανε προβλεψη οτι θα πληρωσω 0.15-0.16 τον αλλο μηνα.

Βεβαια.κ στο συμβολαιο της Ζενιθ δεν αναγραφει καπου ξεκαθαρα τιμη κιλοβατωρας και προστασια τιμης..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...