Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν εκτός απροόπτου από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας τα αποκαλυπτήρια του ψηφιακού εργαλείου αλλαγής προμηθευτή ρεύματος."

Σε πρώτη φάση το εργαλείο θα παρασχεθεί σε μορφή web εφαρμογής. Πολύ άμεσα -ακόμη και μέσα σε 10 ημέρες- θα ενσωματωθεί στο Gov.gr Wallet.

• Like 6
Δημοσ.
6 ώρες πριν, bilham είπε

Ξεκίνησε η διάθεση του νέου Volton Blue Fixed 6Μ_04 με σταθερή τιμή kWh για 6 μήνες με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Αρχική τιμή 0,1990 -20% αντίστροφη έκπτωση συνέπειας. τελική τιμή 0,1590 και πάγιο 11,90€

Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης, ο πελάτης επιβαρύνεται με penalty 15€ ανά εναπομείναντα μήνα 

Ουδέν σχόλιον!

Πόσες kWh; Ίσως σε συμφέρει το σταθερό της PROTERGIA - ΗΡΩΝ

Καλησπέρα, οι παροχές έχουν περίπου 600kwh κατανάλωση το μήνα.

Δημοσ.

Έγινε αλλαγή σε φοιτητική κατοικία με μικρή κατανάλωση ρεύματος από ΔΕΗ σε Ήρων yellow one (για ένα μήνα και βλέπουμε).

Η ΔΕΗ μου έκανε αντιπροσφορα να πάω πίσω σε αυτούς , σε μπλε πρόγραμμα με 9 μήνες δέσμευση, με 80νευρω δώρο.

Θεωρείτε ότι για μια μικρή κατανάλωση (κάτω από 200 κιλωβατωρες το μηνα) αξίζει;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Έγινε αλλαγή σε φοιτητική κατοικία με μικρή κατανάλωση ρεύματος από ΔΕΗ σε Ήρων yellow one (για ένα μήνα και βλέπουμε).

Η ΔΕΗ μου έκανε αντιπροσφορα να πάω πίσω σε αυτούς , σε μπλε πρόγραμμα με 9 μήνες δέσμευση, με 80νευρω δώρο.

Θεωρείτε ότι για μια μικρή κατανάλωση (κάτω από 200 κιλωβατωρες το μηνα) αξίζει;

Αν είναι να επιστρέψετε στην ΔΕΗ και είναι φοιτητικό όπως το περιγράφετε και με κατάλωσηση λιγότερο από 200 κιλοβατωρες τον μηνα ίσως σας συμφέρει ένα φοιτητικό που έβγαλε η ΔΕΗ πρόσφατα το myHome4students. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στο site της ΔΕΗ Εδω και είναι κίτρινο οπότε χωρίς δεσμευση σε αυτο το link μπορειτε να το δειτε με λεπτομερειες. https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/myhome-4students/. Επίσης έχει βγάλει φοιτητικό καλό και η Ζενίθ το Power Home student κιτρινο με σταθερη την τιμή για έναν χρονο στα 9,5 λεπτά ή Κιλοβατώρα για τις πρώτες 200 κιλοβατωρες καταναλωσης και πάγιο 5 ευρώ τον μηνα. Επίσης επειδή είναι κίτρινο και αυτό χωρίς Δεσμευση. Πληροφορίες για αυτό στο site της ζενιθ σε αυτό το link https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/el-for-the-home-electricity-power-home-student/

15 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Επίσης σας είπαν καποιο μπλε που δεν έχουν στο site τους; γιατί μπλε μόνο 12μηνο έχει στο site όχι με 9 μήνες δέσμευση. Υπάρχει κάποια προσφορά μπλε τιμολόγιο από την ΔΕΗ για 9 μηνες;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 minutes ago, konstantinost24 said:

Αν είναι να επιστρέψετε στην ΔΕΗ και είναι φοιτητικό όπως το περιγράφετε και με κατάλωσηση λιγότερο από 200 κιλοβατωρες τον μηνα ίσως σας συμφέρει ένα φοιτητικό που έβγαλε η ΔΕΗ πρόσφατα το myHome4students. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στο site της ΔΕΗ Εδω και είναι κίτρινο οπότε χωρίς δεσμευση σε αυτο το link μπορειτε να το δειτε με λεπτομερειες. https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/myhome-4students/. Επίσης έχει βγάλει φοιτητικό καλό και η Ζενίθ το Power Home student κιτρινο με σταθερη την τιμή για έναν χρονο στα 9,5 λεπτά ή Κιλοβατώρα για τις πρώτες 200 κιλοβατωρες καταναλωσης και πάγιο 5 ευρώ τον μηνα. Επίσης επειδή είναι κίτρινο και αυτό χωρίς Δεσμευση. Πληροφορίες για αυτό στο site της ζενιθ σε αυτό το link https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/el-for-the-home-electricity-power-home-student/

Επίσης σας είπαν καποιο μπλε που δεν έχουν στο site τους; γιατί μπλε μόνο 12μηνο έχει στο site όχι με 9 μήνες δέσμευση. Υπάρχει κάποια προσφορά μπλε τιμολόγιο από την ΔΕΗ για 9 μηνες;

Χμ θα μπορούσε να πάει κάποιος στο φοιτητικό της ΔΕΗ και να φύγει στον μήνα, αφού έχει εξαργυρώσει τα δώρα; Διάβασα γρήγορα όρους και προυποθέσεις και δεν είδα κάποια ποινή. Μου διαφεύγει κάτι;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Χμ θα μπορούσε να πάει κάποιος στο φοιτητικό της ΔΕΗ και να φύγει στον μήνα, αφού έχει εξαργυρώσει τα δώρα; Διάβασα γρήγορα όρους και προυποθέσεις και δεν είδα κάποια ποινή. Μου διαφεύγει κάτι;

Μόλις διάβασα και εγώ τους ειδικους όρους και την Σύμβαση και δεν είδα να υπάρχει κάποια ποινή ή οποιαδήποτε κύρωση αν πάρει κάποιος τα δώρα και φυγει.

• Like 1
Δημοσ.

To μοναδικό παρατράγουδο που βλέπω στους όρους είναι ότι σε περίπτωση που το ποσό της παραγγελίας ειναι μικρότερο της επιταγής, τότε το υπόλοιπο της επιταγής χάνεται. Σε περίπτωση δηλαδή που ο πωλητής δεν έχει διαθέσιμο το προϊόν και το σύστημα δε βρει άλλο κατάστημα για αντικατάσταση, άντε μετά να βγάλετε άκρη.

Ενώ για επιστροφή παραγγελιών (ολική ή μερικη) το γράφει ξεκάθαρα ότι εκδίδουν νέα επιταγή με νέο κωδικό.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, ekrepali είπε

To μοναδικό παρατράγουδο που βλέπω στους όρους είναι ότι σε περίπτωση που το ποσό της παραγγελίας ειναι μικρότερο της επιταγής, τότε το υπόλοιπο της επιταγής χάνεται. Σε περίπτωση δηλαδή που ο πωλητής δεν έχει διαθέσιμο το προϊόν και το σύστημα δε βρει άλλο κατάστημα για αντικατάσταση, άντε μετά να βγάλετε άκρη.

Ενώ για επιστροφή παραγγελιών (ολική ή μερικη) το γράφει ξεκάθαρα ότι εκδίδουν νέα επιταγή με νέο κωδικό.

Για volton + skroutz αναφέρεσαι προφανώς.
Εντάξει. Για το πρώτο ας επιλέξει κάποιος, προϊόν με τιμή μεγαλύτερη από τα 50€. Ισχύει για 1 χρόνο.
Για το άλλο αν καθυστερήσει πολύ, κάνει ακύρωση της παραγγελίας και έχει πάλι διαθέσιμη τη δωροεπιταγή (λογικά...). Εδώ λέει ότι επιστρέφει το ποσό που πληρώθηκε με άλλους τρόπους. Λες να κάνουν καμια τέτοια ματσακονιά με τη μη διαθεσιμότητα;
Πάντως, θεωρώ ότι είναι καλή η προσφορά. Και συνδρομή να κάνεις για 1 χρόνο, με τα δωρεάν πάγια μέχρι τέλος Νοεμβρίου, γιατι μετά δεν ξέρουμε τι θα παίξει με τις τιμές της volton, θα είναι σα να έκανες συνδρομή με 10€.

Αυτό που θεωρώ εγώ άσχημο, είναι ότι για να πάρεις το 50αρικο σε αναγκάζει να κάνεις αγορά μέσω skroutz, που μπορεί οι τιμές να μην είναι και οι πιο συμφέρουσες. Και ανάλογα και με το τι θες να πάρεις, μπορεί η διαφορά να καλύπτει τα 50€ και να έρθεις "μία η άλλη" που λέμε. Θέλει μελέτη αν χρειάζεται κάποιος να κάνει μια αγορά.

Επεξ/σία από physnik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, messinia3 said:

Κάποιοι έχουν όφελος μεγαλύτερο των 500 ευρώ/έτος από τις αλλαγές προμηθευτή, λαμβάνοντας τα δώρα των όποιων τρέχουσων προσφορών. Ο κωδικάς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπει την ελεύθερη μετακίνηση των πελατών σε πάροχο της επιλογής τους.

Άρθρο 21
Καταγγελία Σύµβασης Προµήθειας

1. Ο Πελάτης δύναται οποτεδήποτε και αναίτια να καταγγείλει τη Σύµβαση Προµήθειας. Η καταγγελία της Σύµβασης Προµήθειας από Πελάτη ουδεµία συνέπεια, οικονοµική ή άλλης φύσεως, δύναται να συνεπάγεται σε βάρος του Πελάτη, µε εξαίρεση την περίπτωση που η Σύµβαση Προµήθειας περιλαµβάνει πρόσθετους όρους αναφορικά µε τον ελάχιστο χρόνο παραµονής της σε ισχύ και της αποζηµίωσης που δικαιούται ο Προµηθευτής αν η σύµβαση καταγγελθεί από τον Πελάτη πριν την παρέλευση του ως άνω χρόνου.

Δλδ για να αλλαζω καθε μηνα παροχο πρεπει να κανω καταγγελιες και να μπλεκω με χαρτουρα κα τηλεφωνα; Και καταρες;

Μπορει καποιος να πει την διαδικασια; Επειδη ενδιαφερομαι να παω απο ΟΤΕ σε Volton.

5 hours ago, Stak5 said:

Κάπως έτσι. Και εγώ αυτό κάνω. Όπου φυσάει ο άνεμος σαν να λέμε 

Και ποιες ακριβως ειναι οι ενεργειες σου; Δλδ εαν εγω τωρα που ειμαι στη ΔΕΗ, θελω να παω στη Volton, κανω απλα αιτηση στην τελευταια; Μιλαω καθολου με την ΔΕΗ ή οχι;

Και πως θα ξερω εαν βρισκομαι σε καποιο συμβολαιο με την ΔΕΗ; Γραφει Γ1Ν οικιακο, αλλα δε λεει κατι για ημερομηνια ληξης.

5 hours ago, messinia3 said:

Κάποιοι έχουν όφελος μεγαλύτερο των 500 ευρώ/έτος από τις αλλαγές προμηθευτή, λαμβάνοντας τα δώρα των όποιων τρέχουσων προσφορών. Ο κωδικάς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπει την ελεύθερη μετακίνηση των πελατών σε πάροχο της επιλογής τους.

500 ευρω το ετος με ποιο αντιτιμο ομως; Δεν μπορουν να σε βαλουν στην black list; Ειδικα εαν απασχολεις υπαλληλους της ΔΕΗ καθε μηνα για να ερχονται να μετρανε τα ρολογια.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Δλδ για να αλλαζω καθε μηνα παροχο πρεπει να κανω καταγγελιες και να μπλεκω με χαρτουρα κα τηλεφωνα; Και καταρες;

Μπορει καποιος να πει την διαδικασια; Επειδη ενδιαφερομαι να παω απο ΟΤΕ σε Volton.

Και ποιες ακριβως ειναι οι ενεργειες σου; Δλδ εαν εγω τωρα που ειμαι στη ΔΕΗ, θελω να παω στη Volton, κανω απλα αιτηση στην τελευταια; Μιλαω καθολου με την ΔΕΗ ή οχι;

Και πως θα ξερω εαν βρισκομαι σε καποιο συμβολαιο με την ΔΕΗ;

Δεν κάνεις καμιά καταγγελία.Επιλεγεις τον παροχο και το πρόγραμμα που θες να μεταβεις. Δίνεις συνηθως αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού σου,ταυτότητα και ενδείξεις μετρητή και ο νέος παροχος αναλαμβάνει τη διαδικασία αλλαγής εκπροσώπησης της παροχής αφού σου στείλει και τη νέα σύμβαση ενέργειας. 

Αν ο μετρητής σου είναι τηλεμετρουμενος δεν έχεις και κίνδυνο να γίνει κανένα μπέρδεμα με τις ενδείξεις.

Σε ποιο πρόγραμμα της ΔΕΗ βρίσκεσαι?Εάν δεν είσαι σε κάποιο σταθερό της πρόγραμμα δεν υπάρχει ρήτρα για αλλαγη εκπροσώπησης.Σε κίτρινα και πράσινα τιμολογια αλλάζεις οπότε θες παροχο η πρόγραμμα. Μιλάς μόνο με τον παροχο που θες να πας.Καππιοι έχουν και econtract (π.χ. Ηρωνας με δωρο 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό)

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 minutes ago, messinia3 said:

Δεν κάνεις καμιά καταγγελία.Επιλεγεις τον παροχο και το πρόγραμμα που θες να μεταβεις. Δίνεις συνηθως αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού σου,ταυτότητα και ενδείξεις μετρητή και ο νέος παροχος αναλαμβάνει τη διαδικασία αλλαγής εκπροσώπησης της παροχής αφού σου στείλει και τη νέα σύμβαση ενέργειας. 

Αν ο μετρητής σου είναι τηλεμετρουμενος δεν έχεις και κίνδυνο να γίνει κανένα μπέρδεμα με τις ενδείξεις.

Σε ποιο πρόγραμμα της ΔΕΗ βρίσκεσαι?Εάν δεν είσαι σε κάποιο σταθερό της πρόγραμμα δεν υπάρχει ρήτρα για αλλαγη εκπροσώπησης.Σε κίτρινα και πράσινα τιμολογια αλλάζεις οπότε θες παροχο η πρόγραμμα. Μιλάς μόνο με τον παροχο που θες να πας.Καππιοι έχουν και econtract (π.χ. Ηρωνας με δωρο 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό)

Οταν λες τηλεμετρουμενος; Τι κολπο ειναι αυτο; Παντως εχει εδω και 4 μηνες που μου ερχονται μονο εκκαθαριστικοι λογαριασμοι, δε ξερω εαν παιζει καποιο ρολο.

Γ1Ν οικιακο, πρασινο τιμολογιο δειχνει.

Παντως τωρα δινω 0.13/0.11 στη ΔΕΗ, ενω στη Volton λεει για 0.09 ανωτατο, ( φανταζομαι δεν εχει νυχτερινο;; ) για τους 3 επομενους μηνες. Μετα βεβαια δε ξερω τι φαση.

58 minutes ago, physnik said:

Για volton + skroutz αναφέρεσαι προφανώς.
Εντάξει. Για το πρώτο ας επιλέξει κάποιος, προϊόν με τιμή μεγαλύτερη από τα 50€. Ισχύει για 1 χρόνο.
Για το άλλο αν καθυστερήσει πολύ, κάνει ακύρωση της παραγγελίας και έχει πάλι διαθέσιμη τη δωροεπιταγή (λογικά...). Εδώ λέει ότι επιστρέφει το ποσό που πληρώθηκε με άλλους τρόπους. Λες να κάνουν καμια τέτοια ματσακονιά με τη μη διαθεσιμότητα;
Πάντως, θεωρώ ότι είναι καλή η προσφορά. Και συνδρομή να κάνεις για 1 χρόνο, με τα δωρεάν πάγια μέχρι τέλος Νοεμβρίου, γιατι μετά δεν ξέρουμε τι θα παίξει με τις τιμές της volton, θα είναι σα να έκανες συνδρομή με 10€.

Αυτό που θεωρώ εγώ άσχημο, είναι ότι για να πάρεις το 50αρικο σε αναγκάζει να κάνεις αγορά μέσω skroutz, που μπορεί οι τιμές να μην είναι και οι πιο συμφέρουσες. Και ανάλογα και με το τι θες να πάρεις, μπορεί η διαφορά να καλύπτει τα 50€ και να έρθεις "μία η άλλη" που λέμε. Θέλει μελέτη αν χρειάζεται κάποιος να κάνει μια αγορά.

Γνωριζεις τι γινεται σε περιπτωσεις οπως εγω, που εχουν skroutz plus μονο για αυτο το μηνα;;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Και πως θα ξερω εαν βρισκομαι σε καποιο συμβολαιο με την ΔΕΗ; Γραφει Γ1Ν οικιακο, αλλα δε λεει κατι για ημερομηνια ληξης.

500 ευρω το ετος με ποιο αντιτιμο ομως; Δεν μπορουν να σε βαλουν στην black list; Ειδικα εαν απασχολεις υπαλληλους της ΔΕΗ καθε μηνα για να ερχονται να μετρανε τα ρολογια.

Δεν πρόλαβα να σου απαντήσω πρόλαβε ο φίλος από πάνω. Δεν μετράει η ΔΕΗ αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ και οχι δεν μπορούν να σε βάλουν σε μαύρη λίστα, είναι δικαίωμα σου να αλλάζεις οποτε θέλεις. Οχι δεν χρειάζεται να κάνεις καμία καταγγελία, ούτε μιλάς με τη ΔΕΗ. Μιλάς μόνο με τον πάροχο που θέλεις να πας. 500 ευρώ χωρίς κάποιο αντίτιμο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Οταν λες τηλεμετρουμενος; Τι κολπο ειναι αυτο; Παντως εχει εδω και 4 μηνες που μου ερχονται μονο εκκαθαριστικοι λογαριασμοι, δε ξερω εαν παιζει καποιο ρολο.

Γ1Ν οικιακο, πρασινο τιμολογιο δειχνει.

Παντως τωρα δινω 0.13/0.11 στη ΔΕΗ, ενω στη Volton λεει για 0.09 ανωτατο, ( φανταζομαι δεν εχει νυχτερινο;; ) για τους 3 επομενους μηνες. Μετα βεβαια δε ξερω τι φαση.

Γνωριζεις τι γινεται σε περιπτωσεις οπως εγω, που εχουν skroutz plus μονο για αυτο το μηνα;;

Εκκαθαριστικοι σου έρχονται γιατί προφανώς η περιοχή σου έχει ήδη ενταχθεί σε μηνιαία καταμέτρηση από τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ.

Έχεις ψηφιακό μετρητή για να μπορεί να λάβει ενδείξεις ο ΔΕΔΔΗΕ από απόσταση?(περιληπτικά η τηλεμετρηση)

Υπάρχουν πολύ πιο συμφέροντα προγράμματα από το Γ1 της ΔΕΗ,αλλά εάν είναι να κάνεις τουρισμό πρέπει να παρακολουθείς τις εξελίξεις και τις προσφορές. Στον επόμενο λογαριασμό ή χρέωση της ΔΕΗ στο Γ1 θα είναι ακόμα υψηλότερη από αυτή που αναφέρεις. Θα λάβεις μια μικρή έκπτωση από την κρατική επιδοτηση βέβαια.

Όπως και να έχει είσαι σε πράσινο τιμολόγιο και μπορείς να φύγεις οπότε θες. Αν δε θες να ψάχνεις διαρκώς υπάρχουν 2-3 σταθερά αυτό το διάστημα με αρκετά καλές τιμές. Στου Ηρωνα το Blue Generous παίζει και 50 ευρώ δώρο στον πρώτο λογαριασμό με econtract.(6μηνο σταθερό)

https://www.heron-revma.gr/heron-blue-generous-home

Λαβε υπόψη σου ότι τα σταθερά δε λαμβάνουν επιδότηση.

Μια ακόμα λύση που φαντάζει αρκετά ασφαλής αυτό το διάστημα είναι το smart night της ζενιθ.Κιτρινο,δηλαδή κυμαινόμενο πρόγραμμα με 40% έκπτωση στην τελική τιμή kwh και δώρο το πάγιο για 12 μήνες.

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-smart-night/

Για το skroutz plus που ρωτάς δεν έχω ιδέα προσωπικά,καθώς δε γνωρίζουμε και πότε αποδίδεται το δώρο.

Υγ.Μαυρη λίστα θα μπεις αν αφήνεις απλήρωτους τους λογαριασμούς σου,όχι αν αλλάζεις παροχο.

Επίσης η αλλαγή παροχου γινεται συνήθως με μετρησεις που θα δώσεις εσύ (είτε φωτογραφία μετρητή,είτε απλά αναγραφή των μετρήσεων στο econtract)

Η δικιά μου παροχή είναι σε αύξοντα αριθμό 17 (κοινώς έχω κάνει 16 αλλαγές παρόχου)

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...