Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν σε ένα υποθετικό σενάριο, κάποιος κύριος Α ενδιαφέρεται να αγοράσει κάτι μεγάλης αξίας από κύριο Β, και ο Β ζητάει μέρος της αξίας να δοθεί σε μετρητά (σε ...βαλίτσα μιας και πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δεν ξέρω τόσο μεγάλα πορτοφόλια) και να μη φανεί σε συμβόλαια κλπ, πού θα έπρεπε να απευθυνθεί ο Α για να δει τον ουρανό σφοντύλι ο Β;

Ενδέχεται να υπάρχει και ποινή φυλάκισης ή δυστυχώς μόνο κάνα προστιματάκι που μετά από 100 ρυθμίσεις θα διαγραφεί;

Σε πιάνει μια αηδία με το θράσος κάποιων...

• Like 1
  • Haha 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αναφέρεσαι σε αγοροπωλησία ακινήτου είναι το σύνηθες να γίνεται καθώς το ακίνητο υποτίθεται πως αγοράζετε κοντά στην αντικειμενική αξία που ορίζει το κράτος που είναι συνήθως χαμηλότερη από την τιμή πώλησης. Αυτό συμφέρει τους πάντες καθώς ο πωλητής θα πάρει μαύρα και θα φορολογηθεί για λιγότερα χρήματα και ο αγοραστής θα πληρώσει μικρότερο φόρο. Να φανταστείς ο συμβολαιογράφος όταν αγόρασα το δικό μου σπίτι είχε και μηχάνημα που μετράει τα μετρητά και την γνησιότητα αυτών όπως οι τράπεζες. 

Επεξ/σία από kax54638
  • Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Αν αναφέρεσαι σε αγοροπωλησία ακινήτου είναι το σύνηθες να γίνεται καθώς το ακίνητο υποτίθεται πως αγοράζετε κοντά στην αντικειμενική αξία που ορίζει το κράτος που είναι συνήθως χαμηλότερη από την τιμή πώλησης. Αυτό συμφέρει τους πάντες καθώς ο πωλητής θα πάρει μαύρα και θα φορολογηθεί για λιγότερα χρήματα και ο αγοραστής θα πληρώσει μικρότερο φόρο. Να φανταστείς ο συμβολαιογράφος όταν αγόρασα το δικό μου σπίτι είχε και μηχάνημα που μετράει τα μετρητά και την γνησιότητα αυτών όπως οι τράπεζες. 

Μου εξηγείς λίγο με νούμερα πως "συμφέρει τους πάντες"; Αντίστοιχος είναι ο φόρος που πληρώνουν αγοραστές και πωλητές;

Δημοσ.

θα του κανεις τη μουρη κρεας! θα στειλει εναν δικηγορο στο δικαστηριο, δεν θα παει καν ο ιδιος, θα παρει 6 μηνες με αναστολη και θα το εχει ξεχασει την επομενη μερα. 

ολα αυτα αν κάνεις συναλλαγη με την αστυνομια να περιμενει να τον πιασει με τα μαυρα στα χερια. δεν αγοραζεις ναρκωτικα ομως, απιθανο να ασχοληθουνε. 

Δημοσ.

Θα ξοδέψεις χρόνο και χρήμα χωρίς να του κανείς απολύτως τίποτα! Βέβαια εάν είναι και λαμόγιο μπορεί να σου κάνει και μια ωραία αγωγή μα ψευδομάρτυρες και να πληρώσεις και από πάνω!!! 

• Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kirileman είπε

Όχι.

Από κεκτημένη ταχύτητα το όχι φαντάζομαι, θα είστε απ' αυτούς που δηλώνουν 200 ευρώ το μήνα και βλέπουν τους φόρους σαν κάτι εξωτικό.

Φόρος για κέρδη από μεταβίβαση ακινήτου μια χαρά προβλέπεται.

8 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Θα ξοδέψεις χρόνο και χρήμα χωρίς να του κανείς απολύτως τίποτα! Βέβαια εάν είναι και λαμόγιο μπορεί να σου κάνει και μια ωραία αγωγή μα ψευδομάρτυρες και να πληρώσεις και από πάνω!!! 

"Εάν"; Κάποιος που θέλει να βγάλει μαύρα όσα εγώ δουλεύω ένα χρόνο να βγάλω και για τα οποία πληρώνω και φόρους και εισφορές, τι ακριβώς είναι αν όχι λαμόγιο;

Αν τώρα καταλήξω να ξοδεύω εγώ χρόνο και χρήμα και το λαμόγιο να μου κάνει αγωγές, τουλάχιστον θα ξέρω ότι δεν θα συμμετέχω στην κατάντια. Δεν είναι λίγο, για μένα τουλάχιστον.

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.

Για να υπαρχει πιθανοτητα για προστιμο, η συναλλαγη πρεπει να γινει. Οποτε, πριν δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Μονο αν τον πιασουν την ωρα της συναλλαγης και προφανως με τα μετρητα στο χερι. 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Για να υπαρχει πιθανοτητα για προστιμο, η συναλλαγη πρεπει να γινει. Οποτε, πριν δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Μονο αν τον πιασουν την ωρα της συναλλαγης και προφανως με τα μετρητα στο χερι. 

Αυτός είναι ο στόχος 🙂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, obby είπε

Αυτός είναι ο στόχος 🙂

Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι τα μετρητά κατάσχονται και θα σου αποδωθούν σε μελλοντικό χρόνο με δικαστική απόφαση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, kirileman said:

Όχι.

Όχι; Δηλαδή; Δεν ωφελείται ο πωλητής του ακινήτου να δηλώσει ότι έλαβε μικρότερο ποσό από αυτό που πραγματικά πήρε;

Επεξ/σία από kax54638
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα την εντύπωση ότι οι αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών δεν φορολογουνται. Κάνω λάθος;

Επεξ/σία από Liapisftw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι τα μετρητά κατάσχονται και θα σου αποδωθούν σε μελλοντικό χρόνο με δικαστική απόφαση

Τι να γίνει, θα ζήσουμε 🙂

7 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Είχα την εντύπωση ότι οι αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών δεν φορολογουνται. Κάνω λάθος;

Πρόκειται για ετερρόρυθμη με μπροστινό Έλληνα και πισινό Κινέζο, να ναι καλά το ΓΕΜΗ

(και νομίζω κάνεις λάθος)

Επεξ/σία από obby

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...