Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sts4x4 είπε

Μια ερώτηση, μιας και μόλις το διάβασα σε σχόλιο στα social media.

Π.χ. ο τάδε πάροχος έχει μηνιαίο πάγιο 9,90€ και στην παροχή σου έχεις και νυχτερινό.

Ο πάροχος έχει ενιαία χρέωση νύχτας - μέρας, πληρώνεις διπλό το πάγιο, άρα τον μήνα 9,90€ x2=19,80€ ;;;

Το πάγιο είναι μηνιαίο.9,90 για το σύνολο της κατανάλωσης σου ,ανεξαρτήτως ημέρας η νύκτας. 

• Like 1
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 hour ago, Deu164 said:

Καλημέρα είμαι στη ΔΕΗ homeonline σταθερό το οποίο λήγει σε περίπου 15 μέρες, Από ότι βλέπω αυτή τη στιγμή η ποιο συμφέρον επιλογή σε σταθερό είναι το Ζενίθ direct plus 12Μ
Στους επόμενους 3-6 μήνες σκοπεύω να μετακομίσω ( Ιδια πόλη γειτονική περιοχή)
Ρώτησα τους παρόχους και η ΔΕΗ είπε ότι σπάω συμβόλαιο και πληρώνω την ανάλογη ρήτρα διακοπής. Η Ζενίθ πάλι το ίδιο με ρήτρα 50 ευρώ ΑΛΛΑ αν παραμείνω στην εταιρία (δε διευκρίνισα αν απλά ανανεώσω στο ίδιο πρόγραμμα ή γενικά παραμείνω και με κάπο άλλο προϊόν τής εταιρίας) τη στιγμή τής ανανέωσης θα εκδοθεί και πιστωτικό δε θα πληρώσω ρήτρα διακοπής και θα συνεχίσω με το νέο ανανεωμένο  συμβόλαιο.
Ισχύουν τα λεγόμενά τής Ζενίθ? Τι θα προτείνατε να κάνω?

To myhomeonline δεν έχει ρήτρα το τελευταίο 3μηνο.

Εγώ θα σου πρότεινα να πας Ζενίθ Select που έχει κλειδωμένη τιμή μέχρι 28/2.

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-select/

Αν μείνεις παραπάνω στο σπίτι... θα υπόγράψεις το Μάρτιο ένα αντίστοιχο κλειδωμένο τιμολόγιο χωρίς ρήτρα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/11/2024 στις 12:57 ΜΜ, juanjk είπε

Ενημέρωσα το excel με το νέο promo που ισχύει για αιτήσεις από σήμερα έως 10/01/25.

Τώρα στην ετήσια σύγκριση τα προγράμματά της win more2 και bright πλασάρονται πολύ καλύτερα. Για τουρισμό το win more 2 μπαίνει στις πρώτες θέσεις πλέον, φυσικά με τη 2μηνη υπομονή που αναφέραμε.

Δεν συμμετέχουν πια, δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη αλλά όντως είναι απίστευτοι ;)

Ημισταθερό κι εφόσον κάνεις skroutz plus είναι πολύ καλό το volton yellow protect στα 0.089 με σταθερότητα έως Γενάρη. Επίσης, με σταθερή τιμή 0.085 έως φλεβάρη είναι το ζενιθ power home select.

φίλε @juanjk Πολύ καλό εξέλ, και βοηθάει πολύ η καρτέλα τουρισμού.  Μπράβο!

4 ερωτήσουλες:

1. στο δίμηνο αναμονής (μου έχει ξανατύχει) μπορείς να έχεις φύγει απο ΕΛΠΕ στο μεσοδιάστημα σωστά;
2. όταν γράφεις στο εξέλ "Προϋποθέτει να μην έχεις ενεργή παροχή το τελευταίο 6μηνο" εννοείς στην εταιρία ή γενικά αυτός ο Αριθμός παροχής να ήταν ανενεργός;

3. σκρουτζ πήρα μια φορα και έφυγα ζενιτ. τώρα αν ξαναπάω παίρνω την 50ρα;
4. στην καρτέλα τουρισμού τα βάζεις με σειρά προτίμησης; καταλαβαίνω πως όχι

Επεξ/σία από Cmg__
Δημοσ.

@juanjk, είδα το excelακι και εσείς κάνει πολύ καλή δουλειά! Έχω μια απορία ' βλέπω πχ στο μπλε της ΔΕΗ με τιμή kwh 0.142€, ότι ως τελική τιμή αναγράφεται 0.165€. Αυτο περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ΦΠΑ; Εγώ έχω το μπλε 0.125€ και τελική τιμή με ΦΠΑ πληρώνω ~0.25€. Προφανώς χωρίς ΕΡΤ και δήμο. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

4 ερωτήσουλες:

1. στο δίμηνο αναμονής (μου έχει ξανατύχει) μπορείς να έχεις φύγει απο ΕΛΠΕ στο μεσοδιάστημα σωστά;
2. όταν γράφεις στο εξέλ "Προϋποθέτει να μην έχεις ενεργή παροχή το τελευταίο 6μηνο" εννοείς στην εταιρία ή γενικά αυτός ο Αριθμός παροχής να ήταν ανενεργός;

Θεωρητικά ναι, αλλά θα σου αρχίσουν τα μα μου άμα έχεις όρεξη να το κυνηγήσεις μπορείς να φύγεις και νωρίτερα και μέσω rae.gr να διεκδικήσεις το δώρο.

Να έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που ήσουν στον Ήρωνα. Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις δεν το παρατήρησαν αλλά ο κανόνας είναι αυτός με το 6μηνο. 

Η προσφορά είναι για μια φορά, τώρα αν υπάρχει παραθυράκι δεν το ξέρω. 

• Like 1
Δημοσ.
57 minutes ago, efib said:

@juanjk, είδα το excelακι και εσείς κάνει πολύ καλή δουλειά! Έχω μια απορία ' βλέπω πχ στο μπλε της ΔΕΗ με τιμή kwh 0.142€, ότι ως τελική τιμή αναγράφεται 0.165€. Αυτο περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ΦΠΑ; Εγώ έχω το μπλε 0.125€ και τελική τιμή με ΦΠΑ πληρώνω ~0.25€. Προφανώς χωρίς ΕΡΤ και δήμο. 

Όχι το 0,165 σίγουρα δεν περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες. Λογικά περιλαμβανει το πάγιο όπως ανάγεται σε κάθε κιλοβατωρα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι ναι, πολύ σωστά. Το ειδα και στην φόρμουλα του κελιού.

Νομίζω πως θα ήταν καλό να φαίνεται η τελική τιμή, καθώς έχει πολυ μεγάλη διαφορά και ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι πληρώνει. Προφανώς δεν αναφέρομαι στον juanjk, αλλά στους παρόχους. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sosias είπε

μια ερώτηση αν επιλέξω ελπεντισιν bright night 6 μηνών πότε λήγει το εξάμηνο ; 

Όταν λήξουν προφανώς οι 6 μήνες από την έναρξη εκπροσώπησης της παροχής σπυ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cmg__ είπε

4 ερωτήσουλες:

1. Δεν υπάρχει ζήτημα αν διακόψεις νωρίτερα αφού αναγράφεται στους ειδικούς όρους το προμο. Καλό είναι να ανοίξεις ένα ραε τη μέρα που φεύγεις και άστο ανοικτό έως σου τις στείλουν.

2. Αφορά την ίδια παροχή το 6μηνο, εκτός του solar αναγράφεται στα άλλα προγράμματα ότι πρέπει να περάσει 6μηνο για να λάβεις το 50ρικο. Βέβαια, το δοκιμάζεις αν υπάρχει ανάγκη και νωρίτερα και θα σου πουν αν παίρνεις η όχι το μπόνους.

3. Σου το δίνουν για το ίδιο λογαριασμό skroutz plus για εως 2 διαφορετικές παροχές. Αν το έχει λάβει μια παροχή δε μπορεί να το ξαναλάβει δηλαδή. 

4. Τα έβαλα στη συνολική χρέωση σε σειρά μικρότερου κόστους λαμβάνονται ομως υπόψη και τις χρεώσεις κατανάλωσης και παγίου εκτός του δώρου. Αυτό που βλέπεις αφορά τη συγκεκριμένη όμως κατανάλωση και μήνα οπότε αν κατεβάσεις το excel βάζεις τα δικά σου στοιχεία και ίσως υπάρξουν ανακατατάξεις εκεί. Αν δεν σε νοιάζει η κατανάλωση επειδή δεν κάνει η παροχή ή επειδή θα φύγεις γρήγορα από τον πάροχο τότε δες απλά τη στήλη με το δώρο.

2 ώρες πριν, efib είπε

Είναι η τιμή προ ΦΠΑ όπως σε όλους τους παρόχους. Στη συνολική χρέωση είναι η τιμή με ΦΠΑ αλλά αφορά μονάχα τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του παρόχου και όχι τις ρυθμιζόμενες, δήμο και ΕΡΤ που ούτως η άλλως είναι ίδια ανεξάρτητα του παρόχου.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Όταν λήξουν προφανώς οι 6 μήνες από την έναρξη εκπροσώπησης της παροχής σπυ.

ευχαριστώ messinia 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, juanjk είπε

2. Αφορά την ίδια παροχή το 6μηνο, εκτός του solar αναγράφεται στα άλλα προγράμματα ότι πρέπει να περάσει 6μηνο για να λάβεις το 50ρικο. Βέβαια, το δοκιμάζεις αν υπάρχει ανάγκη και νωρίτερα και θα σου πουν αν παίρνεις η όχι το μπόνους.

3. Σου το δίνουν για το ίδιο λογαριασμό skroutz plus για εως 2 διαφορετικές παροχές. Αν το έχει λάβει μια παροχή δε μπορεί να το ξαναλάβει δηλαδή. 

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!! Τέλεια η καρτέλα τουρισμού.

2. άρα είναι να μην ήμουν το τελευαίο εξάμηνο στον Ηρων σωστά; Όχι να μην είχα ρεύμα.
3. Ναι τα 2 skroutz 50 τα είχα πάρει πριν μεταφέρω τις παροχές μου στη ζενίτ. Τώρα τα ξαναδικαιούμαι;

Επεξ/σία από Cmg__
Δημοσ.

2oς λογαριασμός σε zenith ( εκκαθαριστικός).

Δεν βλεπω να περιέχει την εκπτωση συνέπειας, παρ'οτι ο 1ος εναντι ειχε πληρωθει κανονικα .

Επισης περιεργα τα ποσα οπως τα υπολογιζει( αλλο ποσο στην αναλυση των χρεωσεων, αλλο ποσο στο συγκεντρωτικο πινακα). Αφερεί και ενα ποσο εναντι αυθαίρετο ( δεν ειναι ουτε αυτο που πληρωσα στον εναντι, ουτε η αξια ρευματος στον εναντι).

Θα μιλησω απο Δευτερα να διαλευκάνω την υποθεση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...