Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 8/9/2024 στις 12:33 ΜΜ, Barbattilas είπε

Σε αρκετά επώνυμα, πιο ακριβά πολύμπριζα προστασίας έχουν και εισαγωγή/εξαγωγή για μπρίζα τηλεφώνου και καλώδιο τηλεόρασης.

Αν μπορείς να βάλεις καποιο σύστημα στον πίνακα είναι το καλύτερο.

Θα ήταν επίσης πολύ θετικό να πεις πόσο κόστισαν τα υλικά και η εγκατάσταση.

Αναφορικά με σταθεροποιητές τάσης επάνω στον πίνακα έχω ακούσει και διαβάσει αρκετές απόψεις. Ειδικά οι ηλεκτρολόγοι της παλιάς σχολής, λένε ο καθξένας τα δικά του.

Δυστυχώς, σε αυτό το μικρό χωριό που ζω, οι 2-3 ηλεκτρολόγοι που υπάρχουν είναι όλοι παλιάς σχολής... Καταλαβαίνεις τί έχω ακούσει για σύστημα πάνω στον πίνακα... Μέχρι ν' ανακαλύψω κάπου ηλεκτρολόγο που θα μπορέσει να έρθει, αγόρασα το πολύπριζο APC Essential SurgeArrest PM5-GR στα 25e & ο Θεός βοηθός όσο συνεχίζω να ψάχνω ηλεκτρολόγο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ψάχνεις ηλεκτρολόγο για σταθεροποιητή τάσης πίνακα θα κάνεις πολλά χρόνια να βρεις γιατί δεν υπάρχουν σταθεροποιητές τάσης πίνακα.

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 5/9/2024 στις 12:36 ΜΜ, joannakats είπε

Καλημέρα συμφορουμίτες. Ζώ σε χωριό της Χαλκιδικής που, πρώτον, το ρεύμα είναι ό τι να ναι από διακοπές & δεύτερον είμαι εκτός οικισμού, χωρίς τίποτε από κτίρια γύρω μου σε ακτίνα 500μ., παρά μόνον δέντρα & κολώνες ΔΕΗ & ΟΤΕ, εκτεθειμένη πλήρως στους κεραυνούς. Με τις προχθεσινές καταιγίδες & πολλούς κεραυνούς, είχε μείνει, δυστυχώς, το ρούτερ στην πρίζα &... πάπαλα... το καψε με κρότο & μου έριξε & τον αντιηλεκτροπληξιακό στον πίνακα. Πριν 2 χρόνια έτυχε να λείπω από το σπίτι την ώρα καταιγίδας, πάει η μητρική της τηλεόρασης, ο αποκωδικοποιητής & το ρούτερ παρέα αν & ήταν όλα πάνω σε πολύπριζο ασφαλείας. Στον πίνακα του σπιτιού, ηλεκτρολόγος τοποθέτησε και αντικεραυνικούς διακόπτες(εάν το λέω σωστά...), που ανάθεμα & αν καταλαβαίνω τί ρόλο βαράνε & αυτοί αφού έχω κάθε 3 & λίγο απώλειες σε ηλεκτρονικά... Ξέρω πάρα πολύ καλά οτι η πλήρης ασφάλεια είναι την ώρα της καταιγίδας & των κεραυνών να βγάζεις τα πάντα από τις πρίζες του ρεύματος, του τηλεφώνου, εγώ βγάζω & την κεραία της tv. Υπάρχει όμως η πολύ πιθανή περίπτωση την ώρα της καταιγίδας να λείπεις από το σπίτι... Μετά από ατελείωτες ώρες μελέτης δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω(γιατί οι απόψεις διίστανται) τί θα προστατέψει, ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ, τα ηλεκτρονικά, δηλαδή ΤV, αποκωδικοποιητή, PS4 και ρούτερ από διακοπές ρεύματος και κεραυνική δραστηριότητα. Ενα καλό καινούργιο πολύπριζο ασφαλείας ή ένας σταθεροποιητής τάσης;;; Βλέποντας για APC(βάσει κριτικών, δεν είμαι τεχνικός, δεν το κατέχω το άθλημα...) οι τιμές στα καλά τους πολύπριζα(με υψηλές τιμές Joules) είναι περίπου ίδιες με τον σταθεροποιητή τάσης των 1200VA(70-80e).

Όποια βοήθεια, εμπειρία, γνώμη, θα με βοηθούσε στην επιλογή μου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Βγαλε μια φωτογραφια τι σου εχει βαλει ο ηλεκτρολογος πινακα και τι εχεις σε πολυπριζα.

Χρειαζεσαι ΑΚ και στην κεραια tv και στην τηλεφωνικη γραμμη.

Χρειαζεσαι έλεγχο στην γείωση σου.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και η λύση του AVR(Automatic Voltage Regulator) σε συνδυασμό με αντικεραυνικά  στην είσοδο της γραμμής μετά το ρολόι αλλά η τιμή τους ξεφεύγει κατά πολύ. ~5κ€ μαζί με την εγκατάσταση.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ss42ss είπε

Υπάρχει και η λύση του AVR(Automatic Voltage Regulator) σε συνδυασμό με αντικεραυνικά  στην είσοδο της γραμμής μετά το ρολόι αλλά η τιμή τους ξεφεύγει κατά πολύ. ~5κ€ μαζί με την εγκατάσταση.

Το ταμείον είναι μείον, πολύ μείον δυστυχώς, αυτό τον καιρό... Οπως & να 'χει ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...