Προς το περιεχόμενο

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζουν νήπια τα οποία δεν φορούν ζώνες ασφαλείας

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα πω ένα απλό παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι βγάζουμε το ταμπλό του αυτοκινήτου και το στήνουμε έξω στο δρόμο.

Θα δοκίμαζε κάποιος, να τρέξει με όλη του την δύναμη και να πέσει πάνω του;

Και βέβαια όχι.

Γιατί σου λέει ότι μπορεί να χτυπήσω στα πλαστικά και να πάθω ζημιά, παρόλο που είναι "μαλακά".

Θυμίζω η μέση ταχύτητα με την οποία τρέχει ο άνθρωπος είναι μόλις 13 km/h, ταχύτητα που είναι αστεία για ένα αμάξι.

Φανταστείτε τι ζημιά μπορεί να γίνει αν χτυπήσεις το ταμπλό με ταχύτητες 40 και 50 και 60 km/h.

Ρε παιδιά συγνώμη κιόλας.

Αγοράζουμε κινητό και βάζουμε θήκη και τζαμάκι από την 1η μέρα... αλλά για το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε στον κόσμο, τι κάνουμε;

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ea6gka είπε

Τα ζόρια είναι όταν μαθαίνουν να τις βγάζουν μόνα τους , το βλέπουν παιχνίδι …

Οι κόρες μου (2 και 4 ετων) έχουν μάθει να τις βάζουν. Η μεγάλη έδειξε την επιθυμία να τη βγάζει κάποια στιγμή πριν κάνα χρόνο, της είπα ότι μπορεί να το κάνει όταν σταματάει το αυτοκίνητο και βγάζουμε οι γονείς τις ζώνες μας,αλλά πάντα ρωτάει. Η μικρή πριν κάνα δίμηνο την έβγαλε (μας ενημέρωσε η μεγάλη)οπότε της εξήγησα ότι είναι για την ασφάλειά της, για να μη κάνει μπουμ και πλέον και αυτή όταν κάθεται σε καρεκλάκι, πιάνει να βάλει τη ζώνη. Σε κανένα παιδί δεν μίλησα για κανόνα,πρόστιμα και αστυνομικούς. Δεν έχουν δει ποτέ τους γονείς τους χωρίς ζώνη ασφαλείας, ενώ έχω δώσει το ελεύθερο να ζητά η μεγαλη από επιβάτη που τυχόν θα κάτσει στο πίσω κάθισμα να βάλει ζώνη. Και το κάνει, τους λέει να τη βάλουν. 

10 ώρες πριν, toxoths73 είπε

Ωραίος τρόπος για να γεμίσουν τον κορβανά. Καμιά κάμερα ΑΙ στα ταμεία του κορβανά θα μπει όμως?   

Αν δεν κάνεις παραβάσεις, δεν πληρώνεις σεντ στο κράτος για πρόστιμα. Δοκιμασμένο!

8 ώρες πριν, patentas11 είπε

Εντάξει φίλε εμείς βάζουμε την βόλτα πάνω απ όλα. Όπως διαβάζω και από πάνω που λέει ο άλλος όπως το μάθεις το παιδί. Εμάς 3 χρόνων γκρίνιαζε και έκανε εμετό από το κλάμα. Εγώ τσακωνόμουνα με την γυναίκα μου να μην του βγάλει τη ζώνη και αυτή τον λυπότανε. Είχαμε και σημαντικά ραντεβού που δεν έπαιρναν καθυστέρηση. Τώρα κάθεται αλλα όπως λέω ο καθένας λέει την θεωρία του επειδή τα δικά του παιδιά είναι ήσυχα. Φοράω ζώνη και κράνος ακόμα και στο χωριό ή να πεταχτώ μέχρι το περίπτερο. Το τσουβάλιασμα όμως δεν το αντέχω. Του έχουμε πάρει τα πιο ακριβά καθισματάκια και δεν άλλαξε κάτι. Άντε συνεχίστε πάλι με το «όπως το μάθεις το παιδί»…. ΔΕΝ είναι όλα τα παιδιά τα ίδια. Έχουμε φίλους που τα δικά τους κάθονται στην καρέκλα για φαγητό. Αυτό είναι ανέφικτο με τον δικό μας, δεν κάθεται, θέλει να τρέχει. Και φυσικά είναι και η ηλικία. Στην φωτογραφία στο άρθρο το παιδάκι είναι 3-4 χρόνων, δεν του λες κάτσε κάτω και κάθεται αν δεν θέλει. Όπως και ο δικός μας, 3 χρόνων ήταν πολύ αντιδραστικός. 

Καθόλου θεωρία. Και τα δύο παιδιά μου από τη πρώτη βόλτα με το αυτοκίνητο όταν βγήκαν από το μαιευτήριο, φόρεσαν ζώνη. Ποτέ δεν τσακώθηκα μαζί τους γιατί όπως προανέφερα, αφενός τους έδωσα να καταλάβουν ότι είναι ζήτημα ασφαλείας,αφετέρου δεν έχουν δει ούτε μια φορά τους γονείς τους να μπαίνουν στο αυτοκίνητο και να μη βάζουν ζώνη. Η δε μεγάλη μου κόρη, όταν της πήραμε το νέο κάθισμα με το οποίο φοράει πια τη ζώνη του αυτοκινήτου, έκανε τέτοια χαρά που πήγε στο σχολείο της και έλεγε ότι φοράει τη μεγάλη ζώνη. Μια φορά ενώ ήταν 2 1/2 χρόνων έκανα να ξεκινήσω χωρίς να της έχω δέσει τη ζώνη (σε σούπερ μάρκετ βιαζόμουν να δώσω τη θέση σε έναν που περίμενε και ξεχάστηκα) και η κόρη μου μου επεσήμανε αμέσως ότι δεν έδεσα τη ζώνη. Για το δε κράνος στο ποδήλατο, δεν το συζητώ. Οταν έκανε τη πρώτη της βόλτα με πατίνι, της έβαλα κράνος και προστατευτικα σε γόνατα και αγκώνες. Τα ξαδέρφια της χύμα, κανένα μέσο προστασίας. Εμείς συνεχίσαμε τη βόλτα με τα μέτρα προστασίας, της τα έβγαζα όταν καθόταν, της τα έβαζα πάλι όταν πήγαινε για βόλτα. Πλέον, όλα τα ξαδέρφια φοράνε μέσα προστασίας. 

Επιπλέον, στα φανάρια, ακόμα και αν ο δρόμος είναι άδειος, περιμένουμε να ανάψει "ο Γρηγόρης". Μπορεί να δείχνει χαζό,αλλά το παιδί μαθαίνει/έχει μάθει να σέβεται τα φανάρια, ενώ μου τη λέει αν περάσω κανένα πορτοκαλί στο δρόμο. 

Επεξ/σία από uniquegr
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Οι κόρες μου (2 και 4 ετων) έχουν μάθει να τις βάζουν. Η μεγάλη έδειξε την επιθυμία να τη βγάζει κάποια στιγμή πριν κάνα χρόνο, της είπα ότι μπορεί να το κάνει όταν σταματάει το αυτοκίνητο και βγάζουμε οι γονείς τις ζώνες μας,αλλά πάντα ρωτάει. Η μικρή πριν κάνα δίμηνο την έβγαλε (μας ενημέρωσε η μεγάλη)οπότε της εξήγησα ότι είναι για την ασφάλειά της, για να μη κάνει μπουμ και πλέον και αυτή όταν κάθεται σε καρεκλάκι, πιάνει να βάλει τη ζώνη. Σε κανένα παιδί δεν μίλησα για κανόνα,πρόστιμα και αστυνομικούς. Δεν έχουν δει ποτέ τους γονείς τους χωρίς ζώνη ασφαλείας, ενώ έχω δώσει το ελεύθερο να ζητά η μεγαλη από επιβάτη που τυχόν θα κάτσει στο πίσω κάθισμα να βάλει ζώνη. Και το κάνει, τους λέει να τη βάλουν. 

Αν δεν κάνεις παραβάσεις, δεν πληρώνεις σεντ στο κράτος για πρόστιμα. Δοκιμασμένο!

Καθόλου θεωρία. Και τα δύο παιδιά μου από τη πρώτη βόλτα με το αυτοκίνητο όταν βγήκαν από το μαιευτήριο, φόρεσαν ζώνη. Ποτέ δεν τσακώθηκα μαζί τους γιατί όπως προανέφερα, αφενός τους έδωσα να καταλάβουν ότι είναι ζήτημα ασφαλείας,αφετέρου δεν έχουν δει ούτε μια φορά τους γονείς τους να μπαίνουν στο αυτοκίνητο και να μη βάζουν ζώνη. Η δε μεγάλη μου κόρη, όταν της πήραμε το νέο κάθισμα με το οποίο φοράει πια τη ζώνη του αυτοκινήτου, έκανε τέτοια χαρά που πήγε στο σχολείο της και έλεγε ότι φοράει τη μεγάλη ζώνη. Μια φορά ενώ ήταν 2 1/2 χρόνων έκανα να ξεκινήσω χωρίς να της έχω δέσει τη ζώνη (σε σούπερ μάρκετ βιαζόμουν να δώσω τη θέση σε έναν που περίμενε και ξεχάστηκα) και η κόρη μου μου επεσήμανε αμέσως ότι δεν έδεσα τη ζώνη. Για το δε κράνος στο ποδήλατο, δεν το συζητώ. Οταν έκανε τη πρώτη της βόλτα με πατίνι, της έβαλα κράνος και προστατευτικα σε γόνατα και αγκώνες. Τα ξαδέρφια της χύμα, κανένα μέσο προστασίας. Εμείς συνεχίσαμε τη βόλτα με τα μέτρα προστασίας, της τα έβγαζα όταν καθόταν, της τα έβαζα πάλι όταν πήγαινε για βόλτα. Πλέον, όλα τα ξαδέρφια φοράνε μέσα προστασίας. 

Επιπλέον, στα φανάρια, ακόμα και αν ο δρόμος είναι άδειος, περιμένουμε να ανάψει "ο Γρηγόρης". Μπορεί να δείχνει χαζό,αλλά το παιδί μαθαίνει/έχει μάθει να σέβεται τα φανάρια, ενώ μου τη λέει αν περάσω κανένα πορτοκαλί στο δρόμο. 

Γιαυτό σου λέω θεωρίες. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Κι εμείς απο την πρώτη μέρα ( και με τρομερό άγχος μέχρι να φτάσουμε σπίτι εννοείται, δεν είσαι ξεχωριστός που το κάνεις, όλοι το κάνουμε ) στο καθισματάκι του τον βάζαμε και ακόμα και 3 χρονών που έλεγα οτι δεν καθότανε με τίποτα, του δείχναμε κι εμείς την ζώνη μας, κάθε φορά τον παρακαλούσαμε και ψάχναμε δικαιολογίες και κάθε φορά είχαμε και κλάματα και και και. Άντε να μας πείτε εσείς πως γίνεται σωστά. Είστε γραφικοί μερικοί που νομίζετε οτι όλα τα παιδάκια αν του τα δείξεις και εξηγήσεις θα ακούσουν.... αστείος! Τυχερός θα πω που τα δικά σου είναι ήσυχα! Ακούς εκεί τους έδινες να καταλάβουν το νόημα της ασφάλειας και 2 χρονών το καταλάβαιναν! Και ο δικός μας κάθεται πλέον, αλλά δεν μπορεί να κρίνει κανείς χωρίς να ξέρει το παιδί. Τώρα αν μεγαλώσει και δεν βάζει ακόμα ναι φταίνε οι γονείς. Και το αφήνω εδώ γιατί δεν έχει νόημα, απλώς γίνεται εκνευριστικό να νομίζεις οτι επειδή κάθεται το δικό σου... θα κάθονται και τα άλλα.

Επεξ/σία από patentas11
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Spiraulos said:

Η δική σου ζωή πως θα γίνει καλύτερη με το αν ο άλλος "δεν εχει βάλει ζώνη"

ενα παραδειγμα θα πω και αν δεν καταλαβεις το ενα δεν θα καταλαβεις κανενα και δεν το λεω υποτιμητικα

οταν ο αλλος δεν βαλει ζωνη και τρακαρει

α.τα εξοδα στην εντατικη τα πληρωνεις εσυ και εγω. αν πεταχτεις εξω απο το παρμπριζ το ποιον ενδεχομενως μπορει να χτυπησεις δεν το ξερεις.

δεν λεω κατι αλλο.σκεψου τα υπολοιπα.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 2

21 λεπτά πριν, patentas11 είπε

Γιαυτό σου λέω θεωρίες. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Κι εμείς απο την πρώτη μέρα ( και με τρομερό άγχος μέχρι να φτάσουμε σπίτι εννοείται, δεν είσαι ξεχωριστός που το κάνεις, όλοι το κάνουμε ) στο καθισματάκι του τον βάζαμε και ακόμα και 3 χρονών που έλεγα οτι δεν καθότανε με τίποτα, του δείχναμε κι εμείς την ζώνη μας, κάθε φορά τον παρακαλούσαμε και ψάχναμε δικαιολογίες και κάθε φορά είχαμε και κλάματα και και και. Άντε να μας πείτε εσείς πως γίνεται σωστά. Είστε γραφικοί μερικοί που νομίζετε οτι όλα τα παιδάκια αν του τα δείξεις και εξηγήσεις θα ακούσουν.... αστείος! Τυχερός θα πω που τα δικά σου είναι ήσυχα! Ακούς εκεί τους έδινες να καταλάβουν το νόημα της ασφάλειας; Και ο δικός μας κάθεται πλέον, αλλά δεν μπορεί να κρίνει κανείς χωρίς να ξέρει το παιδί. Τώρα αν μεγαλώσει και δεν βάζει ακόμα ναι φταίνε οι γονείς. Και το αφήνω εδώ γιατί δεν έχει νόημα, απλώς γίνεται εκνευριστικό να νομίζεις οτι επειδή κάθεται το δικό σου... θα κάθονται και τα άλλα.

Όπως προείπα, έχω δύο παιδιά, τα οποία έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Και κάθε άλλο παρά ήσυχα είναι, ειδικά όταν είναι στον ίδιο χώρο. Όμως, ειδικά στη μεγάλη που θέλησε να βγάζει τη ζώνη, δεν της το αρνήθηκα, καθώς θα το εκλαμβανε σαν προνόμιο των μεγάλων. Αντίθετα, της έδωσα το δικαίωμα να τη βγάζει, όταν πρέπει. Έτσι, είναι ικανοποιημενες και οι δύο πλευρές. 

34 λεπτά πριν, patentas11 είπε

Ακούς εκεί τους έδινες να καταλάβουν το νόημα της ασφάλειας και 2 χρονών το καταλάβαιναν!

Κι όμως αγαπητέ, το κατάλαβαν. Παιδιά είναι, δεν είναι ζώα. Και στα παιδιά αρέσει να έχουν δικαιώματα, ευθύνες και κατ'επεκταση, την εμπιστοσύνη των μεγάλων.

• Like 1

1 hour ago, patentas11 said:

του δείχναμε κι εμείς την ζώνη μας, κάθε φορά τον παρακαλούσαμε και ψάχναμε δικαιολογίες και κάθε φορά είχαμε και κλάματα και και και.

Προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι το δικό σου το παιδί είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ε λοιπόν το πιο πιθανό είναι πως... ΔΕΝ είναι.

Παρακαλούσες το γιο σου και έψαχνες δικαιολογίες; Καταλαβαίνεις πως αυτό που έγραψες έχει προέκταση σε πολλά θέματα σωστά;

• Like 1

Ήδη υπάρχουν κάμερες σε εθνικούς δρόμους για έλεγχο παραβάσεων. Όπως στο εξωτερικό θα σε φωτογραφίζουν και η κλήση θα έρχεται σπίτι σου. Αυτό για τα παιδιά όμως είναι πολύ ΣΟΒΑΡΟ όποτε να εφαρμοστεί εδώ γιατί όλα στην Ελλάδα είναι θέμα παιδείας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Iamthagod είπε

Προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι το δικό σου το παιδί είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ε λοιπόν το πιο πιθανό είναι πως... ΔΕΝ είναι.

Παρακαλούσες το γιο σου και έψαχνες δικαιολογίες; Καταλαβαίνεις πως αυτό που έγραψες έχει προέκταση σε πολλά θέματα σωστά;

Αν εσυ προσπαθείς να αποδείξεις ότι όλα τα παιδιά είναι το ίδιο… Ε λοιπόν το πιο πιθανό είναι πως ΔΕΝ είναι. Τέλος πάντων λες και μόνος σου «πιθανο» όποτε καταλαβαίνεις και μόνος σου τι γράφεις, απλώς σου το αντιστρέφω.  Καμία προέκταση και καμία δικαιολογία. Έχουμε συγγενείς και φίλους που βλέπουν, δεν περίμενα τους ξερόλες - ειδικά σαν εσένα που πετάγεσαι χωρίς λόγο - να αποδείξουν τίποτα. Αλλα δεν πειράζει… αποδείξτε εσείς ότι τα παιδιά έχουν την αίσθηση της ασφάλειας δυο χρονών. Γιατρέ μου ανάλυσε μου την προέκταση από την διάγνωση… δεν τον παρακαλούσα σωστά; Δεν τα έλεγα σωστά; Δεν έπρεπε να πω πράγματα να τον πείσω; Γελοίος… 

Α και που είσαι, δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι το δικό μου είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα γιατί ούτε αυτό κατάλαβες. 

Επεξ/σία από patentas11

7 ώρες πριν, patentas11 είπε

Είστε γραφικοί μερικοί που νομίζετε οτι όλα τα παιδάκια αν του τα δείξεις και εξηγήσεις θα ακούσουν.... αστείος! Τυχερός θα πω που τα δικά σου είναι ήσυχα! Ακούς εκεί τους έδινες να καταλάβουν το νόημα της ασφάλειας και 2 χρονών το καταλάβαιναν!

4 ώρες πριν, patentas11 είπε

Έχουμε συγγενείς και φίλους που βλέπουν, δεν περίμενα τους ξερόλες - ειδικά σαν εσένα που πετάγεσαι χωρίς λόγο - να αποδείξουν τίποτα. Αλλα δεν πειράζει… αποδείξτε εσείς ότι τα παιδιά έχουν την αίσθηση της ασφάλειας δυο χρονών. Γιατρέ μου ανάλυσε μου την προέκταση από την διάγνωση… δεν τον παρακαλούσα σωστά; Δεν τα έλεγα σωστά; Δεν έπρεπε να πω πράγματα να τον πείσω; Γελοίος…

Εγώ θα συμφωνήσω με το φίλο πάντως, καλή/χρυσή η ανατροφή αλλά παίζει ρόλο και το γονίδιο.

Και φυσικά στηρίζω την ανεξαρτήτως ταχύτητας οδήγηση χωρίς ζώνη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

10 hours ago, poulinos said:

ενα παραδειγμα θα πω και αν δεν καταλαβεις το ενα δεν θα καταλαβεις κανενα και δεν το λεω υποτιμητικα

οταν ο αλλος δεν βαλει ζωνη και τρακαρει

α.τα εξοδα στην εντατικη τα πληρωνεις εσυ και εγω. αν πεταχτεις εξω απο το παρμπριζ το ποιον ενδεχομενως μπορει να χτυπησεις δεν το ξερεις.

δεν λεω κατι αλλο.σκεψου τα υπολοιπα.

τοτε φρόντισε να έχει η κοινωνία παιδεία για να είναι υπεύθυνη, οχι να βάζεις κάμερες και να παρακολουθείς τους πάντες?  δεν σε προσβάλει καθόλου ήθελα να ξέρω αυτο υο πράγμα ή η απάθεια σας έχει πάει σε άλλο lvl?

22 ώρες πριν, Spiraulos είπε

Βλέπω τα σχόλια και είναι άκρως ανησυχητικό πως όλοι σας έχετε προσπεράσει το γεγονός που πλέον μας παρακολουθούν σε τέτοιο βαθμό που μπορούν και εντοπίζουν αν φοράς ζώνη ή όχι μέσα στο αμάξι σου. Αφήστε το παιδί, είναι η αφορμή για τέτοιου είδους ελέγχου.  (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) και όλα αυτά κάτω απ την ομπρέλα του "είναι για το καλό σας, για την ασφάλεια σας"

Δλδ είστε εντάξει μ αυτο?

Και πες οτι δεν ειναι ενταξει με αυτο, τι προτεινεις?

22 ώρες πριν, toxoths73 είπε

Ωραίος τρόπος για να γεμίσουν τον κορβανά. Καμιά κάμερα ΑΙ στα ταμεία του κορβανά θα μπει όμως?   

Ποιος μπορει να κανει κατι τετοιο?

8 hours ago, patentas11 said:

Αν εσυ προσπαθείς να αποδείξεις ότι όλα τα παιδιά είναι το ίδιο… Ε λοιπόν το πιο πιθανό είναι πως ΔΕΝ είναι. Τέλος πάντων λες και μόνος σου «πιθανο» όποτε καταλαβαίνεις και μόνος σου τι γράφεις, απλώς σου το αντιστρέφω.  Καμία προέκταση και καμία δικαιολογία. Έχουμε συγγενείς και φίλους που βλέπουν, δεν περίμενα τους ξερόλες - ειδικά σαν εσένα που πετάγεσαι χωρίς λόγο - να αποδείξουν τίποτα. Αλλα δεν πειράζει… αποδείξτε εσείς ότι τα παιδιά έχουν την αίσθηση της ασφάλειας δυο χρονών. Γιατρέ μου ανάλυσε μου την προέκταση από την διάγνωση… δεν τον παρακαλούσα σωστά; Δεν τα έλεγα σωστά; Δεν έπρεπε να πω πράγματα να τον πείσω; Γελοίος… 

Α και που είσαι, δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι το δικό μου είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα γιατί ούτε αυτό κατάλαβες. 

Τρικυμία 😂 

20 minutes ago, BertaJourdan said:

Και πες οτι δεν ειναι ενταξει με αυτο, τι προτεινεις?

Ποιος μπορει να κανει κατι τετοιο?

Είναι ατομική ευθύνη να βάζει κανείς ζώνη. Δεν γίνεται να το επιβάλεις, πρέπει να εχει ενσυνείδηση ο άλλος για να το κάνει.

Η κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος είναι η παιδεία. Σίγουρα όχι πάντως να σε ελέγχουν με κάμερες "και να είσαι εντάξει μ αυτο" 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Spiraulos είπε

Είναι ατομική ευθύνη να βάζει κανείς ζώνη. Δεν γίνεται να το επιβάλεις, πρέπει να εχει ενσυνείδηση ο άλλος για να το κάνει.

Η κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος είναι η παιδεία. Σίγουρα όχι πάντως να σε ελέγχουν με κάμερες "και να είσαι εντάξει μ αυτο" 

Δεν εγινα μαλλον κατανοητος.

Ναι, δεν εισαι ενταξει με αυτο. Αυτο το καταλαβα.

Δεν θελουνε, προφανως, να το λυσουνε με το τροπο που λες εσυ, αλλα με τι καμερες. Τι μπορεις να κανεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...