Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω να φτιάξω νέο pc και θέλω την βοήθεια σας.

Ποσό που διαθέτουμε : ~1600

Χρήση υπολογιστή : Gaming(Κυριως Valorant,LoL)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι gaming οθόνη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι gaming keyboard,mouse και headset.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Και από διαφορετικό δεν έχω πρόβλημα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Windows 11.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, vagotron1995 said:

Καλησπέρα παιδιά θέλω να φτιάξω νέο pc και θέλω την βοήθεια σας.

Ποσό που διαθέτουμε : ~1600

Χρήση υπολογιστή : Gaming(Κυριως Valorant,LoL)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι gaming οθόνη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι gaming keyboard,mouse και headset.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Και από διαφορετικό δεν έχω πρόβλημα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Windows 11.

Σε ενδιαφέρει η αναβαθμισημοτητα?

Tο max bang for buck για gamming το έχει ο 5700x3d, b550 μητρικη,32gb ddr4 μνήμες (εδώ χρειάζεσαι ~400, σε am5 υπολογίζεις ~600) προφανώς psu/κουτι/nvme (εδώ υπολογίζεις ~250-350).

Τώρα για οθόνη και gamming περιφερειακά δεν έχω ιδεα.

Αλλά στην περίπτωση του am4 ίσως "χωρέσεις" στο σύστημα μια 4070 ti super (των 800ευρω), ενώ λογικά σε am5 θα πας σε 7800xt/4070 super(στα ~550-600)

Καλύτερο στο gamming το am4 (αλλά είναι set it and forget it για ~4χρονια), περιθώριο αναβάθμισης στο μέλλον για cpu/GPU το am5

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/9/2024 στις 3:35 ΠΜ, @topos είπε

Σε ενδιαφέρει η αναβαθμισημοτητα?

Tο max bang for buck για gamming το έχει ο 5700x3d, b550 μητρικη,32gb ddr4 μνήμες (εδώ χρειάζεσαι ~400, σε am5 υπολογίζεις ~600) προφανώς psu/κουτι/nvme (εδώ υπολογίζεις ~250-350).

Τώρα για οθόνη και gamming περιφερειακά δεν έχω ιδεα.

Αλλά στην περίπτωση του am4 ίσως "χωρέσεις" στο σύστημα μια 4070 ti super (των 800ευρω), ενώ λογικά σε am5 θα πας σε 7800xt/4070 super(στα ~550-600)

Καλύτερο στο gamming το am4 (αλλά είναι set it and forget it για ~4χρονια), περιθώριο αναβάθμισης στο μέλλον για cpu/GPU το am5

Ευχαριστώ για την απάντηση φιλαράκι,ναι προτιμότερο  θα ήταν να πάω σε am5 ώστε να μπορέσω στο μέλλον να κάνω κάποια αναβάθμιση.Σε ποιον επεξεργαστή μου προτείνεις να πάω;

Επεξ/σία από vagotron1995

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...