Προς το περιεχόμενο

Κάρτα καυσαερίων ΚΤΕΟ

mathimatikos196

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ιστορία σύντομα: Βρέθηκε πριν δύο χρόνια στην κατοχή μου(χάρισμα) ένα παλιό Nissan Almera του1995 με πραγματικά πολλά χιλιόμετρα (280.000). Στο αυτοκίνητο αυτό έριξα κάποια χρήματα και το έδωσα στον μικρό μου καθότι ήταν νέος οδηγός για να αποκτήσει μια σχετική εμπειρία. Ήρθε λοιπόν η ώρα για ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο μηχανολογικά πολύ καλό (περνάει τον έλεγχο) αλλά βγάζει υπερβολικούς ρύπους.Μου δίνουν χαρτί παράτασης ενός μήνα για να διορθωθούν οι ρύποι. Το πηγαίνω σε συνεργείο ανεξάρτητο της  Νissan (έτσι έλεγε η ταμπέλα) , αναφέρω το πρόβλημα ,και το αφήνω ένα διήμερο .Επικοινωνεί το συνεργείο μαζί μου και μου λέει ελάτε να το πάρετε . Τι κάναμε παιδιά ? Καθαρίσαμε την πεταλούδα ,μετρήσαμε τα καυσαέρια (μου δίνουν τις μετρήσεις) και είναι όλα καλά. ΟΚ παιδιά σας ευχαριστώ πολύ . Το παίρνω , ξαναπάω ΚΤΕΟ και μου λένε ότι τα καυσαέρια    έχουν αυξηθεί και με  κόβουν.πάλι. Την βοήθεια σας : υπάρχει πουθενά κάποιος Χριστιανός να το πάω , να το ελέγξει και να μου πει τι στο καλό πρέπει να κάνω. Σημειωτέον έχω αλλάξει εξάτμιση και καταλύτη.Βρίσκομαι στην Αθήνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σε βολεύει 

Πολύ καλός και τίμιος μάστορας 

https://www.xo.gr/profile/profile-905984136/el/

Τον ξέρω από το 1988 που ήταν 18 ετών 

Από το πρώτο μου αυτοκίνητο Nissan sunny 1.3 του 1988

Πηγαίνω σε αυτόν 4 αυτοκίνητα της οικογένειας. 

Για να σου κάνει μια μέτρηση 

https://www.xo.gr/profile/profile-911107396/el/

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

Αδερφέ μου που να το πάω ? Το συγκεκριμένο είναι autovision

Πήγαινε σε ένα άλλο συνεργείο να σου μετρήσει πάλι τα καυσαέρια 

Αν είναι εντάξει με 10 ευρώ σου βγάζει και κάρτα καυσαερίων. 

Πάντα σε Autovision στην Κ. Κηφισιά πηγαίνω 4 αυτοκίνητα της οικογένειας και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιάννη το ΚΤΕΟ συνδυάζεται με την κάρτα ( λόγω διετίας) Το χαρτί τεχνικού ελέγχου που μου έδωσαν  είναι για ένα μήνα λόγω κάρτας. Πως θα μου δώσει το χαρτί για την διετία  χωρίς καυσαέρια? Ας πούμε ότι το πηγαίνω σε άλλο κτεο και μου δίνουν την κάρτα . Την πάω στο αρχικό Κτεο και μου δίνει το δελτίο για την διετία ? Σημειωτέον το κτεο το πλήρωσα κανονικά.Εχω και την εντυπωση οτι κάρτα καυσαερίων για να ισχύει σε έλεγχο πρέπει να την έχει εκδόσει ΚΤΕΟ και όχι οποιοδήποτε συνεργείο

Επεξ/σία από mathimatikos196

Συγγνώμη. Άφησες το όχημα δύο μέρες σε συνεργείο. Σου έδωσαν τις μετρήσεις από τον αναλυτή τούς οι οποίες ήταν εντάξει και στο κτεο σε έκοψαν; κάποιος τότε δεν κάνει αυτό που πρέπει. 

Πήγαινε πάρε καυσαναλυση και από αλλού. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

Εχω και την εντυπωση οτι κάρτα καυσαερίων για να ισχύει σε έλεγχο πρέπει να την έχει εκδόσει ΚΤΕΟ και όχι οποιοδήποτε συνεργείο

Όχι δεν ισχύει 

Πολλά συνεργεία και ηλεκτρολόγοι βγάζουν νόμιμη κάρτα που είναι ένα χαρτί Α4 από υπολογιστή. 

Έβγαλα πρόσφατα 

Αν είναι οκ με την κάρτα αυτή να πας να τους την τρίψεις στα μούτρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι Κωστή έτσι ακριβώς.

Ωραία Γιάννη ,έστω ότι την βγάζω . Μετά ? Πάω στο ΚΤΕΟ και τους λέω ότι έχω κάρτα καυσαερίων και να μου δώσουν το χαρτί για την διετία αφού το αυτοκίνητο έχει ελεγχθεί και δεν παρουσιάζει ελλείψεις?

Κάρτα καυσαερίων πρέπει να βγάζεις κάθε χρόνο. 

Όταν περνάς κτεο στο χαρτί που σού δίνουν για να βάλεις στο αυτοκίνητο λέει ότι φέρει και κεκ μέχρι την τάδε ημερομηνία (1 έτος). Όταν παρέλθει το έτος πηγαίνεις και βγάζεις όπου θέλεις για ακόμα ένα έτος. 

Ουσιαστικά το χαρτί του κτεο έχει και κάρτα καυσαερίων. Δεν χρειάζεται την χρόνια που περνάς κτεο να βγάλεις και κάρτα. 

1 λεπτό πριν, kostasw είπε

Κάρτα καυσαερίων πρέπει να βγάζεις κάθε χρόνο. 

Όταν περνάς κτεο στο χαρτί που σού δίνουν για να βάλεις στο αυτοκίνητο λέει ότι φέρει και κεκ μέχρι την τάδε ημερομηνία (1 έτος). Όταν παρέλθει το έτος πηγαίνεις και βγάζεις όπου θέλεις για ακόμα ένα έτος. 

Ουσιαστικά το χαρτί του κτεο έχει και κάρτα καυσαερίων. Δεν χρειάζεται την χρόνια που περνάς κτεο να βγάλεις και κάρτα. 

Συμπεριλάβανεται στο κόστος ΚΤΕΟ και η κάρτα έτσι κι αλοιως. 

4 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Συμπεριλάβανεται στο κόστος ΚΤΕΟ και η κάρτα έτσι κι αλοιως. 

Ναι αυτό ήθελα να του εξηγήσω. 

Τώρα αν τον έκοψαν για καυσαέρια στο κτεο πρέπει να το δει. 

Μην τον μπερδεύεται τον φίλο.

Ο φίλος πήγε για προγραμματισμένο ΚΤΕΟ και κόπηκε στα καυσαέρια.

Πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα και να πάει εκ νέου στο ΚΤΕΟ ώστε να περάσει με επιτυχία τον έλεγχο και να πάρει το χαρτί.

Δεν γίνεται να τους παει κάρτα καυσαερίων από εξωτερικό συνεργείο.

Πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσει το πρόβλημα με τα καυσαέρια.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία και ξαναρωτάω : Πάω σε άλλο ΚΤΕΟ και βγάζω μόνο κάρτα καυσαερίων . Την πάω στο αρχικό κτεο και μου δίνουν το δελτίο του τεχνικού ελέγχου για την διετία? Συγνώμη αν σας έπρηξα .....

Τα ίδια τράβηξα και εγώ σε kteohellas, μου έκοψαν αυτοκίνητο του 1997 που είχαν περάσει τα προηγούμενα 4 χρόνια, μιλάμε για αυτοκίνητο που γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα του όπως π.χ. βάσεις αμορτισέρ και μικρή διαρροή από το καρτερ  που ούτε καν έδωσαν σημασία και με το 1ο αν σπάσει σε καμία στροφή......Το ίδιο παρατήρησα και στα άλλα δύο αυτοκίνητα 20ετιας που πέρναγα εκεί οπότε τέλος.

Πρέπει να βρεις πολύ σωστό μηχανικό για να στο φτιάξει, όλοι αρχίζουν να αλλάξουμε έναν λάμδα, έναν μαπ  ένα καταλύτη... στην τύχη.

Αλλά κλέφτες θα γίνουν οι διεκπεραιωτές...... και τα 5εύρα που παίρνουν x τόσα που κόβουν...

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...