Προς το περιεχόμενο

To YouTube περιορίζει την προβολή στους εφήβους βίντεο που εστιάζουν στο βάρος και την εξωτερική εμφάνιση

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JcD είπε

Βασικά η όλη ιστορία κατέληξε σε θάνατο κάποιων από τους ευμεγέθεις influencers των κοινωνικών δικτύων που προσπαθούσαν να πείσουν ότι είναι υγιές να είσαι 200 κιλά! Αυτό άρχισε να γυρίζει σιγά σιγά αλλά το youtube φαίνεται να έχασε επεισόδια! 

"είναι υγιές να είσαι 200 κιλά!"

Αν είσαι νεαρή όρκα και κολυμπάς στον ειρηνικο.

Επεξ/σία από alexpap
  • Haha 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 hours ago, mike299 said:

Είναι παράνομο να αποκαλέσεις κάποιον χοντρό ή κάποιο συνώνυμο. Όπως είναιεάν τον πεις π..... ή αράπη κτλ

Παράνομο είναι πλέον και το να πίνω καφέ μες το αυτοκίνητο. Δε νομίζω να το σταματήσω. 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκάθαρα ένα ακόμα ανόητο μέτρο της "σύγχρονης" δυτικής κοινωνίας. Είσαι χοντρος/η και ατημέλητος/η ; Κανένα πρόβλημα, θα κρύψουμε απο τα μάτια σου τις απόψεις του κόσμου για την κατάσταση σου. 

Να θυμίσω μια άλλη κοινωνία, την Ιαπωνική που βλέπει εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Οχι για τους έφηβους που τους αφήνει στην ησυχία τους, αλλά για τους μεγαλύτερους υπάρχει το "Metabo Law" που εισήχθη στην Ιαπωνία το 2008. Οι τοπικές αρχές μετράνε το βάρος και την περιφέρεια των εργαζομένων. Αν υπάρχει θέμα με κάποιες εταιρείες και οι εργαζόμενοι ξεπερνάνε τα  όρια, οι εταιρείες μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο !!! Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο εργοδότης σε κυνηγάει με μια ζυγαριά στο χέρι και μερικές φορές μπορεί να κάνει διακρίσεις στις προσλήψεις για να αποφύγει τον πονοκέφαλο. Οι Ιάπωνες είναι πολύ ιδιαίτερος λαός, προφανέστατα έχουν πάρει διαφορετικό δρόμο απο την δύση που προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω απο το χαλί.

Επεξ/σία από fast8
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται η ηλικία σας με αυτά που λέτε σίγουρα 30+ το ελάχιστο γιατί το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνο η παχυσαρκία αλλά η χρήση αναβολικών από μικρές ηλικίες αγόρια κορίτσια και οι πλαστικές επίσης από μικρή ηλικία λόγω των fitness tiktokers / youtubers και e-girls έχουν αλλάξει τα πράγματα , η παχυσαρκία είναι πρόβλημα κυρίως φτωχών οικογενειών (ζήτω Ελλάδα) στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν πάει στο άλλο άκρο. Δείτε τον Sam Sulek πόσους followers / views εχει στα social και πριν googlarete προσπαθήστε να μαντέψετε την ηλικία του.

Επεξ/σία από apostolosapok

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, apostolosapok said:

Φαίνεται η ηλικία σας με αυτά που λέτε σίγουρα 30+ το ελάχιστο γιατί το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνο η παχυσαρκία αλλά η χρήση αναβολικών από μικρές ηλικίες αγόρια κορίτσια και οι πλαστικές επίσης από μικρή ηλικία λόγω των fitness tiktokers / youtubers και e-girls έχουν αλλάξει τα πράγματα , η παχυσαρκία είναι πρόβλημα κυρίως φτωχών οικογενειών (ζήτω Ελλάδα) στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν πάει στο άλλο άκρο. Δείτε τον Sam Sulek πόσους followers / views εχει στα social και πριν googlarete προσπαθήστε να μαντέψετε την ηλικία του.

Απο αυτά που λες φαίνεται και η δική σου ηλικία. Καταρχήν η παχυσαρκία είναι με διαφορά περισσότερο Αμερικάνικο θέμα παρά Ελληνικό, κάθε άλλο απο το να έχουν πάει στο αντίθετο άκρο.
https://www.aacap.org/AACAP/Families_and_Youth/Facts_for_Families/FFF-Guide/Obesity-In-Children-And-Teens-079.aspx

Το άρθρο ξεκάθαρα αναφέρει που θα είναι οι περιορισμοί και μιλάει για παχυσαρκία, fitness, μακιγιάζ και bullying (no contact fight). Ολα αυτά που λες για αναβολικά  και πλαστικές υπήρχαν τουλάχιστον απο τα 80s. Αναβολικά κυκλοφορούσαν στους έφηβους πολύ πριν το Internet. Ο πατέρας μου και οι θείoι μου, μου λέγανε ιστορίες για το πως αγοράζανε με τις σακούλες αναβολικά οι συμμαθητές τους για να κάνουν σώμα. Ακόμα και για τις πλαστικές η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), αναφέρει ότι ο αριθμός των εφήβων που υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω που βρίσκεις αυτές τις πληροφορίες. 

Υποθέτω πως έχεις πέσει σε αυτή την λαγουδότρυπα του youtube που λέει το άρθρο, οπότε ίσως το youtube να έχει κάποιο δίκαιο που θέλει να βοηθήσει στο να σπάσει αυτός ο κύκλος. Aλλά δεν θα πιάσει, αυτοί που θέλουν να βρούνε τους αγαπημένους τους youtubers  και αυτούς που παρακολουθιύν οι συμμαθητές τους θα τους βρουν και ας μην προτείνεται τόσο συχνά. 

Επεξ/σία από fast8
  • Like 1
  • Thanks 1

Από τον τίτλο καταλαβαίνω ότι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τα προτεινόμενα βίντεο που εμφανίζονται στο δεξί τμήμα όταν κάνεις αναζήτηση με κάποιο ανάλογο θέμα γενικότερα που έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση και όχι να τα απαγορέψουν. Για παράδειγμα κάτι βίντεο από "γκουρού ευεξίας" ωμοφάγων που έχουν σούπερ σώματα και δείχνουν ότι δήθεν τα κατάφεραν με κατανάλωση ωμών σπαλομπριζώλων, οδηγώντας έφηβους που απλά αντιγράφουν ότι δουν, (αφού δεν έχουν ανεπτυγμένη κριτική σκέψη ακόμα) σε άμεσα προβλήματα υγείας, ίσως και θάνατο κτλ κτλ.

Θεωρώ ότι με αυτή την λογική προσπαθούν να θέσουν κάποια όρια, αλλά δεν ξέρω εάν είναι σωστή και αποδοτική η συγκεκριμένη τακτική τους, όσον αφορά τον αλγόριθμο που ανέπτυξαν και πώς θα λειτουργεί, θα φανεί στην πορεία.

Έχω κάνει κοιλίτσα, είδα βίντεο με γυμναστική, ένιωσα άσχημα με εμένα και ξεκίνησα τρέξιμο , να ξαναφτιάξω. Ευτυχώς τώρα θα βλέπω παχύσαρκους και θα τρώω περισσότερο, ευχαριστώ YouTube.

1 ώρα πριν, morfeas-dsl- είπε

Έχω κάνει κοιλίτσα, είδα βίντεο με γυμναστική, ένιωσα άσχημα με εμένα και ξεκίνησα τρέξιμο , να ξαναφτιάξω. Ευτυχώς τώρα θα βλέπω παχύσαρκους και θα τρώω περισσότερο, ευχαριστώ YouTube.

Δεν είπε κανείς ότι θα σου δείχνει παχύσαρκους σε κάποια αναζήτηση, απλά δεν θα σου προτείνει ούτε παχύσαρκους ούτε καλογυμνασμένους σε ανάλογη αναζήτηση σου, θα σου εμφανίζει τα αποτελέσματα που εσύ ζήτησες χωρίς κάποια πρόταση ανάλογη στο δεξί τμήμα της οθόνης, τουλάχιστον έτσι ευαγγελίζονται ότι θα λειτουργεί ο συγκεκριμένος αλγόριθμος.

Εσύ, φαντάζομαι, είσαι ενήλικος και άρα διαθέτεις κριτική σκέψη ώστε να καταλάβεις την διαφορά από αυτό που βλέπεις και αυτό που θέλεις να κάνεις, ένα παιδί όμως δεν την καταλαβαίνει, απλά αντιγράφει ότι βλέπει  και το αναπαράγει μέχρι να του γίνει "συνήθεια" και αργότερα ψυχολογικός αυτοματισμός και δεν θα καταλαβαίνει τις συνέπειες, το γιατί και την όποια διαφορά.

• Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θέλει η να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. 

ε ξέρετε... καθοδηγηση/προωθηση ατζεντων ποιοτικου content για το καλο μας.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Thanks 1

επειδή παρακολουθώ τη φάση με την Ουκρανία, το τι σάπιο alt right μου πετάει το Youtube, δεν υπάρχει. Γενικά έχει γεμίσει με clickbait παραγωγούς που πουλάνε οπισθοδρόμηση και κόμπλεξ σε δικαιώματα των συνανθρώπων τους. 

Μα να θέλει ένα παιδί να γίνει ποδοσφαιριστής και να έχει πρότυπο ας πούμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και να του επιτρέπουμε να βλέπει βίντεο όπου γυμνάζει τους σχηματισμένους κοιλιακούς του; 
Απαράδεκτα πράματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, fast8 είπε

Απο αυτά που λες φαίνεται και η δική σου ηλικία. Καταρχήν η παχυσαρκία είναι με διαφορά περισσότερο Αμερικάνικο θέμα παρά Ελληνικό, κάθε άλλο απο το να έχουν πάει στο αντίθετο άκρο.
https://www.aacap.org/AACAP/Families_and_Youth/Facts_for_Families/FFF-Guide/Obesity-In-Children-And-Teens-079.aspx

Το άρθρο ξεκάθαρα αναφέρει που θα είναι οι περιορισμοί και μιλάει για παχυσαρκία, fitness, μακιγιάζ και bullying (no contact fight). Ολα αυτά που λες για αναβολικά  και πλαστικές υπήρχαν τουλάχιστον απο τα 80s. Αναβολικά κυκλοφορούσαν στους έφηβους πολύ πριν το Internet. Ο πατέρας μου και οι θείoι μου, μου λέγανε ιστορίες για το πως αγοράζανε με τις σακούλες αναβολικά οι συμμαθητές τους για να κάνουν σώμα. Ακόμα και για τις πλαστικές η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), αναφέρει ότι ο αριθμός των εφήβων που υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω που βρίσκεις αυτές τις πληροφορίες. 

Υποθέτω πως έχεις πέσει σε αυτή την λαγουδότρυπα του youtube που λέει το άρθρο, οπότε ίσως το youtube να έχει κάποιο δίκαιο που θέλει να βοηθήσει στο να σπάσει αυτός ο κύκλος. Aλλά δεν θα πιάσει, αυτοί που θέλουν να βρούνε τους αγαπημένους τους youtubers  και αυτούς που παρακολουθιύν οι συμμαθητές τους θα τους βρουν και ας μην προτείνεται τόσο συχνά. 

Για να μιλήσουμε με στοιχεία λοιπόν διάβασε εδώ μελέτες που έχουν γίνει για την παχυσαρκία στην Ελλάδα που λες ότι δεν έχουμε πρόβλημα και είναι κυρίως πρόβλημα των Αμερικανών : https://elde.gr/pagkosmia-prwtia-ellada-kentriki-paidiki-paxysarkia/

Εδώ επίσης στοιχεία για την χρήση αναβολικών μετά την πανδημία https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10938795

Και η αύξηση σε αυτοκτονίες σε μικρές ηλικίες σε σχέση με την χρήση social media : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6278213/

Εγώ δεν έχω πέσει σε καμία λαγότρυπα εσύ έχεις πέσει στην ακροδεξιά λαγότρυπα  όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα , ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει προπαγάνδα εδώ και χρόνια από εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους που είναι τίγκα στην ζάχαρη και να μειώσουν την αντίληψη του κόσμου στο πρόβλημα της παχυσαρκίας αλλά αυτό δεν λύνεται με το να πας στο άλλο άκρο και να προωθείς άτομα που ξεκινάνε αναβολικά από 20 χρόνων και να τους θαυμάζεις που πεθάνουν στα 40.

Επεξ/σία από apostolosapok

Το YouTube δεν κάνει τίποτα από μόνο του λογικά υπάρχει κάποιου είδους πίεση από κάπου και λέει καλύτερα να δουλέψω αύριο παρά να γιγαντωθεί κάποια στιγμή.

Αυτές οι μεγάλες εταιρείες τύπου Google δεν έχουν ατζέντα να μην μπλέκουν με δικαστήρια μόνο θέλουν.

46 minutes ago, apostolosapok said:

Για να μιλήσουμε με στοιχεία λοιπόν διάβασε εδώ μελέτες που έχουν γίνει για την παχυσαρκία στην Ελλάδα που λες ότι δεν έχουμε πρόβλημα και είναι κυρίως πρόβλημα των Αμερικανών : https://elde.gr/pagkosmia-prwtia-ellada-kentriki-paidiki-paxysarkia/

Εδώ επίσης στοιχεία για την χρήση αναβολικών μετά την πανδημία https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10938795

Και η αύξηση σε αυτοκτονίες σε μικρές ηλικίες σε σχέση με την χρήση social media : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6278213/

Εγώ δεν έχω πέσει σε καμία λαγότρυπα εσύ έχεις πέσει στην ακροδεξιά λαγότρυπα  όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα , ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει προπαγάνδα εδώ και χρόνια από εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους που είναι τίγκα στην ζάχαρη και να μειώσουν την αντίληψη του κόσμου στο πρόβλημα της παχυσαρκίας αλλά αυτό δεν λύνεται με το να πας στο άλλο άκρο και να προωθείς άτομα που ξεκινάνε αναβολικά από 20 χρόνων και να τους θαυμάζεις που πεθάνουν στα 40.

Κάθε χώρα τις ίδιες σαχλαμάρες λέει για τον εαυτό της όσο αφορά την παχυσαρκία. Τα ίδια λένε αμερικανοί, άγγλοι, ιταλοί, μεξικανοί κτλ. Δεν έχουμε καμία παγκόσμια πρωτιά, αν και είμαστε ψηλά και πολύ περισσότερο οι Ηνωμένες πολιτείες δεν φτάσανε στο αντίθετο άκρο όπως λες.
https://data.worldobesity.org/tables/ranking-obesity-by-country-children-4.pdf

Το link που ανέφερες μιλάει για αύξηση των ανθρώπων που γυμνάζονται με βάρη μετά το covid, που ως παρενέργεια μπορεί και να είχε την αύξηση των σκευασμάτων που παίρνουν αυτοί. Αλλά η αύξηση αυτών που κάνουν βάρη ήρθε γιατί δεν είχαν άλλες επιλογές κατα τον covid όχι εξαιτίας του youtube.

Σώπα ρε μάγκα που έπεσα σε ακροδεξιά λαγουδότρυπα, πως έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα, μπορείς να το δικαιολογήσεις ή απλά ότι σου κατέβει λες; Τι λες για προπαγάνδα της ζάχαρης και ποιός προωθεί τα αναβολικά, πας καλά; Καταλαβαίνεις την τεράστια διαφορά μεταξύ της υγιεινής διατροφής και εξάσκησης και των αναβολικών; Δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προωθούν αυτά τα δύο. Μονο ένας πνευματικά ανάπηρος μπερδεύει την υγεία και γυμναστική με τα αναβολικά και την μόστρα.

Αλλά όλος αυτός ο αγώνας που κάνεις για να δικαιολογήσεις την άποψη σου καταλήγει κάπου; Γιατί το να μην προτείνει τόσο συχνά βίντεο υγείας και γυμναστικής σίγουρα δεν είναι η λύση. Αν κάποιος προωθεί αναβολικά πρέπει να γίνει ban ή shadow ban και όχι να κόψουμε τα κανάλια υγείας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...