Προς το περιεχόμενο

Οι εντυπωσιακοί δακτύλιοι του Κρόνου θα εξαφανιστούν σε μόλις έξι μήνες από τώρα

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την ευτυχία να τους έχω δει πολλές φορές ως τώρα όπως και το χάσμα Κασσίνι ανάμεσά τους και μερικούς από τους δορυφόρους του. Κρίμα που θα χαθούν για κάποιο διάστημα. Πάντα έτσι όπως φαινόταν μου ομοίαζε με αυτοκόλλητο στον ουρανό! Τόσο διαφορετικός από τους υπόλοιπους πλανήτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, billdanos said:

Και είμαι σίγουρος ότι τα σχόλια (αν υπάρχουν) σε εκείνα τα sites δεν θα διαφέρουν και πολύ από τα εδώ....

Νομίζω τα σχόλιά μας δείχνουν ακριβώς πόσο ψηλά έχουμε το insomnia όσον αφορά το αξιόλογο των άρθρων του.

Τουλάχιστον εμείς οι σχεδόν παππούδες.

• Like 4

18 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Η κίνηση ενός πλανήτη, στο ηλιακό μας σύστημα, είναι σχεδόν αμετάβλητη εδώ και δις χρόνια και είναι απείρως πιο προβλέψιμη από το χαοτικά συστήματα που επηρεάζουν τον τοπικό καιρό. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται απίστευτο.

The Office Thank You GIF

2 ώρες πριν, Marduk1 είπε

ερχονται οι annunaki...

1000013084.jpg

Πες τους να μου φέρουν και ένα μαλμπορο από το περίπτερο γιατί ξεμεινα 🤣

11 ώρες πριν, accipio είπε

Να και κάτι άλλο χρήσιμο που εξάγεται από το άρθρο και δεν είδα να το σχολιάζει κανείς: αν ο άνθρωπος ζούσε στον Κρόνο, θα είχε μέση διάρκεια ζωής κοντά στα 3 χρόνια.

Νομίζω το αντίθετο. μεγαλύτερη η βαρύτητα, πιο αργή η γήρανση, Οι αστροναύτες γερνούν πιο γρήγορα μακριά από το βαρυτικό πεδίο της γης.

48 minutes ago, Limoras said:

Νομίζω το αντίθετο. μεγαλύτερη η βαρύτητα, πιο αργή η γήρανση, Οι αστροναύτες γερνούν πιο γρήγορα μακριά από το βαρυτικό πεδίο της γης.

Απόλυτα σωστός. 

Για όποιον έχει απορίες, να δει το Interstellar. 

5 ώρες πριν, Limoras είπε

1. Μάλλον αναφέρεται στο Saturn year που κρατάει 29,5 χρόνια.

2. Ο αστροναύτης που θα ταξιδέψει με μεγάλη ταχύτητα και θα γυρίσει στη γη, θα βρει πιο "γερασμένους" τους δικούς του από τον ίδιο, άρα πιο αργά γερνούν οι αστροναύτες. Σε μικρότερη (ανεπαίσθητη) κλίμακα αυτό ισχύει και για τα επί γης ταξίδια.

https://www.skyatnightmagazine.com/space-science/age-slower-in-space

19 λεπτά πριν, Doubt είπε

1. Μάλλον αναφέρεται στο Saturn year που κρατάει 29,5 χρόνια.

2. Ο αστροναύτης που θα ταξιδέψει με μεγάλη ταχύτητα και θα γυρίσει στη γη, θα βρει πιο "γερασμένους" τους δικούς του από τον ίδιο, άρα πιο αργά γερνούν οι αστροναύτες. Σε μικρότερη (ανεπαίσθητη) κλίμακα αυτό ισχύει και για τα επί γης ταξίδια.

https://www.skyatnightmagazine.com/space-science/age-slower-in-space

Μόλις τώρα, Limoras είπε

Όχι ακριβώς, επειδή είναι μπερδεμένο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ταξιδεύεις με σκάφος που έχει την βαρύτητα της γης. Αν με σκάφος που έχει  την βαρύτητα της γης, κάνεις ένα ταξίδι 5 χρόνων όπως το meme που κυκλοφορεί θα γυρίσεις με τους φιλους σου 65 - αν όμως κανείς το ίδιο ταξίδι μακριά από το βαρυτικό πεδίο, οι φίλοι σου θα είναι 65 αλλά εσύ ίσως μεγαλύτερος από μούμια του Φαραώ, σωματικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.businessinsider.com/do-astronauts-age-slower-than-people-on-earth-2015-8

Διόρθωση λόγω περασμένης ώρας.

Θα το ξαναδώ αύριο after coffee.

Επεξ/σία από Doubt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...