Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, bilham είπε

Σε έχουν πάρει τηλέφωνο και σε έχουν ενημερώσει για κάποιο άλλο πρόγραμμα ώστε να μεταβείς σε εκείνο;

Πρόσεξε να μην έχει γίνει αυτόματη ενεργοποίηση σε καινούριο μπλε και μετά δεν θα μπορείς να φύγεις 

Μου έστειλαν ένα μήνυμα στο Viber. Αν κρίνω από την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των μετρήσεων, δηλαδή τους στέλνει ο ΔΕΔΗΕ τις τηλεμετρήσεις που παίρνει, αυτοί δεν τις λαμβάνουν, δεν τις καταχωρούν σωστά, εμφανίζουν ότι να ναι στην πλατφόρμα τους, το σκέφτομαι σοβαρά να πηδήξω στο μπλε της Elpedison. Όχι ότι έχω ιδιαίτερες προσδοκίες εκεί, απλά έχουν ένα πιο συμφέρον πρόγραμμα για νυχτερινό και βασικά θέλω να δω τι οργάνωση έχουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όσους απάντησαν παιδιά

Στις 15/11/2024 στις 12:54 ΜΜ, juanjk είπε

Δες και το excel στην υπογραφή μου να λάβεις κάποια πληροφορία σχετικά με την αγορά.

Βέβαια ακόμη δεν έχω κάνει αναγωγή τις χρεώσεις στο έτος , οπότε ό,τι βλέπεις είναι μόνο για τον τρέχοντα μήνα για κίτρινα, ενώ τα μπλε ισχύουν κανονικά κάθε μήνα επειδή έχουν σταθερή τιμή. Δεν υπάρχουν πράσινα αφού εκεί κάνει ό,τι θέλει ο πάροχος κάθε μήνα.

Σωστά τα λες γενικά όσον αφορά την τιμή, απλά επειδή έχεις χαμηλή κατανάλωση δες λίγο και τα μηνιαία πάγια που επηρεάζουν την τιμή σε χαμηλές καταναλώσεις, γιατί βρέξει χιονίσει αυτά χρεώνονται στο λογαριασμό. Ίσως να κοιτάξεις και κάποιο υβριδικό που έχει σταθερή τιμή για τους πρώτους μήνες.

Γιαννη το excel το ειχα ανοιξει πριν γραψω και το κατεβασα να βαλω τις kwh μου αλλά εκεί καταλαβα οτι δεν σκαμπαζω και τόσα μαλλον.
Βεβαια βλεπω οτι πχ το ΖΕΝΙΘ Power Home Direct Plus 12M μου δινει 17% οφελος (και ανεβαινει αν ανεβασω kwh)αλλά σε σχέση με ποιο πρόγραμμα; Με τα πράσινα υπέθεσα. Λαθος;

10 ώρες πριν, bilham είπε

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει τον άλλο μήνα όχι τώρα ένα χρόνο μετά

Τα σταθερά σου δίνουν μία εξασφάλιση. Της Ζενίθ και της Φυσ. Αέριο είναι καλά ετήσια σταθερά

Της Ζενίθ και της Φυσ. Αέριο είναι καλά ετήσια σταθερά αλλά και μπορείς να δεις και της ΔΕΗ γιατί έχει χαμηλό πάγιο

Bilham αυτο το είπα γιατι αποσο καταλαβα επεσαν οι τιμες λόγω του οτι μπηκε το φθινοπωρο και επεσε η ζητηση αφου εφυγε η ζεστη ενω σε παραγωγη ενεργειας και ηλιο εχει και αερα. Ετσι το κατάλαβα οπότε υπολογιζα οτι οσο ναναι δεν μπορει του χρονου τον Οκτ να ανεβουν στον θεο. Εκτός απροοπτου βεβαια με οτι θεομηνια μπορει να συμβει, τις συρραξεις κλπ.

----------------------------------

Τωρα για το παγιο είναι τόσο σημαντικό; Εννοω ειναι 5ε διαφορά το μήνα σωστά; Αν βαλεις και το 3μηνο δωρο στο προγραμμα που ανεφερα βγαινει 3,75ε το μηνα παραπανω στο μπλε απότι στο πρασινο που είμαι. 
Με μια καταναλωση ας πουμε 200kwh στα 0.095 τα μπλε ειναι 19ε και στα 0,145 τα πρασινα είναι 28ε. Παλι συμφέρον είναι.
Πόσο μαλλον αν πεις θα αναψω κανενα κλιματιστικο παραπανω βρε αδερφε που Ιουλιο εκαψα πανω απο 300kwh θυμαμαι.

Και μια διαφορετική αλλά για μενα σημαντική ερώτηση. Θυμάται κανείς πόσο είχε η kwh πχ πριν 3 χρόνια τελοσπαντων πριν ξεκινησει το πανηγυρι με τις ρήτρες;

Επεξ/σία από gespi79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, gespi79 είπε

Ευχαριστώ όσους απάντησαν παιδιά

Γιαννη το excel το ειχα ανοιξει πριν γραψω και το κατεβασα να βαλω τις kwh μου αλλά εκεί καταλαβα οτι δεν σκαμπαζω και τόσα μαλλον.
Βεβαια βλεπω οτι πχ το ΖΕΝΙΘ Power Home Direct Plus 12M μου δινει 17% οφελος (και ανεβαινει αν ανεβασω kwh)αλλά σε σχέση με ποιο πρόγραμμα; Με τα πράσινα υπέθεσα. Λαθος;

Bilham αυτο το είπα γιατι αποσο καταλαβα επεσαν οι τιμες λόγω του οτι μπηκε το φθινοπωρο και επεσε η ζητηση αφου εφυγε η ζεστη ενω σε παραγωγη ενεργειας και ηλιο εχει και αερα. Ετσι το κατάλαβα οπότε υπολογιζα οτι οσο ναναι δεν μπορει του χρονου τον Οκτ να ανεβουν στον θεο. Εκτός απροοπτου βεβαια με οτι θεομηνια μπορει να συμβει, τις συρραξεις κλπ.

Τωρα για το παγιο είναι τόσο σημαντικό; Εννοω ειναι 5ε διαφορά το μήνα σωστά; Αν βαλεις και το 3μηνο δωρο στο προγραμμα που ανεφερα βγαινει 3,75ε το μηνα παραπανω στο μπλε απότι στο πρασινο που είμαι. 
Με μια καταναλωση ας πουμε 200kwh στα 0.095 τα μπλε ειναι 19ε και στα 0,145 τα πρασινα είναι 28ε. Παλι συμφέρον είναι.
Πόσο μαλλον αν πεις θα αναψω κανενα κλιματιστικο παραπανω βρε αδερφε που Ιουλιο εκαψα πανω απο 300kwh θυμαμαι.

Και μια διαφορετική αλλά για μενα σημαντική ερώτηση. Θυμάται κανείς πόσο είχε η kwh πχ πριν 3 χρόνια τελοσπαντων πριν ξεκινησει το πανηγυρι με τις ρήτρες;

Η καθαρη τιμή 2019 απο ΔΕΗ ηταν 0.11/kwh ως τις 2000kwh κ μετα πηγαινε στα  0.119/kwh ...νυχτερινο στα 0.0789/kwh ... το θεμα δεν ειναι τοσο η καθαρη τιμη αλλα οι ρυθμιζομενες - μπορει να ειναι και 0.069/kwh αλλα αν αυγατισουν πχ συντελεστη για CO2 αυγατιζεται η τελικη τιμη περισσοτερο. Σκεψου οτι φαγανε καπελο εκτοτε πχ οι κατεχοντες τριφασικης παροχης... εμεις απλα πλεον προσπαθουμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ουσιαστικα τις αυξησεις στις ρυθμιζομενες με το ανταγωνιστικο σκελος των τιμολογιων. Σε αυτο το κομματι πχ οι παροχοι στη Γερμανια ειναι πιο τιμιοι καθ'οτι αναφερουν στη τιμη kwh ΚΑΙ τις ρυθμιζομενες σαν συνολο και ο καταναλωτης εχει μακραν καλυτερη εικονα τι θα πληρωσει. 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, gespi79 είπε

....

Δεν έχω βάλει καθόλου πράσινα επειδή η τιμή τους καθορίζεται όπως θέλει κάθε μήνα ο πάροχος, να βάλω το μηχανισμό μπορώ ναι αλλά δεν έχει σημασία. Το ίδιο και το κίτρινο exante ΔΕΗ 4all έχει αλλαγές όπως τα πράσινα αλλά έβαλα μονάχα το μηχανισμό του και το ποσοστό εξοικονόμησης έχει να κάνει σε σχεση με αυτό το κίτρινο. Δίπλα γράφω και τελική τιμή με ΦΠΑ του ανταγωνιστικού σκέλους να δεις διάφορες.

Το πάγιο έχει σημασία για μικρή κατανάλωση. Πχ το direct plus έχει πάγιο 9.90 ανά μήνα. Στις 200KWh αυτό σημαίνει ότι σε χρεώνει 9.90 προς 200 δηλαδή ένα έξτρα κόστος ανά κιλοβατώρα που είναι 0.0495€. Είναι σαν να σου λέει ότι έχεις ένα μπλε με μηδεν πάγιο ανά μήνα  και τιμη 0.095+0.0495= 0.1445. Το 0.0495 μειώνεται αν έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση οπότε ξεκάθαρα γίνεται πιο ανταγωνιστο το πρόγραμμα εκεί.

• Like 2
Δημοσ.

Μικρή άνοδος της ΤΕΑ (146)και για αύριο που είναι Κυριακή .Δύσκολα θα υπάρξει γρήγορη εξισορρόπηση όπως πάει. εν αναμονή του ύψους της επιδότησης με την κυβέρνηση να παρακαλάει να μην ανέβει περισσότερο η τιμή από τα σημερινά επίπεδα. 

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Μικρή άνοδος της ΤΕΑ (146)και για αύριο που είναι Κυριακή .Δύσκολα θα υπάρξει γρήγορη εξισορρόπηση όπως πάει. εν αναμονή του ύψους της επιδότησης με την κυβέρνηση να παρακαλάει να μην ανέβει περισσότερο η τιμή από τα σημερινά επίπεδα. 

Το θέμα είναι ότι για Νοέμβριο δεν θα δώσουν επιδότηση αλλά για Δεκέμβριο… οπότε το Νοέμβριο θα πληρώσουμε φουλ την αισχροκέρδεια… επίσης ακούγεται ότι θέλουν πάλι να δώσουν επιδότηση οριζόντια και σε επιχειρήσεις ενώ απαγορεύεται και βλέπω πάλι να τις ζητάνε πίσω μετά… μπάχαλο…

Δημοσ.
24 minutes ago, Greg29M said:

Το θέμα είναι ότι για Νοέμβριο δεν θα δώσουν επιδότηση αλλά για Δεκέμβριο… οπότε το Νοέμβριο θα πληρώσουμε φουλ την αισχροκέρδεια… επίσης ακούγεται ότι θέλουν πάλι να δώσουν επιδότηση οριζόντια και σε επιχειρήσεις ενώ απαγορεύεται και βλέπω πάλι να τις ζητάνε πίσω μετά… μπάχαλο…

Δεν απαγορεύεται στις επιχειρήσεις,   έχει να κάνει με το τι επιδοτήσεις έχει λάβει στο σύνολο μια επιχείρηση

Στην περίπτωση που έγινε γνωστή είχαμε επιχειρήσεις που δεν κάνανε τον κόπο να κάνουν μια δήλωση που έπρεπε με αποτέλεσμα άσχετα αν δικαιούταν ή όχι επιδότηση, να πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσουν επιδότηση όταν μπορείς να πας σε 0,089 για Νοέμβριο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sdikr είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσουν επιδότηση όταν μπορείς να πας σε 0,089 για Νοέμβριο.

Γιατί πολύ απλά σε αυτά τα προγράμματα θα πάει ένα 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι στην ακατανόμαστη στο πράσινο τιμολόγιο.

Δημοσ.

@juanjkΤελική τιμή με ΦΠΑ του ανταγωνιστικού σκέλους είναι η τιμή χωρις τις ρυθμιζόμενες ε;
Ωραίος ευχαριστώ τώρα το κατάλαβα.
Και σωστά τα λες για το παγιο, την διαιρεση με τις kwh δεν την είχα σκεφτεί, να μου δωσει μια εικόνα σε σχεση με αυτες.

@mdkamael κιεγω τόσο θυμόμουν γυρω στις 11. Τωρα για τις ρυθμιζόμενες να μην ρωτησω τι μαθηματικός τυπος θα ειναι αυτός. Λογικά ελαχιστοι απο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας θα μπορουν να το κατανοησουν. Ευχαριστώ παντως!

Μια γενική ερώτηση για τις ρυθμιζόμενες αν υπάρχει σαν πληροφορία.
Αυτές αυξάνονται σε σχέση με τις kwh αναλογικά; Εννοω πχ αν 2 με ιδιο συμβολαιο ο ενας καψει 200kwh και ο αλλος 1000kwh, το κόστος ρυθμιζόμενων θα ειναι στον δευτερο 5φορές επάνω ή ανεβαινει γεωμετρικά οπότε και ακόμα πιο ψηλά;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Γιατί πολύ απλά σε αυτά τα προγράμματα θα πάει ένα 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι στην ακατανόμαστη στο πράσινο τιμολόγιο.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι επιδοτήσεις θα δοθούν το Δεκέμβριο. Η ΤΕΑ Νοεμβρίου αυτή τη στιγμή είναι  σχεδόν 139 (με τασεις περιατερω ανόδου)ενώ έκλεισε στα 90 τον Οκτώβριο. Όμως η τιμή στο πράσινο της ΔΕΗ ,που αποτελεί τον οδηγό των οποίων επιδοτήσεων είχε ήδη ανακοινωθεί για Νοέμβριο,οπότε αναμένονται αυξήσεις το Δεκέμβριο ακόμα κι αν η ΔΕΗ απορροφήσει ένα μέρος της αύξησης. 

47 λεπτά πριν, sdikr είπε

Δεν απαγορεύεται στις επιχειρήσεις,   έχει να κάνει με το τι επιδοτήσεις έχει λάβει στο σύνολο μια επιχείρηση

Στην περίπτωση που έγινε γνωστή είχαμε επιχειρήσεις που δεν κάνανε τον κόπο να κάνουν μια δήλωση που έπρεπε με αποτέλεσμα άσχετα αν δικαιούταν ή όχι επιδότηση, να πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Δεν κάνουν πολλοί τουρισμό μήνα ώστε να έχουν το 0,089 για Νοέμβριο.(προφανως μιλας για κιτρινο με κλειδωμενη τιμή)Τα δε σταθερά που υπάρχουν για μέσες καταναλώσεις έχουν πολύ υψηλά πάγια που αντισταθμιζουν τη χαμηλότερη τιμή.

Για όσους δε με κάποιο τρόπο έχουν βρεθεί με κίτρινο χωρίς κλειδωμένη τιμή (εξαιρειται το smart night λόγω της μεγάλης έκπτωσης στην τελική τιμή) θα πέσει πολύ κλάμα όταν δουν τις χρεώσεις. 

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα!

Έλαβα τον πρωτο λογαριασμό Ζενιθ power home direct plus (μπλε τιμολόγιο-σταθερό) και η χρέωση /kwh είναι 0,123 €.

Η έκπτωση συνέπειας (0,095€ αντί για 0,123€) θα ισχύει από τον δεύτερο λογαριασμό εφόσον πληρωθεί ο πρώτος εγκαίρως?

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Greg29M said:

Sorry αλλά αυτό δεν είναι θέμα επιδότησης ή όχι, είναι θέμα δεν με ενδιαφέρει το τι θα πληρώσω

41 minutes ago, messinia3 said:

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι επιδοτήσεις θα δοθούν το Δεκέμβριο. Η ΤΕΑ Νοεμβρίου αυτή τη στιγμή είναι  σχεδόν 139 (με τασεις περιατερω ανόδου)ενώ έκλεισε στα 90 τον Οκτώβριο. Όμως η τιμή στο πράσινο της ΔΕΗ ,που αποτελεί τον οδηγό των οποίων επιδοτήσεων είχε ήδη ανακοινωθεί για Νοέμβριο,οπότε αναμένονται αυξήσεις το Δεκέμβριο ακόμα κι αν η ΔΕΗ απορροφήσει ένα μέρος της αύξησης. 

Δεν κάνουν πολλοί τουρισμό μήνα ώστε να έχουν το 0,089 για Νοέμβριο.(προφανως μιλας για κιτρινο με κλειδωμενη τιμή)Τα δε σταθερά που υπάρχουν για μέσες καταναλώσεις έχουν πολύ υψηλά πάγια που αντισταθμιζουν τη χαμηλότερη τιμή.

Για όσους δε με κάποιο τρόπο έχουν βρεθεί με κίτρινο χωρίς κλειδωμένη τιμή (εξαιρειται το smart night λόγω της μεγάλης έκπτωσης στην τελική τιμή) θα πέσει πολύ κλάμα όταν δουν τις χρεώσεις. 

Κοιτα, επιλογές υπάρχουν,  το ότι κάποιος δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι είναι δικό του θέμα

Δεν μιλάω καν για αλλαγή κάθε μήνα, προσφορές με σταθερά για 6μηνό υπάρχουν, όπως υπάρχουν και δικαιολογίες

Δημοσ.

η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου δεν γνωριζει ποσο πληρωνει την κιλοβατωρα. Μονο γκρινιαζει για ακριβεια, "φταινε οι αλλοι", "μας κλεβουν" κλπ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gespi79 είπε

@juanjkΤελική τιμή με ΦΠΑ του ανταγωνιστικού σκέλους είναι η τιμή χωρις τις ρυθμιζόμενες ε;
Ωραίος ευχαριστώ τώρα το κατάλαβα.
Και σωστά τα λες για το παγιο, την διαιρεση με τις kwh δεν την είχα σκεφτεί, να μου δωσει μια εικόνα σε σχεση με αυτες.

@mdkamael κιεγω τόσο θυμόμουν γυρω στις 11. Τωρα για τις ρυθμιζόμενες να μην ρωτησω τι μαθηματικός τυπος θα ειναι αυτός. Λογικά ελαχιστοι απο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας θα μπορουν να το κατανοησουν. Ευχαριστώ παντως!

Μια γενική ερώτηση για τις ρυθμιζόμενες αν υπάρχει σαν πληροφορία.
Αυτές αυξάνονται σε σχέση με τις kwh αναλογικά; Εννοω πχ αν 2 με ιδιο συμβολαιο ο ενας καψει 200kwh και ο αλλος 1000kwh, το κόστος ρυθμιζόμενων θα ειναι στον δευτερο 5φορές επάνω ή ανεβαινει γεωμετρικά οπότε και ακόμα πιο ψηλά;

Ναι δεν περιλαμβάνονται οι ρυθμιζόμενες που είναι ούτως η άλλως ίδιες σε όλους τους παρόχους.

Είναι αναλογική η χρέωση σχετικά με βάση την κατανάλωση στις πιο πολλές ρυθμιζόμενες, στις Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) μονάχα υπάρχει κλίμακα με γεωμετρική σχετικά άνοδο με βάση την κατανάλωση, με κλίμακες 0-1600/KWh ανά 4μηνο, 1601-2000 και 2001+.

46 λεπτά πριν, ThanosVad είπε

Καλησπέρα στην ομάδα!

Έλαβα τον πρωτο λογαριασμό Ζενιθ power home direct plus (μπλε τιμολόγιο-σταθερό) και η χρέωση /kwh είναι 0,123 €.

Η έκπτωση συνέπειας (0,095€ αντί για 0,123€) θα ισχύει από τον δεύτερο λογαριασμό εφόσον πληρωθεί ο πρώτος εγκαίρως?

Η έκπτωση συνεπειας εφαρμόζεται μετά απ' κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό, οπότε αν είναι εκκαθαριστικο και τον εξοφλήσεις θα λάβεις στον επόμενο την έκπτωση συνεπειας (-0,028 x κατανάλωση εκκαθαριστικού).

• Like 2
Δημοσ.

Αντιμετωπίζει κανένας πρόβλημα με την εμφάνιση των ενδειξεων στο app του ΔΕΔΔΗΕ?
Ενώ μέχρι προχθές μου εμφανιζε κανονικά τις καταναλώσεις μου,μπήκα σήμερα να δω εάν έχουν καταχωρηθεί οι νέες ενδείξεις (έχω ενταχθεί σε μηνιαία και είχα καταμέτρηση στις 17) και είχε αποσυνδεθεί η παροχή μου από το app.Την ξαναέβαλα και δε μου εμφανίζει ούτε τις παλιότερες ενδείξεις.
Περίεργο.Να κόλλησε το app?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...