SaFiS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Χαρτια οταν λεμε, εννουμε να εχει αδεια κυκλοφοριας, πινακιδες, κτλ. Οχι ενα χαρτι απο τον μπαρμπα που να λεει οτι στο εδωσε και δεν ειναι κλεμμενο. Σε οχημα που εχει διαγραφει, απλα το ξεχνας. Φιλος που ειχε βεσπα του παππου του μοντ. 1949 αλλα ειχε γινει διαγραφη, την πηγε Γερμανια, εβγαλε πινακιδες εκει (υπαρχει νομιμη διαδικασια) και μετα την εκανε εισαγωγη και εβγαλε κανονικα αδεια με Ελληνικα νουμερα. Του βγηκε ομως 3k. Βεβαια σε βεσπα η οποια πλεον φτανει τα 30k λογω σπανιοτητας, αξιζε η ολη ταλαιπωρια και το κοστος… Επειδη πολλοι πεταξαν χρηματα να μαζεψουν ενα “χρεπι” και μετα το κοιτουσαν αφου δεν γινοταν να νομιμοποιηθει, αν θες να μπεις σε τετοιες περιπετειες, βρες κατι με αδεια / πινακιδες… 1
Giorgos241 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 17 minutes ago, SaFiS said: βρες κατι με αδεια / πινακιδες Το κατάλαβα αυτό, μετά επειδή γνωρίζεις από ανακατασκευές, μπορώ να δηλώσω άλλο μοτέρ πάνω σε όχημα με αυτό που έστειλα; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ και να δωθεί ανάλογη αιτιολόγηση / χαρτί κατασκευής από μηχανικό.
tzotzo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, Giorgos241 said: Η περιέργεια μου κινήθηκε από το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να αγοράσω τέτοιο αμάξι αλλά με το που έμαθα το τι ταλαιπωρία είναι να έχεις ένα τέτοιο αμάξι, χωρίς κάποιες σύγχρονες ανέσεις (LED, δισκόφρενα, injection κλπ) και μια μηχανή που έχει ηλικία μεγαλύτερη από εμένα με τρόμαξε. Όποτε έψαξα να δω αν έχει γίνει. Έχει γίνει, όπως είπα και στην χώρα μας έχει γίνει ξανά κάτι ίδιο και μακάρι να γνώριζα το μαγαζί που το έκανε για να ρωτήσω το κόστος. Αυτες οι δουλειες δεν γινονται απο συνεργεια. Και επειδη δεν ξερουν να την κανουν, και επειδη δεν ξερουν τι να χρεωσουν. Αυτη την δουλεια θα την κανει καποιος που ξερει, που πιανουν τα χερια του, εχει τον χρονο και το χρημα. Αν σου λειπει κατι απο τα παραπανω γνωμη μου να μην ασχοληθεις 1
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, Giorgos241 είπε Νομίζω ότι πήγαινε με άλλη ιδέα στο μυαλό του. Εγώ ξέρω ότι το να αγοράσω ένα που να δουλεύει θα είναι πιο φθηνό. Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό. Αλλά δεν θέλω να κάνω αυτό. Θέλω αυτό. Ακούγεται μαγικό. Η περιέργεια μου κινήθηκε από το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να αγοράσω τέτοιο αμάξι αλλά με το που έμαθα το τι ταλαιπωρία είναι να έχεις ένα τέτοιο αμάξι, χωρίς κάποιες σύγχρονες ανέσεις (LED, δισκόφρενα, injection κλπ) και μια μηχανή που έχει ηλικία μεγαλύτερη από εμένα με τρόμαξε. Όποτε έψαξα να δω αν έχει γίνει. Έχει γίνει, όπως είπα και στην χώρα μας έχει γίνει ξανά κάτι ίδιο και μακάρι να γνώριζα το μαγαζί που το έκανε για να ρωτήσω το κόστος. Και αυτά τα κουπεράκια είναι για καθημερινή χρήση;Ωραία τα projects αλλά είναι για τα shows τα περιοδικά και το youtube. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γίνει αν εμπλακεί ασφαλιστική και τροχαία .
Giorgos241 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, tzotzo said: Αυτες οι δουλειες δεν γινονται απο συνεργεια. Και επειδη δεν ξερουν να την κανουν, και επειδη δεν ξερουν τι να χρεωσουν. Αυτη την δουλεια θα την κανει καποιος που ξερει, που πιανουν τα χερια του, εχει τον χρονο και το χρημα. Αν σου λειπει κατι απο τα παραπανω γνωμη μου να μην ασχοληθεις εχω βρει ατομο που εχει βλεψεις να κανει ιδιο project με Hayabusa μοτερ (μηχανικος με συνεργειο). Ξαναλεω, δεν ειναι θεμα το ποιος θα το κανει σαν εργασια, πιστευω οτι καποιο συνεργειο το εχει κανει ηδη καθως υπηρχε στο CAR αγγελια 339326282 - 336051174 για ενα τετοιο αμαξι αλλα νομικα αν γινεται να βγει στο δρομο ειναι το ερωτημα. Αφου καλυψαμε οτι το αμαξι πρεπει να εχει χαρτια. 1 hour ago, Ukforthemoment said: ασφαλιστική οπως ειπα, το αμαξι μετα απο επικοινωνια με ασφαλιστη, θα ασφαλιστει απ οσο μου ειπε σαν cooper 1000 ή 1200. Τωρα αν ερθει η ωρα και μου πει κατι αλλο δεν το γνωριζω. Ουτε κανενας αλλος αλλωστε εκτος αν υπαρχει καποιο ασφαλιστης στην ομαδα και γνωριζει κατι παραπανω 1 hour ago, Ukforthemoment said: τροχαία Απο την στιγμη που μηχανολογικα περασει ΚΤΕΟ, εχει τα καταλληλα εγγραφα μπορει να μου πει κατι η τροχαια; Δεν μιλαμε για ενα αμαξι που θελω να σπασει ρεκορ ταχυτητας / ηχου οπως γινεται με πολλα αυτοκινητα σε δημοσιους δρομους (παρανομα να σημειωσουμε, με οποια μετατροπη και να συνεπαγεται αυτο) Mini Vtec https://cc.bingj.com/cache.aspx?q="336051174-mini-1000"&d=5025640469771058&mkt=en-WW&setlang=en-US&w=w-2grvmRR5_tZaqzNXcVNDeCgFJtKa-7 Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από Giorgos241
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, Giorgos241 είπε εχω βρει ατομο που εχει βλεψεις να κανει ιδιο project με Hayabusa μοτερ (μηχανικος με συνεργειο). Ξαναλεω, δεν ειναι θεμα το ποιος θα το κανει σαν εργασια, πιστευω οτι καποιο συνεργειο το εχει κανει ηδη καθως υπηρχε στο CAR αγγελια 339326282 - 336051174 για ενα τετοιο αμαξι αλλα νομικα αν γινεται να βγει στο δρομο ειναι το ερωτημα. Αφου καλυψαμε οτι το αμαξι πρεπει να εχει χαρτια. οπως ειπα, το αμαξι μετα απο επικοινωνια με ασφαλιστη, θα ασφαλιστει απ οσο μου ειπε σαν cooper 1000 ή 1200. Τωρα αν ερθει η ωρα και μου πει κατι αλλο δεν το γνωριζω. Ουτε κανενας αλλος αλλωστε εκτος αν υπαρχει καποιο ασφαλιστης στην ομαδα και γνωριζει κατι παραπανω Απο την στιγμη που μηχανολογικα περασει ΚΤΕΟ, εχει τα καταλληλα εγγραφα μπορει να μου πει κατι η τροχαια; Δεν μιλαμε για ενα αμαξι που θελω να σπασει ρεκορ ταχυτητας / ηχου οπως γινεται με πολλα αυτοκινητα σε δημοσιους δρομους (παρανομα να σημειωσουμε, με οποια μετατροπη και να συνεπαγεται αυτο) Εσύ το ασφαλίζεις, αν σε χτυπήσει κάποιος;Οι ασφαλιστικές αφορμή ψάχνουν για να μην αποζημιώσουν.
Giorgos241 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Just now, Ukforthemoment said: Εσύ το ασφαλίζεις, αν σε χτυπήσει κάποιος;Οι ασφαλιστικές αφορμή ψάχνουν για να μην αποζημιώσουν. αυτο μπορει να ισχυει με οποιοδηποτε οχημα φανταζομαι.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, Giorgos241 είπε αυτο μπορει να ισχυει με οποιοδηποτε οχημα φανταζομαι. Αν όμως έχεις κάνει τέτοια κοπτοραπτική είσαι χαμένος απο χέρι. 1
Giorgos241 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Just now, Ukforthemoment said: Αν όμως έχεις κάνει τέτοια κοπτοραπτική είσαι χαμένος απο χέρι. αν την εχει πιστοποιησει ΚΤΕΟ και οτι αλλο θελουν? Ξανα, φερνω σαν παραδειγμα τα αυτοκινητα που ειναι στον δρομο με μετατροπες / πατεντες / tunes / σαπιλα / {insert whatever here} που κυκλοφορει στο δρομο και μπορει να σε χτυπησει. Εχει δεν εχει χαρτι, ασφαλεια, whatever οποιοδηποτε οχημα ολοι ξερουμε πολυ καλα πως δεν ειναι για δρομο ειτε λογω μετατροπων ή ηλικιας ή κακης συντηρησης. 1
tzotzo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 58 minutes ago, Giorgos241 said: αν την εχει πιστοποιησει ΚΤΕΟ και οτι αλλο θελουν? Ξανα, φερνω σαν παραδειγμα τα αυτοκινητα που ειναι στον δρομο με μετατροπες / πατεντες / tunes / σαπιλα / {insert whatever here} που κυκλοφορει στο δρομο και μπορει να σε χτυπησει. Εχει δεν εχει χαρτι, ασφαλεια, whatever οποιοδηποτε οχημα ολοι ξερουμε πολυ καλα πως δεν ειναι για δρομο ειτε λογω μετατροπων ή ηλικιας ή κακης συντηρησης. Δεν πιστοποιεί κάτι τετοιο. Το μηχανολογικό του υπουργείου πιστοποιεί κάτι, το οποίο δεν ξέρουμε τι, γιατί δεν ξέρεις τι θες να κάνεις. Busa μοτέρ γτ θες να βάλεις; Είναι πιο φθηνό; Είναι πιο γρήγορο;είναι πιο αξιόπιστο; 1
Giorgos241 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, tzotzo said: Δεν πιστοποιεί κάτι τετοιο. Το μηχανολογικό του υπουργείου πιστοποιεί κάτι, το οποίο δεν ξέρουμε τι, γιατί δεν ξέρεις τι θες να κάνεις. Busa μοτέρ γτ θες να βάλεις; Είναι πιο φθηνό; Είναι πιο γρήγορο;είναι πιο αξιόπιστο; Δεν ανέφερα εγώ ότι θέλω να βάλω μοτέρ busa. Είπα ότι άλλο άτομο που είχα γνωρίσει, μηχανικός, ήθελε να κάνει μετατροπή σε κλασικό αμάξι με busa μοτέρ εγώ ήθελα να βάλω ένα Honda που βλέπω ότι υπάρχουν βάσεις μηχανής για να είναι πιο αξιόπιστο για καθημερινή χρήση (όπως ελπίζω να είναι ένα πιο σύγχρονο μοτέρ) Δες εδω: 13 hours ago, Giorgos241 said: εχω βρει ατομο που εχει βλεψεις να κανει ιδιο project με Hayabusa μοτερ (μηχανικος με συνεργειο). 12 hours ago, tzotzo said: το οποίο δεν ξέρουμε τι, γιατί δεν ξέρεις τι θες να κάνεις Θέλω, ανακατασκευή σε ένα αμάξι κλασικό με ενα σύγχρονο μοτέρ. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε Mini κλασικά με Honda μοτέρ, οποτε ολο και καποιο μπουσουλα θα μπορεσω να βρω για κοστος και την διαδικασια λιγο πιο ευκολα. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου από Giorgos241
pipboy2000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 22 hours ago, Giorgos241 said: Σκεφτομουν να αλλάξω το μοτέρ με κάτι πιο σύγχρονο. φίλε καλημέρα! άστο, έχεις θολώσει με το μινι...🤪 πας να κολλήσεις δυνατό μικρόβιο και δικαιολογημένα γιατί κλέβει καρδιές το σκατάκι χαχαχ έχω austin cooper s το έχω ανακατασκευάσει μόνος μου πλην τα φανοποιίας και βάψιμο (δεν είμαι μηχανικός αλλά με τα χρόνια ενασχόλησης έμαθα..). ότι θες απο ΜΙΝΙ μηχανικά, μετατροπές, ρυθμίσεις, στήσιμο, ηλεκτρικά, μέσα-έξω να σου πω... το ξέρω μεχρι και τη παραμικρή του βίδα και με κλειστά τα μάτια!! τι λέει όμως η νομοθεσία για αλλαγές μηχανής δε ξέρω το έχω με το κινητήρα του.. Quote Θέλω, ανακατασκευή σε ένα αμάξι κλασικό με ενα σύγχρονο μοτέρ. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε Mini κλασικά με Honda μοτέρ, οποτε ολο και καποιο μπουσουλα θα μπορεσω να βρω για κοστος και την διαδικασια λιγο πιο ευκολα. το vtec είναι πιο μεγάλο μοτερ δε χωράει στο χώρο μηχανής του μινι, και λόγο αυτού, η αλλάζει η μούρη (και γέφυρα εννοείται μαζί με τα άκρα) με μία πιο μεγάλη για να χωρέσει, αυτό όμως έχει σαν συνέπεια να αλλάξει η γεωμετρία του αυτοκινήτου (δεν έχει νόημα να στο αναλύσω περισσότερο αυτό)... αν θες αλλο μοτερ σύγχρονο υπάρχουν επιλογές αλλά για μένα να κρατήσεις το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, είτε το έχεις απλό νορμαλ για κάθε μέρα είτε αγωνιάρικο! εγώ το εχω 1293cc (ανοιγμένοι κύλινδροι +20 από 1275) στο όριο της ομολογκασιόν για ιστορικούς αγώνες. ανέσεις.. τι ανέσεις θες? αμα θες ανέσεις υπάρχουν άλλα! εδώ μιλάμε οδηγείς χωρίς βοήθειες τα νιώθεις όλα!! Αυτά τα αυτοκίνητα τα βγάζεις μια φορά το μήνα, για τη πάρτη σου και μόνο και νιώθεις οτι είσαι αλλού! νόμιμο να είναι το αμάξι που θα πάρεις, για να μη μπλέξεις με ιστορίες και αν το αποφασίσεις ότι θες ρώτα με... παρε μάτι το δικό μου... https://ibb.co/4j5CThT https://ibb.co/jMsSFg0 2
Giorgos241 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 22 hours ago, pipboy2000 said: ανέσεις.. τι ανέσεις θες? Βασικά οι ανεσεις που θελω είναι οι τυπικές: φρένα όχι ταμπούρια, καινούργιες αναρτήσεις (έστω και σκληρές), LED στα φανάρια. Που θεωρώ ότι όλα μπορούν να μετρηθούν σε μια ανακατασκευή. Προφανώς περιμένω να ακούσω την γνώμη σου.
pipboy2000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) οκ μάλιστα, νορμάλ! νόμιζα πως θα άκουγα τίποτα ηλεκτρικά παράθυρα, ραδιοσιντι, σαμπγουφερ, κλιματισμο και τετοια.. ωραία όλα αυτά, υπάρχουν όλα και θα σου πω ακριβώς αλλά να υπόψη σου το εξής, το mini δεν έχει ταβάνι! μπορείς να βάλεις μια τετράδα καινουργια αμορτισέρ μαζί με 4 λαστιχένιους κωνους και είσαι οκ! αλλά επείδη εσύ εχεις στο μυαλό σου το γκάζι.. δεν θα μείνεις εκεί προφανώς.. θες ψαλίδια μπροστά group A ρυθμιζόμενα (να ρυθμίζεις και κάστερ), κόντρες ενισχυμένες, θες hi lows, καμπερ κιτ, μπρακέτα για ρυθμίζεις toe in out.. αμα χαμηλώσεις πολύ θες μπαλάκια (ball joints) ενισχυμένα, άλλη βάση ανάρτησης! και δε σταμάμε εδω.. πάει μακριά η βαλίτσα! το ίδιο ισχύει και στα φρένα... βέβαια πίσω μπορείς να έχεις τα ταμπούρα του cooper s τα οποία είναι ελαφρομένα και αεριζόμενα.. υπάρχει και η λύση της KaD για δίσκους πίσω αλλά είναι ακριβή. Μπρόστα βαζεις δαγκάνες οκ και εδώ εχει επιλογές πολλές.. αναλογα τι θες να κάνεις! ε θα βάλεις 8,4 ίντσες διπλές αεριζόμενες δισκόπλακες και τετραπίστονες δαγκάνες με σωληνάκια υψηλής πίεσης.. κατσε να σου βάλω δυο φωτογραφίες.. edit: το μοναδικό ίσως πρόβλημα που υπάρχει είναι οτι η Αγγλία είναι εκτός ΕΕ και οτι πάρεις απο κει έχει τελωνείο.. ξεκινάς απο εδώ.. και πας εδω... Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από pipboy2000 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα