Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα τον πάροχο, αν σε δεσμεύει αυτό που εχεις μέχρι και τον τελευταίο μήνα, τότε πρέπει να περάσει η δέσμευση για να κάνεις αίτηση αλλού γιατί θα έχεις ρήτρα. Αυτό γιατί μόλις κάνεις αίτηση μπορεί να είσαι ενεργός από την επόμενη ημέρα με έως μια εβδομάδα μετά. Πες μας ποιο είναι μήπως ξέρουμε τους όρους δέσμευσης.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, juanjk είπε

Ανάλογα τον πάροχο, αν σε δεσμεύει αυτό που εχεις μέχρι και τον τελευταίο μήνα, τότε πρέπει να περάσει η δέσμευση για να κάνεις αίτηση αλλού γιατί θα έχεις ρήτρα. Αυτό γιατί μόλις κάνεις αίτηση μπορεί να είσαι ενεργός από την επόμενη ημέρα με έως μια εβδομάδα μετά. Πες μας ποιο είναι μήπως ξέρουμε τους όρους δέσμευσης.

το ELPEDISON Bright Up Day εχω που λεει για τον 6ο και τελευταιο μηνα εχει ρητρα 10 ευρω αναλογως την ημερα μεσα στο μηνα που θα το σπασεις. Πχ αν εγω το σπασω 15/12 και γινει αμεσως η αλλαγη την επομενη μερα θα χρεωθω λογικα ρητρα 5 ευρω, ενταξει δεν ειναι κατι. Οποτε για αυτο ρωτησα ποσο καιρο παιρνει η αλλαγη παροχου. 

Επισης, επειδη γενικα εχω χαμηλη καταναλωση τον μηνα γυρω στις 200 κιλοβατωρες ισως δεν με συμφερει τοσο να βαλω παλι σταθερο με 10 ευρω παγιο. Πρεπει να δω λιγο πως λειτουργουν και τα κιτρινα τιμολογια γιατι δεν το εχω ψαξει προς τα εκει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, juanjk είπε

Πιθανά η κατανάλωσή σου θα είναι υψηλή φέτος, ακούγεται καλή λύση ένα 6μηνο σταθερό (μπλε 6μηνο δηλαδή).  Κάποια έχουν διαφορετικά τιμή για νύκτα κάποια όχι συνολικά δες την τιμή του καθενός προγράμματος.

Μπορεί η παροχή σου να έχει νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί και όχι. Γ1 οικιακό είναι χωρίς νυχτερινό και Γ1Ν ονομάζεται αυτό που έχει νυχτερινό. Στις χρεώσεις του παρόχου δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά με κάποιες εξαιρέσεις προγραμμάτων (βέβαια περιμένουμε αλλαγές στο νυχτερινό όπως το ξέραμε που θα γίνουν από το νέο έτος). Αν δεν έχει νυχτερινό προτείνω να βάλεις άμεσα για να κερδίζεις και από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (40€+ κάτι το κόστος και αποσβένεται γρήγορα και μετά το έχεις επ αόριστον). 

6μηνα μπλε: protergia value safe 6M, ηρων blue generous 6M, elpedison bright 6M ΄ή bright night 6M, nrg fixed 4U 6M, 

Επίσης παίζουν και τα μπλε 12μηνα ζενιθ direct plus 12M και fysikoaerio bluefriday 12M.

Αν δεν επιλέξεις μπλε τότε υπάρχουν κάποια κίτρινα χωρίς δέσμευση με κλειδωμένη τιμή μέχρι Γενάρη ή Φλεβάρη, πχ ζενιθ home select, volton yellow protect ή elpedison win more 2. Γενικά τα υπόλοιπα κίτρινα αυτή τη στιγμή δεν συμφέρουν.

Επιπρόσθετα, για τα πράσινα δεν κάνουμε λόγο αφού ήταν μια αποτυχία του ΥΠΕΝ και οι τιμές τους αλλάζουν κάθε μήνα κατά βούληση του παρόχου. 

Τέλος, κατέβασε το excel της υπογραφής μου να κάνεις μια σύγκριση με βάση την κατανάλωση που πιστεύεις ότι θα έχεις.

Καλησπέρα, που μπορούμε να βρούμε αυτό το excel? 

Επεξ/σία από Huiuuu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Huiuuu είπε

Καλησπέρα, που μπορούμε να βρούμε αυτό το excel? 

Αν μπεις από υπολογιστή φαίνεται στην υπογραφή μου εδώ στο φόρουμ. Σου βάζω όμως το λινκ εδώ, η σελίδα έχει μέσα το λινκ του excel για download. 

35 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

το ELPEDISON Bright Up Day εχω που λεει για τον 6ο και τελευταιο μηνα εχει ρητρα 10 ευρω αναλογως την ημερα μεσα στο μηνα που θα το σπασεις. Πχ αν εγω το σπασω 15/12 και γινει αμεσως η αλλαγη την επομενη μερα θα χρεωθω λογικα ρητρα 5 ευρω, ενταξει δεν ειναι κατι. Οποτε για αυτο ρωτησα ποσο καιρο παιρνει η αλλαγη παροχου. 

Επισης, επειδη γενικα εχω χαμηλη καταναλωση τον μηνα γυρω στις 200 κιλοβατωρες ισως δεν με συμφερει τοσο να βαλω παλι σταθερο με 10 ευρω παγιο. Πρεπει να δω λιγο πως λειτουργουν και τα κιτρινα τιμολογια γιατι δεν το εχω ψαξει προς τα εκει..

Οπως το είπες είναι όσον αφορά στη ρήτρα. Οπότε αν παρουσιαστεί καμία ασυναγώνιστη προσφορά blackFriday ή Χριστουγέννων για μικρές καταναλώσεις πράττεις ανάλογα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια κιτρινα με σταθερή τιμή έως τέλη Γενάρη ή Φλεβάρη.

Σε κλασικά κίτρινα δεν συμφέρει κάτι πολύ αυτή τη στιγμή εκτός από εκείνα με δωρεάν πάγιο για εξοχικά  ή λίγες επιλογές για τουρίστες με δώρο.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, juanjk είπε

Αν μπεις από υπολογιστή φαίνεται στην υπογραφή μου εδώ στο φόρουμ. Σου βάζω όμως το λινκ εδώ, η σελίδα έχει μέσα το λινκ του excel για download. 

Οπως το είπες είναι όσον αφορά στη ρήτρα. Οπότε αν παρουσιαστεί καμία ασυναγώνιστη προσφορά blackFriday ή Χριστουγέννων για μικρές καταναλώσεις πράττεις ανάλογα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια κιτρινα με σταθερή τιμή έως τέλη Γενάρη ή Φλεβάρη.

Σε κλασικά κίτρινα δεν συμφέρει κάτι πολύ αυτή τη στιγμή εκτός από εκείνα με δωρεάν πάγιο για εξοχικά  ή λίγες επιλογές για τουρίστες με δώρο.

ενταξει το blue friday του φυσικου αεριου με την προσφορα μπλακ φραντει βλεπω κλειδωνεις 12 μηνες τιμη 0,089 οσο εχω τωρα και στην Elpedison. λογικα η προσφορα θα ισχυει μεχρι τις 29/11, θα το σκεφτω αλλιως θα περιμενω εκει γυρω στα χριστουγεννα αμα βγει κατι αλλο

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, mdkamael είπε

Για τσεκαρε elpedison bright night 6M... εχει εξαιρετικη τιμη στο νυχτερινο ( 0.078/kwh ) και με 0.10/kwh στο ημερησιο δεν το λες και κακο. Γενικα με νυχτερινο δεν θα βρεις και πολλα. Ισως βαρια μεχρι ΔΕΗ μερια, αλλα εκει δε λεει και πολλα με 0.14/kwh. [...]

11 ώρες πριν, juanjk είπε

Πιθανά η κατανάλωσή σου θα είναι υψηλή φέτος, ακούγεται καλή λύση ένα 6μηνο σταθερό (μπλε 6μηνο δηλαδή).  Κάποια έχουν διαφορετικά τιμή για νύκτα κάποια όχι συνολικά δες την τιμή του καθενός προγράμματος.

Μπορεί η παροχή σου να έχει νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί και όχι. Γ1 οικιακό είναι χωρίς νυχτερινό και Γ1Ν ονομάζεται αυτό που έχει νυχτερινό. Στις χρεώσεις του παρόχου δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά με κάποιες εξαιρέσεις προγραμμάτων (βέβαια περιμένουμε αλλαγές στο νυχτερινό όπως το ξέραμε που θα γίνουν από το νέο έτος). Αν δεν έχει νυχτερινό προτείνω να βάλεις άμεσα για να κερδίζεις και από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (40€+ κάτι το κόστος και αποσβένεται γρήγορα και μετά το έχεις επ αόριστον). 

6μηνα μπλε: protergia value safe 6M, ηρων blue generous 6M, elpedison bright 6M ΄ή bright night 6M, nrg fixed 4U 6M, 

Επίσης παίζουν και τα μπλε 12μηνα ζενιθ direct plus 12M και fysikoaerio bluefriday 12M.

Αν δεν επιλέξεις μπλε τότε υπάρχουν κάποια κίτρινα χωρίς δέσμευση με κλειδωμένη τιμή μέχρι Γενάρη ή Φλεβάρη, πχ ζενιθ home select, volton yellow protect ή elpedison win more 2. Γενικά τα υπόλοιπα κίτρινα αυτή τη στιγμή δεν συμφέρουν.

Σας ευχαριστώ και τους 2, με κατατοπίσατε αρκετά στο τι να κοιτάξω.

Πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο ένα σταθερό 6μηνο (λογικά elpedison bright night 6M ή bright 6M) τώρα που θα είναι οι κρύοι μήνες και θα δω πόσο καίω ώστε μετά να πάω σε κάτι πιο συμφέρον? Ή θα είναι καλύτερα σε ένα κυμαινόμενο με σταθερή μέχρι Φεβρουάριο 2025 (Ζενίθ Power Home Select) με τη λογική ότι μέχρι φλεβάρη θα έχει το πολύ κρύο και μετά αν γίνεται πάω σε κάτι καλύτερο?

Νυχτερινό έχει 99%, γιατί απ' τα συμφραζόμενα του ιδιοκτήτη όσα χρόνια έμενε εκεί (προ 4ετίας βέβαια) έτσι το λειτουργούσε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα το home select ειναι εξαιρετικη περιπτωση, με επιλογη να τη κοπανησεις για κατι καλυτερο στο ενδιαμεσο διχως penalty σ αντιθεση με τα μπλε. Παγιο θα πληρωσεις ουσιαστικα τον 3ο μηνα μονο ενα 5ευρω. Αλλα να εχεις στο reminder οτι Φλεβαρη θα πας αλλου 😉

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.

Έδωσα ένδειξη στη ΖΕΝΙΘ και μου έστειλε εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Είναι πράγματι εκκαθαριστικός η θα γίνει ξανά εκκαθάριση όπως πχ κανει η ελπεντισον?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, juanjk είπε

Η Protergia θα διαθέσει από αύριο ένα νέο 6μηνο μπλε το Value Secure με έκπτωση συνεπειας. 0.085 και 9.90 πάγιο, Αρχική τιμή πριν την συνέπεια 0.119.

Βλέπω ότι το δεκάρικο στο πάγιο έχει γίνει standard στα προγράμματα... Και εις ανώτερα!

• Sad 2
Δημοσ.
2 hours ago, GREGORYMO said:

Έδωσα ένδειξη στη ΖΕΝΙΘ και μου έστειλε εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Είναι πράγματι εκκαθαριστικός η θα γίνει ξανά εκκαθάριση όπως πχ κανει η ελπεντισον?

το ίδιο και σε εμένα. Έδωσα ένδειξη και σε 10 ημέρες εκδόθηκε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ. Με δεδομένο ότι στην πόλη μου δεν μετράνει κάθε μήνα απο ΔΕΔΔΗΕ θεωρώ ότι δεν θα έχω ξαναεκκαθάριση.

Στον εκκαθαριστικό που έλαβα δεν υπήρξε η έκπτωση συνέπειας (5%) που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ζενιθ. Έχω δηλώσει κανονικά λογαριασμό για πάγια πληρωμή. Γιατί δεν μου έβαλαν την έκπτωση συνέπειας; Μήπως επειδή ήταν ο 1ος λογαριασμός που έλαβα;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tempo είπε

το ίδιο και σε εμένα. Έδωσα ένδειξη και σε 10 ημέρες εκδόθηκε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ. Με δεδομένο ότι στην πόλη μου δεν μετράνει κάθε μήνα απο ΔΕΔΔΗΕ θεωρώ ότι δεν θα έχω ξαναεκκαθάριση.

Στον εκκαθαριστικό που έλαβα δεν υπήρξε η έκπτωση συνέπειας (5%) που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ζενιθ. Έχω δηλώσει κανονικά λογαριασμό για πάγια πληρωμή. Γιατί δεν μου έβαλαν την έκπτωση συνέπειας; Μήπως επειδή ήταν ο 1ος λογαριασμός που έλαβα;

Προφανώς!

Η συνέπεια αφορά τον επόμενο 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, juanjk είπε

Η Protergia θα διαθέσει από αύριο ένα νέο 6μηνο μπλε το Value Secure με έκπτωση συνέπειας. 0.085 και 9.90 πάγιο, Αρχική τιμή πριν την συνέπεια 0.119.

Ακριβώς. Αλλά και ένα νέο κυμαινόμενο το Protergia Value Lite με πάγιο 1€ κάθε μήνα, για παροχές με χαμηλές καταναλώσεις. Η τιμή θα ανακοινώνεται την 1η κάθε μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο off topic αλλά αφορά αρκετούς.
Οι δωροεπιταγές public εξαργυρώνονται πλέον μία ανά αγορά!!! Θυμάμαι ότι σε κατάστημα μπορούσες μέχρι 3 αλλά η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι έχει αλλάξει!!!

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα με πήραν από την reumasales  της ζενίθ κ μου πρότειναν το μπλέ σταθερό με 6 πάγια δώρο λόγω μπλακ φραντει.

Ουσιαστικά είναι το παλιό direct που καταργήθηκε στις 12 του μήνα.

Μεταξύ άλλων μου είπαν κ για ένα ταξίδι δώρο, αλλά ακόμα δεν έλαβα το συμβόλαιο για να δω τι ακριβώς περιλαμβάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...