Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : γύρω στα 1000€

Χρήση υπολογιστή : Music production, ελαφρύ video editing, επεξεργασία εικόνας, ελαφρύ gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: GigPerformer, Studio One, Reaper, Photoshop, Illustrator, Davinci REsolve

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπάρχει οθόνη DELL 27 1080p, στο μέλλον θα προστεθεί ακόμα μία 4Κ.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, αν υπάρχει κατάστημα που να έχει όλα τα parts και να αναλαμβάνει και την συναρμολόγηση όμως θα βόλευε.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Δεν έχω συναρμολογήσει ξανά, αλλά πιστεύω ότι παρακολουθώντας κάποια βίντεο θα μπορούσα να τα καταφέρω. Αν υπάρχει τέτοια υπηρεσία σε κατάστημα θα το προτιμήσω.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . windows 11

Καλησπέρα σε όλους,

προσπαθώ να φτιάξω μία value for money σύνθεση υπολογιστή για music production κυρίως, και δευτερευόντως  για επεξεργασία εικόνας και video.

Για music production και ηχογραφήσεις χρειάζεται όσο το δυνατόν χαμηλότερο latency, το οποίο επιτυγχάνεται με πολύ καλή επίδοση σε single core.

Επίσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και γρηγορότερη ram, για παράλληλη φόρτωση plugin χωρίς κολλήματα.

Από όσα έχω δεί, και για το μπάτζετ που διαθέτω προσανατολίζομαι σε έναν i5 13600k, με ram G.skill Ripjaws S5, και έχω διαβάσει και καλές κριτικές για bequiet Κουτιά και τροφοδοτικά, βέβαια δεν είμαι απόλυτος σε κάτι από αυτά . Δεν με πολυ-ενδιαφέρουν τα rgb led, πιο πολύ με νοιάζει η πρακτικότητα, να ανοίγει και να καθαρίζει εύκολα.

Ίσως περιμένω και λίγο την νέα γενιά Intel μήπως πέσει λίγο η τιμή του επεξεργαστή?

Σκεφτόμουν να μήν βάλω καν κάρτα γραφικών αρχικά, και να βάλω μία στην συνέχεια, καθώς τα παιχνίδια που παίζω είναι του στυλ don't starve, αλλά για 2 οθόνες και video editing μάλλον θα χρειαστεί και κάρτα. Μετά μου ήρθε ότι κατά καιρούς (ειδικά χειμώνα) φορτώνω fpv simulators όπως  DRL, VelociDrone,  Liftoff οπότε σίγουρα θα χρειαστεί η κάρτα.

Εχώ χαθεί λίγο με τις συμβατότητες, τους χρονισμούς, τις ορολογίες και επειδή δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία στο χτίσιμο Η/Υ θα ήθελα την βοήθειά σας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...