Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, marinna είπε

my rae για elpedison από 4 νοεμβρίου δεν έχει ξεκολλήσει από την υποβολή αιτήματος. Άργησε και σε άλλους τόσο ή χάλασε το my rae; Τι κάνουμε, περιμένουμε εσαεί;

αν αργησει πολυ μπορεις αν θες να κανεις υπαναχώρηση εντος 15 ημερών για να μην έχεις αυξημένες ρυθμιζομενες χρεώσεις. απο την άλλη μπορεί ήδη να έχει γίνει η εκπροσώπηση ;

Είμαι zenith 40% καμια 10ριά μέρες τώρα. Xρησιμοποιώ ρεύμα για θέρμανση. Σκέφτομαι σιγα-σιγά σε καμια εβδομάδα να πάω για μία σύντομη βόλτα στο χριστουγεννιάτικο 50ρικο ΣΚΛΑΒΕ της ΕΛΠΕ (αν ισχύει ακόμα), αλλα χάνω το 0,85 της ζενιτ με το 40% που σταματησε. Μπορώ ίσως να πάω Volton 0.89 μετα την Ελπε. Τι μου προτείνετε;

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Περρυ said:

Θεωρώ ότι η ELPEDISON είναι η χειρότερη όλων. Σίγουρα ΔΕΝ τηρεί τα συμβόλαιά της. Μετά από άπειρες ενστάσεις, και μέσω ΡΑΕ, το συμπέρασμα είναι ότι μόνο μέσω δικαστηρίου θα βρεις το δίκιο σου με την ELPEDISON, πράγμα που φυσικά έχει έξοδα και δεν συμφέρει για οικιακές καταναλώσεις.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι η διαμαρτυρία μέσω ΡΑΕ είναι τελείως άχρηστη, για την ELPEDISON.

Ελπε σε 2 παροχές που εχω τους εχω επισκεφθει και αυτούς 4-5 φορες. Κανενα απολύτως πρόβλημα  όσον αφορα τις χρεώσεις τους. Και στην απόδοση των Go4More πόντων δεν καθυστέρησαν καθόλου σε εμένα.

Τον Φεβρούαριο ήμουν σε αυτούς και το επίδομα θέρμανσης το πήρα τον Απρίλιο. Η Volton περίμενε τον Ιουλιο για να μου δώσει το επίδομα θέρμανσης για τον Μαρτο. Το επίδομα θέρμανσης για τον Ιανουαριο ακόμα είναι άφαντο και δεν βλέπω να βγάζω ακρη με την καταγγελια στην Ραε. 

Και η δικαιολογία τους όταν καλουσα στην εξυπηρέτηση πελατών ήταν οτι εχουν καθυστερήσει να τους στείλουν τα ποσά για το επίδομα θερμανσης. Ολοι οι άλλοι πάροχοι τα είχαν πάρει και μόνο στην Volton δεν τα έδιναν...🤔

Προωπική εμπειρία βέβαια αλλα αυτά είναι τα γεγονότα.

Επεξ/σία από madboy
  • Like 1
Δημοσ.

Παίδες, μια βοήθεια και εδώ αν δεν σας είναι κόπος.

Για οικία που η μηνιαία κατανάλωση είναι σταθερά στο εύρος 450kWh - 550kWh, έχετε κάποια πρόταση εταιρία-πρόγραμμα;

Τώρα είναι παρατημένο από το προηγούμενο πρόγραμμα της NRG, το οποίο καταργήθηκε με την λοτταρία (χρηματηστήριο ενέργειας) και έχει οδηγηθεί αυτομάτως στο Ειδικό Τιμολόγιο NRG.

Δημοσ.

ο ξαδερφος μου ειναι στην δεη με Γ1 ειδικο τιμολογιο λεει 61 ευρω με 177kwh ειναι λογικες αυτες οι τιμες ? του ειπα 100 φορες να αλλαξουμε σε κατι αλλο αλλα επιμενει οτι δεν θελει γιατι και καλα εχει εκπτωση του λεω καλα ζαναξ παιρνεις σε κοροιδευουν στα μουτρα σου οτι και καλα εχεις εκπτωση ενω η κιλοβατορα ειναι 0.14 το πως η δεη παιρνει προμηθεια 25 ευρω ειναι παραλογο που υποθετο ειναι το παγιο ? η διαβαζω κατι λαθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, D4RK0Rbit said:

ο ξαδερφος μου ειναι στην δεη με Γ1 ειδικο τιμολογιο λεει 61 ευρω με 177kwh ειναι λογικες αυτες οι τιμες ? του ειπα 100 φορες να αλλαξουμε σε κατι αλλο αλλα επιμενει οτι δεν θελει γιατι και καλα εχει εκπτωση του λεω καλα ζαναξ παιρνεις σε κοροιδευουν στα μουτρα σου οτι και καλα εχεις εκπτωση ενω η κιλοβατορα ειναι 0.14 το πως η δεη παιρνει προμηθεια 25 ευρω ειναι παραλογο που υποθετο ειναι το παγιο ? η διαβαζω κατι λαθος

Με το ζόρι να φύγει βρε αδερφέ; Κάποιος πρέπει να τους υποστηρίζει γιατί πρέπει να βρουν και κεφάλαια για τις το δικτυο οπτικών ινών που αναπτύσει για να τελειώνουν πιο γρήγορα. 😁

Εντελώς χιουμοριστικό το πόστ βέβαια.

Θα πρότεινα εφόσον προτιμάει να είναι κάπου σταθερά να κλείσει κάποιο εξάμηνο σταθερό. Υπάρχουν κάποια προγράμματα με χαμηλή τιμή Kwh αλλά να προσέξει το πάγιο. Γιατι αν εχει χαμηλή κατανάλωση μηνιαία κάποιο πρόγραμμα με 10 ευρώ πάγιο προφανώς και δεν συμφέρει. Θα σου πουν και οι υπόλοιποι ποια να κοιτάξεις γιατί εγω προσωπικά απέχω απο τα σταθερά προγράμματα. Προτιμώ τα μηνιαία - διμηνιαία λόγω δώρων που συνοδευονται σε μερικά απο αυτά.

25 ευρώ πάγιο; τι εννοείς; 

Προφανώς και δεν ισχυει κάτι τετοιο. Υποθέτω οτι ειναι το πάγιο μαζι με την αξια ρευματος, και μετα προσθετονται οι Υκω, δημοτικά τελη και Ερτ.

Επεξ/σία από madboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, madboy είπε

Με το ζόρι να φύγει βρε αδερφέ; Κάποιος πρέπει να τους υποστηρίζει γιατί πρέπει να βρουν και κεφάλαια για τις το δικτυο οπτικών ινών που αναπτύσει για να τελειώνουν πιο γρήγορα. 😁

Εντελώς χιουμοριστικό το πόστ βέβαια.

Θα πρότεινα εφόσον προτιμάει να είναι κάπου σταθερά να κλείσει κάποιο εξάμηνο σταθερό. Υπάρχουν κάποια προγράμματα με χαμηλή τιμή Kwh αλλά να προσέξει το πάγιο. Γιατι αν εχει χαμηλή κατανάλωση μηνιαία κάποιο πρόγραμμα με 10 ευρώ πάγιο προφανώς και δεν συμφέρει. Θα σου πουν και οι υπόλοιποι ποια να κοιτάξεις γιατί εγω προσωπικά απέχω απο τα σταθερά προγράμματα. Προτιμώ τα μηνιαία - διμηνιαία λόγω δώρων που συνοδευονται σε μερικά απο αυτά.

25 ευρώ πάγιο; τι εννοείς; 

Προφανώς και δεν ισχυει κάτι τετοιο. Υποθέτω οτι ειναι το πάγιο μαζι με την αξια ρευματος, και μετα προσθετονται οι Υκω, δημοτικά τελη και Ερτ.

οχι συγνωμη λαθος εκανα το παγιο ειναι 5.50ευρω ενω η χρεωση προμηθειας ΔΕΗ 26.88ευρω και η χρεωση ενεργειας ημερας ειναι 26.24 που ειναι βασικα απο της κιλοβατορες 0.14 σεντ εν το μεταξυ λεει 80 λεπτα επιδοτηση κρατους συγνωμη να την εβαζε στον πατο του ο μητσος τι να την κανω την επιδοτηση αντε και μια χαλεπη εκπτωση τον 4 ευρω που βλεπω στο τιμολογιο μαλλον για αυτο θα ελεγε ο ξαδερφος δεν ξερω πως να τον κανω να αλλαξει ειμαι και miner με επεξεργαστη τον 150w στο 100% 24/7 τωρα πριν 1 βδομαδα το εφτιαξα το pc που το εφερα απο γερμανια θελω να πω δεν ξερω για εσας αλλα ποσο καλες τιμες ειναι αυτες οταν διαβαζω οτι σχεδον καθε εταιρια δινει κατω απο 10 σεντ την κιλοβατορα

Επεξ/σία από D4RK0Rbit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, D4RK0Rbit said:

οχι συγνωμη λαθος εκανα το παγιο ειναι 5.50ευρω ενω η χρεωση προμηθειας ΔΕΗ 26.88ευρω και η χρεωση ενεργειας ημερας ειναι 26.24 που ειναι βασικα απο της κιλοβατορες 0.14 σεντ εν το μεταξυ λεει 80 λεπτα επιδοτηση κρατους συγνωμη να την εβαζε στον πατο του ο μητσος τι να την κανω την επιδοτηση αντε και μια χαλεπη εκπτωση τον 4 ευρω που βλεπω στο τιμολογιο μαλλον για αυτο θα ελεγε ο ξαδερφος δεν ξερω πως να τον κανω να αλλαξει ειμαι και miner με επεξεργαστη τον 150w στο 100% 24/7 τωρα πριν 1 βδομαδα το εφτιαξα το pc που το εφερα απο γερμανια θελω να πω δεν ξερω για εσας αλλα ποσο καλες τιμες ειναι αυτες οταν διαβαζω οτι σχεδον καθε εταιρια δινει κατω απο 10 σεντ την κιλοβατορα

Στις 200 Kwh το μήνα είναι 8 ευρω διαφορά η χρέωση ρευματος αναμεσα στην Δεη και σε καποιον εναλλακτικό πάροχο με τιμή Kwh 10 λεπτα εφόσον έχει το ιδιο πάγιο.

Αν όμως κάποιο πρόγραμμα εχει κατω απο 10 λεπτα την Kwh και έχει και δωρεαν πάγια για Χ μήνες τότε το κέρδος είναι μεγαλύτερο. Ακόμα καλύτερα αν συνοδευεται και απο κάποιο δώρο για παράδειγμα δωροειταγή για Σκλαβενίτη, Σκρουτζ ή κάτι παρέμφερες τότε το κέρδος είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Αν μιλάμε για μεγαλύτερη μηνιαία κατανάλωση τότε αυξάνεται και η διαφορά τιμής στους λογαριασμους.

Στην προηγουμενη σελίδα ο @juanjk στο excel της υπογραφής του μπορεί να δεις τα προγράμματα των παρόχων και τις τιμές που θα πληρώνεις.

1 hour ago, HardwareZone said:

Για οικία που η μηνιαία κατανάλωση είναι σταθερά στο εύρος 450kWh - 550kWh, έχετε κάποια πρόταση εταιρία-πρόγραμμα;

Τώρα είναι παρατημένο από το προηγούμενο πρόγραμμα της NRG, το οποίο καταργήθηκε με την λοτταρία (χρηματηστήριο ενέργειας) και έχει οδηγηθεί αυτομάτως στο Ειδικό Τιμολόγιο NRG.

Κοιτα το Ζενιθ Home Select με κλειδωμένη τιμή στα 0,085 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και τα 2 πρώτα πάγια δώρο.

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-select/

Για μεγαλύτερη διαρκεια προγραμμάτων αν αυτό επιθυμείς, διάβασε λίγες σελίδες πιο πίσω που έχουν προταθεί κάποια εξάμηνα προγράμματα που αξίζουν.

Επεξ/σία από madboy
Δημοσ.

Είμαι zenith 40% καμια 10ριά μέρες τώρα. Xρησιμοποιώ ρεύμα για θέρμανση. Σκέφτομαι σιγα-σιγά σε καμια εβδομάδα να πάω για μία σύντομη βόλτα στο χριστουγεννιάτικο 50ρικο ΣΚΛΑΒΕ της ΕΛΠΕ (αν ισχύει ακόμα), αλλα χάνω το 0,85 της ζενιτ με το 40% που σταματησε. Μπορώ ίσως να πάω Volton 0.89 μετα την Ελπε. Τι μου προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Cmg__ είπε

εισαι πρώτος!! όμως το link που έχεις για το πρόγραμμα volton στην σελίδα "κνε τουρισμό" λεεχει και αυτό στους όρους της προωθητικής αυτό που λέω ότ ιπρέπει να το επιτρέψεις αν φύγεις... τι δεν καταλαβαίνω; 

(το tab τουρισμού είναι πολύ βοηθητικό και καλή ιδέα)

Στα σχόλια αναγράφω ότι προσφέρεται και 50 ευρώ δωροκαρτα public που όμως έχει δεσμευση για 12μηνες και δεν την λαμβάνω υπόψη στον υπολογισμό. Η δωροκαρτα skroutz ή τα 50 ευρώ που δίνουν τμηματικά 5x10 στο λογαριασμό δεν προσθέτουν δέσμευση.

7 ώρες πριν, marinna είπε

my rae για elpedison από 4 νοεμβρίου δεν έχει ξεκολλήσει από την υποβολή αιτήματος. Άργησε και σε άλλους τόσο ή χάλασε το my rae; Τι κάνουμε, περιμένουμε εσαεί;

Αν ο πάροχος το έχει καταχωρήσει το αίτημα ΔΕΔΔΗΕ τότε η καθυστέρηση είναι από εκεί. Μήπως να μιλήσεις με εξυπηρέτηση δεδδηε να ρωτήσεις γιατί καθυστερεί αφού είναι απλή αλλαγή παρόχου και έχει δώσει ενδείξεις στον πάροχο; Αν δεν βλέπουν αίτημα τότε είναι της Elpedison το πρόβλημα οπότε μιλάς μαζί τους για επίσπευση ή ακύρωση.

2 ώρες πριν, Cmg__ είπε

Εδώ και στις δύο επιλογές καλά θα είσαι. Στο ένα έχεις μια καλή έκπτωση ενώ στο άλλο παρακολουθείς τις εξελίξεις και θα κάνεις κατάλληλο τουρισμό να βγει φθηνά ο χειμώνας 😎

Επεξ/σία από juanjk
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/11/2024 στις 2:56 ΜΜ, ekrepali είπε

To myhomeonline δεν έχει ρήτρα το τελευταίο 3μηνο.

Εγώ θα σου πρότεινα να πας Ζενίθ Select που έχει κλειδωμένη τιμή μέχρι 28/2.

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-select/

Αν μείνεις παραπάνω στο σπίτι... θα υπόγράψεις το Μάρτιο ένα αντίστοιχο κλειδωμένο τιμολόγιο χωρίς ρήτρα.

Thanks αυτό θα κάνω Power Home Select.
Για να μη μπλέκω με διάφορα θα πάω στο Ζενίθ Power Home Select  με κλειδωμένη τιμή μέχρι 28/2 αν μέχρι τότε μετακομίσω το κόβω και δεν σχολούμε με τίποτα, αν όχι ανανεώνω με κάτι παρόμοιο μέχρι να φύγω...

Στις 23/11/2024 στις 1:11 ΜΜ, Deu164 είπε

...
Ρώτησα τους παρόχους και η ΔΕΗ είπε ότι σπάω συμβόλαιο και πληρώνω την ανάλογη ρήτρα διακοπής. Η Ζενίθ πάλι το ίδιο με ρήτρα 50 ευρώ ΑΛΛΑ αν παραμείνω στην εταιρία (δε διευκρίνισα αν απλά ανανεώσω στο ίδιο πρόγραμμα ή γενικά παραμείνω και με κάπο άλλο προϊόν τής εταιρίας) τη στιγμή τής ανανέωσης θα εκδοθεί και πιστωτικό δε θα πληρώσω ρήτρα διακοπής και θα συνεχίσω με το νέο ανανεωμένο  συμβόλαιο.
...

Το διευκρίνισα με τη ζενίθ. Αν μπω στο Ζενίθ Power Home Direct Plus 12Μ μόλις μετακομίσω θα χρειαστεί να κάνω ανανέωση συμβολαίου με τους εκάστοτε ορούς του προγράμματος που θα ισχύουν τότε, θα θεωρηθεί σαν ανανέωση και όχι σαν μονομερές σπάσιμο συμβολαίου όπως στη ΔΕΗ... Αλλα ποιος ξέρει τι τιμές και οροί θα ισχύουν τότε δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον τρέξιμο...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, HardwareZone είπε

Σε σταθερά 6 μηνο παιζει και της Protergia Value Secure 6M 0.085 με συνέπεια οπου με το bring a friend παιρνεις 30€ επιστροφή αλλιώς κοιτα το Ζενιθ Home Select όπως απάντησαν παραπάνω

Δημοσ.

Με το bring a friend ειναι 50€ στην protergia όχι 30€ και συγκεκριμένα είναι 10€ σε κάθε λογαριασμό στους επόμενους 5 λογαριασμούς άρα πρακτικά είναι σαν κάνει δώρο το πάγιο για 5 μήνες και μόνο τον 6ο μήνα να πληρώσεις πάγιο. Παραθέτω και φωτογραφία από Σύμβαση που κάναμε στο σπίτι μέσω bring a friend μέσω ενός φίλου μας που φαίνεται ότι είναι 50€ εκπτωση

Screenshot_20241126_141239_Drive.jpg

• Like 2
Δημοσ.

και εγώ αυτό ξέρω απλα καποιοι ανάφεραν πως ήταν 30€.. Ίσως παίζει ανάλογα σε ποιο πρόγραμμα θα πας. Anyway ισχύει

Δημοσ.
35 minutes ago, BOOKER_ said:

και εγώ αυτό ξέρω απλα καποιοι ανάφεραν πως ήταν 30€.. Ίσως παίζει ανάλογα σε ποιο πρόγραμμα θα πας. Anyway ισχύει

Όλα 50 δίνουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...