Προς το περιεχόμενο

φασαρια απο κεντρικο δρομο

alkistismenelaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποτε το είχα ψάξει για ηχομόνωση στα μπαλκόνια, υπάρχουν εξειδικευμένοι μηχανικοί που κάνουν μελέτη. Πρακτικά βάζεις σχετικά ψηλά γυάλινα παραπετάσματα που κόβουν ένα μεγάλο μέρος του θορύβου. Επισης υπάρχουν και κάποιες επιφάνειες ήχοαπορροφητικές που βάζουν στην οροφή του μπαλκονιου για να πιάνουν τον ανακλώμενο ήχο.

γενικα είναι σημαντικό το κόστος, το βάρος που θα προστεθεί στα μπαλκόνια και πάλι ο μηχανικός μου είχε πει ότι δεν κόβει τα πάντα (πχ σκυλιά η φτιαγμένα μηχανάκια).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, alkistismenelaos είπε

ε ενταξει ...δεν το ειχα στο μυαλο μου αυτό το θέμα...το πλήρωσα...εσύ δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος?

εχεις και το όνομα του αγοριού μου....

Λαθη ολοι κανουμε αλλα δεν πας να αγορασεις  μια τοστιερα, σπιτι αγοραζεις και οφειλεις να καλυψεις καθε παραγοντα που μπορει να ελεγχθει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πω στην ουσία ότι έχει ειπωθεί από τους περισσότερους:  Ένας μηχανικός μπορεί να κάνει μια μελέτη για αποτελεσματική ηχομόνωση, όπως επίσης να κάνει και την εποπτεία της κατασκευής/βελτιώσης/αναβάθμισης. 

Αυτό που δεν έχει ειπωθεί : Μάζεψε υπογραφές, βάλε πολιτικό μέσο, δημάρχους, συμβούλους και όποιον ξέρεις και δεν ξέρεις για να γίνει ο κεντρικός δρόμος ...  πεζόδρομος ! 

Επεξ/σία από costas_
  • Haha 1

περιμετρικα του μπαλκονιου βαλτε πλεξιγκλας το εχω δει σε μπαλκόνια που ειναι σε κεντρικός οδους.Επισης πριν αγοραδουμε ή νοικιάσουμε σπίτι παντα κάνουμε έρευνα ολες τξς ωρες της μερας και νύχτας.Πχ μπορει κάθε απόγευμα να παιζει μουσικη κάποιος απέναντι καποιος αλλος πιανο κλπ.

13 λεπτά πριν, costas_ είπε

Θα πω στην ουσία ότι έχει ειπωθεί από τους περισσότερους:  Ένας μηχανικός μπορεί να κάνει μια μελέτη για αποτελεσματική ηχομόνωση, όπως επίσης να κάνει και την εποπτεία της κατασκευής/βελτιώσης/αναβάθμισης. 

Αυτό που δεν έχει ειπωθεί : Μάζεψε υπογραφές, βάλε πολιτικό μέσο, δημάρχους, συμβούλους και όποιον ξέρεις και δεν ξέρεις για να γίνει ο κεντρικός δρόμος ...  πεζόδρομος ! 

Και μετά τα αμάξια θα βγάλουν φτερά για να περνάνε.Ή θα επιβαρύνουν όλες τις άλλες κοντινές οδούς.

14 λεπτά πριν, gogkroj είπε

Επισης πριν αγοραδουμε ή νοικιάσουμε σπίτι παντα κάνουμε έρευνα ολες τξς ωρες της μερας και νύχτας.Πχ μπορει κάθε απόγευμα να παιζει μουσικη κάποιος απέναντι καποιος αλλος πιανο κλπ.

Πως κάνεις δηλαδή αυτή την "έρευνα"? Πας με τον ιδιοκτήτη ή τον μεσίτη και κάθεσαι 15 ώρες μες στο σπίτι για να δεις άμα έχει θορύβους? 

Και άντε πες το βρήκες καλό και το έκλεισες, ποιος σου εγγυάται ότι σε 10 μέρες δε θα νοικιάσει ένας ντράμερ ή ένας τρομπετίστας το από πάνω ή το απέναντι σπίτι?

• Haha 2

55 λεπτά πριν, costas_ είπε

στην ελλάδα ζούμε ποτε δε ξερεις,,,,,

45 λεπτά πριν, gogkroj είπε

περιμετρικα του μπαλκονιου βαλτε πλεξιγκλας το εχω δει σε μπαλκόνια που ειναι σε κεντρικός οδους.Επισης πριν αγοραδουμε ή νοικιάσουμε σπίτι παντα κάνουμε έρευνα ολες τξς ωρες της μερας και νύχτας.Πχ μπορει κάθε απόγευμα να παιζει μουσικη κάποιος απέναντι καποιος αλλος πιανο κλπ.

ναι? δεν το ξερω αυτο θα το γκουγκλάρω

7 ώρες πριν, Nabuko είπε

Και άντε πες το βρήκες καλό και το έκλεισες, ποιος σου εγγυάται ότι σε 10 μέρες δε θα νοικιάσει ένας ντράμερ ή ένας τρομπετίστας το από πάνω ή το απέναντι σπίτι?

Μου φαινεται αντιδρας για να αντιδρασεις.
Κανεις δεν το εγγυαται, το θεμα ειναι να δουμε  ( αν ειναι εφικτο ) τι παιζει ηδη στη γειτονια.
Αλλο να παιξεις γκινια και σε λιγους μηνες να σκασει απο πανω ο κλακετιστας η ενας πειρατης με ξυλινο ποδι  και αλλο να κοψεις κινηση καποιες  ωρες της μερας,ειδικα αν πας να αγορασεις.

Εγω και σε ενοικιο το εχω κανει, σε σπιτι που ηταν στα υποψην, περνουσα μια βολτα καθε τοσο οταν ημουν ευκαιρος.

Δε λεμε να κατσεις με εφημεριδα με τρυπες σε παγκακι και να παρακολουθεις, αλλα στην τελικη γιατι να μην κατασκηνωσεις με το αμαξι;

• Haha 1

13 ώρες πριν, alkistismenelaos είπε

γελασα ....πολύ αστείο...

Έλα τώρα, τις λύσεις για το πρόβλημα σου τις ξέρεις, τις ανέφερες κιόλας. Αλλά είπες να ανοίξεις εδώ ένα thread για χαβαλέ μπας και ακούσεις ότι υπάρχει η μαγική λύση του να αποκτήσεις ηχομόνωση χωρίς να δώσεις λεφτά.

Το σπίτι όταν πήγες να το δεις άκουσες και τον θόρυβο που επικρατεί στον δρόμο. Δεν υπάρχει μου ξέφυγε ούτε λάθη κάνουμε. Ο δρόμος αν είναι κεντρικός εχει μόνιμη φασαρία. Λες ότι θα τρελαθείς, τώρα τρελάθηκες; Τόσα χρόνια που έμενες στο σπίτι δεν είχες τρελαθεί από την φασαρία; Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε όλοι όταν ψάχνουν να αγοράσουν ακίνητο είναι ο θόρυβος. 

12 ώρες πριν, costas_ είπε

και μετά να μαζεύονται από κάτω καμιά 30αρια παιδάκια να παίζουν μπάλα ...χαχαχα...

5 ώρες πριν, kokos23 είπε

και μετά να μαζεύονται από κάτω καμιά 30αρια παιδάκια να παίζουν μπάλα ...χαχαχα...

Αμα εχεις παιδια και ειδικα αν δεν τα εχεις μεγαλωσει σωστα, δε σε ενοχλουν αυτα.

Και αν εισαι κανενας νορμαλ και σε ενοχλουν , θα ακουσεις το κλασσικο " παιδια ειναι " .

• Like 2

22 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

εξωτερικο εισαι οκ. γιατι αυτα που κάθονται πανω απο τα τζάμια βαζουν ΠΑΡΑ πολυ θορυβο. με διπλα τζαμια δεν επρεπε να ακους σχεδον τιποτα. η εισαι παραξενος η κατι αλλο συμβαινει. βεβαια εχω ακουσει απο γνωστους οτι σε κατι πολυκατοικιες του 2000-2010 η ηχομονοση ειναι αστεια. λεπτοι τοιχοι? δεν ξερω... Παντως εγω με κλειστα τα παντα και με τα ηχομονοτικα τζαμια, ο συναγερμος που βαραει σε αμαξι κατω απο το σπιτι μου ισα που ακουγεται μεσα και ειμαι στον πρωτο, 10 μετρα μακρια απο το αμαξι. αν κλεισω μια εσωτερικη πορτα δεν ξυπναει ουτε μωρο παιδι. Έχεις σωληνα αποροφφητηρα που κοιτάει το δρομο και δεν εχει εξωτερικες γριλιες η κλαπετο μεσα? και απο εκει μπαινει θορυβος. 

ναι εχω σωληνα απορροφητηρα που κοιταει στο δρόμο μπορώ να κάνω τώρα κατι?

Just now, alkistismenelaos said:

ναι εχω σωληνα απορροφητηρα που κοιταει στο δρόμο μπορώ να κάνω τώρα κατι?

καλα εαν ειναο μονο αυτο αποκλειετε. Παντως ναι μπορεις να βαλεις ενα κλαπέτο. Πρωτου το βαλεις ισως δοκιμασε να δεσεις κατι χοντρο στην εξοδο και να δεις εαν ακους ακομα. 

παντως νιωθω οτι ρωταμε για να ρωταμε και να γκρινιαζουμε, σορρυ αλλα για μενα ειναι κατι λαθος. Κανε μελετη και δωσε λεφτα, δεν υπαρχει περιπτωση χωρις να δωσεις λεφτά απο καποιον που θα κανει μελετη επαγγελματια και θα σου πει τι να προσθεσεις και που.

• Like 1

15 λεπτά πριν, great είπε

καλα εαν ειναο μονο αυτο αποκλειετε. Παντως ναι μπορεις να βαλεις ενα κλαπέτο. Πρωτου το βαλεις ισως δοκιμασε να δεσεις κατι χοντρο στην εξοδο και να δεις εαν ακους ακομα. 

παντως νιωθω οτι ρωταμε για να ρωταμε και να γκρινιαζουμε, σορρυ αλλα για μενα ειναι κατι λαθος. Κανε μελετη και δωσε λεφτα, δεν υπαρχει περιπτωση χωρις να δωσεις λεφτά απο καποιον που θα κανει μελετη επαγγελματια και θα σου πει τι να προσθεσεις και που.

οκ εχεις δικιο ....

Η εξωτερική μόνωση του τοίχου με πετροβάμβακα ή ορυκτοβάμβακα κάνει πολύ καλή δουλειά και επιπλέον θερμομωνώνει το σπίτι. Μειονέκτημα πως θα ελαττώσει τον διαθέσιμο χώρο κατά 15-20 εκατοστά από την πλευρά του τοίχου. Πολύ καλύτερα αποτελέσματα ηχομόνωσης μπορείς να πετύχεις με αφρό πολυουρεθάνης εσωτερικά στους περιμετρικούς τοίχους. Με αυτά και σε συνδυασμό με καλά κουφώματα δεν θ' ακούγεται σχεδόν τίποτα. Μειονέκτημα της πολυουρεθάνης είναι πως αν χρειαστεί να την αφαιρέσεις είναι μεγάλος μπελάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...