Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είχα μια μητρική στον υπολογιστή ddr4 με 1151 socket της msi(H110M GAMING).

Κάποια στιγμή από κεραυνό έκαψε την θύρα ethernet και έβαλα usb wifi.

Πρόσφατα σταμάτησε να δουλεύει και το ένα slot από τα 2 της ram και έτσι αποφάσισα να αλλάξω μητρική.

Έψαξα για μια ddr4 1151  και πήρα την (biostar tb360-btc expert).

Αφού συνδεσα τα πάντα με το που άνοιγα τον on off στο τροφοδοτικό ξεκίναγε να λειτουργεί χωρίς να έχω εικόνα.

Ύστερα από πολύ ψάξιμο(δεν είμαι και διάνα σε αυτά) είδα ότι η μητρική υποστηρίζει 1151 i3/i5/i7 8ης γενιάς ενώ ο δικός μου επεξεργαστής είναι i3 7100.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Είναι φυσικό να μην λειτουργεί?

Και τι κάνω τώρα?Βρήκα έναν i5 8100 μεταχειρισμένο.Θα δουλέψει με αυτόν αν τον αγοράσω?

Thanks!!!

Δημοσ.

Με ποια λογική αρχικά πήρες μητρική που είναι σχεδιασμένη για mining;

Η συγκεκριμένη πάντως, ΟΝΤΩΣ δεν υποστηρίζει 7ης γενιας επεξεργαστές.

Πήγαινε σε ολική αναβάθμιση καλύτερα, DDR4 μνήμες έχεις. Αναλόγως την χρήση παίρνεις εναν ryzen cpu(ΑΜ4) και μητρική. Μην κάθεσαι να ασχολείσαι με παλαιάς γενιάς εξαρτήματα, δεν εχει κανένα νόημα πραγματικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bandit21 είπε

Και τι κάνω τώρα?Βρήκα έναν i5 8100 μεταχειρισμένο.Θα δουλέψει με αυτόν αν τον αγοράσω?

Ναι, θα λειτουργήσει (8100 ειναι i3)

δες ΟΛΟΥΣ τους συμβατούς (σύμφωνα με το site της εταιρείας) κ δες αν κ ποιον CPU θα πάρεις

https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=1032&data-type=CPU SUPPORT

1151 Intel Core i3 Processor 8100T 3.10 GHz 1100 MHz Coffee Lake 35W H37CF510.BSS
1151 Intel Core i3 Processor 8100 3.60 GHz 1100 MHz Coffee Lake 65W H37CF510.BSS
Επεξ/σία από Kthulhou
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Με ποια λογική αρχικά πήρες μητρική που είναι σχεδιασμένη για mining;

Η συγκεκριμένη πάντως, ΟΝΤΩΣ δεν υποστηρίζει 7ης γενιας επεξεργαστές.

Πήγαινε σε ολική αναβάθμιση καλύτερα, DDR4 μνήμες έχεις. Αναλόγως την χρήση παίρνεις εναν ryzen cpu(ΑΜ4) και μητρική. Μην κάθεσαι να ασχολείσαι με παλαιάς γενιάς εξαρτήματα, δεν εχει κανένα νόημα πραγματικά.

Γιατί είμαι......!

Το θέμα τώρα είναι ότι έχω αυτή τη μητρική και αυτόν τον επεξεργαστή...κάτι πρέπει να παντρέψω μην τα πετάξω όλα.Αμαρτια είναι.

Τι εννοείς ότι είναι για mining??(Δεν έχω ιδέα)

Η χρήση του θα είναι καθαρά ερασιτεχνική έτσι... κάποτε έπαιζα παιχνίδια με απαιτήσεις τώρα πλέον όχι.Οποτε χρήση μόνο για YouTube fb και τέτοια πράγματα.

Επεξ/σία από bandit21
Δημοσ.

Χρειάζεται ΑΛΛΟΝ επεξεργαστή η μητρική αυτή για να παίξει, με αυτον που έχεις δεν γίνεται δυστυχώς, ούτε με κάποιο bios update. Γενιά 8 και 9 χρειάζεσαι και στο site της μητρικής σου εμφανίζει στο cpu support ποιους δέχεται. Πάνω απο 30-40€ για κάποιον i5 (πχ 8500) δεν θα έδινα και μη σου πω πολλά είναι και αυτά.

mining, παλαιότερα που "εσκαβαν" για bitcoins και τα συναφή και είχε γίνει ο τρελός χαμός στις τιμές των εξαρτημάτων. Ε η μητρική αυτή διαθέτει τέτοιο chipset που μπορεί να υποστηρίξει πολλές pci-e θύρες ώστε να κουμπωθούν με τους αντίστοιχους αντάπτορες πολλές κάρτες γραφικών ώστε να φτιάξεις ενα mining rig όπως το λένε.

Δεν ξέρω και τι περιορισμούς έχει αυτό το chipset και δεν θα προλάβω να τα δω αυτή την στιγμή.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mphxths είπε

Aκομα περιμενω να δω που κολαει η ενοτητα "φορητα" :)

Έκανα λάθος...προσπάθησα να το σβήσω από εδώ αλλά δεν τα κατάφερα.Αν θες πες μου πως γίνεται διαγραφή του ποστ από εδώ...thanks

Δημοσ.
4 hours ago, bandit21 said:

Έκανα λάθος...προσπάθησα να το σβήσω από εδώ αλλά δεν τα κατάφερα.Αν θες πες μου πως γίνεται διαγραφή του ποστ από εδώ...thanks

Κανε report καποιο απο τα ποστς σου , και γραψε στα σχολια του report , να μεταφερθει το θεμα στην σωστη ενοτητα , ωστε οταν δει το report καποιος moderator να ξερει περι τινος προκειται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...