Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Νοίκιασα σπίτι το οποίο έχει θερμοσυσωρευτές (εώς ότου μπει αέριο). Ο χειμώνας θα βγεί έτσι, και βλέπουμε. Στα θετικά ότι το σπίτι είναι γενικά ζεστό, οπότε ελπίζω ότι δεν θα καίω πολύ.

Σε τι πάροχο/πρόγραμμα με συμφέρει να πάω? Δεν έχω ιδέα τι παίζει με νυχτερινά, κανονικά, μπλε, πράσινα, κλπ. Αν κάποιος έχει την ευγενή καλοσύνη να με διαφωτίσει, τον ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, apostolis159 είπε

Καλησπέρα.

Νοίκιασα σπίτι το οποίο έχει θερμοσυσωρευτές (εώς ότου μπει αέριο). Ο χειμώνας θα βγεί έτσι, και βλέπουμε. Στα θετικά ότι το σπίτι είναι γενικά ζεστό, οπότε ελπίζω ότι δεν θα καίω πολύ.

Σε τι πάροχο/πρόγραμμα με συμφέρει να πάω? Δεν έχω ιδέα τι παίζει με νυχτερινά, κανονικά, μπλε, πράσινα, κλπ. Αν κάποιος έχει την ευγενή καλοσύνη να με διαφωτίσει, τον ευχαριστώ πολύ.

Για τσεκαρε elpedison bright night 6M... εχει εξαιρετικη τιμη στο νυχτερινο ( 0.078/kwh ) και με 0.10/kwh στο ημερησιο δεν το λες και κακο. Γενικα με νυχτερινο δεν θα βρεις και πολλα. Ισως βαρια μεχρι ΔΕΗ μερια, αλλα εκει δε λεει και πολλα με 0.14/kwh. Μας βρηκες στη φαση που ακομα και οι ιδιοι ψαχνομαστε κ που βρισκομαστε στην αναμονη για κατιτις που να λεμε οτι οντως συμφερει... 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, mdkamael είπε

Εχουμε τον υπερ-βουλευτη Αυτια να πρηζει τα @@ της Κομισιον ξανα κ ξανα... Παρασκευη θα παιξει με Σκυλακακη συναντηση για να πουνε 3 κουβεντουλες με ενα απο τα θεματα να ειναι οντως κ η επιβολη πλαφον στη Χονδρεμπορικη Τιμη μιας και ξεφευγουν τελευταια οι παραγωγοι... αναμενουμε... αλλα οπως φαινεται, σε καλο θα μας βγει η αναμονη ακομη στο σμαρτ ναιτ.

παιδιά το πρόβλημα ξεκινάει από τα αρχικά συμβόλαια που έχει κάνει ο δεδδηε με τους έχοντες φωτοβολταικά πάρκα, έχω γνωστό που πληρώνεται με 0,53€ την kwh σε ένα πάρκο με 0,25 σε άλλο και το τελευταίο που πούλησε ήταν με 0,08... κάθε μέρα κάνει επίκληση στον θεο Απόλλωνα να έχει ήλιο για να κονομάει...

διορθώστε με αν κάνω λάθος στην σκέψη μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kokos23 είπε

παιδιά το πρόβλημα ξεκινάει από τα αρχικά συμβόλαια που έχει κάνει ο δεδδηε με τους έχοντες φωτοβολταικά πάρκα, έχω γνωστό που πληρώνεται με 0,53€ την kwh σε ένα πάρκο με 0,25 σε άλλο και το τελευταίο που πούλησε ήταν με 0,08... κάθε μέρα κάνει επίκληση στον θεο Απόλλωνα να έχει ήλιο για να κονομάει...

διορθώστε με αν κάνω λάθος στην σκέψη μου...

Αυτος ο "φιλος" τυχανει να ειναι ο Μυτιληναιος?! 😛 κ επισης ... γιατι η ταριφα εξαγορας ειναι κλιμακωτα φθινουσα?! Το ρευμα απο το 1ο παρκο ειναι ποιοτικοτερο ενω ξερωγω απο το τελευταιο ειναι 4ης διαλογης?! 

Το "προβλημα" ξεκιναει βασικα απο τον ασταθμητο παραγοντα της τελικης τιμης που λεγεται φυσικο αεριο... μαλλον παιζουν εσωτερικες συζητησεις που θα ανοιγουν λιγο τη στροφιγγα και θα ανεβαζουν τη τιμη.Κ το μαλλον το λεω επειδη ο αφελης τους δινω το benefit of the doubt. ο  Απο την αλλη... ειναι κ η ανυπαρκτη αποθηκευτικη ικανοτητα της παραγωμενης ενεργειας απο ΑΠΕ - οπου μεχρι στιγμης πατανε ακομη πανω σ αυτο κ το εκμεταλλευονται κ ακουμε ατακες τυπου πωπω σημερα δεν ειχε ηλιο, πωπω σημερα δεν φυσηξε , οποτε αυριο θα σ αυγατισω τη τιμη.

Επεξ/σία από mdkamael
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, apostolis159 είπε

Καλησπέρα.

Πιθανά η κατανάλωσή σου θα είναι υψηλή φέτος, ακούγεται καλή λύση ένα 6μηνο σταθερό (μπλε 6μηνο δηλαδή).  Κάποια έχουν διαφορετικά τιμή για νύκτα κάποια όχι συνολικά δες την τιμή του καθενός προγράμματος.

Μπορεί η παροχή σου να έχει νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί και όχι. Γ1 οικιακό είναι χωρίς νυχτερινό και Γ1Ν ονομάζεται αυτό που έχει νυχτερινό. Στις χρεώσεις του παρόχου δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά με κάποιες εξαιρέσεις προγραμμάτων (βέβαια περιμένουμε αλλαγές στο νυχτερινό όπως το ξέραμε που θα γίνουν από το νέο έτος). Αν δεν έχει νυχτερινό προτείνω να βάλεις άμεσα για να κερδίζεις και από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (40€+ κάτι το κόστος και αποσβένεται γρήγορα και μετά το έχεις επ αόριστον). 

6μηνα μπλε: protergia value safe 6M, ηρων blue generous 6M, elpedison bright 6M ΄ή bright night 6M, nrg fixed 4U 6M, 

Επίσης παίζουν και τα μπλε 12μηνα ζενιθ direct plus 12M και fysikoaerio bluefriday 12M.

Αν δεν επιλέξεις μπλε τότε υπάρχουν κάποια κίτρινα χωρίς δέσμευση με κλειδωμένη τιμή μέχρι Γενάρη ή Φλεβάρη, πχ ζενιθ home select, volton yellow protect ή elpedison win more 2. Γενικά τα υπόλοιπα κίτρινα αυτή τη στιγμή δεν συμφέρουν.

Επιπρόσθετα, για τα πράσινα δεν κάνουμε λόγο αφού ήταν μια αποτυχία του ΥΠΕΝ και οι τιμές τους αλλάζουν κάθε μήνα κατά βούληση του παρόχου. 

Τέλος, κατέβασε το excel της υπογραφής μου να κάνεις μια σύγκριση με βάση την κατανάλωση που πιστεύεις ότι θα έχεις.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 5
Δημοσ.

Καλησπέρα. Η ζενιθ σαν εταιρεία τι λέει? δυσκολεύομαι πάρα πολύ στην επικοινωνία μαζί τους για να ζητήσω δικαιολογητικά. Η volton είναι καλύτερη? Για 200 KWH κατανάλωση ψάχνω να αλλάξω γιατί μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί και στη ΔΕΗ μας γδέρνουν. Η άλλη λύση είναι elpedison με το 5% από πιστωρική Εθνικής που συγκριτικά βγαίνει κανά 5ευρω το μήνα πιο ακριβό από zenith

Δημοσ.
13 ώρες πριν, apostolis159 είπε

Καλησπέρα.

ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ? Κλαφτα !! Σε συμβουλεύω να τους ξεφορτωθείς οσο γινεται πιο γρηγορα. Αρχικά, αν δεν έχεις, βαλε και νυκτερινο και κοιτα για προγραμμα με χαμηλοτερη νυκτερινή χρέωση που δεν παυει όμως να ειναι ημίμετρο.

3 ώρες πριν, juanjk είπε

Αν δεν έχει νυχτερινό προτείνω να βάλεις άμεσα για να κερδίζεις και από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (40€+ κάτι το κόστος και αποσβένεται γρήγορα και μετά το έχεις επ αόριστον). 

Δεν νομίζω να κερδίζεις ΤΩΡΑ από τις ρυθμιζόμενες...ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ !!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα σας , εχω το win more το απλο και επειδη η καταναλωση μου ειναι μικρη μου προτειναν να παω στο ηρων yellow free home με μηδενικο παγιο , αξιζει να παω ; ή να παω στο elpedison smart zero ; για να μην πληρωνω παγιο 5 ευρω ; . Παντως στην ηρων μου ειπανε οτι μπορω να πληρωσω με καρτα πειραιως online και να εξαργυρωσω ποντους yellows επισης οσο μενεις μετα απο 9 μηνες θα εχω και εκπτωση, κατι που δεν εχω στην elpedison οτι εμπροθεσμη εξοφληση ουτε κατι αλλο. 

Για γ22 μου προτειναν το αντιστοιχο yellows free home business αξιζει; 

παντως αυτος μου ειπε οτι τα 0,0840 ευρω ειναι η βασικη χρεωση κιλοβατωρας και θα προσθετω την διακυμαση; . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.

Η Protergia θα διαθέσει από αύριο ένα νέο 6μηνο μπλε το Value Secure με έκπτωση συνεπειας. 0.085 και 9.90 πάγιο, Αρχική τιμή πριν την συνέπεια 0.119.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, efib είπε

@johnmegarythmos, με τιμή kwh 0,125€, έχω τελική τιμή με ΦΠΑ ~0.25€. Έχει πολλές έξτρα χρεώσεις 

ευχαριστω για την αμεση απαντηση. 

εισαι και εσυ σε τετοιο προγραμμα; . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.

@johnmegarythmos, ΔΕΗ σταθερό έχω. Οι χρεώσεις δικτύου κλπ είναι ίδιες για όλους. Η τιμή που λένε είναι η καθαρή τιμή kWh χωρις τα υπόλοιπα που βλέπεις στο πινακακι από κάτω (κάτι ετμεαρ κλπ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

καλησπερα σας , εχω το win more το απλο και επειδη η καταναλωση μου ειναι μικρη μου προτειναν να παω στο ηρων yellow free home με μηδενικο παγιο , αξιζει να παω ; ή να παω στο elpedison smart zero ; για να μην πληρωνω παγιο 5 ευρω ; . Παντως στην ηρων μου ειπανε οτι μπορω να πληρωσω με καρτα πειραιως online και να εξαργυρωσω ποντους yellows επισης οσο μενεις μετα απο 9 μηνες θα εχω και εκπτωση, κατι που δεν εχω στην elpedison οτι εμπροθεσμη εξοφληση ουτε κατι αλλο. 

Για γ22 μου προτειναν το αντιστοιχο yellows free home business αξιζει; 

παντως αυτος μου ειπε οτι τα 0,0840 ευρω ειναι η βασικη χρεωση κιλοβατωρας και θα προσθετω την διακυμαση; . 

Έχουν και τα δύο παρόμοια τιμή με μηδενικό πάγιο, ναι οκ το ένα θα ήταν τώρα το Νοέμβρη 0.22 και το άλλο 0.225 οι διαφορές είναι μηδαμινές. Πόσο μικρή κατανάλωση έχεις; Για εξοχικά δεν έχουν διαφορες. Του Ήρων αν το συνδυαζες με econtract θα βολεύε θα σου κάλυπτε για 3 μηνες δήμο ΕΡΤ πχ το δωρεάν 50 ευρώ. 

Στο Γ22 ποια είναι η κατανάλωση; Επειδή είναι μεγαλύτερη η ισχύς εδώ σε κίτρινο τους καλύτερους όρους τους έχει το Eunice flow (είναι μικρή εταιρεία). Στα Γ22 δεν παίζουν καλές τιμές γενικά. Το παραπάνω κάπου 0.17-0.175 θα έβγαινε τώρα με τη χονδρική που είναι στα 0.14. Έχει κι ένα μπλε στα 0.145 με 4 ευρώ πάγιο 1μηνο η ίδια εταιρεια. Εναλλακτικά η Elpedison προσφέρει ένα 12μηνο μπλε στα 0.1499 με μηδενικο πάγιο, το bright for business 12M. Του ΗΡΩΝ το free for business θα άγγιζε σχεδόν τα 0.23 στην ίδια περίοδο. Είναι μετρημένα κουκιά είναι όλα ακριβά γενικά τα Γ22. Δες και την υπογραφή μου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ.

ποσες ημερες περιπου πριν ληξει το σταθερο προγραμμα που εχουμε κανουμε αιτηση σε νεο προγραμμα; ποσο περιπου παιρνει η διαδικασια απο την αιτηση στο νεο παροχο μεχρι να περασεις στον επομενο;  μου ληγει το σταθερο που εχω τωρα 31/12 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...