Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βγηκε ο τελικος λογαριασμος της δεη του αδελφου μου που τον πηγα στην elpedison bright and night 6 months και στον λογαριασμο της δεη εγραφε εγγυημενη υπηρ. δεδδηε -60 ευρω. Κοιταω ειχε επιστολη απο τον δεδδηε μεσα και λεει οτι επειδη το σχετικο αιτημα προς τον δεδδηε δεν ικανοποιηθηκε εντος της προβλεπομενης προθεσμιας σας ενημερωνουμε οτι ο παρον λογαριασμος ηλεκτρικου ρευματος εχει πιστωθει με συμβολικο ποσο ως ενδειξη δεσμευση μας για την εξυπηρετηση σας . Εγω τους καλεσα επειδη η elpedison μου εδωσε ενα α/α και τους ζητησα να ολοκληρωθει η εκπροσωπηση της δεδδηε . 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, juanjk είπε

Αυτό έχει να κάνει την απόφαση του ΥΠΕΝ για τις επιδοτήσει αν θα εντάξει και τα υβριδικά κίτρινα, πχ τον Αύγουστο αν δεν κάνω λάθος είχε ληφθεί απόφαση να μη αποδίδονται επιδοτήσεις στα υβριδικά με σταθερή τιμή για κάποιους μήνες αν η τιμή ήταν κάτω από 0,14. Δεν επηρέασε όμως τα κανονικά κυμαινόμενα κίτρινα ακόμη και αν η τρέχουσα τιμή τους ήταν κάτω από 0,14.

Εκτός από τον Ήρων και η ελπεντισον έχει στα μπλέ τον 'καταχρηστικό' αυτόματης ανανέωσης αν δεν το δηλώσεις εγγράφως 15 ημέρες ΠΡΙΝ!

• Like 2

7 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

βγηκε ο τελικος λογαριασμος της δεη του αδελφου μου που τον πηγα στην elpedison bright and night 6 months και στον λογαριασμο της δεη εγραφε εγγυημενη υπηρ. δεδδηε -60 ευρω. Κοιταω ειχε επιστολη απο τον δεδδηε μεσα και λεει οτι επειδη το σχετικο αιτημα προς τον δεδδηε δεν ικανοποιηθηκε εντος της προβλεπομενης προθεσμιας σας ενημερωνουμε οτι ο παρον λογαριασμος ηλεκτρικου ρευματος εχει πιστωθει με συμβολικο ποσο ως ενδειξη δεσμευση μας για την εξυπηρετηση σας . Εγω τους καλεσα επειδη η elpedison μου εδωσε ενα α/α και τους ζητησα να ολοκληρωθει η εκπροσωπηση της δεδδηε . 

Λόγω καθυστέρησης δόθηκε ως αποζημίωση από το ΔΕΔΔΗΕ για τις «εγγυημένες υπηρεσίες» βλ. εδώ. Πρώτη φορά το ακούω βέβαια να συμβαίνει στην πράξη ενώ έχω ακούσει το χρονοδιάγραμμα να βγαίνει εκτός πολλές φορές, πάντα τέτοια σου εύχομαι! :)

• Like 2

Σχετικα με τις 500 απο volton

Eίχε βγει ενας εκκαθαριστικός ως 1ος λογαριασμος (111kwh) και μετά τελικος χωρις τις υπολοιπες δωρεάν κιλοβατώρες.

Λενε επειδη το σύστημα δεν εβγαλε εναντι ως πρωτο τις εχασα τις υπολοιπες 389.

Εχει τύχει και σε άλλον;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, juanjk είπε

Λόγω καθυστέρησης δόθηκε ως αποζημίωση από το ΔΕΔΔΗΕ για τις «εγγυημένες υπηρεσίες» βλ. εδώ. Πρώτη φορά το ακούω βέβαια να συμβαίνει στην πράξη ενώ έχω ακούσει το χρονοδιάγραμμα να βγαίνει εκτός πολλές φορές, πάντα τέτοια σου εύχομαι! :)

Έγινε και σε εμένα πρόσφατα σε νέα παροχή, και μάλιστα το ποσό ήταν 140...

Επεξ/σία από flampouras
  • Like 1

28 λεπτά πριν, stylish είπε

Σχετικα με τις 500 απο volton

Eίχε βγει ενας εκκαθαριστικός ως 1ος λογαριασμος (111kwh) και μετά τελικος χωρις τις υπολοιπες δωρεάν κιλοβατώρες.

Λενε επειδη το σύστημα δεν εβγαλε εναντι ως πρωτο τις εχασα τις υπολοιπες 389.

Εχει τύχει και σε άλλον;

Οι 500 δώρο αποδίδονταν τις πρώτες 30 ημέρες από την έναρξη εκπροσώπησης. Αν τις καταναλώσεις όλες τότε δεν τις χρεώνεσαι, αλλά αν δεν τις καταναλώσεις τότε δυστυχώς παίρνεις δώρο ό,τι κατανάλωσες και τις υπόλοιπες τις χάνεις. Αν ο 1ος εκκαθαριστικός ήταν 111KWh σε 30 ημέρες, τότε δεν σου αποδίδουν άλλο δώρο.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, juanjk said:

Οι 500 δώρο αποδίδονταν τις πρώτες 30 ημέρες από την έναρξη εκπροσώπησης. Αν τις καταναλώσεις όλες τότε δεν τις χρεώνεσαι, αλλά αν δεν τις καταναλώσεις τότε δυστυχώς παίρνεις δώρο ό,τι κατανάλωσες και τις υπόλοιπες τις χάνεις. Αν ο 1ος εκκαθαριστικός ήταν 111KWh σε 30 ημέρες, τότε δεν σου αποδίδουν άλλο δώρο.

Δεν ηταν σε 30 μερες, αλλά σε 25..

Το είδα πιο σωστά τώρα. Μπήκαν 16.67 ανά ημέρα, για 5 μέρες. Οπότε συνολικά το δώρο ήταν 111+16,67*5=194kwh.

Απλά ήθελε μαθηματικά για να το βγάλεις (στον τελικό). 

Μ' αρέσει που στην επικοινωνία που είχα μαζί τους, λένε δεν δίνεται το υπόλοιπο δώρου στον τελικό.

Επεξ/σία από stylish
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους!

Βλέπω το τοπικ απο καιρό σε καιρό εδω και κανα χρονο μπορει και παραπανω, αλλά δεν μπορώ να πω οτι σκαμπαζω και τόσο τελικα, οπότε είπα να ρωτήσω μην εχω χάσει τίποτα ψιλά γράμματα και παγίδες

Είμαι ένα απο αυτούς με τα πρασινα τιμολογια της ΔΕΗ ακόμα. :)
Με μικρη καταναλωση και ΚΟΤ-Β μέχρι πρόσφατα δεν μπηκα στην διαδικασία να αλλάξω και αν εξαιρέσεις τον Ιουλιο που μου ηρθε 90κατι ευρω συνηθως ερχεται γυρω γυρω στα 50 άντε 60 ευρώ με τελευταιο λογαριασμο 100kwh μερα και 60 νύχτα.
Επειδή έχασα το ΚΟΤ και ανησυχώ οτι θα ανεβουν και οι τιμές πάλι αφου μπαινουν κρύα σκεφτομαι να κανω μια κινηση...

Οπως βλέπω τις τιμές στα μπλε βλεπω μεγάλη διαφορά στην τιμη κιλοβατωρας! Λεω λογικα ένα πρόγραμμα μπλε οπως της Ζενιθ που ειναι και 12μηνο πρέπει να μου δίνει με σημερινες τιμές τουλαχιστον ενα 15-20% χαμηλότερο όπως το κατάλαβα.
Και λεω 12μηνο γιατι σκεφτομαι οτι του χρονου τον Οκτωβριο λογικα παλι χαμηλες τιμές θα παιζουν παλι για να αλλαξει καποιος συμβολαιο.
Σωστά τα λέω;

Ευχαριστώ πολύ όποιον μου δωσει τα φώτα του!

Επεξ/σία από gespi79

Καλημέρα

Θα ήθελα τα φώτα σας, για τον χ ψ λόγο που δεν χρειάζεται ανάλυση, έχω παραμένει στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Έχω καταλάβει πλέον ότι δεν με συμφέρει να κάθομαι εκεί, αλλά δεν έχω την διάθεση να αλλάζω συχνά πάροχο, οπότε ψάχνω εταιρεία που να με κρατήσει για ένα χρόνο και θα με συμφέρει, είτε σε μπλε είτε σε κίτρινο τιμολόγιο.

Αν μπορείτε να προτείνετε κάποιες επιλογές από αξιόπιστες εταιρείες

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gespi79 είπε

Καλημέρα σε όλους!

Βλέπω το τοπικ απο καιρό σε καιρό εδω και κανα χρονο μπορει και παραπανω, αλλά δεν μπορώ να πω οτι σκαμπαζω και τόσο τελικα, οπότε είπα να ρωτήσω μην εχω χάσει τίποτα ψιλά γράμματα και παγίδες

Είμαι ένα απο αυτούς με τα πρασινα τιμολογια της ΔΕΗ ακόμα. :)
Με μικρη καταναλωση και ΚΟΤ-Β μέχρι πρόσφατα δεν μπηκα στην διαδικασία να αλλάξω και αν εξαιρέσεις τον Ιουλιο που μου ηρθε 90κατι ευρω συνηθως ερχεται γυρω γυρω στα 50 άντε 60 ευρώ με τελευταιο λογαριασμο 100kwh μερα και 60 νύχτα.
Επειδή έχασα το ΚΟΤ και ανησυχώ οτι θα ανεβουν και οι τιμές πάλι αφου μπαινουν κρύα σκεφτομαι να κανω μια κινηση...

Οπως βλέπω τις τιμές στα μπλε βλεπω μεγάλη διαφορά στην τιμη κιλοβατωρας! Λεω λογικα ένα πρόγραμμα μπλε οπως της Ζενιθ που ειναι και 12μηνο πρέπει να μου δίνει με σημερινες τιμές τουλαχιστον ενα 15-20% χαμηλότερο όπως το κατάλαβα.
Και λεω 12μηνο γιατι σκεφτομαι οτι του χρονου τον Οκτωβριο λογικα παλι χαμηλες τιμές θα παιζουν παλι για να αλλαξει καποιος συμβολαιο.
Σωστά τα λέω;

Ευχαριστώ πολύ όποιον μου δωσει τα φώτα του!

Δες και το excel στην υπογραφή μου να λάβεις κάποια πληροφορία σχετικά με την αγορά.

Βέβαια ακόμη δεν έχω κάνει αναγωγή τις χρεώσεις στο έτος , οπότε ό,τι βλέπεις είναι μόνο για τον τρέχοντα μήνα για κίτρινα, ενώ τα μπλε ισχύουν κανονικά κάθε μήνα επειδή έχουν σταθερή τιμή. Δεν υπάρχουν πράσινα αφού εκεί κάνει ό,τι θέλει ο πάροχος κάθε μήνα.

Σωστά τα λες γενικά όσον αφορά την τιμή, απλά επειδή έχεις χαμηλή κατανάλωση δες λίγο και τα μηνιαία πάγια που επηρεάζουν την τιμή σε χαμηλές καταναλώσεις, γιατί βρέξει χιονίσει αυτά χρεώνονται στο λογαριασμό. Ίσως να κοιτάξεις και κάποιο υβριδικό που έχει σταθερή τιμή για τους πρώτους μήνες.

1 ώρα πριν, panosavl είπε

Καλημέρα

Θα ήθελα τα φώτα σας, για τον χ ψ λόγο που δεν χρειάζεται ανάλυση, έχω παραμένει στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Έχω καταλάβει πλέον ότι δεν με συμφέρει να κάθομαι εκεί, αλλά δεν έχω την διάθεση να αλλάζω συχνά πάροχο, οπότε ψάχνω εταιρεία που να με κρατήσει για ένα χρόνο και θα με συμφέρει, είτε σε μπλε είτε σε κίτρινο τιμολόγιο.

Αν μπορείτε να προτείνετε κάποιες επιλογές από αξιόπιστες εταιρείες

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Όπως αναγράφω και παραπάνω, επιλογές υπάρχουν σε υβριδικά κίτρινα που έχουν σταθερή τιμή τους πρώτους μήνες και σε μπλε. Επίσης μέχρι τέλος το μήνα θα υπάρξουν και black friday προωθητικές. Πόση κατανάλωση κάνεις;

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1

48 λεπτά πριν, juanjk είπε

Δες και το excel στην υπογραφή μου να λάβεις κάποια πληροφορία σχετικά με την αγορά.

Βέβαια ακόμη δεν έχω κάνει αναγωγή τις χρεώσεις στο έτος , οπότε ό,τι βλέπεις είναι μόνο για τον τρέχοντα μήνα για κίτρινα, ενώ τα μπλε ισχύουν κανονικά κάθε μήνα επειδή έχουν σταθερή τιμή. Δεν υπάρχουν πράσινα αφού εκεί κάνει ό,τι θέλει ο πάροχος κάθε μήνα.

Σωστά τα λες γενικά όσον αφορά την τιμή, απλά επειδή έχεις χαμηλή κατανάλωση δες λίγο και τα μηνιαία πάγια που επηρεάζουν την τιμή σε χαμηλές καταναλώσεις, γιατί βρέξει χιονίσει αυτά χρεώνονται στο λογαριασμό. Ίσως να κοιτάξεις και κάποιο υβριδικό που έχει σταθερή τιμή για τους πρώτους μήνες.

Όπως αναγράφω και παραπάνω, επιλογές υπάρχουν σε υβριδικά κίτρινα που έχουν σταθερή τιμή τους πρώτους μήνες και σε μπλε. Επίσης μέχρι τέλος το μήνα θα υπάρξουν και black friday προωθητικές. Πόση κατανάλωση κάνεις;

Περίπου 300 με 400 Kwh το μήνα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον δεν θέλεις να ασχολείσαι κάθε μήνα τότε είναι πολύ καλή επιλογή μπλε πχ

Ζenith direct plus 12 μηνών με 3 πάγια δώρο,

Fysikoaerio  blue friday 12 μηνών

Protergia value safe 6μηνών ή heron blue generous 6 μηνών ή Elpedison bright 6 μηνών

Εναλλακτικά, από κίτρινα θα σου πρότεινα το zenith home select με δέσμευση τιμής έως Φλεβάρη ή το volton yellow protect με δέσμευση έως Γενάρη ή Elpedison win more 2 με δέσμευση κι αυτό έως Γενάρη. Στα κίτρινα θα πρέπει να κάνεις επαναξιολόγηση και να μην τα αφήσεις να γίνουν κυμαινόμενα γιατί δεν έχουν καλούς όρους μετά το πέρας του διαστήματος που η τιμή είναι σταθερή (στην καλύτερη θα είναι περίπου σαν τη ΔΕΗ).

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1

9 hours ago, GREGORYMO said:

Εκτός από τον Ήρων και η ελπεντισον έχει στα μπλέ τον 'καταχρηστικό' αυτόματης ανανέωσης αν δεν το δηλώσεις εγγράφως 15 ημέρες ΠΡΙΝ!

Αν δηλώσεις εγγράφως ότι δε θες ανανέωση, στέλνουν αίτημα διακοπής στον ΔΕΔΔΗΕ.

Αν αλλάξεις πάροχο τον τελευταίο μήνα, χρεώνεται ρήτρα αποχώρησης.

Με την αυτόματη ανανέωση απλά κουμπώνουν όποιο πρόγραμμα θέλουν (κατόπιν γραπτής ειδοποίησης). Ακόμα και μπλε να είναι, δεν ισχύει η ρήτρα. Είναι σύμβαση 1 έτους αορίστου χρόνου. Δηλαδή δεσμεύονται για 1 χρόνο να σου παρέχουν τη χρέωση που θα ανακοινώσουν, αλλά εφόσον είναι  αορίστου χρόνου δεν έχεις δέσμευση.

• Like 1

Είμαι στο smart night της ζενίθ και λέω να πάω στο select που έχει κλειδωμένη τιμή κιλοβατώρας στα 85 λεπτά μέχρι το Φεβρουάριο, μου φαίνεται πιο συμφέρον. Τι λέτε;

43 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν δηλώσεις εγγράφως ότι δε θες ανανέωση, στέλνουν αίτημα διακοπής στον ΔΕΔΔΗΕ.

Αν αλλάξεις πάροχο τον τελευταίο μήνα, χρεώνεται ρήτρα αποχώρησης.

Με την αυτόματη ανανέωση απλά κουμπώνουν όποιο πρόγραμμα θέλουν (κατόπιν γραπτής ειδοποίησης). Ακόμα και μπλε να είναι, δεν ισχύει η ρήτρα. Είναι σύμβαση 1 έτους αορίστου χρόνου. Δηλαδή δεσμεύονται για 1 χρόνο να σου παρέχουν τη χρέωση που θα ανακοινώσουν, αλλά εφόσον είναι  αορίστου χρόνου δεν έχεις δέσμευση.

Το θέμα είναι να μην τούς 'ψάχνω' τον τελευταίο μήνα και δεν τους 'βρίσκω'.

ΥΓ. Πήρα τηλέφωνο και μου τα είπαν όλα ωραία: απλά θα μας πάρεις τηλέφωνο τον 11' μήνα και θα μας πεις σε πιο πρόγραμμα θες να πας, μου είπαν.

Βέβαια ΜΕΤΑ από 11 μήνες πολλά αλλάζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...