fotini1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Να ρωτήσω και εγώ γιατί το παιδί μου δίνει φέτος και θέλει να βάλει στρατιωτική ιατρική. Μήπως τώρα που ιδιωτεύουν και οι νοσοκομειακοί είναι άτοπη η στρατιωτική ιατρική αφού αυτό ήταν το μόνο προνόμιο που είχαν?
CMorganV Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Στις 8/10/2024 στις 9:51 ΠΜ, vamvakoolas είπε μη ξεχνας και αλλα προνομια οπως στρατιωτικο σουπερ μαρκετ (πρατηριο) θεωρητικα δωρεαν διατροφη (λεσχη) ευνοουνται στην αγορα ιχ κτλ αστα.... συγνώμη, αλλά από αυτά που γράφεις τίποτα δεν ισχύει! τα κτλπ επίσης ποια άλλα έξτρα προνόμια είναι; 1
aligato1000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Στρατιωτικοί ιατροί: Η κατάρριψη των μύθων… https://www.apofoitoissas.gr/2019/09/01/stratiwtikoi-iatroi-katarripsi-mithwn/
ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλά τρομερές υπερβολές. Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο. Κανενός η ζωή δε καταστράφηκε επειδή παραιτήθηκε απο το στράτευμα, επιλογή ήταν και η πλειοψηφία όσων το έκαναν ιδιωτεύουν ως γιατροί στο εξωτερικό με πολύ μεγάλους μισθούς. Επισης αν είναι δυνατόν ο στρ. ιατρός να "ζηλεύει" τους αποφοίτους ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ που μπορεί μια φορά στην καριέρα τους (μπορεί και καμία) να πάνε σε κάποια μετάθεση εξωτερικού ή Κύπρου ενώ ο ίδιος μπορεί να εργάζεται παράλληλα ως ιδιώτης γιατρός (και με στρωμένη πελατεία ειδικά Αθηνα-Θεσσαλονίκη-Λάρισα που έχουν στρατιωτικά νοσοκομεία) εισπράτοντας και το μισθό του για σειρά ετών. Also πολλοί στρατιωτικοί γιατροί έχουν πάρει ειδικότητα ή μετεκπαίδευση ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία (κι είναι κι αυτοί που παραιτούνται). Και κακώς κλαίγονται για την υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα. Όποιος δεν ηθελε περιορισμούς, ας πήγαινε πολιτική ιατρική. Δεν μπήκε κανένας στη ΣΣΑΣ με το ζόρι. Από την άλλη δεν είναι οι στρατιωτικοί γιατροί κάποια εκλεκτή κάστα που κολυμπάνε στα λεφτά. Παίρνουν μεταθέσεις κι αυτοί, εστω και λιγότερες, σε πολλές περιπτώσεις δε διαλέγουν ειδικότητα, δεν έχουν την ευελιξία να φύγουν κάποια χρόνια στο εξωτερικό, κάποιοι έχουν ειδικότητα που δε μπορούν να ανοίξουν ιατρείο κ.α. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος η ύπαρξη της σχολής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να παίρνουν ιδιώτες ως αξιωματικούς και να τελειώνει εκεί η υπόθεση. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από ProponitisTouKanape
fsbmaniac Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Στις 28/10/2024 στις 9:06 ΜΜ, CMorganV είπε συγνώμη, αλλά από αυτά που γράφεις τίποτα δεν ισχύει! τα κτλπ επίσης ποια άλλα έξτρα προνόμια είναι; Τί δεν ισχύει ? Οτι ψωνίζουν απο τα πρατήρια ? Οτι τρώνε στη Λέσχη ? Για τα ΚΆΥ ? Για το αστρονομικά πολιτισμένο περιβάλλον που εργάζονται χωρίς 3κοσμικούς και ρομά ? Συγγενείς έχουμε και ξέρουμε. 1
xgol Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Τί δεν ισχύει ? Οτι ψωνίζουν απο τα πρατήρια ? Οτι τρώνε στη Λέσχη ? Για τα ΚΆΥ ? Για το αστρονομικά πολιτισμένο περιβάλλον που εργάζονται χωρίς 3κοσμικούς και ρομά ? Συγγενείς έχουμε και ξέρουμε. Φοβερα προνομια…
fsbmaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Στις 10/12/2024 στις 10:46 ΜΜ, xgol είπε Φοβερα προνομια… Ντράπηκε και η ντροπή, οικογένειες δεν έχουν πάει διακοπές 6-7 χρόνια, και κάποιοι κουβαλάνε ευκατάστατους συγγενείς να κάνουν ψώνια στα πρατήρια παίρνοντας κούτες και κουτιά προϊόντα. Τα ξέρω από πρώτο χέρι. Όλη τη μέρα τηλέφωνα στο οικονομικό από υποτίθεται ανώτατα στελέχη «πότε θα μπει αυτό» πότε θα μπει το άλλο … 👌
filipN Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Στις 10/12/2024 στις 10:46 ΜΜ, xgol είπε Φοβερα προνομια… Αν μιλάς για το 10% έως 30% του ντόπιου πληθυσμού μπορεί να είπες κάτι που εκφράζει και αυτούς.
talos1000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 5/10/2024 στις 2:41 ΜΜ, @zouve@ είπε Συγνώμη αλλά ποιά ειναι η λογική του μισθού στους φοιτητές για αυτές τις σχολές; Αφού δεν πάει κανείς πλέον. Πως θα τους πείσουν; 22 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Ντράπηκε και η ντροπή, οικογένειες δεν έχουν πάει διακοπές 6-7 χρόνια, και κάποιοι κουβαλάνε ευκατάστατους συγγενείς να κάνουν ψώνια στα πρατήρια παίρνοντας κούτες και κουτιά προϊόντα. Τα ξέρω από πρώτο χέρι. Όλη τη μέρα τηλέφωνα στο οικονομικό από υποτίθεται ανώτατα στελέχη «πότε θα μπει αυτό» πότε θα μπει το άλλο … 👌 Κοίτα επειδή αυτό με τα προνόμια το ακούω συνεχώς τελευταία και κάθε φορά που το ακούω μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. -Σύνταξη παίρνεις στα 40 χρόνια, μπήκες στα 18 φεύγεις στα 58. Σε αντίθεση με το μέσο Έλληνα που ξεκινάει εργασία μεταξύ των 25-30 (αν κάνει σπουδές). Αν φύγεις νωρίτερα δεν παίρνεις σύνταξη πριν τα 67 (που δε θα σου φτάνει). -Πρατήρια υπάρχουν σε κάνα 2 σημεία στην Αττική στο σώμα που είμαι και δικαιούμαι. Οι τιμές άντε να έιναι ένα 5% κάτω αν όχι ίδιες και το να πάω τόσο μακριά και να γυρίσω είναι ασύμφορο λόγω βενζίνης, ώρας και κούρασης. -Λέσχη, εδώ τα πράγματα περιπλέκονται, ένα μέτριας ποιότητας φαγητό το παίρνεις με 4 ευρώ (π.χ. πατάτα και ρύζι + 1 πορτοκάλι και λίγο ψωμί). Αλλά και αυτό ανάλογα που βρίσκεσαι. Π.χ. στη λέσχη αξιωματικών Κορίνθου πλήρωσα 36 ευρώ ετήσια συνδρομή και άντε να έχω φάει 5 φορές από τον Αύγουστο, κάθε φορά που πηγαίνω έχουν μια δικαιολογία (π.χ. έσκασε η ασφάλεια στο μαγειρα, χθες είχαμε κλεισμένο παιδικό πάρτυ, έχει φύγει η παραγγελία στο μάγειρα, τελείωσα το κρέας, χθες ήταν εκδήλωση για την αποστράτεια του τάδε αστεράτου), τον παιδότοπο που είχαν μάλιστα τον έκλεισαν δήθεν για ανακαίνιση. Για να παραγγείλεις φαγητό πρέπει να πας τουλάχιστον 2 προηγούμενες μέρες από εκεί για να δηλώσεις με στυλό τα φαγητά, τηλέφωνο δε δέχονται και δεν υπάρχει κάτι της ώρας αν δεν πας 10 το πρωί και να περιμένεις (και αν δεν έχουν τις δικαιολογίες που σου είπα πριν). -ΙΧ ή βενζίνη και διακοπές δωρεάν, χαχαχαχ τι λέτε ρε, ούτε καν. Πήρα σκούτερ γιατί δεν ήξερα που δουλεύω κάποιες φορές. Διακοπές έχω να πάω από τότε με το evia pass. Εργασία 6 φορές την εβδομάδα, απλήρωτες υπερωρίες, ανάλογα που θα πέσεις χρεώνεσαι τις ελλείψεις του κράτους ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, προϊστάμενοι κάκιστοι (αν είσαι τυχερός απλά μέτριοι) και κινείσαι υπηρεσιακά ΜΟΝΟ με βύσμα. Προσωπικά αν είχα παιδί σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων δε θα πρότεινα στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/λιμενικό εκτός αν ήταν ανίκανο να κάνει οποιοδήποτε άλλο αξιοπρεπές επάγγελμα ή αν είχε λόξα στο κεφάλι ντε και καλά να κάνει αυτό (κακό του κεφαλιού του). Αν με ρωτάς γιατί δεν παραιτούμαι, θα σου πω πως επειδή είμαι ανειδίκευτος σε αντίθεση με έναν ιδιώτη που χτίζει βιογραφικό και θεωρητικά μπορεί να βγάλει και χρήμα καλό, κάνω σπουδές με πλάνο να παραιτηθώ προσεχώς την τρέχουσα πενταετία. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από talos1000 2
geoliol Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Ντράπηκε και η ντροπή, οικογένειες δεν έχουν πάει διακοπές 6-7 χρόνια, και κάποιοι κουβαλάνε ευκατάστατους συγγενείς να κάνουν ψώνια στα πρατήρια παίρνοντας κούτες και κουτιά προϊόντα. Τα ξέρω από πρώτο χέρι. Όλη τη μέρα τηλέφωνα στο οικονομικό από υποτίθεται ανώτατα στελέχη «πότε θα μπει αυτό» πότε θα μπει το άλλο … 👌 εκτος πραγματικοτητας... 1
talos1000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 10/12/2024 στις 2:26 ΜΜ, fsbmaniac είπε Τί δεν ισχύει ? Οτι ψωνίζουν απο τα πρατήρια ? Οτι τρώνε στη Λέσχη ? Για τα ΚΆΥ ? Για το αστρονομικά πολιτισμένο περιβάλλον που εργάζονται χωρίς 3κοσμικούς και ρομά ? Συγγενείς έχουμε και ξέρουμε. Οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί πάντως μια χαρά δουλεύουν έχοντας επαφή με Ρομά και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι (πολίτη). Στις 18/10/2024 στις 12:28 ΜΜ, fotini1 είπε Να ρωτήσω και εγώ γιατί το παιδί μου δίνει φέτος και θέλει να βάλει στρατιωτική ιατρική. Μήπως τώρα που ιδιωτεύουν και οι νοσοκομειακοί είναι άτοπη η στρατιωτική ιατρική αφού αυτό ήταν το μόνο προνόμιο που είχαν? Αν δεν έχετε λεφτά να τον σπουδάσετε είναι μια επιλογή η στρατιωτική ιατρική διότι δε θα επιβαρυνθείτε με έξοδα στέγασης και σίτισης. Θα πρέπει να παραμείνει όμως καιρό στο στράτευμα πριν έχει δικαίωμα να παραιτηθεί και η κατανομή ειδικότητας δεν είναι ελεύθερη έχω την εντύπωση. Αν έχετε λεφτά εννοείται να πάει ιατρική σαν ιδιώτης μια και θα είναι ευέλικτος στις επιλογές του και θα ιδιωτεύσει κατευθείαν αν έχει ικανότητες ή κάποιο όνομα από πίσω. Στις 8/9/2024 στις 9:32 ΜΜ, Antreas07L είπε Ανακοινώθηκε επίσημα.Αυτο ισχύει μόνο για τις στρατιωτικές σχολές ή και για τα σώματα ασφαλείας; Επίσης ξέρει κάνεις αν αναφέρονται σε σχολές Αξιωματικών ή περιλαμβάνουν και αυτές των υπαξιωματικών; Τα σώματα ασφαλείας παίρνανε ήδη παρόμοιους μισθούς. Και οι υπαξιωματικοί θα πάρουν αυξήσεις αλλά μικρότερες. Στις 8/10/2024 στις 7:47 ΜΜ, vasilllis είπε Να δω ποσων χρονων θα φτασετε για να καταλαβετε οτι στην Ελλαδα δεν θα ειμαστε ποτε ισοι. Στο ποτε θα βγουν συνταξη,στο ποτε θα παρουν πρωτο μισθο,διακοπες δωρεαν (ωχ λαθος,πληρωνουν κατιτις) ,δωρεαν διατροφη(ωχ λαθος με 200€ τον μηνα εχουν και γλυκακι καθημερινα) και εσεις ασχολειστε με το πταισμα του μισθου,που ισχυει αιωνες τωρα. Ψηφους μετρηστε.. Ποιες διακοπές δωρεάν; what? Που είναι να πάω και γω; Μισθό παίρνεις και στα 18 αν δουλέψεις κατευθείαν. Βασικό αλλά πόσο νομίζεις παίρνει και ένας λοχίας; Για το φαγητό είναι όντως πλεονέκτημα. Με 120 ευρώ μπορείς να πάρεις 2 γεύματα (δε διαλέγεις τι θα φας πέρα από κρεατικό ή λαχανικό) αλλά το φαγητό δεν είναι κάνα γκουρμέ πιάτο και πρέπει να μένεις κοντά και η λέσχη να είναι της προκοπής. Στις 8/10/2024 στις 8:03 ΜΜ, tzitzikas2 είπε Απλά πες μας σε τι ηλικία βγαίνει σε πλήρη σύνταξη ένας στρατιωτικός και σε τι ένας άλλος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας. Τα άλλα είχαμε να λέγαμε. Ο πρώτος απολαμβάνει πλήρη σύνταξη όσο οι επόμενοι δουλεύουν ως τα 67 για να πληρώνεται ο πρώτος την πλήρη σύνταξη του. Θα έπρεπε να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση σε όλους. Στα 67 όλοι σύνταξη ή στα 50 όλοι. Ναι ο 50+ δεν θα πετάει f16 γιατί μπορεί να ζαλιστεί ή να μην βλέπει καλά, αλλά δουλειά γραφείου άνετα βγάζει. 58 ετών βγαίνεις στη σύνταξη. Για τα γραφεία ας το, ο άλλος είναι 20 ετών και είναι γραφείο και ο 48χρονος είναι μηχανή στη ΔΙΑΣ με δυαλυμένη μέση. Αν υπήρχε μια λογική δίκαια θα μπορούσε να κάθεται παραπάνω και να δουλεύεις 5 μέρες και όχι 6 ή 7 μέρες την εβδομάδα όπως γίνεται τώρα. Αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δε δουλεύουν από τα 20 αν κάνουν σπουδές. Και οι περισσότεροι στα σώματα αυτά μετά τα 50 βγάζουν θέματα υγείας από την καταπόνηση εκτός αν χώθηκαν κάπου νωρίς.. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από talos1000 1
vasilllis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 55 λεπτά πριν, talos1000 είπε Οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί πάντως μια χαρά δουλεύουν έχοντας επαφή με Ρομά και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι (πολίτη). Αν δεν έχετε λεφτά να τον σπουδάσετε είναι μια επιλογή η στρατιωτική ιατρική διότι δε θα επιβαρυνθείτε με έξοδα στέγασης και σίτισης. Θα πρέπει να παραμείνει όμως καιρό στο στράτευμα πριν έχει δικαίωμα να παραιτηθεί και η κατανομή ειδικότητας δεν είναι ελεύθερη έχω την εντύπωση. Αν έχετε λεφτά εννοείται να πάει ιατρική σαν ιδιώτης μια και θα είναι ευέλικτος στις επιλογές του και θα ιδιωτεύσει κατευθείαν αν έχει ικανότητες ή κάποιο όνομα από πίσω. Τα σώματα ασφαλείας παίρνανε ήδη παρόμοιους μισθούς. Και οι υπαξιωματικοί θα πάρουν αυξήσεις αλλά μικρότερες. Ποιες διακοπές δωρεάν; what? Που είναι να πάω και γω; Μισθό παίρνεις και στα 18 αν δουλέψεις κατευθείαν. Βασικό αλλά πόσο νομίζεις παίρνει και ένας λοχίας; Για το φαγητό είναι όντως πλεονέκτημα. Με 120 ευρώ μπορείς να πάρεις 2 γεύματα (δε διαλέγεις τι θα φας πέρα από κρεατικό ή λαχανικό) αλλά το φαγητό δεν είναι κάνα γκουρμέ πιάτο και πρέπει να μένεις κοντά και η λέσχη να είναι της προκοπής. 58 ετών βγαίνεις στη σύνταξη. Για τα γραφεία ας το, ο άλλος είναι 20 ετών και είναι γραφείο και ο 48χρονος είναι μηχανή στη ΔΙΑΣ με δυαλυμένη μέση. Αν υπήρχε μια λογική δίκαια θα μπορούσε να κάθεται παραπάνω και να δουλεύεις 5 μέρες και όχι 6 ή 7 μέρες την εβδομάδα όπως γίνεται τώρα. Αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δε δουλεύουν από τα 20 αν κάνουν σπουδές. Και οι περισσότεροι στα σώματα αυτά μετά τα 50 βγάζουν θέματα υγείας από την καταπόνηση εκτός αν χώθηκαν κάπου νωρίς.. Διακοπες δωρεαν στα Καυ ,στον σκαραγκα οι υπαξ του ναυτικου,μαραθωνα αξιωματικοι.Θα μιυ πεις τωρα πληρωνουν ενα ποσο 30€ τον μηνα.Δεν εχεις παει ποτε?Το φαγητο ειναι ενα μεγαλο ατου σημερα....ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. Απο την στιγμη που μιλαμε για παροχες που απολαμβανει μια μικρη μεριδα του λαου γιατι προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι δεν ειναι ελεφαντας? 1
talos1000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, vasilllis είπε Διακοπες δωρεαν στα Καυ ,στον σκαραγκα οι υπαξ του ναυτικου,μαραθωνα αξιωματικοι.Θα μιυ πεις τωρα πληρωνουν ενα ποσο 30€ τον μηνα.Δεν εχεις παει ποτε?Το φαγητο ειναι ενα μεγαλο ατου σημερα....ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. Απο την στιγμη που μιλαμε για παροχες που απολαμβανει μια μικρη μεριδα του λαου γιατι προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι δεν ειναι ελεφαντας? Δεν ανήκω στα συγκεκριμένα σώματα αυτά και δε δικαιούμαι αυτά τα προνόμια. Δεν τα ξέρω καν για την ακρίβεια αν ισχύουν ή πόσο αξίζουν. Διάβασε πιο πάνω την άλλη ανάρτηση. Το φαγητό δε με εξυπηρετεί στην περίπτωσή μου διότι υπολειτουργούν ή είναι μακριά, είναι που θα πέσεις δυστυχώς. Πριν 3 χρόνια που πήρα φαγητό από μια λέσχη με απαξίωσε ένας συνάδελφος και μου λέει καλά ρε δίνεις φαγητό λέσχης στην οικογένειά σου; σα να με είπε τσίπη ή ότι δίνω τροφή για σκυλιά στους δικούς μου. Τώρα βέβαια όπως λες αναθεωρούν ακόμα και αυτοί στο θέμα της τροφής εξαιτίας της ακρίβειας... Τα προνόμια γενικά είναι πενιχρά. Συμφωνώ μαζί σου, θα ήμουν υπέρ της κατάργησής τους διότι δίνουν λάθος μήνυμα σε κόσμο όπως εσύ. Ούτως ή άλλως δεν αξίζουν για το θόρυβο που κάνουν και δε θα μας λείψουν. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από talos1000
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, talos1000 είπε 58 ετών βγαίνεις στη σύνταξη. Για τα γραφεία ας το, ο άλλος είναι 20 ετών και είναι γραφείο και ο 48χρονος είναι μηχανή στη ΔΙΑΣ με δυαλυμένη μέση. Αν υπήρχε μια λογική δίκαια θα μπορούσε να κάθεται παραπάνω και να δουλεύεις 5 μέρες και όχι 6 ή 7 μέρες την εβδομάδα όπως γίνεται τώρα. Αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δε δουλεύουν από τα 20 αν κάνουν σπουδές. Και οι περισσότεροι στα σώματα αυτά μετά τα 50 βγάζουν θέματα υγείας από την καταπόνηση εκτός αν χώθηκαν κάπου νωρίς.. Καλά αν αρχισω να απαριθμω επαγγέλματα που καταστρέφουν μέση, πνευμονία κτλ και βγαίνουν σύνταξη στα 65 δεν θα τελειώσω. Σε οικοδομή, λατομεία, έργα, εργοστάσια... 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Κατάγομαι από επαρχιακή πόλη με πάρα πολλή στρατό. Σιχαίνομαι τον στρατό. Δεν έχω καμία πρόθεση να τον υπερασπιστώ. Στη λέσχη πηγαίνουν μόνο εργένηδες. Στο πρατήριο αμφιβάλλω αν ζητάνε κάποια ταυτότητα για να μπεις. Ο μπαμπάς μου, που δεν ανήκει ούτε ανήκε παλιότερα σε σώμα ασφαλείας, πάει και παίρνει μέλι π.χ. τίποτα άλλο. Επειδή είναι και παραθαλάσσια η πόλη παίζει μόνο τα κααυ να έχουν νόημα όταν έχεις οικογένεια που θα είναι πιο ήσυχα και με χαμηλές τιμές στην παραλία. Νομίζω πως δεν έχουμε καποια μονάδα φιλοξενίας. --- Στα της θελκτικοτητας του στρατού, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πάνε γιατί γουστάρουν είτε εξουσία είτε μαχητικότητα (κλαίω). Οι υπόλοιποι πάνε από φόβο. Σε κανέναν δεν αρέσει να του αλλάζουν το μέρος που μένει εναλλάσσοντας το με ένα άλλο που δεν μπορεί να επιλέξει ούτε να είναι σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ιεραρχία και ουσιαστικά ένας στρεβλος μικρόκοσμος. Όπως και δεν νομίζω ότι κάποιος φιλόδοξος που δεν ανήκει στην κατηγορία της προηγούμενης παραγράφου θα πάει σε σώμα ασφαλείας (είτε λόγω prestige είτε λόγω απολαβών). Είναι μια λύση ανάγκης, είτε γιατί δεν υπάρχει οικονομική στήριξη είτε γιατί έχει καλλιεργηθεί ο πατροπαράδοτος ελληνικός φόβος να ονειρευτείς κάτι πραγματικά καλό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα