Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο φορουμ και ευχαριστω για την φιλοξενια, 

Στο καταστημα μου, (απλο πατροπαραδοτο συνοικιακο μαγαζι χωρις ψηφιακη αποθηκη)  απο περυσι πρεπει να κοβουμε ηλεκτρονικα τα τιμολογια,( epsilon smart εχω) ερχοταν ο πελατης εκοβα το τιμολογιο στο λαπτοπ και χρεωνα μετα στο οποιο pos ηθελα, εχω 2,

ενα της εθνικης (Ingenico οπου το ρημαδι δεν παιρνει ανεπαφα καμμια καρτα της alphabank που ειναι διαφανη κ mastercard)**

και ενα της πειραιως ( verifone το κλασικο το ασημι vx 560 νομιζω  vx 520 που δεν εχω κανενα θεμα) την καρτα και εξοφλουσε το τιμολογιο.

με την διασυνδεση των ταμειακων με τα pos πλεον δεν εχω την δυνατοτητα να πατησω ποσο για να χρεωσω καρτα γιατι ειναι παντρεμενα με την ταμειακη μου και περιμενουν εντολη και το ποσο απο εκει 

εγω ομως θελω να κοψω τιμολογιο και να χρεωσω τον πελατη, 

ο ανθρωπος της ταμειακης ( εβαλα καινουργια γιατι εληγαν τα ζ ετσι και αλλιως) μου ειπε τοτε απο την στιγμη που εχεις σαν επιχειρηση 2 pos  πρεπει να στα παντρεψω και τα 2 με την ταμειακη γιατι αν σου βαλω το ενα ειναι σαν να μην εισαι καλλυμενος στην ααδε, του ειπα οκ και τα εβαλε, 

ρωτωντας μετα με την epsilonsmart μου ειπαν οτι εχουν gateway μονο για της εθνικης το ingenico για να στελνει εντολη να χρεωνει αλλα πρεπει να το αποσυνδεσω απο την ταμειακη και ειναι μπερδεμα λεει και μου ειπαν να παρω και ενα 3ο pos για μονο τα τιμολογια.....

δλδ εχω πληρωσει 350 ευρω + δεν θυμαμαι ποσο εκαναν εκει τα pos το καθενα τοτε, 700 ευρω

δινω 140 ευρω τον χρονο για να ειναι ψηφιακα τα τιμολογια 

ζητανε αλλα 18 ευρω για το Gateway / χρονο 
και σου λενε ελα μωρε βαλε αλλο ενα  pos πως κανεις ετσι??? 

υπαρχει καμμια λυση?   εχει καποιος αντιοστιχη εμπειρια???

** αυτο το Μαμιδι ξερει κανενας  γιατι  το κανει???? το ακουω απο πελατες που εχουν αυτη την καρτα οτι σε αρκετα μαγαζια ανεπαφα δεν τους περναει

αυτα, ειμαι ετοιμος να σκασω!! αλλα ευχαριστω για τον χρονο σας 

Επεξ/σία από zellps2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, zellps2 είπε

ο ανθρωπος της ταμειακης ( εβαλα καινουργια γιατι εληγαν τα ζ ετσι και αλλιως) μου ειπε τοτε απο την στιγμη που εχεις σαν επιχειρηση 2 pos  πρεπει να στα παντρεψω και τα 2 με την ταμειακη γιατι αν σου βαλω το ενα ειναι σαν να μην εισαι καλλυμενος στην ααδε, του ειπα οκ και τα εβαλε, 

Σου είπε λάθος γιατί ούτε καν αυτοί δεν ήταν ενημερωμένοι γιατί η ααδε πριν 2 μήνες μερίμνησε και έβγαλε ερωτήσεις-απαντήσεις για το θέμα σου και λέει τα εξής. 4. Ερ: Επιχείρηση με μεικτές συναλλαγές (είτε χονδρικές και λιανικές με υποχρέωση χρήσης ΦΗΜ είτε λιανικές με υποχρέωση χρήσης ΦΗΜ και λιανικές που απαλλάσσονται από την χρήση ΦΗΜ βάσει της ΠΟΛ. 1002/2014) έχει την υποχρέωση να διασυνδέσει όλα τα τερματικά POS που διαθέτει με το Ταμειακό της Σύστημα, για το σύνολο των συναλλαγών της;

Aπ: Όχι, έχει την υποχρέωση να διασυνδέσει τα τερματικά POS που θα επιλέξει, για τις συναλλαγές λιανικής για τις οποίες έχει υποχρέωση χρήσης ΦΗΜ ή για τις οποίες χρησιμοποιεί ΦΗΜ παρά το ότι δεν έχει υποχρέωση.

Λινκ εδω

Όπως καταλαβαίνεις, μπορούσες να έχεις μόνο το ένα πος συνδεδεμένο από το οποίο θα έκανες μόνο τη λιανική και ένα πος ασύνδετο για τη χονδρική όλα νόμιμα.

Επίσης αν το είχες ψάξει, θα είχες βρει και τη δωρεάν εφαρμογή της ααδε για ψηφιακά τιμολόγια (timologio aade) και θα έκανες μια χαρά τη δουλειά σου χωρίς καμία εψιλον και συνδρομές. Εκτός αν έχεις δεκάδες τιμολόγια κάθε μέρα οπότε εκεί πάω πάσο (καθαρά για λόγους ταχύτητας).

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zellps2 είπε

Καλησπερα στο φορουμ και ευχαριστω για την φιλοξενια, 

Στο καταστημα μου, (απλο πατροπαραδοτο συνοικιακο μαγαζι χωρις ψηφιακη αποθηκη)  απο περυσι πρεπει να κοβουμε ηλεκτρονικα τα τιμολογια,( epsilon smart εχω) ερχοταν ο πελατης εκοβα το τιμολογιο στο λαπτοπ και χρεωνα μετα στο οποιο pos ηθελα, εχω 2,

ενα της εθνικης (Ingenico οπου το ρημαδι δεν παιρνει ανεπαφα καμμια καρτα της alphabank που ειναι διαφανη κ mastercard)**

και ενα της πειραιως ( verifone το κλασικο το ασημι vx 560 νομιζω που δεν εχω κανενα θεμα) την καρτα και εξοφλουσε το τιμολογιο.

με την διασυνδεση των ταμειακων με τα pos πλεον δεν εχω την δυνατοτητα να πατησω ποσο για να χρεωσω καρτα γιατι ειναι παντρεμενα με την ταμειακη μου και περιμενουν εντολη και το ποσο απο εκει 

εγω ομως θελω να κοψω τιμολογιο και να χρεωσω τον πελατη, 

ρωτωντας μετα με την epsilonsmart μου ειπαν οτι εχουν gateway μονο για της εθνικης το ingenico για να στελνει εντολη να χρεωνει αλλα πρεπει να το αποσυνδεσω απο την ταμειακη και ειναι μπερδεμα λεει και μου ειπαν να παρω και ενα 3ο pos για μονο τα τιμολογια.....

δλδ εχω πληρωσει 350 ευρω + δεν θυμαμαι ποσο εκαναν εκει τα pos το καθενα τοτε, 700 ευρω

δινω 140 ευρω τον χρονο για να ειναι ψηφιακα τα τιμολογια 

ζητανε αλλα 18 ευρω για το Gateway / χρονο 
και σου λενε ελα μωρε βαλε αλλο ενα  pos πως κανεις ετσι??? 

υπαρχει καμμια λυση?   εχει καποιος αντιοστιχη εμπειρια???

** αυτο το Μαμιδι ξερει κανενας  γιατι  το κανει???? το ακουω απο πελατες που εχουν αυτη την καρτα οτι σε αρκετα μαγαζια ανεπαφα δεν τους περναει

αυτα, ειμαι ετοιμος να σκασω!! αλλα ευχαριστω για τον χρονο σας 

EDIT: Απάντησε ο από πάνω. Για κάποιο λόγο δεν το είδα.

Πάμε από την αρχή.

Λιανική έχεις;
Αν ναι, πρέπει να συνδέσεις τουλάχιστον ένα POS με την ταμειακή σου.
Το 2ο για την ώρα δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο εφόσον πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ B2B συναλλαγές.

Αυτά.

Όσο αφορά τις συνδέσεις ERP με τα POS ο δρόμος είναι μακρύς με πολλά θέματα για την ώρα με βασικούς υπεύθυνους τους παρόχους.

Επεξ/σία από Highlander
Δημοσ.

για αρχη σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,   οταν στην χωρα της μπανανιας πρεπει να γινουν ολα γρηγορα και δεν υπαρχει μεριμνα και ενημερωση πιο πριν αυτα δυστηχως πληρωνεις.....

10 λεπτά πριν, 1comment είπε

Επίσης αν το είχες ψάξει, θα είχες βρει και τη δωρεάν εφαρμογή της ααδε για ψηφιακά τιμολόγια (timologio aade) και θα έκανες μια χαρά τη δουλειά σου χωρίς καμία εψιλον και συνδρομές. Εκτός αν έχεις δεκάδες τιμολόγια κάθε μέρα οπότε εκεί πάω πάσο (καθαρά για λόγους ταχύτητας).

σε αυτο παλι ειχα ακουσει οτι εκοβες τιμολογιο μεχρι 10 η 50 τον χρονο, εγω ειχα γυρω στα 200 

και προστιμα αν δεν ειναι ηλεκτρονικα και παει λεγοντας οποτε ναι μαλακια μου που δεν εψαξα να βρω τι παιζει αλλα αν πρεπει να τρεξεις την επιχειρηση σου τι να κανεις??

αντοιστηχα ενας γνωστος μου με χρωματοπωλειο εβαλε και αυτος προγραμμα για τα τιμολογια που του ζηταγανε οποτε τοτε ηταν το νεο trend!!

δεν εχω δει Το timologio aade  αλλα πλεον δυστηχως εχει ψιλοβολεψει η epsilon με τζιρους προιοντα αποθηκευμενα και τα σχετικα

6 λεπτά πριν, Highlander είπε

Λιανική έχεις;
Αν ναι, πρέπει να συνδέσεις τουλάχιστον ένα POS με την ταμειακή σου.
Το 2ο για την ώρα δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο εφόσον πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ B2B συναλλαγές.

Αυτά.

Όσο αφορά τις συνδέσεις ERP με τα POS ο δρόμος είναι μακρύς με πολλά θέματα για την ώρα με βασικούς υπεύθυνους τους παρόχους.

ναι λιανικη

οποτε πρεπει να ξε παντρεψω της εθνικης απο οτι καταλαβα και να το δουλευω οπως δουλευα παλια.  η πλεον δεν μπορει να γινει?

οχι τπτ, εχω 2 pos ( τα βλεπει) καποιος πελατης ζηταει τιμολογιο και του λεω ααα φιλαρακι δεν μπορω να παρω καρτα κ τιμολογιο,

μετρητα , IRIS, η τραπεζικη μεταφορα! και οταν τους εξηγω τι εχει γινει δεν με πιστευουν κ με το δικιο τους

και γενικα με τον πελατη τι φταιει αυτος που στην προκειμενη ο ανθρωπος της ταμειακης για να καλυψει εντελως τον κωλο του γιατι δεν ηξερε μου τα συνδεσε και τα 2.

και αντε και το εκανα Το ρημαδι το ingenico δεν τις παιρνει ολες τις καρτες ανεπαφα (και πλεον το 2024 εχω δει μεχρι και ηλικιωμενη να εχει smart band της εθνικης και να πληρωνει ανεπαφα με αυτο)   τους εχω ενοχλησει εχω κανει φουλ τηλεφωνα και αναβαθμισεις λογισμικου αλλα η μλκια αυτη επιμενει!
th
pos εθνικης ΔΕΝ δεχεται ανεπαφα καρτες της alphabank που ειναι mastercard  την διαφανη κυριως αλλα και αλλες Μastercard της ιδιας τραπεζας!!! 

( Παιζει αυτο πιο πολυ να μου εχει σπασει τα νευρα απο ΟΛΑ!!!!) χαχαχαχα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, zellps2 είπε

για αρχη σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,   οταν στην χωρα της μπανανιας πρεπει να γινουν ολα γρηγορα και δεν υπαρχει μεριμνα και ενημερωση πιο πριν αυτα δυστηχως πληρωνεις.....

σε αυτο παλι ειχα ακουσει οτι εκοβες τιμολογιο μεχρι 10 η 50 τον χρονο, εγω ειχα γυρω στα 200 

και προστιμα αν δεν ειναι ηλεκτρονικα και παει λεγοντας οποτε ναι μαλακια μου που δεν εψαξα να βρω τι παιζει αλλα αν πρεπει να τρεξεις την επιχειρηση σου τι να κανεις??

αντοιστηχα ενας γνωστος μου με χρωματοπωλειο εβαλε και αυτος προγραμμα για τα τιμολογια που του ζηταγανε οποτε τοτε ηταν το νεο trend!!

δεν εχω δει Το timologio aade  αλλα πλεον δυστηχως εχει ψιλοβολεψει η epsilon με τζιρους προιοντα αποθηκευμενα και τα σχετικα

ναι λιανικη

οποτε πρεπει να ξε παντρεψω της εθνικης απο οτι καταλαβα και να το δουλευω οπως δουλευα παλια.  η πλεον δεν μπορει να γινει?

οχι τπτ, εχω 2 pos ( τα βλεπει) καποιος πελατης ζηταει τιμολογιο και του λεω ααα φιλαρακι δεν μπορω να παρω καρτα κ τιμολογιο,

μετρητα , IRIS, η τραπεζικη μεταφορα! και οταν τους εξηγω τι εχει γινει δεν με πιστευουν κ με το δικιο τους

και γενικα με τον πελατη τι φταιει αυτος που στην προκειμενη ο ανθρωπος της ταμειακης για να καλυψει εντελως τον κωλο του γιατι δεν ηξερε μου τα συνδεσε και τα 2.

και αντε και το εκανα Το ρημαδι το ingenico δεν τις παιρνει ολες τις καρτες ανεπαφα (και πλεον το 2024 εχω δει μεχρι και ηλικιωμενη να εχει smart band της εθνικης και να πληρωνει ανεπαφα με αυτο)   τους εχω ενοχλησει εχω κανει φουλ τηλεφωνα και αναβαθμισεις λογισμικου αλλα η μλκια αυτη επιμενει!
th
pos εθνικης ΔΕΝ δεχεται ανεπαφα καρτες της alphabank που ειναι mastercard  την διαφανη κυριως αλλα και αλλες Μastercard της ιδιας τραπεζας!!! 

( Παιζει αυτο πιο πολυ να μου εχει σπασει τα νευρα απο ΟΛΑ!!!!) χαχαχαχα

Το ένα θα το ξεσυνδέσεις από την ταμειακή και θα το έχεις μόνο για χονδρική.

Σε ένα δικό μου (κινέζο) προμηθευτή ο οποίος έχει ένα πος και για λιανική και χονδρική, μάλλον δεν ξέρει να χειριστεί περίπτωση τιμολογίου με το πος και μονίμως μας ζητάει μετρητά ή τραπεζική μεταφορά. Εντωμεταξύ οι κινέζοι ούτε που ξέρουν για iris και υποχρέωση (το βλέπω και σε άλλους κινέζους). Απορώ με τους λογιστές τους δεν τους ενημέρωσαν; Έχουν μία μόνο τράπεζα κι αν είσαι τυχερός να έχεις την ίδια έχει καλώς! Αν όχι, πλήρωσε και προμήθεια!

Για το timologio της ααδε, όχι δεν έχει κανένα περιορισμό. Η ειδική φόρμα καταχώρησης (άλλο πράγμα) έχει όριο. Επίσης είναι βολικό γιατί καταχωρείς ένα ένα τα προϊόντα και τους πελάτες. Για 200 τιμολόγια το χρόνο, μέσο όρο 1 τη μέρα, δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθείς με έψιλον. Οι κινέζοι έχουν βάλει έψιλον γιατί κόβουν 50 τιμολόγια τη μέρα. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν για το vx560 δοκίμασε να πατήσεις το κουμπί επίπεδο μετά το κουμπί+, μετά πατάς το ποσό και σου ανοίγει το pos ώστε να περάσεις την κάρτα.. τουλάχιστον το δικό μου έτσι λειτουργεί όταν θέλω να κόψω τιμολόγιο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pavloa είπε

Λοιπόν για το vx560 δοκίμασε να πατήσεις το κουμπί επίπεδο μετά το κουμπί+, μετά πατάς το ποσό και σου ανοίγει το pos ώστε να περάσεις την κάρτα.. τουλάχιστον το δικό μου έτσι λειτουργεί όταν θέλω να κόψω τιμολόγιο.

θα ηταν πολυ ομορφο αλλα τελικα εχω το 520....

Δημοσ.

δεν υπάρχει vx560 ρε παιδιά μόνο vx520

επίσης η ταμειακή σου δεν έχει τη δυνατότητα είσπραξης έναντι pos;

οι περισσότερες ταμειακές έχουν αυτή τη δυνατότητα,

ουσιαστικά να δίνουν εντολή να πληρωθούν τα pos χωρίς να χρεωθεί η λιανική πώληση

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Leleouras είπε

επίσης η ταμειακή σου δεν έχει τη δυνατότητα είσπραξης έναντι pos;

οι περισσότερες ταμειακές έχουν αυτή τη δυνατότητα,

ουσιαστικά να δίνουν εντολή να πληρωθούν τα pos χωρίς να χρεωθεί η λιανική πώληση

καλημερα φιλε μου, εχω 2 επιλογες στην ταμειακη 

1) μετρητα
2) καρτα (που μετα επιλεγω ποιο απο τα 2 pos θα αναλαβει να χρεωσει την καρτα)

αυτο που λες δεν το καταλαβα ( ειναι και πρωι και χωρις καφε συνχωρα με...)

η ταμειακη ειναι η rbs elio cr    και μολις τσεκαρα για κουμπι προεισπραξης αλλα δεν ειδα κατι τετοιο

Δημοσ.
4 minutes ago, zellps2 said:

1) μετρητα

η ταμειακη ειναι η rbs elio cr    και μολις τσεκαρα για κουμπι προεισπραξης αλλα δεν ειδα κατι τετοιο

δεν τις έχω δουλέψει αυτές τις μηχανές δυστυχώς να σε βοηθήσω περισσότερο  

μόνο ο τεχνικός της ταμειακής σου θα στο διευκρινίσει αν έχει τρόπο, θα έπρεπε να έχει εφόσον είναι καινούργια

βασικά κοίτα σε αυτό το manual την τελευταία σελίδα

https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-04/RBS ΦΤΜ Εγχειρίδιο Τεχνικών Οδηγιών Αναβάθμισης και Προγραμματισμού v1.3.pdf

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zellps2 είπε

1) μετρητα

Εφόσον έχεις συναλλαγές με τιμολόγιο, θα πρεπε η ταμειακή να έχει αντίστοιχο κουμπί για είσπραξη τιμολογίου. Κι αφού έβαλες καινούργια ταμειακή, θα πρεπε να τα έχετε πει με τον τεχνικό σου πριν σου τη βάλει.

Η ααδε είχε δώσει ως λύση το εξής. Κόβεις κανονικά απόδειξη λιανικής και στη συνέχεια την ακυρώνεις κόβοντας πιστωτικό λιανικής (μέσα από το έψιλον στη δική σου περίπτωση). 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zellps2 είπε

θα ηταν πολυ ομορφο αλλα τελικα εχω το 520....

Μπερδεύτηκα και εγώ το 520 έχω.

Στην αρχή έπρεπε να κόψω απόδειξη λιανικής ώστε να χτυπήσω την κάρτα, να κόψω το τιμολόγιο και μετά να ακυρώσω την απόδειξη.. έγινε αναβάθμιση στην ταμειακή και τώρα όταν θέλω να κόψω τιμολόγιο και να περάσω την κάρτα, πάω στην ταμειακή πατάω το κουμπί επίπεδο μετά το + και μετά το ποσό ώστε να ανοίξει το pos και να περάσω  την κάρτα, η ταμειακή βγάζει ένα χαρτί αλλά δεν χρειάζεται να το κρατήσω όπως μου είπαν, μετά κόβω κανονικά το τιμολόγιο. κοίτα μήπως και στο δικό σου γίνεται αυτό.. αλλιώς ρώτα τον τεχνικό που σου πέρασε την ταμειακή. 

Επεξ/σία από pavloa
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pavloa είπε

Μπερδεύτηκα και εγώ το 520 έχω.

Στην αρχή έπρεπε να κόψω απόδειξη λιανικής ώστε να χτυπήσω την κάρτα, να κόψω το τιμολόγιο και μετά να ακυρώσω την απόδειξη.. έγινε αναβάθμιση στην ταμειακή και τώρα όταν θέλω να κόψω τιμολόγιο και να περάσω την κάρτα, πάω στην ταμειακή πατάω το κουμπί επίπεδο μετά το + και μετά το ποσό ώστε να ανοίξει το pos ..  κοίτα μήπως και στο δικό σου γίνεται αυτό.. αλλιώς ρώτα τον τεχνικό που σου πέρασε την ταμειακή. 

Εγώ βλέπω ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τεχνικοί δεν ενημερώνουν σωστά τους πελάτες. Του έβαλε ταμειακή χωρίς να του εξηγήσει πώς κόβει για τιμολόγιο ενώ έχει χονδρική. Βασικά ο φίλος θα έπρεπε να αλλάξει τεχνικό με το που τέλειωσαν τα Ζ της προηγούμενης. 

• Thanks 1
Δημοσ.

παιδες οτι και να πω ειναι λιγο! Ειστε αστερια,

θα το ψαξω με την ταμειακη   και αυτος βεβαια ετρεχε σαν το βεγγο για να κανει αναβαθμισεις τοτε στις μηχανες( DEADLINE!!! ΠΡΟΣΤΙΜΟ !!!!! χαχαχα) οποτε λιγο τον κατανοω, αν παιρνει αναβαθμιση η ταμειακη και εχει επιλογη για τιμολογιο μια χαρα! 

πλεον αρκετος κοσμος που εχει ατομικη επιχειρηση η ειναι ελευθερος επαγγελματιας και για 2 ευρω μπορει να ζητησει τιμολογιο, δεν τον αδικω και δικαιωμα του αλλα αυτο το ρημαδι το κρατος να φροντιζει να υπαρχει μεριμνα για να λειτουργουν ολα σωστα αλλα  δυσκολακι!!!

Δημοσ.

Τελικα με ενα τηλεφωνο καθαρισα!!! οτι ειπε ο @pavloa και ο @1comment   εχει κουμπι επιπεδο   ( σαν shift ενα πραγμα για να κανει δευτερευουσες λειτουργιες η μηχανη και ενα κουμπακι που γραφει Προ εισπραξη!!! και αφου το πατησεις βγαζει ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ!!! χαχαχα

την μηχανη δεν την εκανα Update ουτε τπτ οπως ηρθε απο τον τεχνικο, απλά μαλλον ετρεχε και η παραληφθηκε η διαδικασια ! τελος καλο ολα καλα

για αλλη μια φορα ευχαριστω πολυ ολους σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...