Προς το περιεχόμενο

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζουν νήπια τα οποία δεν φορούν ζώνες ασφαλείας

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν ξεκινούν με τον εντοπισμό πιο καίριων συμπεριφορών, π.χ επικίνδυνης οδήγησης, χρήσης κινητού ή τάμπλετ από τον οδηγό κτλ. Βάζοντας όμως τα παιδιά στην εξίσωση, ξέρουν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν τα πάντα..

... οι υποθέσεις όπου εμπλέκονταν παιδιά συνιστούσαν "ζήτημα διασφάλισης της ευημερίας τους"...  "Έχουμε υποχρέωση να διερευνήσουμε τις υποθέσεις αυτές και να βεβαιωθούμε ότι το παιδί δεν διατρέχει περαιτέρω κίνδυνο στο σπίτι του".

Είμαστε με τα καλά μας; Δηλαδή τι; Θα στέλνουν κοινωνικούς λειτουργούς και αστυνομία για να ελέγξουν το οικογενειακό περιβάλλον όσων παιδιών έπιασε η ΑΙ χωρίς ζώνη ασφαλείας;

Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι είναι σωστό τα παιδιά να κυκλοφορούν χωρίς ζώνη στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά όμως γκρινιάζουν, κλαίνε, ουρλιάζουν και βγάζουν τη ζώνη για ψύλλου πήδημα ή ως παιχνίδι. Μήπως να τα χαπακώσουμε ή να τα φιμώσουμε και να τα περάσουμε χειροπέδες όσο είναι στο αυτοκίνητο;;; (για να μην ανησυχεί η ΑΙ & η Πολιτεία ρε παιδί μου..)

Υ.Γ: ε, ρε γλέντια έτσι και τους πιάσει το μαράζι και για τα ζώα/pets που είναι στο αυτοκίνητο..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

46 λεπτά πριν, filip123go είπε

Όλα αυτά φυσικά ο γονιός τα κάνει μόνο Ελλάδα. Μόλις βγαίνει Ευρώπη με το αυτοκίνητο γίνεται ο καλύτερος οδηγός, γιατί εκεί, εάν το όριο είναι 50 και πας με 51 σου κόβουν πρόστιμο κατευθείαν.

Είναι θέμα παιδείας, σε long run, αλλά αν θέλεις να λυθεί αύριο το πρόβλημα στους δρόμους, απλά εφαρμόζεις τα συστήματα των Σκανδιναβικών χώρων.

Ναι βλέπω πως οδηγούν εδώ όταν έρχονται οι άλλοι από Ευρώπη, όλα είναι θέμα ελευθεριών και για τόση που έχουμε και με τέτοια έλλειψη μέτρων άριστοι ήμαστε μην γράφεται ότι νάνε ποια.

7 λεπτά πριν, gadgetseek είπε

Γιατί δεν ξεκινούν με τον εντοπισμό πιο καίριων συμπεριφορών, π.χ επικίνδυνης οδήγησης, χρήσης κινητού ή τάμπλετ από τον οδηγό κτλ. Βάζοντας όμως τα παιδιά στην εξίσωση, ξέρουν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν τα πάντα..

... οι υποθέσεις όπου εμπλέκονταν παιδιά συνιστούσαν "ζήτημα διασφάλισης της ευημερίας τους"...  "Έχουμε υποχρέωση να διερευνήσουμε τις υποθέσεις αυτές και να βεβαιωθούμε ότι το παιδί δεν διατρέχει περαιτέρω κίνδυνο στο σπίτι του".

Είμαστε με τα καλά μας; Δηλαδή τι; Θα στέλνουν κοινωνικούς λειτουργούς και αστυνομία για να ελέγξουν το οικογενειακό περιβάλλον όσων παιδιών έπιασε η ΑΙ χωρίς ζώνη ασφαλείας;

Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι είναι σωστό τα παιδιά να κυκλοφορούν χωρίς ζώνη στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά όμως γκρινιάζουν, κλαίνε, ουρλιάζουν και βγάζουν τη ζώνη για ψύλλου πήδημα ή ως παιχνίδι. Μήπως να τα φιμώσουμε και να τα περάσουμε χειροπέδες όσο είναι στο αυτοκίνητο;;; (για να μην ανησυχεί η ΑΙ & η Πολιτεία ρε παιδί μου..)

Ότι πει το AI έτσι θα είμαστε σε λίγα χρόνια όποτε δίνε του κάνα χάπι να ηρεμεί μέσα στο αμάξι και όλα οκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος τρόπος για να γεμίσουν τον κορβανά. Καμιά κάμερα ΑΙ στα ταμεία του κορβανά θα μπει όμως?   

Επεξ/σία από toxoths73
  • Like 1

11 minutes ago, farcry33 said:

Ναι βλέπω πως οδηγούν εδώ όταν έρχονται οι άλλοι από Ευρώπη, όλα είναι θέμα ελευθεριών και για τόση που έχουμε και με τέτοια έλλειψη μέτρων άριστοι ήμαστε μην γράφεται ότι νάνε ποια.

Έχω ταξιδέψει σε Γαλλία, Σερβία, Τσεχια, HB, Ιταλία. Το χάλι το δικό μας, δεν το έχω δει πουθενά!!

• Like 1

Τον γιο μου, όταν γέννησε η γυναίκα μου, τον πήραμε από το μαιευτήριο με το καρεκλάκι του αυτοκινήτου και όχι με την καλαθούνα, παρόλο που το σπίτι είναι στα 500 μέτρα. 13 χρόνια τώρα ποτέ δεν πήγαμε κάπου χωρίς να φοράει το παιδί την ζώνη. Πάντα στο καρεκλάκι σφιχτά η ζώνη, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και χωρίς μπουφάν. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ότι τον ενοχλεί, επειδή έτσι έμαθε (άλλωστε όλοι μας με το που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο φοράμε ζώνες, ακόμα και όσοι κάθονται πίσω) Πλέον δεν μπορεί να του περάσει από το μυαλό ότι θα μπει σε αυτοκίνητο και δεν θα φορέσει ζώνη, ακόμα και σε ταξί ή λεωφορείο.

Οπότε όλα ξεκινάνε από τους γονείς και τις δικές τους συνήθειες και το παιδί το βλέπει πλέον σαν κάτι το απόλυτα λογικό.

Έχω 2 σοβαρά ατυχήματα στα οποία αν δεν φορούσα ζώνη, απλά θα ήμουν μακαρίτης, από το ένα με ένα απλό στραμπούληγμα, το οποίο έγινε μέσα στο χωριό μου 5 το απόγευμα καλοκαίρι... (για αυτό που λένε δεν θα πάω μακριά και δεν έχει κίνηση) και από το 2ο χωρίς κανέναν τραυματισμό. Όλες τις δικαιολογίες για μη χρήσης ζώνης (με ενοχλεί, με περιορίζει, αισθάνομαι σαν φυλακισμένος κλπ)τις θεωρώ τις μεγαλύτερες μπούρδες, για να μην το πω αλλιώς.

• Like 12
  • Thanks 7

16 λεπτά πριν, filip123go είπε

Έχω ταξιδέψει σε Γαλλία, Σερβία, Τσεχια, HB, Ιταλία. Το χάλι το δικό μας, δεν το έχω δει πουθενά!!

Εγώ έγραψα ξεκάθαρα πως οδηγούν αυτοί όταν έρχονται εδώ στην χώρα τους μια χαρά ρομπότ είναι εδώ ότι χειρότερο γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει έλεγχος.

• Like 4

1 hour ago, Spiraulos said:

Βλέπω τα σχόλια και είναι άκρως ανησυχητικό πως όλοι σας έχετε προσπεράσει το γεγονός που πλέον μας παρακολουθούν σε τέτοιο βαθμό που μπορούν και εντοπίζουν αν φοράς ζώνη ή όχι μέσα στο αμάξι σου. Αφήστε το παιδί, είναι η αφορμή για τέτοιου είδους ελέγχου.  (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) και όλα αυτά κάτω απ την ομπρέλα του "είναι για το καλό σας, για την ασφάλεια σας"

Δλδ είστε εντάξει μ αυτο?

Aπόλυτα! Βαλτε παντου! και εχουμε αργησει πααααααααααααααρα πολύ! 

(και εδω παει η κλασσικη καραμελα "αφου δεν εχεις κατι να κρυψεις δεν εχεις προβλημα να βαλουν και μεσα στο σπιτι σου εεε, αφου δεν σε πειραζει εεε")

To ΑΙ πουλάει, εντωμεταξύ τέτοιες τεχνολογίες υπάρχουν από το 2000, θυμάμαι κάπου εκεί είχαμε αγοράσει στην Ολλανδία ένα στάρλετ φτηνά για να γυρίσουμε την χώρα και μετά μας ήρθε η κλήση με φωτογραφία στην Ελλάδα, όλοι χωρίς ζώνες και ο κολλητός να κρατάει τα cd στα χέρια για να διαλέξουμε ποιο θα ακούσουμε.

1 ώρα πριν, patentas11 είπε

Όποιος έχει παιδί - και ανάλογα το παιδί - ξέρει οτι μερικές φορές και για ένα σωρό λόγους γκρινιάζουν και χτυπιούνται και για να ηρεμήσουν μπορεί να χρειαστεί να βγει η ζώνη, και μπορεί η περίσταση να μην επιτρέπει την στάση. Τώρα χαίρω πολύ οτι η ασφάλεια προέχει, αλλά δεν μπορεί να θεωρείται επικίνδυνο το περιβάλλον του παιδιού στο σπίτι επειδή για λόγους που δεν ξέρουν οι άλλοι, δεν φορούσε ζώνη την στιγμή που περνούσε απο μια κάμερα. Ξαναλέω, όποιος έχει παιδί ξέρει. Τα θεωρητικά αφήστε τα...

Έχω παιδιά και ξέρω...όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων...άλλο βάζουν την ασφάλεια τους πρώτα και άλλοι αλλά...

43 λεπτά πριν, pagalo είπε

Τον γιο μου, όταν γέννησε η γυναίκα μου, τον πήραμε από το μαιευτήριο με το καρεκλάκι του αυτοκινήτου και όχι με την καλαθούνα, παρόλο που το σπίτι είναι στα 500 μέτρα. 13 χρόνια τώρα ποτέ δεν πήγαμε κάπου χωρίς να φοράει το παιδί την ζώνη. Πάντα στο καρεκλάκι σφιχτά η ζώνη, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και χωρίς μπουφάν. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ότι τον ενοχλεί, επειδή έτσι έμαθε (άλλωστε όλοι μας με το που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο φοράμε ζώνες, ακόμα και όσοι κάθονται πίσω) Πλέον δεν μπορεί να του περάσει από το μυαλό ότι θα μπει σε αυτοκίνητο και δεν θα φορέσει ζώνη, ακόμα και σε ταξί ή λεωφορείο.

Οπότε όλα ξεκινάνε από τους γονείς και τις δικές τους συνήθειες και το παιδί το βλέπει πλέον σαν κάτι το απόλυτα λογικό.

Ακριβώς!!!

Τα παιδιά δεν πρέπει να μάθουν ποτέ τι θα πει "δεν φοράω ζώνη".

Είναι σαν να λέμε ότι δεν φοράω ρούχα γιατί με ζεσταίνουν, σφίγγουν, ενοχλούν κτλ...

Επίσης διαβάζω ότι μερικά ανοίγουν μόνα τους την ζώνη.

Πώς γίνεται αυτό;

Στα καρεκλάκια αυτά, η δύναμη που χρειάζεται για να ανοίξει η ασφάλεια είναι μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να έχει ένα παιδί στα δάχτυλα (το οποίο είναι στην ηλικία για την οποία είναι κατάλληλο το καρεκλάκι).

23 minutes ago, great said:

Aπόλυτα! Βαλτε παντου! και εχουμε αργησει πααααααααααααααρα πολύ! 

(και εδω παει η κλασσικη καραμελα "αφου δεν εχεις κατι να κρυψεις δεν εχεις προβλημα να βαλουν και μεσα στο σπιτι σου εεε, αφου δεν σε πειραζει εεε")

σε τι θα ωφελήσει να μπουν παντου κάμερες που θα μας παρακολουθούν?  Η δική σου ζωή πως θα γίνει καλύτερη με το αν ο άλλος "δεν εχει βάλει ζώνη"

18 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Έχω παιδιά και ξέρω...όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων...άλλο βάζουν την ασφάλεια τους πρώτα και άλλοι αλλά...

Εντάξει φίλε εμείς βάζουμε την βόλτα πάνω απ όλα. Όπως διαβάζω και από πάνω που λέει ο άλλος όπως το μάθεις το παιδί. Εμάς 3 χρόνων γκρίνιαζε και έκανε εμετό από το κλάμα. Εγώ τσακωνόμουνα με την γυναίκα μου να μην του βγάλει τη ζώνη και αυτή τον λυπότανε. Είχαμε και σημαντικά ραντεβού που δεν έπαιρναν καθυστέρηση. Τώρα κάθεται αλλα όπως λέω ο καθένας λέει την θεωρία του επειδή τα δικά του παιδιά είναι ήσυχα. Φοράω ζώνη και κράνος ακόμα και στο χωριό ή να πεταχτώ μέχρι το περίπτερο. Το τσουβάλιασμα όμως δεν το αντέχω. Του έχουμε πάρει τα πιο ακριβά καθισματάκια και δεν άλλαξε κάτι. Άντε συνεχίστε πάλι με το «όπως το μάθεις το παιδί»…. ΔΕΝ είναι όλα τα παιδιά τα ίδια. Έχουμε φίλους που τα δικά τους κάθονται στην καρέκλα για φαγητό. Αυτό είναι ανέφικτο με τον δικό μας, δεν κάθεται, θέλει να τρέχει. Και φυσικά είναι και η ηλικία. Στην φωτογραφία στο άρθρο το παιδάκι είναι 3-4 χρόνων, δεν του λες κάτσε κάτω και κάθεται αν δεν θέλει. Όπως και ο δικός μας, 3 χρόνων ήταν πολύ αντιδραστικός. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...