Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, κοντευω να ολοκληρωσω ενα εξ αποστασεως προγραμμα σπουδων στην διοικηση επιχειρησεων/διαχειριση πληροφοριακων συστηματων. Θα ηθελα να κανω ενα μεταπτυχιακο τυπου MBA στην Ελλαδα συγκεκριμενα στο ΔΙΠΑΕ στην Θερμη. 

Παρολλα αυτα εμαθα οτι χρειαζονται απο ΔΟΑΤΑΠ η ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνωριση ισοτιμιας.

Απο οτι εχω διαβασει στο διαδικτυο, ο δοαταπ δεν αναγνωριζει πτυχια με αρκετα "transfer credits" συγκεκριμενα ελεγε περι του "δεν μπορεις να αποφοιτησεις απο ενα πανεπιστημιο/κολλεγιο μεσω ενος αλλου" πχ στην περιπτωση μου καποια μαθηματα απο τει λογιστικης απο την ελλαδα το οποιο δεν ολοκληρωσα ποτε.Το πανεπιστημιο που θα παρω το πτυχιο ειναι regionally accredited και μου αναγνωρισε αρκετες διδακτικες μοναδες λογο εργασιας,βιου ,σπουδων και καποιων mathematics test του ιδιου του ιδρυματος και 2 certificates. Δεν εχει νοημα να ρωταει καποιος τι και που. 

Ο αριθμος των μοναδων που μεταφερα μαζι με μαθηματα απο προηγουμενες σπουδες ειναι 50 απο τις συνολικα 120. (δηλαδη 100 ECTS στα 240).Επισης ενα πραγμα που εμαθα επιπλεον ειναι οτι δεν αναγνωριζουν ενα 4ετες που καποιος το εβγαλε σε λιγοτερο απο 4 χρονια. Εγω ας πουμε θα παρω το πτυχιο στους 14 μηνες.

Αυτο το ποστ το δημιουργησα για να μαθω εαν καποιος εχει αναγνωρισει πτυχιο απο ΔΟΑΤΑΠ η ΔΙΚΑΤΣΑ ενω το εβγαλε σε λιγοτερο απο οτι ο αναγραφομενος χρονος σπουδων η/και ειχε αρκετα "transfer credits" . Καθως το πανεπιστημιο αναγραφεται στα αναγνωρισμενα ιδρυματα τουλαχιστον στο ΔΟΑΤΑΠ. Περι ΔΙΚΑΤΣΑ δεν γνωριζω τιποτα. Η εαν καποιος μπηκε σε μεταπτυχιακο προγραμμα χωρις να κανει καποια ισοτιμια πτυχιο απο ΗΠΑ.

Αν και βρηκα εναν νομο που λεει οτι ειναι στην δικαιοδοσια του πανεπιστημιου να αναγνωρισει η οχι εναν τιτλο σπουδων αν και μονο αν ο στοχος ειναι η φοιτηση σε μεταπτυχιακο προγραμμα τοτε δεν χρειαζεται ΔΟΑΤΑΠ ομως βλεπω πως ολα τα ΑΕΙ τουλαχιστον στην θεσσαλονικη εχουν αυτη την προυποθεση (αναγνωριση ισοτιμιας). Εχω επικοινωνησει μεχρι στιγμης με ΔΙΠΑΕ & ΠΑΜΑΚ και μου ειπαν οτι το απαιτουν. 

Ο τελικος σκοπος ειναι απλα να κανω ενα MBA, δεν θελω να μπω στο δημοσιο η σε καποιον διαγωνισμο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Jordan1972 είπε

Το πανεπιστημιο που θα παρω το πτυχιο ειναι regionally accredited και μου αναγνωρισε αρκετες διδακτικες μοναδες λογο εργασιας,βιου ,σπουδων και καποιων mathematics test του ιδιου του ιδρυματος και 2 certificates. Δεν εχει νοημα να ρωταει καποιος τι και που. 

Και γιατί δεν έχει νόημα να ρωτάει κανείς; Και γιατί όλο αυτό το κείμενο ώστε να αποφύγεις να γράψεις το πανεπιστήμιο; Το κρατάς κρυφό, φοβάσαι ότι θα πέσει κράξιμο;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Neptu είπε

Και γιατί δεν έχει νόημα να ρωτάει κανείς; Και γιατί όλο αυτό το κείμενο ώστε να αποφύγεις να γράψεις το πανεπιστήμιο; Το κρατάς κρυφό, φοβάσαι ότι θα πέσει κράξιμο;

Καλησπερα, η ερωτηση ειναι αυτη.

- Εχει κανεις αναγνωρισει πτυχιο σε ΔΟΑΤΑΠ η ΔΙΚΑΤΣΑ εχοντας ολοκληρωσει τις σπουδες του σε λιγοτερο απο 4 χρονια;

η/και

- Εχει κανεις αναγνωρισει πτυχιο σε ΔΟΑΤΑΠ η ΔΙΚΑΤΣΑ εχοντας περιπου 16-17/40 μαθηματα "transferred" .

Η ερωτηση δεν ειναι "Παω στο ταδε πανεπιστημιο, θα μου αναγνωρισουν το πτυχιο;"

Αν δεν εχεις ιδεα, ποιο το νοημα να απαντας εδω; Ποια ειναι η συνεισφορα σου;

6 ώρες πριν, elise είπε

Και γιατί να το κάνεις στο διπαε;

Το διπαε θερμης βολευει παρα πολυ γιατι ειναι κοντα στην δουλεια και το σπιτι μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...