Moderators Malthador Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Καλημέρα. Στο σπίτι που μισθώνω δεν έχω υπογράψει ποτέ συμφωνητικό, ενώ διαμένω εδώ από το 2019. Έχω συμφωνήσει με την ιδιοκτήτριά μου να γίνει αύξηση στο μίσθωμα για τον επόμενο χρόνο, ωστόσο τώρα βλέπω ότι ο λογιστής της στο taxis ανέβασε τροποποιητική δήλωση για τα επόμενα δύο χρόνια. Επειδή σκοπεύω να αγοράσω σπίτι μέσα στον επόμενο χρόνο, πόσο δεσμευτική είναι νομικά η αποδοχή της τροποποιητικής από μεριάς μου; Αν φύγω πριν την διετία μπορεί να έχει αξιώσεις, από την στιγμή που δεν έχει υπογραφεί ποτέ συμφωνητικό;
chrisgav Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 1 minute ago, Malthador said: Καλημέρα. Στο σπίτι που μισθώνω δεν έχω υπογράψει ποτέ συμφωνητικό, ενώ διαμένω εδώ από το 2019. Έχω συμφωνήσει με την ιδιοκτήτριά μου να γίνει αύξηση στο μίσθωμα για τον επόμενο χρόνο, ωστόσο τώρα βλέπω ότι ο λογιστής της στο taxis ανέβασε τροποποιητική δήλωση για τα επόμενα δύο χρόνια. Επειδή σκοπεύω να αγοράσω σπίτι μέσα στον επόμενο χρόνο, πόσο δεσμευτική είναι νομικά η αποδοχή της τροποποιητικής από μεριάς μου; Αν φύγω πριν την διετία μπορεί να έχει αξιώσεις, από την στιγμή που δεν έχει υπογραφεί ποτέ συμφωνητικό; Μπορει να σου ζητησει και τον επομενο χρονο αλλα πραγματικα δεν το κανει κανενας. Το μονο αρνητικο που σκεφτομαι σε αυτο το σεναριο ειναι πως θα χασεις την εγγυηση. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Μέλος Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 9 minutes ago, chrisgav said: Μπορει να σου ζητησει και τον επομενο χρονο αλλα πραγματικα δεν το κανει κανενας. Το μονο αρνητικο που σκεφτομαι σε αυτο το σεναριο ειναι πως θα χασεις την εγγυηση. Αν δεν κάνω αποδοχή όμως και απλά της βάζω το αυξημένο μίσθωμα μέχρι να αποχωρήσω; Και πάλι θα μπορεί να μου ζητήσει τα εναπομείναντα μισθώματα;
fmarkos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Malthador είπε Επειδή σκοπεύω να αγοράσω σπίτι μέσα στον επόμενο χρόνο, πόσο δεσμευτική είναι νομικά η αποδοχή της τροποποιητικής από μεριάς μου; Αν φύγω πριν την διετία μπορεί να έχει αξιώσεις, από την στιγμή που δεν έχει υπογραφεί ποτέ συμφωνητικό; Δεν έχεις καμία δέσμευση, κάνε αποδοχή κανονικά. Όταν αφήσεις το σπίτι θα κάνει τροποποιητική και θα λύσει την μίσθωση. Όποια αξιώσω μπορεί να έχει νομικά, είναι βάση συμφωνητικού, αυτό το αγνοούν πολλοί και νομίζουν πως τους καλύπτει το taxis. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ενημερώσεις 1-2 μήνες πριν φύγεις ωστέ να μην της μείνει κενό. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από fmarkos 2 1
chrisgav Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 19 minutes ago, fmarkos said: Δεν έχεις καμία δέσμευση, κάνε αποδοχή κανονικά. Όταν αφήσεις το σπίτι θα κάνει τροποποιητική και θα λύσει την μίσθωση. Όποια αξιώσω μπορεί να έχει νομικά, είναι βάση συμφωνητικού, αυτό το αγνοούν πολλοί και νομίζουν πως τους καλύπτει το taxis. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ενημερώσεις 1-2 μήνες πριν φύγεις ωστέ να μην της μείνει κενό. Εφοσον κανεις αποδοχη την τροποποιητική, πρακτικα αποδεχεσαι το extension των 2 χρονων. Με το "ετσι θελω" δεν μπορει να σου παρει τα χρηματα προφανως. Θα πρεπει να σου κανει αγωγη. Ενας ιδιοκτητης παντως που εχει συμφωνησει 2 χρονια με τον ενοικιαστη (ειτε προφορικα, ειτε μεσω taxis, ειτε με ανταλλαγη μηνυματων με περιστερια), θεωρω αυτονοητο οτι θα αρνηθει να επιστρεψει την εγγυηση σε περιπτωση που φυγει νωριτερα, εκτος αν ειναι τοσο αψογες οι σχεσεις με τον ενοικιαστη. Δεν νομιζω πως αυτο που λεω χρειαζεται καποιες νομικες γνωσεις. 1
fmarkos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, chrisgav είπε Εφοσον κανεις αποδοχη την τροποποιητική, πρακτικα αποδεχεσαι το extension των 2 χρονων. Με το "ετσι θελω" δεν μπορει να σου παρει τα χρηματα προφανως. Θα πρεπει να σου κανει αγωγη. Ενας ιδιοκτητης παντως που εχει συμφωνησει 2 χρονια με τον ενοικιαστη (ειτε προφορικα, ειτε μεσω taxis, ειτε με ανταλλαγη μηνυματων με περιστερια), θεωρω αυτονοητο οτι θα αρνηθει να επιστρεψει την εγγυηση σε περιπτωση που φυγει νωριτερα, εκτος αν ειναι τοσο αψογες οι σχεσεις με τον ενοικιαστη. Δεν νομιζω πως αυτο που λεω χρειαζεται καποιες νομικες γνωσεις. Δεν ισχύει αυτό, δεν αποτελεί νομική δέσμευση η αποδοχή του μισθωτηρίου.
chrisgav Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 4 minutes ago, fmarkos said: Δεν ισχύει αυτό, δεν αποτελεί νομική δέσμευση η αποδοχή του μισθωτηρίου. Πες μου πού είπα οτι αποτελει νομική δέσμευση το μισθωτήριο σε παρακαλώ.
fmarkos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 10 λεπτά πριν, chrisgav είπε Πες μου πού είπα οτι αποτελει νομική δέσμευση το μισθωτήριο σε παρακαλώ. Αν θεωρείς ότι μπορεί να κάνει αγωγή με βάση το μισθωτήριο του ταξίς για να ζητήσει αποζημίωση ο ιδιοκτήτης, ουσιαστικά λες ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως νομική δέσμευση. Ο φίλος μας δεν ρώτησε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το αν δευμεύεσαι με τη αποδοχή του μισθωτηρίου στο taxis και η απάντηση είναι όχι. 2
chrisgav Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 15 minutes ago, fmarkos said: Αν θεωρείς ότι μπορεί να κάνει αγωγή με βάση το μισθωτήριο του ταξίς για να ζητήσει αποζημίωση ο ιδιοκτήτης, ουσιαστικά λες ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως νομική δέσμευση. Ο φίλος μας δεν ρώτησε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το αν δευμεύεσαι με τη αποδοχή του μισθωτηρίου στο taxis και η απάντηση είναι όχι. Νομικές Δεσμεύσεις με την Ανανεωμένη Μίσθωση Η καταχώρηση της μίσθωσης στο Taxis δημιουργεί μια νέα δεσμευτική σύμβαση, ακόμα και αν δεν υπάρχει νέο ιδιωτικό συμφωνητικό. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές δεσμεύονται από τους όρους της νέας μίσθωσης για την περίοδο των 2 ετών. Καλή συνέχεια. 2
ekrepali Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 3 hours ago, Malthador said: Επειδή σκοπεύω να αγοράσω σπίτι μέσα στον επόμενο χρόνο, πόσο δεσμευτική είναι νομικά η αποδοχή της τροποποιητικής από μεριάς μου; Αν φύγω πριν την διετία μπορεί να έχει αξιώσεις, από την στιγμή που δεν έχει υπογραφεί ποτέ συμφωνητικό; Αν η ιδιοκτήτρια είναι συνεννοήσιμος άνθρωπος και πιστεύεις ότι θα λύσει το συμβόλαιο όταν φύγεις και δε θα σου ζητήσει μισθώματα για τους μήνες που το σπίτι είναι ξενοίκιαστο, τότε κάνεις αποδοχή με το ανάλογο ρίσκο. Δηλαδή να μείνει το σπίτι ξενοίκιαστο, να μη κάνει λύση και να σου κάνει αγωγή για να πάρει τα λεφτά. Εναλλακτικά μπορείς να απορρίψεις την τροποποποιητική... και να ζητήσεις να στείλει νέα τροποποιητική που θα έχει υποσημείωση ότι "ο εκμισθωτής δικαιούται να ζητήσει λύση του συμβολαίου σε περίπτωση που προχωρήσει σε αγορά σπιτιού, με τη προϋπόθεση να ενημερώσει γραπτώς την εμκισθώτηρια πχ 1-2 μήνες πριν την αποχώρηση". Σ'αυτή τη περίπτωση όταν θες να φύγεις κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση στο GOV και την στέλνεις στο AΦΜ της (στη θυρίδα της). Αν όμως το κάνεις αυτό και την προϊδεάσεις ότι θα φύγεις σύντομα, υπάρχει το ρίσκο να σε πετάξει έξω από τώρα... και να ψάξει να βρει άλλον μισθωτή για 2-3 χρόνια γεμάτα. 1
hln3 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Τους ζητάς να το ξαναφτιάξουν σωστά, αφού συμφωνήσατε για 1 έτος, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι Ανεβάζουν στο τάξις καινούργιο με 1 έτος διάρκεια και είσαι ήσυχος
ekrepali Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, hln3 said: Ανεβάζουν στο τάξις καινούργιο με 1 έτος διάρκεια και είσαι ήσυχος Δε νομίζω ότι υπάρχει επιλογή στο σύστημα για 1 έτος. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από ekrepali
piccolino Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 37 λεπτά πριν, ekrepali είπε Δε νομίζω ότι υπάρχει επιλογή στο σύστημα για 1 έτος. Δεν σε περιορίζει στο χρονικό διάστημα που θα βάλεις στο μισθωτήριο, οπότε φυσικά μπορεί να γίνει για ένα έτος. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Μέλος Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 4 hours ago, fmarkos said: Αν θεωρείς ότι μπορεί να κάνει αγωγή με βάση το μισθωτήριο του ταξίς για να ζητήσει αποζημίωση ο ιδιοκτήτης, ουσιαστικά λες ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως νομική δέσμευση. Ο φίλος μας δεν ρώτησε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το αν δευμεύεσαι με τη αποδοχή του μισθωτηρίου στο taxis και η απάντηση είναι όχι. Κανονικά η αποδοχή στο taxis απλά αντικαθιστά την παλιά υπογραφή που στέλναμε στην εφορία και δεν κατέχει τη θέση του συμφωνητικού, πρέπει να υπογραφεί συμφωνητικό πλέον της δήλωσης μίσθωσης στο taxis. Αλλά -όπως όλα τα πράγματα σε αυτή την χώρα- είναι πως θα το δει ο δικαστής στο τέλος της ημέρας. Νομίζω ότι το πιθανότερο είναι ότι χωρίς συμφωνητικό, πάει κουβά ο όποιος ιδιοκτήτης. 2 hours ago, ekrepali said: Αν όμως το κάνεις αυτό και την προϊδεάσεις ότι θα φύγεις σύντομα, υπάρχει το ρίσκο να σε πετάξει έξω από τώρα... και να ψάξει να βρει άλλον μισθωτή για 2-3 χρόνια γεμάτα. Γι' αυτό δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να της εξηγήσω τι και πως αναλυτικά. Όταν θα φύγω, έχω σκοπό να την ενημερώσω σίγουρα 2 μήνες νωρίτερα, οπότε θα κάνει και αυτή τα κουμάντα της. Αν δεν κάνω αποδοχή στο taxis και απλά της βάζω το συμφωνηθέν μίσθωμα κάθε μήνα, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εφορία για εμένα ή για αυτήν;
ekrepali Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Malthador said: Αν δεν κάνω αποδοχή στο taxis και απλά της βάζω το συμφωνηθέν μίσθωμα κάθε μήνα, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εφορία για εμένα ή για αυτήν; 1) Δε θα μπορείς να τη πληρώσεις μέσω τράπεζας, μόνο μαύρα 2) Θα είναι ρίσκο για εκείνη καθώς α) μπορείς να φύγεις και να την αφήσεις απλήρωτη β) μπορεί να την τσιμπήσουν μελλοντικά από την εφορία καθώς το σπίτι θα έχει κατανάλωση, οπότε ποιος έμενε μέσα; Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από ekrepali 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα