Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mathimatikos196 είπε Καλοί μου φίλοι αύριο θα πάω για μέτρηση και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ όλους σας 👍 Πραγματικά έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει γίνει Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Στις 7/9/2024 στις 5:41 ΜΜ, mathimatikos196 είπε Η ιστορία σύντομα: Βρέθηκε πριν δύο χρόνια στην κατοχή μου(χάρισμα) ένα παλιό Nissan Almera του1995 με πραγματικά πολλά χιλιόμετρα (280.000). Στο αυτοκίνητο αυτό έριξα κάποια χρήματα και το έδωσα στον μικρό μου καθότι ήταν νέος οδηγός για να αποκτήσει μια σχετική εμπειρία. Ήρθε λοιπόν η ώρα για ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο μηχανολογικά πολύ καλό (περνάει τον έλεγχο) αλλά βγάζει υπερβολικούς ρύπους.Μου δίνουν χαρτί παράτασης ενός μήνα για να διορθωθούν οι ρύποι. Το πηγαίνω σε συνεργείο ανεξάρτητο της Νissan (έτσι έλεγε η ταμπέλα) , αναφέρω το πρόβλημα ,και το αφήνω ένα διήμερο .Επικοινωνεί το συνεργείο μαζί μου και μου λέει ελάτε να το πάρετε . Τι κάναμε παιδιά ? Καθαρίσαμε την πεταλούδα ,μετρήσαμε τα καυσαέρια (μου δίνουν τις μετρήσεις) και είναι όλα καλά. ΟΚ παιδιά σας ευχαριστώ πολύ . Το παίρνω , ξαναπάω ΚΤΕΟ και μου λένε ότι τα καυσαέρια έχουν αυξηθεί και με κόβουν.πάλι. Την βοήθεια σας : υπάρχει πουθενά κάποιος Χριστιανός να το πάω , να το ελέγξει και να μου πει τι στο καλό πρέπει να κάνω. Σημειωτέον έχω αλλάξει εξάτμιση και καταλύτη.Βρίσκομαι στην Αθήνα. Τελικά έγινε κάτι σήμερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathimatikos196 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Γιάννη πήγα σε και άλλο ΚΤΕΟ σήμερα και πράγματι τα καυσαέρια του είναι υψηλά όχι όμως τόσο ψηλά όσο μετρήθηκαν στο πρώτο . Η ουσία όμως είναι ότι πρέπει (και θα το κάνω άμεσα) να δω τι γίνεται και να το διορθώσω.Στο Κτεο που πήγα σήμερα με ρώτησε για τον καταλύτη του είπα ότι τον έχω αλλάξει και με ρώτησε αν έβαλα μεταχειρισμένο ??????? Επίσης η μέτρηση του λ ήταν πολύ άσχημη περίπου 1,6 !!!! Έχω δρομολογήσει να το πάω και να το αφήσω σε συνεργείο μέχρι να διορθώσω το πρόβλημα. Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον καθώς και όλα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Αν δεν κουράζω , όταν και αν διορθωθεί το πρόβλημα θα ενημερώσω το τι είναι και το κόστος. Και πάλι ευχαριστώ θερμά. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 10 ώρες πριν, mathimatikos196 είπε Γιάννη πήγα σε και άλλο ΚΤΕΟ σήμερα και πράγματι τα καυσαέρια του είναι υψηλά όχι όμως τόσο ψηλά όσο μετρήθηκαν στο πρώτο . Η ουσία όμως είναι ότι πρέπει (και θα το κάνω άμεσα) να δω τι γίνεται και να το διορθώσω.Στο Κτεο που πήγα σήμερα με ρώτησε για τον καταλύτη του είπα ότι τον έχω αλλάξει και με ρώτησε αν έβαλα μεταχειρισμένο ??????? Επίσης η μέτρηση του λ ήταν πολύ άσχημη περίπου 1,6 !!!! Έχω δρομολογήσει να το πάω και να το αφήσω σε συνεργείο μέχρι να διορθώσω το πρόβλημα. Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον καθώς και όλα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Αν δεν κουράζω , όταν και αν διορθωθεί το πρόβλημα θα ενημερώσω το τι είναι και το κόστος. Και πάλι ευχαριστώ θερμά. Καλημέρα Να πας και στον πρώτο που έκανε το service να του ζητήσεις τον λόγο που τα βρήκε όλα καλά ο άσχετος. Όπως είπα θεωρούσα δύσκολο να κάνει λάθος το ΚΤΕΟ. Φυσικά και να ενημερώσεις για την εξέλιξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου On 07/09/2024 at 16:41, mathimatikos196 said: Η ιστορία σύντομα: Βρέθηκε πριν δύο χρόνια στην κατοχή μου(χάρισμα) ένα παλιό Nissan Almera του1995 με πραγματικά πολλά χιλιόμετρα (280.000). Στο αυτοκίνητο αυτό έριξα κάποια χρήματα και το έδωσα στον μικρό μου καθότι ήταν νέος οδηγός για να αποκτήσει μια σχετική εμπειρία. Ήρθε λοιπόν η ώρα για ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο μηχανολογικά πολύ καλό (περνάει τον έλεγχο) αλλά βγάζει υπερβολικούς ρύπους.Μου δίνουν χαρτί παράτασης ενός μήνα για να διορθωθούν οι ρύποι. Το πηγαίνω σε συνεργείο ανεξάρτητο της Νissan (έτσι έλεγε η ταμπέλα) , αναφέρω το πρόβλημα ,και το αφήνω ένα διήμερο .Επικοινωνεί το συνεργείο μαζί μου και μου λέει ελάτε να το πάρετε . Τι κάναμε παιδιά ? Καθαρίσαμε την πεταλούδα ,μετρήσαμε τα καυσαέρια (μου δίνουν τις μετρήσεις) και είναι όλα καλά. ΟΚ παιδιά σας ευχαριστώ πολύ . Το παίρνω , ξαναπάω ΚΤΕΟ και μου λένε ότι τα καυσαέρια έχουν αυξηθεί και με κόβουν.πάλι. Την βοήθεια σας : υπάρχει πουθενά κάποιος Χριστιανός να το πάω , να το ελέγξει και να μου πει τι στο καλό πρέπει να κάνω. Σημειωτέον έχω αλλάξει εξάτμιση και καταλύτη.Βρίσκομαι στην Αθήνα. ειδαν καθολου τη βαλβιδα egr?τη καθαρισαν; μηπως να την αλλαξουν καλυτερα; Συμπτωματα: δες αν το πρωι εχεις λιγο καπνο ή μυρωδια στην εξατμιση και ισως τσιμπημενη καταναλωση.. Ο καταλυτης ή κανει δουλεια ή θα εχει υπερβολικα πολλα καυσαερια δεν υπαρχει ενδιαμεσο 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου EGR σε Almera του 1995?? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Λογικά καταλύτης είναι, μάλλον αυτός που έβαλε ο φίλος είναι αρκετά ελεύθερος. Αν ήταν θέμα με τα μίγματα το αμάξι θα μπερδεύε ειδικά στο ρελαντί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 16 hours ago, SaFiS said: EGR σε Almera του 1995?? γιατι δε το γκουγκλαρεις; https://www.maxxparts.gr/nissan-almera-n15-1995-2000-1400cc-87ps-1995-2000/kinitiras/egr-balbida-pollaplis-eisagogis τυχαιο λινκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Στις 7/9/2024 στις 9:38 ΜΜ, mathimatikos196 είπε Εχω και την εντυπωση οτι κάρτα καυσαερίων για να ισχύει σε έλεγχο πρέπει να την έχει εκδόσει ΚΤΕΟ και όχι οποιοδήποτε συνεργείο Λάθος εντύπωση είχες αλλά θα λύθηκε ως τώρα από τις απαντήσεις που πήρες. Ισχύουν κανονικότατα οι ΚΕΚ από όσο συνεργεία εκδίδουν τέτοιες (δεν το κάνουν όλα γιατί δεν πληρούν γραφειοκρατικές/φορολογικές/ασφαλιστικές προϋποθέσεις παρά μόνον ελάχιστα πλέον). Στις 8/9/2024 στις 7:35 ΠΜ, mathimatikos196 είπε Έχω αλλάξει καταλύτη , εξάτμιση ολόκληρη και έχω καθαρίσει μπέκ πριν ένα χρόνο.Είναι και οι υδρογονάνθρακες ψηλά αλλά και το μονοξείδιο Μια ερώτηση μόνο: καίει λάδια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathimatikos196 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου όχι δεν καίει σταγόνα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Στις 9/9/2024 στις 9:38 ΜΜ, mathimatikos196 είπε Γιάννη πήγα σε και άλλο ΚΤΕΟ σήμερα και πράγματι τα καυσαέρια του είναι υψηλά όχι όμως τόσο ψηλά όσο μετρήθηκαν στο πρώτο . Η ουσία όμως είναι ότι πρέπει (και θα το κάνω άμεσα) να δω τι γίνεται και να το διορθώσω.Στο Κτεο που πήγα σήμερα με ρώτησε για τον καταλύτη του είπα ότι τον έχω αλλάξει και με ρώτησε αν έβαλα μεταχειρισμένο ??????? Επίσης η μέτρηση του λ ήταν πολύ άσχημη περίπου 1,6 !!!! Έχω δρομολογήσει να το πάω και να το αφήσω σε συνεργείο μέχρι να διορθώσω το πρόβλημα. Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον καθώς και όλα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Αν δεν κουράζω , όταν και αν διορθωθεί το πρόβλημα θα ενημερώσω το τι είναι και το κόστος. Και πάλι ευχαριστώ θερμά. Δεν το πήγες Μενίδι; 🤣 Αν όντως είναι ψιλά και ο Λ είναι πιο σοβαρό από απλά "έχει παραπάνω καυσαέρια". Όπου και να το πας από αλλαγή αισθητήρα λάμδα θα ξεκινήσουν, κανονικά θέλουν μέτρηση 2-3 αισθητήρες ώστε να βρεθεί η αιτία αλλά κανείς δεν θα ασχοληθεί με μετρήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Στις 13/9/2024 στις 10:09 ΜΜ, mathimatikos196 είπε όχι δεν καίει σταγόνα Αν είναι εντάξει και από στεγανότητα (φλάντζα) και ΔΕΝ μυρίζει -άκαυτη- βενζίνη έστω και κρύο κατά το ξεκίνημα τότε κοιτάς συνολικά το σύστημα αντιρρύπανσης. Καταλύτες, αισθητήρες λ κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Στις 8/9/2024 στις 1:19 ΜΜ, mathimatikos196 είπε Γιώργο έτσι ακριβώς. Στο κτέο που κόπηκα έχω πληρώσει κανονικά τον έλεγχο. Πάντως η απορία μου είναι : Κάνω έλεγχο σε άλλο ΚΤΕΟ όχι σε συνεργείο και το αυτοκίνητο περνάει κανονικά τα καυσαέρια .Τι κάνω? παίρνω το χαρτί , το πάω στο αρχικό κτεο και μου δίνουν οι το χαρτί για την διετία ? Εχεις πληρωσει σε ενα ΚΤΕΟ και θα πας να πληρωσεις και σε αλλο?Δεν εχει νοημα νομιζω. Λογικο παντως να μην σου δωσουν . Στις 8/9/2024 στις 1:23 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Μια χαρά θα είσαι για δύο χρόνια. Εγώ πάντως θα το πήγαινα το δεύτερο χαρτί στο πρώτο ΚΤΕΟ και θα ζήταγα εξηγήσεις και επιστροφή των χρημάτων αν είχες πληρώσει. Πολλες φορες κολλανε βαλβιδες.Επιστροφη χρηματων γιατι ενα διακριβωμενο (υποτιθεται) μηχανημα,εβγαλε τετοιες μετρησεις? Στις 9/9/2024 στις 9:38 ΜΜ, mathimatikos196 είπε Γιάννη πήγα σε και άλλο ΚΤΕΟ σήμερα και πράγματι τα καυσαέρια του είναι υψηλά όχι όμως τόσο ψηλά όσο μετρήθηκαν στο πρώτο . Η ουσία όμως είναι ότι πρέπει (και θα το κάνω άμεσα) να δω τι γίνεται και να το διορθώσω.Στο Κτεο που πήγα σήμερα με ρώτησε για τον καταλύτη του είπα ότι τον έχω αλλάξει και με ρώτησε αν έβαλα μεταχειρισμένο ??????? Επίσης η μέτρηση του λ ήταν πολύ άσχημη περίπου 1,6 !!!! Έχω δρομολογήσει να το πάω και να το αφήσω σε συνεργείο μέχρι να διορθώσω το πρόβλημα. Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον καθώς και όλα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Αν δεν κουράζω , όταν και αν διορθωθεί το πρόβλημα θα ενημερώσω το τι είναι και το κόστος. Και πάλι ευχαριστώ θερμά. Και εγω φετος ειχα το ιδιο τπροβλημα.Πηγα το πλακωσα και καθαρισε αμεσως.Ουτε κολληματα ουτε τιποτα.Το πηγα και συνεργειο να δουμε αν εβγαζε καποιο σφαλμα αλλα ηταν καθαρο.Σιγουρα παντως η πεταλουδα δεν βγαζει καυσαερια χωρις εμφανη προβληματα. Στις 13/9/2024 στις 2:52 ΜΜ, theopan είπε Λάθος εντύπωση είχες αλλά θα λύθηκε ως τώρα από τις απαντήσεις που πήρες. Ισχύουν κανονικότατα οι ΚΕΚ από όσο συνεργεία εκδίδουν τέτοιες (δεν το κάνουν όλα γιατί δεν πληρούν γραφειοκρατικές/φορολογικές/ασφαλιστικές προϋποθέσεις παρά μόνον ελάχιστα πλέον). Μια ερώτηση μόνο: καίει λάδια; Οι ΚΕΚ ισχυουν,το ΚΤΕΟ του δεν θα ισχυει.Δεν μπορει να εχει ενα ΚΤΕΟ που γραφει οτι εχει σοβαρες ελλειψεις και θελει επανελεγχο και να καρφιτσωσει απο πισω μια ΚΕΚ απο τον "εξατμισεις Ο Μητσος" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα