archimidis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Ο τοίχος μήπως δεν έχει καθόλου ή κακή μόνωση; Εφόσον έχεις καλά ανοιγώμενα πρέπει να δεις και την μόνωση του τοίχου. .πορεί να βελτιωθεί με εξωτερική μόνωση.
kokos23 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας δηλ αν σκέφτεσαι συνέχεια τι πήγα και πήρα ναι θα σε ενοχλεί, αν όμως "σβήσεις" τους θορύβους χωρίς να ασχολείσαι, κάποια στιγμή θα σταματήσεις να τους ακούς... το γραφείο μου είναι σε κεντρικό δρόμο με πάαααααρα πολύ φασαρία, στην αρχή είχα πάντα κλειστό παράθυρο, τώρα ακόμα και με πορεία από κάτω με ντουντούκες δεν ασχολούμαι και το παράθυρο είναι τέρμα ανοιχτό, αφού μερικές φορές Αύγουστο που δεν έχει κίνηση σχολιάζω την ησυχία ... επίσης μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς ωτοασπίδες στον ύπνο, προσωπικά τις χρησιμοποιώ όχι γιατί έχω θόρυβο αλλά μια φορά που τις έβαλα κοιμήθηκα σαν πεθαμένος, ξύπνησα ξεκούραστος και από τότε τις χρησιμοποιώ συνέχεια... τέλος λύση καλή είναι τριπλά τζάμια και εξωτερική θερμοηχωμόνωση... Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2024 από kokos23
alkistismenelaos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kokos23 είπε νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας δηλ αν σκέφτεσαι συνέχεια τι πήγα και πήρα ναι θα σε ενοχλεί, αν όμως "σβήσεις" τους θορύβους χωρίς να ασχολείσαι, κάποια στιγμή θα σταματήσεις να τους ακούς... το γραφείο μου είναι σε κεντρικό δρόμο με πάαααααρα πολύ φασαρία, στην αρχή είχα πάντα κλειστό παράθυρο, τώρα ακόμα και με πορεία από κάτω με ντουντούκες δεν ασχολούμαι και το παράθυρο είναι τέρμα ανοιχτό, αφού μερικές φορές Αύγουστο που δεν έχει κίνηση σχολιάζω την ησυχία ... επίσης μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς ωτοασπίδες στον ύπνο, προσωπικά τις χρησιμοποιώ όχι γιατί έχω θόρυβο αλλά μια φορά που τις έβαλα κοιμήθηκα σαν πεθαμένος, ξύπνησα ξεκούραστος και από τότε τις χρησιμοποιώ συνέχεια... τέλος λύση καλή είναι τριπλά τζάμια και εξωτερική θερμοηχωμόνωση... ευχαριστώ καλέ μου για την εμπεριστατωμένη απάντηση
dimitrins Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Πούλα το ή βάλε ηχοπετάσματα σαν αυτά του Κηφισού. Αμα βάλεις 2-3 ώρες ύπνο και περάσει στην παραλιακή ο καβλωμένος με την μηχανή ή το ηχοσύστημα, απλά την γάμησες.
vamvakoolas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, kokos23 said: νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας δηλ αν σκέφτεσαι συνέχεια τι πήγα και πήρα ναι θα σε ενοχλεί, αν όμως "σβήσεις" τους θορύβους χωρίς να ασχολείσαι, κάποια στιγμή θα σταματήσεις να τους ακούς... το γραφείο μου είναι σε κεντρικό δρόμο με πάαααααρα πολύ φασαρία, στην αρχή είχα πάντα κλειστό παράθυρο, τώρα ακόμα και με πορεία από κάτω με ντουντούκες δεν ασχολούμαι και το παράθυρο είναι τέρμα ανοιχτό, αφού μερικές φορές Αύγουστο που δεν έχει κίνηση σχολιάζω την ησυχία ... επίσης μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς ωτοασπίδες στον ύπνο, προσωπικά τις χρησιμοποιώ όχι γιατί έχω θόρυβο αλλά μια φορά που τις έβαλα κοιμήθηκα σαν πεθαμένος, ξύπνησα ξεκούραστος και από τότε τις χρησιμοποιώ συνέχεια... τέλος λύση καλή είναι τριπλά τζάμια και εξωτερική θερμοηχωμόνωση... Η πρωτη προταση σου ειναι -ευγενικα θα το γραψω- αστοχη. Οπως εχω γραψει, ο θορυβος σχετιζεται αμεσα με τη ψυχικη υγεια και προφανως εχει αρνητικες επιπτωσεις. Μπορει εκεινη τη στιγμη να βρισκεις μια "λυση/διεξοδο" αλλα το προβλημα σταδιακα διογκώνεται και ουσιαστικα καταπιεζεται και καποια στιγμη θα εκτονωθει σε ασχετη κατασταση/ περιβαλλον.
alkistismenelaos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, dimitrins είπε Πούλα το ή βάλε ηχοπετάσματα σαν αυτά του Κηφισού. Αμα βάλεις 2-3 ώρες ύπνο και περάσει στην παραλιακή ο καβλωμένος με την μηχανή ή το ηχοσύστημα, απλά την γάμησες. καλά δε μιλάμε για τέτοιο δρόμο σαν την παραλιακη
spirit)earth)aflame Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, alkistismenelaos είπε ναι ξερω φταιω ....εμενα ξανα σε κεντρικο δρομο αλλα δε μ ενοχλουσε τοσο, αλλά αυτός έχει μεγαλο φορτο κ μ ενοχλει γυναικα ειμαι .... ειναι δικο μου...εγω αποφασίζω έκανα edit το αρχικό post. δε με ενοχλεί τίποτα περισσότερο από τον θόρυβο γενικά, οποιοδήποτε. Ακόμα και τα fan του PC πχ. Σε καταλαβαίνω. Νοίκιασέ το και μείνε αλλού, εγώ αυτό θα έκανα. Ο θόρυβος δε είναι κάτι που συνηθίζεται για μένα.
Doubt Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, alkistismenelaos είπε εχω καλά κουφωματα Πολύ γενικό και αόριστο.
great Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ξαναδες παλι με καποιον το θεμα ηχομόνωση. Δεν μπορει καποιο λαθος εχει γινει καπου. Εδω πας σε ξενοδοχειο πανω σε κεντρικο δρομο και δεν ακους τιποτα απ'εξω. Επίσης δες λιγο συσκευες white noise, εμενα με βοηθάνε. Τουλαχιστον εσενα σε ενοχλει ο δρομος τι να πουμε που υπαρχει ανθρωπος που εστειλε παραπονο στην πυροσβεστική γιατι τον ενοχλεί το ελικόπτερο που κάνει περιπολια. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2024 από great
Dinos1973 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 19 hours ago, alkistismenelaos said: παιδιά καλησπέρα, θέλω την απόψη σας...πριν λιγα χρονια αγορασα ενα πολύ ωραιο σπίτι σε μεγαλη πολη της Ελλάδας, το οποίο όμως γειτνιαζει με πολύ κεντρικο δρομο....ναι δεν το προσεξα πριν το αγορασω ...αλλά το θεμα ειναι παροτι εχω καλά κουφωματα ότι με ενοχλει ο θορυβος από το δρομο, σκεφτομαι να το πουλήσω γενικά από τις όλες άλλες απόψεις με βολευει πολύ η σκεφτομαι όπως μου είπαν να βάλω ενα επιπρόσθετο κουφωμα για να κοβει τον ηχο σε καθε μπαλκονοπορτα.... τι να κανω εχω τρελαθεί Οι θορυβοι ειναι ξεκαθαρα λογο κουφωματον. Στην ελλαδα υπαρχει προβλημα λογο κακων τοποθετησεων κυριως! 1
k_w_t Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Ο συνεχης θορυβος μετα απο καιρο συνηθίζεται. Εγω μενω σε ενα ακυρο στενο στο κουκακι που δεν περναει ψυχη. Τωρα με τα airbnb ακους ξαφνικα βαλιτσες στον δρομο στις 3 το πρωι και ξυπνας.
Menelaos83 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, alkistismenelaos είπε ναι ξερω φταιω ....εμενα ξανα σε κεντρικο δρομο αλλα δε μ ενοχλουσε τοσο, αλλά αυτός έχει μεγαλο φορτο κ μ ενοχλει γυναικα ειμαι .... ειναι δικο μου...εγω αποφασίζω Και εγω αποφασιζω😁 Περαν της πλακας ποσο λογικο ειναι οτι δεν το προσεξες πριν το αγορασεις?
sphinxgr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Αν έχεις συρόμενα κουφώματα, ότι και να βάλεις θα μπάζει. Αν έχεις ανοιγόμενα, βελτιώνεται αρκετά η κατάσταση. Κάτι άλλο να κάνεις δεν γίνεται. Υπάρχει ένα θετικό να σκεφτείς. Αν έχεις θόρυβο, απ έξω, δεν ακούς κανέναν θόρυβο απο τους γείτονες. Αγόρασα σπίτι το οποίο είναι νέα κατασκευή και έχει απόλυτη ησυχία. Έφυγα γιατι ακουγόταν ο παραμικρός θόρυβος απο κάθε όροφο. Πήγα σε άλλο που έχει λίγη φασαρία και βρήκα την ησυχία μου γιατί δεν ακούω κάθε τόσο θορύβους απο το πουθενά. Εν ολίγοις ο λίγος θόρυβος, καλό κάνει σε πολυκατοικια
dkstopo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 ενας μηχανικος μπορεί να σου υποδείξει τι πρέπει να κάνεις και να μηδενίσεις την όχληση, χρειάζεται να ερθει να κανει διαφορες μετρησεις, να πληρωθεί και να σου κανει μια μελέτη, εναπόκειται σε εσενα εαν την εφαρμόσεις. 2
Ducatista Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Πάντως λογικά το κάθε είδος κουφωμάτων έχει πιστοποίηση για τον θόρυβο κλπ και αυτό πρέπει να δεις δεν είναι όλα τα κουφώματα απλά για μείωση θορύβου λογικά έχουν διαβαθμίσεις.. όμως μην ξεχνάς ότι αν το σπίτι δεν έχει κάποια εξωτερική μόνωση θα ακούγεται και από τον τοίχο η φασαρία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα