Προς το περιεχόμενο

FTTH Vodafone & Nova

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα,

Έμαθα από άτομο που δουλεύει στη Vodafone, ότι τους ήρθε ένα γενικό email.

Αν υπάρχει United/Open Fiber ή Fiber2all εγκατάσταση στην περιοχή/πολυκατοικία, δεν δίνει η μία εταιρεία στην άλλη οπτική ίνα αλλά μόνο στη Cosmote και αντίστροφα. 

Επιβεβαίωσα και σε κατάστημα από κοντά και μου πρότειναν σε περιοχή της Vodafone η Nova μέχρι 200 FTTC και αντίστοιχα η περιοχή της Nova παίρνει μέχρι 200 από Vodafone (πήγα σε Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη).

Ξέρετε εάν ισχύει ή εάν έχετε διαβάσει κάποια ανακοίνωση; Ρώτησα αλλά δεν έμαθα τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς το ίδιο ήθελα να ρωτήσω και εγώ. Έχω οπτική στη cosmote. Αν θελήσω να βάλω nova, θα πρέπει να βάλουν και κουτί της nova έξω από την πόρτα ή και στην πολυκατοικία;

Οπότε εμένα που λήγει η σύνδεση σε 3 ημέρες, εάν θελήσω να πάω nova, θα μείνω χωρίς ίντερνετ για ημέρες;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Witcher1st said:

Ακριβώς το ίδιο ήθελα να ρωτήσω και εγώ. Έχω οπτική στη cosmote. Αν θελήσω να βάλω nova, θα πρέπει να βάλουν και κουτί της nova έξω από την πόρτα ή και στην πολυκατοικία;

Οπότε εμένα που λήγει η σύνδεση σε 3 ημέρες, εάν θελήσω να πάω nova, θα μείνω χωρίς ίντερνετ για ημέρες;

Οχι , απλα θα βαλει τον δικο της "τερματικο" εξοπλισμο (router). Και αν το ΟΝΤ ειναι ξεχωριστη συσκευη , τοτε θα αντικατασταθει και αυτο. Να εχεις υποψη σου ομως , οτι αν η εγκατασταση της οπτικης στον δρομο σου ειναι της cosmote , τοτε η nova δινει εως 200mbps.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Έμαθα κάποιες παραπάνω πληροφορίες από το άτομο στη Vodafone, ο οποίος είναι στο business τομέα.

Γενικά η Vodafone δίνει οπτική ίνα είτε σε περιοχές που έχει η ίδια (Fiber2All) ή της Cosmote ενώ από περιοχές που έχει αναλάβει η Nova, παίρνει μέχρι 200 FTTC. Το αντίστοιχο συμβαίνει και στη Nova, όπου δίνει οπτική σε περιοχές της και της Cosmote αλλά όχι στης Vodafone.

Τέλος οι περιοχές που είναι στη Cosmote (όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης) δίνουν οπτική ίνα και στις 3 εταιρείες.

Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω το λόγο. Εγώ πχ που είμαι δυτικά και θέλω Vodafone οπτική, μπορώ να εξυπηρετηθώ μόνο από Nova ή ΟΤΕ.

Μένω ανατολική Θεσσαλονίκη με υποδομές Vodafone. Πρόσφατα πήγα από Cosmote 300 σε Νόβα 1000. Δεν δίνει 300 ή 500 αλλά δίνει 1000. Τουλάχιστον στην περιοχή της Τούμπας όπου μένω. (αναφέρομαι σε  FTTH). 

• Super Moderators

Προγράμμματα Σταθερού & Internet - Internet και επικοινωνία | Nova

Πλέον η Nova έβγαλε πακέτα FTTH μέχρι και 1000 κι από οπτικές άλλων.

Στο τηλεφωνο σημερα που ρωτησα, μου ειπαν μεχρι 200αρα και οτι δεν χρειαζεται να αλλαχθει ο εξοπλισμος που εχω απο την cosmote. Λογικα δανειζονται της cosmote;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...