Προς το περιεχόμενο

Ζητάω απόδειξη για τα ανταλλακτικά που πέρασε και δεν μου δίνουν..

Giorgos14121985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστηχώς συμβαίνουν πολλές απατεωνιές.

Έχω κολλητό φίλο, όπου ο άντρας της αδερφής του έχει συνεργείο. Θα περίμενε κανείς, οτι μιας και έχουν συγγένεια, θα υπήρχε και μια εμπιστοσύνη/εγγύηση στις εργασίες. ΑΜ ΔΕ! Μετά απο χρόνια, αφού έτυχαν κάποια περιστατικά βλαβών, ανακάλυψε, οτι πολλά ανταλλακτικά και χρεώσεις που είχε δεχτεί, δεν είχαν μπει/γίνει ποτέ. Και μιλάμε για μεγάλλα ποσά, όπως πχ ολόκληρηση κρεμαγιέρα στα 800€. Κι αυτό, γίνεται συστηματικά στο συγκεκριμένο συνεργείο. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα αν μου έλεγε ότι άλλαξα και τα 4 χωρίς να μου το πει, οπότε το κόστος θα είναι τετραπλάσιο, θα του έλεγα καλά τώρα σε πληρώνω για το ένα ρουλεμάν που είπαμε για τα υπόλοιπα θα περιμένεις γιατί δεν έχω. Εκεί θα έκοβα τι θα μου απαντούσε, σίγουρα δεν θα έλεγε ότι τώρα έβγαλε κι άλλο πρόβλημα και τώρα πρέπει να πληρώσεις κι άλλα, θα άφηνε το αμάξι εκεί μέχρι να πληρώσεις κτλ και μετά θα το έπαιρνες. Τώρα κλαφτα έτσι όπως εξελίχτηκε η ιστορία σου. Για τα λεφτά άμα δεν έχεις απόδειξη ότι τα πήρε, πιάσε το αυγο και κουρευτο, ρώτα δικηγόρο αν μπορείς και τι μπορείς να κάνεις. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 2
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε γνωρίζω ούτε το αμάξι. Ούτε το συνεργείο. Επομένως αν τα άλλαξε ή όχι ή αν χρειαζόταν να αλλαχτούν είναι κάτι που θέλει εξακρίβωση. Αν τα όντως τα άλλαξε και δεν τον πληρώνεις τότε μάντεψε ποιος είναι ο απατεώνας. Από τη δική μου σκοπιά ως καταναλωτής οφείλεις να ξέρεις δύο πράγματα επί του αντικειμένου που χρησιμοποιείς ώστε και μπορείς να κάνεις έστω μια βασική διάγνωση. Αν δε το κάνεις τότε είσαι ένα ανοιχτό πορτοφόλι για τον καθένα.

Πέρα από τα παραπάνω αν ζητήσεις απόδειξη που ακριβώς θα βοηθηθείς; Το συνεργείο μπορει να σου δώσει απόδειξη και κάλλιστα να μην έχει βάλει τίποτα. Με την απόδειξη θα σε βάλει να πληρώσεις +24%, από τα οποία ο ίδιος θα φορολογηθεί για την υπηρεσία του και το κράτος θα τα πάρει από την τσέπη σου. Ποιος κέρδισε; 

Γιατί δε πας σε ένα άλλο συνεργείο να δουν τι έχει μπει και τι έχει ανοιχτεί;

Εμένα στο συνεργείο σηκώνει οτ αυτοκίνητο επάνω και μου δείχνει τι έιναι χαλασμένο και γιατί. Με αφήνει να τραβάω και φωτογραφία. Τα ανταλλακτικά έχω την επιλογή να του τα φέρω εγώ. Πριν το αφήσω τον ρωτάω πότε θα φέρω, πότε θα το πάρω και πόσα θα κοστίσει. Αν βγει κατι παραπάνω με παίρνει τλφ. Έτσι γίνονται οι δουλειές.

42 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Εμένα αν μου έλεγε ότι άλλαξα και τα 4 χωρίς να μου το πει, οπότε το κόστος θα είναι τετραπλάσιο, θα του έλεγα καλά τώρα σε πληρώνω για το ένα ρουλεμάν που είπαμε για τα υπόλοιπα θα περιμένεις γιατί δεν έχω. Εκεί θα έκοβα τι θα μου απαντούσε, σίγουρα δεν θα έλεγε ότι τώρα έβγαλε κι άλλο πρόβλημα και τώρα πρέπει να πληρώσεις κι άλλα, θα άφηνε το αμάξι εκεί μέχρι να πληρώσεις κτλ και μετά θα το έπαιρνες. Τώρα κλαφτα έτσι όπως εξελίχτηκε η ιστορία σου. Για τα λεφτά άμα δεν έχεις απόδειξη ότι τα πήρε, πιάσε το αυγο και κουρευτο, ρώτα δικηγόρο αν μπορείς και τι μπορείς να κάνεις. 

σιγά να μην τον πάει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για μερικά ρουλεμάν και ένα ψυγείο.

Επεξ/σία από bitmk2
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1

2 hours ago, konc said:

1. Του ζητάς να σου γράψει σε ένα χαρτάκι τι έχει αλλάξει

2. Πας σε άλλο συνεργείο και ζητάς να επιβεβαιώσουν τις εργασίες που υποτίθεται έχει κάνει

Είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν έχει κάνει όσα σου είπε, που βασικά δεν στα είπε κιόλας. Δεν έχω δει ποτέ αμάξι να θέλουν αλλαγή και τα 4 ρουλεμάν μαζί ας πούμε...

Ναι αυτό είναι ακραία περίπτωση να αλλάξεις και τα 4 ρουλεμάν γιατί χάλασαν ταυτόχρονα. Μόνη εξήγηση στο μυαλό μου είναι να έχει θεόστραβες ζάντες και να του τα ξέσκισε, αλλά αν ήταν αυτό το αμάξι θα χοροπήδαγε θα το είχε καταλάβει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τα  ρουλεμάν που "αλλαχτηκαν" επρεπε να ζητησει να τα παρει πισω στο χερι αλλιως μυριζομαστε τη βρωμοδουλεια ...... Αμα και πως του εκανε και φλατζα  εκει νιπτω τας χειρας ας αναλαβει ειδικος :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, bitmk2 είπε

σιγά να μην τον πάει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για μερικά ρουλεμάν και ένα ψυγείο.

Οχι θα κάθεται να του λέει σε κάθε νέο τηλεφώνημα ο μάστορας ότι τώρα χάλασε το ένα, τώρα χάλασε και το άλλο, τώρα πλήρωσε και για το παραλλο, χωρίς καμία ενημέρωση ότι θα γίνει η δουλειά, αλλά ότι η δουλειά ήδη έγινε και πρέπει να πληρωθεί, ακομα δεν έχει γίνει μια αποτίμηση τι φταίει και πόσο θα κοστίσει η ζημιά και άλλος κοντεύει να ζητήσει πάνω από 1000ρικο χωρίς να δίνει και απόδειξη. Αφού δεν τους πιάνετε να τους δώσετε ένα χέρι μπατσες και τον υπερασπίζεστε κιόλας από ότι καταλαβαίνω, καλά κάνουν και τα κάνουν, μέχρι να πέσετε και εσείς σε αυτούς. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 7
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Έτσι είναι, το αυτοκίνητο να δω πως θα πάρεις από το συνεργείο όμως χωρίς να πληρώσεις 😅

Αν το έχεις πάρει, στείλε του φιλάκια αντί για λεφτά.

για πες με ποιον τροπο θα τον εμποδισει?

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις αφρικανικές χώρες, δεν υπάρχει περίπτωση σε συνεργείο κατά τις εργασίες να μην είναι μπροστά ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, διαφορετικά ο μάστορας όχι δεν θα φτιάξει το αμάξι αλλά ότι είναι καλό θα το βγάλει και θα το πουλήσει. Εδώ, το παίζουν Ευρωπαίοι, σου λέει άφησε το αυτοκίνητο εδώ και έλα πάρε το αύριο. Πολύ καλό σύστημα είναι αυτό για μια αναπτυγμένη χώρα, εμείς δυστυχώς είμαστε ακόμα υπό αφρικανική νοοτροπία. Πηγές και έδωσες στον μάγκα τα λεφτά σου για 4 ρουλεμάν, οπότε σου λέει ο κουτοπονηρος εδώ είμαστε, σου κάνει και μια μικροζημια στο ψυγείο γιατί ξέρει ότι θα ξανά πας εκεί. 

Μην κάνετε μάγκες αυτούς τους τύπους, σας κλέβουν μπροστά στην μούρη σας. Δόξα τω θεώ, τώρα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γλυτώσουμε από αυτή η φάρα και τα ρουλεμάν, φλατσες, ψυγεία, μίζες κτλ. Όπως σου είπαν, αξίζει να κάνεις έναν έλεγχο να δεις αν πράγματι έχει κάνει τις αλλαγές που ανέφερε, και αν όχι τότε  πήγαινε εκεί και απείλησε να σου δώσει τα λεφτά πίσω διαφορετικά θα πας στην αστυνομία και φυσικά θα γράψεις στο google για αυτό. 

*ΠΟΤΕ μην πάτε ψαρωμενοι σε αυτούς. Τα καλύτερα θύματα είναι όσοι φαίνονται άσχετοι. Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Όταν πηγαίνεις σε ένα συνεργείο θα το παίζεις πολύ άνετος και θα πετάξεις καμία βλακεια του τύπου "τι δουλειά κάνετε ρε μάγκες, είστε απίστευτοι, δούλευα και εγώ πιτσιρικάς σε συνεργείο και ξέρω πως είναι". 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι συντηρητές ανελκυστήρων μερικές φορές φορτώνουν ότι να ναι. Πχ αφού ξέρουμε ότι δουλεύει ο ανελκυστήρας λένε 'μα αυτό πρόκειται να χαλάσει'. Δεν φτιάχνεται; Όχι. Τουλάχιστον κρατάμε το παλιό ανταλλακτικό και συγκρίνουμε με πιθανή εξωφρενική τιμή του 'νέου' ανταλλακτικού. Το νέο ανταλλακτικό μπορεί να το έχει ο μάστορας και εκτός συσκευασίας...

Το να πει ο μάστορας τώρα το 'άλλαξα το ανταλλακτικό' χωρίς να έχει ενημερώσει πριν για κόστος και για τον λόγο είναι μεγάλη πουσ...@, ακόμα και αν δεν έχει κλέψει. Στην εποχή των κινητών ζούμε και μπορεί να ενημερώνει κατευθείαν. Μάλιστα αν έχουμε και τα στοιχεία του ανταλλακτικού ή part number για έλεγχο τιμής στο διαδίκτυο, ακόμα καλύτερα.

Μερικές φορές το επάγγελμα του μηχανικού ή τεχνικού μετατρέπεται σε νταβατζιλίκι.

Αν ο νηματοθέτης πρόκειται να κινηθεί δικαστικά, μια απόδειξη βοηθάει γιατί ο τεχνικός μετά μπορεί να ισχυριστεί ότι άλλαξε μόνο λάδια ή δεν τον ξέρει καν.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1

Αν δουν ότι δεν ξέρεις αρχίζουν το άρμεγμα, θυμάμαι κάποιος είχε γράψει ότι πήγε το αμάξι για service και τον χρέωσαν 4 μπουζί για τρικύλινδρο κινητήρα, η καλύτερη λύση είναι να τους λες πριν αγγίξουν οτιδήποτε ότι θα πρέπει να κρατήσουν και να σου δείξουν τι ακριβώς άλλαξαν από ανταλλακτικά αλλιώς δεν τους πληρώνεις.

1 ώρα πριν, Macosj είπε

Στις αφρικανικές χώρες, δεν υπάρχει περίπτωση σε συνεργείο κατά τις εργασίες να μην είναι μπροστά ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, διαφορετικά ο μάστορας όχι δεν θα φτιάξει το αμάξι αλλά ότι είναι καλό θα το βγάλει και θα το πουλήσει. Εδώ, το παίζουν Ευρωπαίοι, σου λέει άφησε το αυτοκίνητο εδώ και έλα πάρε το αύριο. Πολύ καλό σύστημα είναι αυτό για μια αναπτυγμένη χώρα, εμείς δυστυχώς είμαστε ακόμα υπό αφρικανική νοοτροπία. Πηγές και έδωσες στον μάγκα τα λεφτά σου για 4 ρουλεμάν, οπότε σου λέει ο κουτοπονηρος εδώ είμαστε, σου κάνει και μια μικροζημια στο ψυγείο γιατί ξέρει ότι θα ξανά πας εκεί. 

Μην κάνετε μάγκες αυτούς τους τύπους, σας κλέβουν μπροστά στην μούρη σας. Δόξα τω θεώ, τώρα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γλυτώσουμε από αυτή η φάρα και τα ρουλεμάν, φλατσες, ψυγεία, μίζες κτλ. Όπως σου είπαν, αξίζει να κάνεις έναν έλεγχο να δεις αν πράγματι έχει κάνει τις αλλαγές που ανέφερε, και αν όχι τότε  πήγαινε εκεί και απείλησε να σου δώσει τα λεφτά πίσω διαφορετικά θα πας στην αστυνομία και φυσικά θα γράψεις στο google για αυτό. 

*ΠΟΤΕ μην πάτε ψαρωμενοι σε αυτούς. Τα καλύτερα θύματα είναι όσοι φαίνονται άσχετοι. Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Όταν πηγαίνεις σε ένα συνεργείο θα το παίζεις πολύ άνετος και θα πετάξεις καμία βλακεια του τύπου "τι δουλειά κάνετε ρε μάγκες, είστε απίστευτοι, δούλευα και εγώ πιτσιρικάς σε συνεργείο και ξέρω πως είναι". 

Επειδή αυτό παίζει πολύ σε ρωτάει ο μάστορας 2 πράγματα και να είσαι σίγουρος ότι μετά έρχεται το δάγκωμα...

Φίλε Γιώργο από ότι φαίνεται δεν σου πέρασε μόνο τα ανταλλακτικά.....!

• Like 2

Στο βιβλιο service εγραψε και υπογραψε και σφραγισε τι αλλαξε. Εαν ναι μπορεις να το πας σε αλλο συνεργειο να πληρωσεις για έλεγχο και τεχνικη εκθεση εαν εχουν αλλαχτει. Επίσης μπορεις να πληρωσεις εμπειρογνωμονα πχ spotwheel να σου συνταξει εκθεση εαν εχουν αλλαχτει οτι γραφει. Και μετα ακομα και χωρις αποδειξεις μπορεις ανετα να τον κανεις μια μήνυση και να ζητησεις αποζημίωση καθως και καταγγελια στο ΣΔΟΕ οτι δεν εχεις απόδειξη 

Βασικο ομως να σου εχει υπογραψει και σφραγισει το βιβλιο σου πραγμα που δεν νομιζω να εκαβε

24 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Αν δουν ότι δεν ξέρεις αρχίζουν το άρμεγμα, θυμάμαι κάποιος είχε γράψει ότι πήγε το αμάξι για service και τον χρέωσαν 4 μπουζί για τρικύλινδρο κινητήρα, η καλύτερη λύση είναι να τους λες πριν αγγίξουν οτιδήποτε ότι θα πρέπει να κρατήσουν και να σου δείξουν τι ακριβώς άλλαξαν από ανταλλακτικά αλλιώς δεν τους πληρώνεις.

Γιατι θα ήταν δυσκολο να του δειξουν και ενα τεταρτο μπουζι

5 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Επειδή αυτό παίζει πολύ σε ρωτάει ο μάστορας 2 πράγματα και να είσαι σίγουρος ότι μετά έρχεται το δάγκωμα...

Φίλε Γιώργο από ότι φαίνεται δεν σου πέρασε μόνο τα ανταλλακτικά.....!

Καλά πριν πας έχεις κάνει μια ψιλό έρευνα στο google και κατι λες. Έχει αυτό το πρόβλημα, οπότε μπορεί να ειναι αυτό και αυτό. Δεν χρειάζεται να είναι απόλυτα σωστό αυτό που θα πεις, απλά να πεις κάτι να μην καταλάβει ότι είσαι άσχετος και σου πιει το αίμα. Εγώ νομίζω ότι κατά 99% αυτοί κρίνουν από την φάτσα, δηλαδή την έκφραση σου. Όταν πάω στο συνεργείο πάω σαν να είμαι αρχημηχανικος στην F1, ας μην ξέρω τίποτα. Ξέρω τι σύμπτωμα, έχω κάνει μια έρευνα 1 λεππου και ξέρω τα πιθανά αίτια. Τα πετάω αυτά εκεί με σωστό τρόπο και αυτοί όχι μόνο δεν με κλέβουν, αλλά μόνοι τους μου δίνουν πάντα και το ανταλλακτικό που έβγαλαν 

• Like 1

Δεν γνωρίζω που μένει ο φίλος αλλά πόσο δύσκολο είναι να βρει κάποιος ένα καλό συνεργείο στην πόλη του;

Εγώ εδώ και σχεδόν 2 δεκαετίες έχω βρει 2 συνεργεία που εμπιστεύομαι απόλυτα. Για μικρά σέρβις αγοράζω τα ανταλλακτικά που εγώ επιλέγω και αυτοί τα τοποθετούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Και με διακριτική παρουσία χωρίς να είμαι πάνω από το κεφάλι τους βλέπω και την εργασία. Αν έχω κάποια απορία ή δουν κάτι που θέλει αλλαγή μου το λένε εκείνη την στιγμή και όλα καλά.

Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος φίλος ή γνωστός που γνωρίζει κάποιο καλό συνεργείο. Κάνεις μια δοκιμή και αν είναι καλοί συνεχίζεις να κάνεις τα σέρβις εκεί.

Σε εργασίες που μπορεί να πάρουν πολλές ώρες ή ακόμα και μέρα μου προτείνει μάρκα ανταλλακτικού κάνω μια γρήγορη έρευνα αγοράς όσον αφορά την τιμή και αναλόγως προχωράμε. Στα συγκεκριμένα συνεργεία αποδεδειγμένα θα κάνουν σωστή εργασία και χωρίς την παρουσία μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...