1comment Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Πριν λίγες μέρες άλλαξα αμάξι. Από το corsa c 2001 1.200 κυβικά 75 ιπποι στο Ε. Ο κινητήρας 1398 κυβικά, 90 ίπποι αν δεν κάνω λάθος. Λοιπόν, σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που το έβγαλα εθνική και το πάτησα. Διαπίστωσα ότι δυστυχώς είναι πιο "αργό" από το παλιό μου corsa. Τι εννοώ. Πήγαινα με 140 και ένιωθα σαν να πηγαίνω με 100 του παλιού κορσα. Ο πατέρας μου που είναι σχετικός με αυτοκίνητα, λέει ότι αυτή είναι η αίσθησή μου γιατί το αμάξι είναι πιο βαρύ από το παλιό και ότι δεν ισχύει ότι πάει πιο αργά, απλά έτσι το νιώθω. Οκ πες δεν πήγαινα πάνω από 120 με το προηγούμενο, ας το πατήσω λίγο παραπάνω. Έλα όμως που θα με πιάσουν οι κάμερες και δεν ξέρω στην αττική οδό (που πολλές φορές πάω 2 φορές τη βδομάδα) πόση απόκλιση έχει από το όριο. Όσα χρόνια πήγαινα με 100-120 (20 πάνω από το όριο), δεν είχα ποτέ θέμα. Τώρα με τα 140; Ισχύει αυτό που λέει ο φαδερ περί αίσθησης ότι πάει πιο σιγά; Να πω ότι είναι αυτόματο όπως και το παλιό μου. Γενικά έχω φάει τέτοια απογοήτευση που λέω να γυρίσω στο παλιό και να βάλω άμεσα για πούλημα το καινούργιο. Μετα υπάρχει η λύση να βάλω πρόγραμμα και να αυξήσω τους ίππους, αλλά δεν θα αλλάξει κατά πολύ η κατανάλωση; Πφφ...δεν ξέρω τι να κάνω. Ποιά είναι η γνώμη σας; Περιμένω μήπως το συνηθίσω; Βάζω πρόγραμμα και αυξάνω τους ίππους; Το πουλάω άμεσα και κρατάω το παλιό; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από 1comment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, 1comment είπε Πριν λίγες μέρες άλλαξα αμάξι. Από το corsa c 2001 1.200 κυβικά 75 ιπποι στο Ε. Ο κινητήρας 1398 κυβικά, 90 ίπποι αν δεν κάνω λάθος. Λοιπόν, σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που το έβγαλα εθνική και το πάτησα. Διαπίστωσα ότι δυστυχώς είναι πιο "αργό" από το παλιό μου corsa. Τι εννοώ. Πήγαινα με 140 και ένιωθα σαν να πηγαίνω με 100 του παλιού κορσα. Ο πατέρας μου που είναι σχετικός με αυτοκίνητα, λέει ότι αυτή είναι η αίσθησή μου γιατί το αμάξι είναι πιο βαρύ από το παλιό και ότι δεν ισχύει ότι πάει πιο αργά, απλά έτσι το νιώθω. Οκ πες δεν πήγαινα πάνω από 120 με το προηγούμενο, ας το πατήσω λίγο παραπάνω. Έλα όμως που θα με πιάσουν οι κάμερες και δεν ξέρω στην αττική οδό (που πολλές φορές πάω 2 φορές τη βδομάδα) πόση απόκλιση έχει από το όριο. Όσα χρόνια πήγαινα με 100-120 (20 πάνω από το όριο), δεν είχα ποτέ θέμα. Τώρα με τα 140; Ισχύει αυτό που λέει ο φαδερ περί αίσθησης ότι πάει πιο σιγά; Να πω ότι είναι αυτόματο όπως και το παλιό μου. Γενικά έχω φάει τέτοια απογοήτευση που λέω να γυρίσω στο παλιό και να βάλω άμεσα για πούλημα το καινούργιο. Μετα υπάρχει η λύση να βάλω πρόγραμμα και να αυξήσω τους ίππους, αλλά δεν θα αλλάξει κατά πολύ η κατανάλωση; Πφφ...δεν ξέρω τι να κάνω. Ποιά είναι η γνώμη σας; Περιμένω μήπως το συνηθίσω; Βάζω πρόγραμμα και αυξάνω τους ίππους; Το πουλάω άμεσα και κρατάω το παλιό; Έχω και εγώ Corsa C . Όπως και να έχει το παλιό θα αρχίσει να ζητάει και λόγω ηλικίας και χιλιομέτρων . Δες το και εάν είναι δωστό για κάτι άλλο . Ποια έκδοση /κινητήρας είναι ; Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ση εταιρεία έχουν Corsa E εταιρικά από μηδέν χιλιόμετρα και όλο προβλήματα έχουν με σασμάν , και ηλεκτρονικά Ότι είναι εντελώς διαφορετικό αμάξωμα είναι πιστεύω από το 20 ετιας+ Corsa C Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, meletis_m είπε Έχω και εγώ Corsa C . Όπως και να έχει το παλιό θα αρχίσει να ζητάει και λόγω ηλικίας και χιλιομέτρων . Δες το και εάν είναι δωστό για κάτι άλλο . Ποια έκδοση /κινητήρας είναι ; Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ση εταιρεία έχουν Corsa E εταιρικά από μηδέν χιλιόμετρα και όλο προβλήματα έχουν με σασμάν , και ηλεκτρονικά Ότι είναι εντελώς διαφορετικό αμάξωμα είναι πιστεύω από το 20 ετιας+ Corsa C Η αλήθεια είναι ότι το παλιό έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, πάνω από 250Κ αλλά τα έχω φτιάξει όλα, ήταν άριστο οδηγικά και χωρίς σοβαρά προβλήματα 14 χρόνια που το έχω. Το ότι θέλω να γυρίσω σε αυτό και να παρατήσω το μοντέλο του 2017 τα λέει όλα! Η έκδοση σύμφωνα με την άδεια είναι opel corsa cadra 12 s-d. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από 1comment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, 1comment είπε Πριν λίγες μέρες άλλαξα αμάξι. Από το corsa c 2001 1.200 κυβικά 75 ιπποι στο Ε. Ο κινητήρας 1398 κυβικά, 90 ίπποι αν δεν κάνω λάθος. Λοιπόν, σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που το έβγαλα εθνική και το πάτησα. Διαπίστωσα ότι δυστυχώς είναι πιο "αργό" από το παλιό μου corsa. Τι εννοώ. Πήγαινα με 140 και ένιωθα σαν να πηγαίνω με 100 του παλιού κορσα. Ο πατέρας μου που είναι σχετικός με αυτοκίνητα, λέει ότι αυτή είναι η αίσθησή μου γιατί το αμάξι είναι πιο βαρύ από το παλιό και ότι δεν ισχύει ότι πάει πιο αργά, απλά έτσι το νιώθω. Οκ πες δεν πήγαινα πάνω από 120 με το προηγούμενο, ας το πατήσω λίγο παραπάνω. Έλα όμως που θα με πιάσουν οι κάμερες και δεν ξέρω στην αττική οδό (που πολλές φορές πάω 2 φορές τη βδομάδα) πόση απόκλιση έχει από το όριο. Όσα χρόνια πήγαινα με 100-120 (20 πάνω από το όριο), δεν είχα ποτέ θέμα. Τώρα με τα 140; Ισχύει αυτό που λέει ο φαδερ περί αίσθησης ότι πάει πιο σιγά; Να πω ότι είναι αυτόματο όπως και το παλιό μου. Γενικά έχω φάει τέτοια απογοήτευση που λέω να γυρίσω στο παλιό και να βάλω άμεσα για πούλημα το καινούργιο. Μετα υπάρχει η λύση να βάλω πρόγραμμα και να αυξήσω τους ίππους, αλλά δεν θα αλλάξει κατά πολύ η κατανάλωση; Πφφ...δεν ξέρω τι να κάνω. Ποιά είναι η γνώμη σας; Περιμένω μήπως το συνηθίσω; Βάζω πρόγραμμα και αυξάνω τους ίππους; Το πουλάω άμεσα και κρατάω το παλιό; Ναι,έχεις λάθος αίσθηση.Αφου πας με 140 ,πας με τόσα.Απλά ειναι καινούργιο,με καλύτερη ηχομόνωση,φυσικά βαρύτερο,και σου δίνει τέτοια αίσθηση. Οι προβληματισμοί σου για τις κάμερες είναι λίγο..........Αν πας με 140 και γράφουν οι καμερες θα σε γράψουν,αυτό θα γίνει ακόμα και με πατίνι να είσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Περιμενεις να το συνηθισεις, και σταματας να πηγαινεις πανω απο το οριο ταχυτητας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, lector είπε Περιμενεις να το συνηθισεις, και σταματας να πηγαινεις πανω απο το οριο ταχυτητας. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Ναι,έχεις λάθος αίσθηση.Αφου πας με 140 ,πας με τόσα.Απλά ειναι καινούργιο,με καλύτερη ηχομόνωση,φυσικά βαρύτερο,και σου δίνει τέτοια αίσθηση. Οι προβληματισμοί σου για τις κάμερες είναι λίγο..........Αν πας με 140 και γράφουν οι καμερες θα σε γράψουν,αυτό θα γίνει ακόμα και με πατίνι να είσαι. Ναι λογικά πρέπει να το συνηθίσω. Οι διαφορές από το παλιό κόρσα είναι χαώδεις και οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου θα ήταν ευχαριστημένος. Εγώ τα βρίσκω όλα "λιγότερα" (a/c πιο χαμηλό, καθρέφτες κακό σχήμα, ραδιόφωνο άβολο, πολλές λειτουργίες που τις θεωρώ περιττές, μεγαλύτερη κατανάλωση). Και ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα να θέλω σπρώξιμο στην εθνική 🤣. Την τροποποίηση ταχύτητας με πρόγραμμα την αποκλείετε όλοι; Οι κάμερες γράφουν πάντα, δεν υπάρχει "αν γράφουν θα σε γράψουν". Και ρωτώ για τα 40 χλμ παραπάνω από το όριο διότι 6-7 χρόνια πηγαίνω με +20 και ουδέποτε έχει έρθει πρόστιμο. Νομίζω μέχρι Μεταμόρφωση που πάω είναι 100 το όριο. Στα 120 είμουν με το παλιό. Οπότε προφανώς υπάρχει "χάρισμα" σε ξεπέρασμα ορίου για συγκεκριμένα χλμ (π.χ. 20-30) και από κει και πάνω στέλνουν πρόστιμα. Θα προτιμούσα όμως στο θέμα αττικής οδού να απαντήσουν μόνο άτομα που τη χρησιμοποιούν τακτικά και έχουν ξεπεράσει το όριο. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από 1comment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, 1comment είπε Οι κάμερες γράφουν πάντα, δεν υπάρχει "αν γράφουν θα σε γράψουν". Και ρωτώ για τα 40 χλμ παραπάνω από το όριο διότι 6-7 χρόνια πηγαίνω με +20 και ουδέποτε έχει έρθει πρόστιμο. Νομίζω μέχρι Μεταμόρφωση που πάω είναι 100 το όριο. Στα 120 είμουν με το παλιό. Οπότε προφανώς υπάρχει "χάρισμα" σε ξεπέρασμα ορίου για συγκεκριμένα χλμ (π.χ. 20-30) και από κει και πάνω στέλνουν πρόστιμα. Θα προτιμούσα όμως στο θέμα αττικής οδού να απαντήσουν μόνο άτομα που τη χρησιμοποιούν τακτικά και έχουν ξεπεράσει το όριο. Εχω στείλει πμ στον DPG να μας πει. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Αν και δεν είναι αυτό το κύριο θέμα μου. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η αύξηση της ιπποδύναμης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Αν και δεν είναι αυτό το κύριο θέμα μου. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η αύξηση της ιπποδύναμης. αφου δεν θες να πας γρήγορα για να μην σε γράφουν,τι τα θες τα πιο πολλά άλογα; Η κατανάλωση δεν ειναι απαραίτητο ότι θα αυξηθεί,έχω ακούσει περιπτώσεις που και άλογα ανέβασαν αλλά και έχουν ίδια ή και χαμηλότερη κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αφου δεν θες να πας γρήγορα για να μην σε γράφουν,τι τα θες τα πιο πολλά άλογα; Η κατανάλωση δεν ειναι απαραίτητο ότι θα αυξηθεί,έχω ακούσει περιπτώσεις που και άλογα ανέβασαν αλλά και έχουν ίδια ή και χαμηλότερη κατανάλωση. Για να καταλάβω. Αν αυξήσω την ιπποδύναμη, τότε η ταχύτητα θα αυξηθεί σωστά; Δηλαδή πλέον τα 100 που θα πηγαίνω θα τα νιώθω για 140. Αυτό δεν αλλάζει η ιπποδύναμη; Εγώ θέλω να είμαι μέσα στα όρια αλλά να τρέχει περισσότερο το αμάξι. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, 1comment είπε Για να καταλάβω. Αν αυξήσω την ιπποδύναμη, τότε η ταχύτητα θα αυξηθεί σωστά; Δηλαδή πλέον τα 100 που θα πηγαίνω θα τα νιώθω για 140. Αυτό δεν αλλάζει η ιπποδύναμη; Εγώ θέλω να είμαι μέσα στα όρια αλλά να τρέχει περισσότερο το αμάξι. Κάτι δεν στέκει σε αυτά που γράφεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κάτι δεν στέκει σε αυτά που γράφεις. Το εξήγησα στο πρώτο μου ποστ. Το παλιό μου κορσα έτρεχε περισσότερο πηγαίνοντας με λιγότερα χλμ από ότι τώρα το καινούργιο. Οπότε σκέφτηκα ότι είναι θέμα ιπποδύναμης να αλλάξει αυτό. Επειδή μάλλον δεν ξέρεις κι εσύ όπως κι εγώ, ας αφήσουμε άλλους έμπειρους να απαντήσουν. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από 1comment 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, 1comment είπε Το εξήγησα στο πρώτο μου ποστ. Το παλιό μου κορσα έτρεχε περισσότερο πηγαίνοντας με λιγότερα χλμ από ότι τώρα. Οπότε σκέφτηκα ότι είναι θέμα ιπποδύναμης να αλλάξει αυτό. Επειδή μάλλον δεν ξέρεις κι εσύ όπως κι εγώ, ας αφήσουμε άλλους έμπειρους να απαντήσουν. Ετρεχε περισσότερο ενώ πήγαινε με λιγότερα χλμ.Μας δουλευεις; 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ετρεχε περισσότερο ενώ πήγαινε με λιγότερα χλμ.Μας δουλευεις; Έτσι αισθάνομαι πιθανώς λόγω βάρους αυτοκινήτου. Μήπως δεν ξέρεις ότι το βάρος αυτοκινήτου "κόβει" ταχύτητα; Μάλλον είσαι πιο άσχετος κι απο μενα τελικά! Δεν θα δώσω βάση σε άλλες απαντήσεις σου. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από 1comment 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, 1comment είπε Έτσι αισθάνομαι πιθανώς λόγω βάρους αυτοκινήτου. Μήπως δεν ξέρεις ότι το βάρος αυτοκινήτου "κόβει" ταχύτητα; Μάλλον είσαι πιο άσχετος κι απο μενα τελικά! Δύσκολο να υπάρχει πιο άσχετος απο εσένα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα