Προς το περιεχόμενο

Επέκταση ιντερνετ (δίκτυο στο σπίτι) μέσω οπτική ίνας

theodoros8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να την βοήθεια σας μιας και το θέμα οπτική ίνα δεν το κατέχω(τα υπόλοιπα τα κατέχω...).

Λόγω διαμόρφωσης της οικίας μου, του ότι είναι ενοίκιο και του ότι απλά είμαι τύπος του Ethernet :), θέλω να φέρω καλωδιο απο το ρούτερ προς το γραφείο μου.

Η λύση του ethernet αν και η πιο απλή, δεν μου κάνει γιατί το καλώδιο είναι χοντρό και θα πρέπει να κάνω τρύπα πάνω απο την κάσα της πόρτας του γραφείου(της οπτικής μπορώ να το περάσω απο μια χαραμάδα στο πάτωμα) αλλά και γιατί στο σοβατεπί που θέλω να το περάσω θα φαίνεται υπερβολικά άσχημο.

Είναι εφικτό με 2 media converter όπως στη φωτό, να γίνει σύνδεση:

Router->ethernet(media converter #1)->οπτική ίνα->media converter #2->ethernet στο PC. 

Ξέρω είναι overkill αλλά το καλώδιο της οπτικής είναι ιδανικό όσον αφορά το πάχος.

Στο ένα tplink θα μπει η οπτική στο Tx και στο 2ο στο Rx?

Ευχαριστώ.

ΥΓ: το wifi ως λύση για τον main υπολογιστή δεν μου κάνει.

20230905162612_goobay_kalodio_optikis_inas_sc_apc_30m_prasino_59606.jpeg

PER.612555.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, soteras said:

Κανε μια έρευνα για powerline καλά και επώνυμα ποιο οικονομικά νομίζω θα σου έρθει

Ναι φίλε μου, το σκέφτηκα και αυτό, απλά δεν έχω κάνει μεγάλη ερεύνα για να δω αν είναι safe(που είναι, απλά δεν το έχω δει με τα ματια μου να δουλευει).

Επεξ/σία από theodoros8
εδιτ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 04/09/2024 at 20:17, theodoros8 said:

Ναι φίλε μου, το σκέφτηκα και αυτό, απλά δεν έχω κάνει μεγάλη ερεύνα για να δω αν είναι safe(που είναι, απλά δεν το έχω δει με τα ματια μου να δουλευει).

οχι powerline. απορω αν θα πιασεις 100 mbit.ναι θα παιξει ο converter αλλα πριν απο αυτο βρες slim utp.

ειναι αρκετα λεπτο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 13/9/2024 στις 9:30 ΜΜ, poulinos είπε

οχι powerline. απορω αν θα πιασεις 100 mbit.

εξαρταται απο πολλους παραγοντες με πρωτον την αρχικη ταχυτητα ιντερνετ,δεν ειναι τοσο απολυτο

On 07/10/2024 at 10:54, geomrk said:

εξαρταται απο πολλους παραγοντες με πρωτον την αρχικη ταχυτητα ιντερνετ,δεν ειναι τοσο απολυτο

ειχαν περασει και εκανα reviewαρκετα ζευγαρια powerline, ειτε fritz ειτε devolo. ακομα και σε μονοφασικο ρευμα οι ονομαστικες ταχυτητες που αναφερουν σε σχεση με τις πραγματικες ειναι μερα με την νυχτα.επισης απο οτι συγχρονιζαν τα powerlines μεταξυ τους, στην πραξη ειχα την μιση ταχυτητα. καλη λυση οπως εγραφα και στο review αλλα οχι για επιδοσεις. σε τριφασικο ζοριζει ακομα πιο πολυ το πραγμα.τα 2200 και 1200mbit απλα γελανε και οι πετρες.ουτε καν στο ιδιο δωματιο δεν θα τα πιασεις.γενικως λογω της φυσης της τεχνολογιας την θεωρω λυση εκτακτου αναγκης.πολλοι επρεπε να κανουν αλλαγες και στο mode για θεματα ασυμβατοτητας με vdsl κτλ. σε adsl και 100αρες vdsl μια χαρα αλλα τωρα για 200vdsl ,500ftth κτλ δεν αξιζει εκτος αν σε νοιαζει απλα να δωσεις ιντερνετ παντου χωρις να σε νοιαζει η ταχυτητα.

On 02/10/2024 at 11:41, eliasbats said:

Ναι μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά υπόψιν ότι η ίνα που θα χρειαστεί να περαστεί θα είναι διπλή όπως αυτή:

64175_1.jpg

σωστη παρατηρηση.ολα τα sfp με εξαιρεση κατι ftth και κατι dwdm ειναι upc/pc και οχι apc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...