Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οδεύω προς το τελευταίο έτος της σχολής μου και έχω αρχίσει και σκέφτομαι το "Μετα το πτυχίο τι;" . Αρχικά να σημειώσω εδώ πως σκοπεύω μετά το πτυχίο να πάω κατευθείαν στρατό για να ξεμπερδεύω αλλά μετά τι ; Μεταπτυχιακό πάνω σε κάτι εξειδικευμένο ή κατευθείαν δουλειά (σε κάποια ελεγκτικη κλπ) ώστε να κερδίσω εμπειρία-προσωπικά τείνω προς τη δεύτερη επιλογή αλλά δεν ξέρω...Υπάρχουν κάποιοι που μου λένε πως χωρίς μάστερ δεν παίζει να βρω δουλειά (εστω και entry level) και αν βρω δεν θα έχω εξέλιξη μέσα στην εταιρία

Κάθε άποψη σεβαστή κ καλοδεχούμενη

*Φοιτώ στο τμημα οικονομικής κ περιφερειακής ανάπτυξης στο Πάντειο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε

Οδεύω προς το τελευταίο έτος της σχολής μου και έχω αρχίσει και σκέφτομαι το "Μετα το πτυχίο τι;" . Αρχικά να σημειώσω εδώ πως σκοπεύω μετά το πτυχίο να πάω κατευθείαν στρατό για να ξεμπερδεύω αλλά μετά τι ; Μεταπτυχιακό πάνω σε κάτι εξειδικευμένο ή κατευθείαν δουλειά (σε κάποια ελεγκτικη κλπ) ώστε να κερδίσω εμπειρία-προσωπικά τείνω προς τη δεύτερη επιλογή αλλά δεν ξέρω...Υπάρχουν κάποιοι που μου λένε πως χωρίς μάστερ δεν παίζει να βρω δουλειά (εστω και entry level) και αν βρω δεν θα έχω εξέλιξη μέσα στην εταιρία

Κάθε άποψη σεβαστή κ καλοδεχούμενη

*Φοιτώ στο τμημα οικονομικής κ περιφερειακής ανάπτυξης στο Πάντειο

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δε μπορεί να σου δώσει κανείς διότι ο καθένας είναι σε διαφορετική φάση και έχει διαφορετικές ανάγκες. Οπότε οι περισσότερες απαντήσεις που θα πάρεις θα είναι υποκειμενικές. Πρέπει εσύ να τα ζυγίσεις.

πχ εγώ μπορεί να έχω λύσει το οικονομικό μου και να λέω οκ θα κάνω μεταπτυχιακό, θα κάνω και 2ο θα κάνω και διδακτορικο. Έχω γνωστό στα ~40 που ακόμα σπουδάζει. Όχι αιώνιος φοιτητής, κανονικός.  Έχει πάρει ένα πτυχίο, έχει μεταπτυχιακό, πάει να πάρει και άλλο πτυχίο και δε ξέρω τι άλλο έχει.  Αλλά και ποτέ να μη δουλέψει οι δικοί του έχουν λεφτά και δεν έχει ανάγκη τίποτα

Ο άλλος μπορεί να μην έχει € στην τσέπη του και να σου πει, τι μεταπτυχιακό και χαζομάρες, να βρούμε καμια δουλειά να βγάλουμε κανένα φράγκο.

Βασικά είναι και τι στόχο έχεις. Όσα γι αυτά που λένε για τα μαστερ.... Ξέρω περιπτώσεις ανθρώπων χωρίς μεταπτυχιακό, με χαρτί απλά από ΙΕΚ και να είναι ψηλά σε εταιρία και σε θέμα θέσης και μισθού. Και άλλοι με μεταπτυχιακό να παλεύουν με τον βασικό μισθό. Γιατί πολύ απλά αν δουλεύεις σε σοβαρό περιβάλλον, δε θα δουν τι χαρτιά έχεις μόνο αλλά και τι ικανότητες έχεις. Τώρα αν είσαι σε φάση δημοσίου που σε πληρώνουν απλά επειδή έχεις ένα χαρτί οκ. μάζευε χαρτιά να σε πληρώνουν. Και καλά θα κάνεις.

Υπάρχουν και θέσεις που όσες ικανότητες και να έχεις και άριστος να είσαι, απαιτείται το χαρτί. 
Γι αυτό λέω είναι ανάλογα τι στόχο έχεις.

Εγώ γενικά τείνω προς δουλειά. Η εμπειρία είναι το παν.

Επεξ/σία από Neptu
  • Like 2
Δημοσ.

Δουλειά + Μαστερ παράλληλα (ή λίγο πιο μετά το μαστερ). Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί, το λέω γιατί εδώ το έχουμε εξαντλήσει και θα ακούσεις πολλές απόψεις ότι δεν χρειάζεται καν. Και θα φτάσει η ώρα που θα θέλεις πχ να γίνεις μανατζερ, εσύ μόνο με την επαγγελματική σου εμπειρία και ο άλλος με επαγγελματική εμπειρία, 2-3 πτυχία, και τόσες πιστοποιησεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

Εγώ γενικά τείνω προς δουλειά. Η εμπειρία είναι το παν.

Κατάλαβα τι εννοείς όχι δεν είμαι στη κατηγορία που έχω λύσει το οικονομικό και έχω διάθεση να σκορπάω λεφτά σε μάστερ κλπ-πιο πολύ για δουλειά ψήνομαι απλά αυτό που με "ταλανίζει" είναι αν θα μπορέσω μόνο με το προπτυχιακό να βρω κάποια θέση έστω και entry level-μηπως το μαστερ μου δώσει κάποιο έξτρα πλεονέκτημα

1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε

Δουλειά + Μαστερ παράλληλα

Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; 

1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε

Και θα φτάσει η ώρα που θα θέλεις πχ να γίνεις μανατζερ, εσύ μόνο με την επαγγελματική σου εμπειρία και ο άλλος με επαγγελματική εμπειρία, 2-3 πτυχία, και τόσες πιστοποιησεις.

Τι εννοείς;

Δημοσ.

υπαρχουν πολλοι με μεταπτυχιακα στα 27-28 τους, με 2-3 χρονια εμπειριας ελαχιστοι. Το ιδανικο θα ηταν να δουλευεις ΚΑΙ να κανεις μαστερ..

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω τι γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα, θα σου πω μερικά γενικά πράγματα.

Σε μερικούς τομείς, το δύσκολο είναι να μπεις στον χώρο και το μάστερ (ή οποιοδήποτε άλλο προσόν) είναι πολύτιμο για να σου ανοίξει την πόρτα. Αν υπάρχουν άλλοι με παρόμοια προσόντα μ'εσένα, αλλά και μάστερ, γιατί η τάδε εταιρεία να προτιμήσει εσένα; Μπορεί να είσαι καλύτερος, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να το δείξεις, αν σε κόβουν μονίμως γιατί υπάρχουν άλλοι 10 αιτούντες με μάστερ και διδακτορικά;

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια τυπικά προσόντα είναι απαραίτητα για ορισμένες θέσεις. Κι όσο περνάνε τα χρόνια και αυξάνονται αυτοί που έχουν τα προσόντα, τόσο πιο σπάνιες θα είναι οι περιπτώσεις "ξέρω τον τάδε που είναι διευθυντής με απολυτήριο λυκείου".

Αφού θα πας στρατό, γιατί δε δοκιμάζεις να ψάξεις για δουλειά; Δες αν σε καλούν σε συνεντεύξεις, ζήτα να σου πουν γιατί δε σε παίρνουν (αν δε σε παίρνουν) και δες τι γίνεται. Αν βλέπεις ότι μπορεί να βρεις μια δουλειά της προκοπής, δοκίμασε χωρίς μάστερ. Αν δεις ότι πέφτεις σε τοίχο, θα ξέρεις ότι το μάστερ χρειάζεται.

Εξαρτάται πάντα κι από τις φιλοδοξίες/προτεραιότητές σου, έτσι; Άλλος θέλει να γίνει διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνική, άλλος να έχει μια σταθερή δουλειά μισθωτού χωρίς πολλά άγχη. Άλλα προσόντα χρειάζεται ο ένας, άλλα ο άλλος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, George_pzg21 είπε

Κατάλαβα τι εννοείς όχι δεν είμαι στη κατηγορία που έχω λύσει το οικονομικό και έχω διάθεση να σκορπάω λεφτά σε μάστερ κλπ-πιο πολύ για δουλειά ψήνομαι απλά αυτό που με "ταλανίζει" είναι αν θα μπορέσω μόνο με το προπτυχιακό να βρω κάποια θέση έστω και entry level-μηπως το μαστερ μου δώσει κάποιο έξτρα πλεονέκτημα

Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; 

Τι εννοείς;

Εξαρτάται από σενα. Πολλά μεταπτυχιακά είναι απογευματινές ώρες για να μπορούν οι εργαζόμενοι αλλά αυτό προϋποθέτει ότι δεν κάνεις και 12ωρα στην δουλειά. Πάντως θα έβαζα σε προτεραιότητα την επαγγελματική εμπειρία και κάποια στιγμή θα βρεις χρόνο να το κάνεις.

Εννοώ ότι για να γίνεις ανταγωνιστικός εκεί έξω στο μετέπειτα πρέπει να έχεις και κάτι άλλο να δείξεις πέραν της επαγγελματικής εμπειρίας αλλά μην σε απασχολούν αυτά γιατί είσαι στην αρχή.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.
1 ώρα πριν, FilipposMD είπε

Εξαρτάται πάντα κι από τις φιλοδοξίες/προτεραιότητές σου, έτσι;

Προσωπικά θα ήθελα (ιδανικά) στα 30-32 να έχω 6-7 χρόνια προυπηρεσία δλδ από τα 24-25 να δουλεύω + μάστερ οπότε να έχω να δείξω στο CV και ακαδημαικά προσόντα και προφανώς επαγγελματικά (δλδ το μάστερ να το έκανα αφού έχω 2-3 προυπηρεσία δλδ 27-28 κάπου εκεί χοντρικά)

Δημοσ.

Το μάστερ σε τι θα σε βοηθήσει ως προς τα προσόντα σου; 

Χρειάζεται στη δουλειά να αποκτήσεις αυτές τις γνώσεις; Χωρίς αυτές μπορείς να εξελιχθείς; Χωρίς αυτές δεν ανοίγουν καν οι πόρτες; Ανάλογα με την απάντηση κάνεις και την επιλογή σου.

Μετά μπορείς να ρωτήσεις, ποιο μαστερ; τι μου δίνει, πού θα ήταν καλύτερα να το κάνω; Μάστερ να 'ναι και ότι να 'ναι; Όχι φυσικά.

Έτσι είναι καλύτερα να σκέφτεσαι, και όχι σα να προσθέτεις φασόλια. 

Το κάθε προπτυχιακό, το κάθε μαστερ, το κάθε διδακτορικό κάτι αντιπροσωπεύει στον κάτοχο, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις αποφασίσει με τι ακριβός θα ασχοληθείς και θες να κάνεις καριέρα; Εμένα μου φαίνεται πως όχι αλλά αν ναι, τότε κάνε μεταπτυχιακό πάνω σε αυτό. Αλλά αν δεν έχεις καταλήξει , που είναι και το λογικό, τότε θα κανείς μεταπτυχιακό για κάτι που μπορεί να το εγκαταλείψεις πριν καν το κανεις απόσβεση; Εγώ οικονομολόγος στα 37 το έκανα επειδή βρήκα κάτι που ήθελα να εξειδικεύσω. Γενικά στα οικονομικά δεν νομίζω οι χαμηλόβαθμες θέσεις εργασίας να χρειάζονται μάστερ. 

Στις 7/9/2024 στις 5:54 ΜΜ, George_pzg21 είπε

Προσωπικά θα ήθελα (ιδανικά) στα 30-32 να έχω 6-7 χρόνια προυπηρεσία δλδ από τα 24-25 να δουλεύω + μάστερ οπότε να έχω να δείξω στο CV και ακαδημαικά προσόντα και προφανώς επαγγελματικά (δλδ το μάστερ να το έκανα αφού έχω 2-3 προυπηρεσία δλδ 27-28 κάπου εκεί χοντρικά)

Καλά και κανεις σχέδια αλλά γενικά η ζωή σου ανοίγει νεα μονοπάτια από εκεί που δεν το περιμένεις και εσυ δεν έχεις πάει φαντάρος ακόμη. Τι μεταπτυχιακά σκέφτεσαι; 

Επεξ/σία από A7X.
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, A7X. είπε

Τι μεταπτυχιακά σκέφτεσαι; 

Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο ξέρω όμως ότι σαν μαθήματα μου αρέσουν οι εξής ομάδες μαθημάτων 

• Μαθηματικά/Στατιστική/Οικονομετρία/Ανάλυση Δεδομένων (τα ποσοτικά μαθήματα)
  • Λογιστικη & Χρηματοοικονομικά (και έχω πάρει κάποια μαθήματα με Real Estate Economics που μου φαίνονται ενδιαφέροντα) 
  • Μακροοικονομια-Οικονομικά της Ανάπτυξης 

Προσωπικά δεν έχω δει μάστερ ( κάτι συγκεκριμένο) σε αυτά-απλά αυτά μου αρέσουν (+ έχω καλούς βαθμούς)

Για αυτό θα ήθελα πρώτα να δουλέψω κάπου (entry level προφανώς) να δω τι μου αρέσει κ μετά να αποφασίσω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...