GrekSoul Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Καλημέρες καλησπέρες. Κάνω μία ανάλυση εξόδων για ένα άτομο που συζεί Αθήνα με τον αδερφό της. Πηγαίνει σε ιδιωτική σχολή αυτή τη στιγμή, και οι γονείς της καλύπτουν τα έξοδα της διατροφής, καθώς και ρεύματα κλπ. Ο αδερφός βάζει τα άλλα μισά για το νοίκι και ότι έξοδο δικό του έχει. Έχει πάρει απόφαση όμως να μετακομίσει να ζήσει μόνη της. Πήγε σεζόν και λέει με αυτά τα λεφτά θα μετακομίσει. Επειδή αισθάνομαι πως προτρέχει η φίλη, την ρώτησα αν έχει υπολογίσει πόσα χρειάζεται τον μήνα για να μένει μόνη της, και είπε πως δεν έχει κάποιο πλάνο. Λέει πως για φαγητό δεν θέλει πάνω από πενηντάρικο τον μήνα, μαζί με το φαγητό και την βοήθεια που της παρέχει η μάνα της, και ότι το ρεύμα της θα βγαίνει στα 30 ευρώ και ούτε. Επίσης ψάχνει για σπίτι στα 300 ευρώ να μείνει, "και ας είναι τρύπα στην χειρότερη περιοχή, δεν με νοιάζει". Η ιδιωτική της σχολή είναι στα 300 ευρώ. Επίσης κάνει καπνό. Γύρω στον ένα καπνό το 5ήμερο λέει πως χρειάζεται. Και ταξιδεύει με ΚΤΕΛ γύρω στις 2 φορές τον μήνα προς Εύβοια να πάει να δει την μάνα της. Προσθέτει πως θα δουλέψει part-time μαζί με την σχολή της για να βγαίνουν τα έξοδα. Οι γονείς της δε ξέρω πόσα λεφτά της καλύπτουν ακριβώς. Το μισό νοίκι και το ρεύμα σίγουρα, και επίσης τα έξοδα της σχολής της (κάπου ένα 600αρι χωρίς φαγητά, τηλέφωνο και τέτοια) Εμένα δεν μου φαίνεται εφικτό. Ίσως με τα λεφτά της σεζόν την βγάζει η αρχική μετακόμιση, αλλά μόνο για να επιβιώσει μου ακούγεται πως θέλει ένα χιλιάρικο στο νερό. Μου έχει πει ότι μάνα πατέρας είναι κατά της ιδέας, και θα πρέπει και ο άλλος να μετακομίσει / να τον βοηθήσουν οπότε δε βγαίνει, αλλά θέλει να τα καταφέρει να τους πείσει. Πείτε μου την άποψή σας. 12
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, GrekSoul είπε Καλημέρες καλησπέρες. Κάνω μία ανάλυση εξόδων για ένα άτομο που συζεί Αθήνα με τον αδερφό της. Πηγαίνει σε ιδιωτική σχολή αυτή τη στιγμή, και οι γονείς της καλύπτουν τα έξοδα της διατροφής, καθώς και ρεύματα κλπ. Ο αδερφός βάζει τα άλλα μισά για το νοίκι και ότι έξοδο δικό του έχει. Έχει πάρει απόφαση όμως να μετακομίσει να ζήσει μόνη της. Πήγε σεζόν και λέει με αυτά τα λεφτά θα μετακομίσει. Επειδή αισθάνομαι πως προτρέχει η φίλη, την ρώτησα αν έχει υπολογίσει πόσα χρειάζεται τον μήνα για να μένει μόνη της, και είπε πως δεν έχει κάποιο πλάνο. Λέει πως για φαγητό δεν θέλει πάνω από πενηντάρικο τον μήνα, μαζί με το φαγητό και την βοήθεια που της παρέχει η μάνα της, και ότι το ρεύμα της θα βγαίνει στα 30 ευρώ και ούτε. Επίσης ψάχνει για σπίτι στα 300 ευρώ να μείνει, "και ας είναι τρύπα στην χειρότερη περιοχή, δεν με νοιάζει". Η ιδιωτική της σχολή είναι στα 300 ευρώ. Επίσης κάνει καπνό. Γύρω στον ένα καπνό το 5ήμερο λέει πως χρειάζεται. Και ταξιδεύει με ΚΤΕΛ γύρω στις 2 φορές τον μήνα προς Εύβοια να πάει να δει την μάνα της. Προσθέτει πως θα δουλέψει part-time μαζί με την σχολή της για να βγαίνουν τα έξοδα. Οι γονείς της δε ξέρω πόσα λεφτά της καλύπτουν ακριβώς. Το μισό νοίκι και το ρεύμα σίγουρα, και επίσης τα έξοδα της σχολής της (κάπου ένα 600αρι χωρίς φαγητά, τηλέφωνο και τέτοια) Εμένα δεν μου φαίνεται εφικτό. Ίσως με τα λεφτά της σεζόν την βγάζει η αρχική μετακόμιση, αλλά μόνο για να επιβιώσει μου ακούγεται πως θέλει ένα χιλιάρικο στο νερό. Μου έχει πει ότι μάνα πατέρας είναι κατά της ιδέας, και θα πρέπει και ο άλλος να μετακομίσει / να τον βοηθήσουν οπότε δε βγαίνει, αλλά θέλει να τα καταφέρει να τους πείσει. Πείτε μου την άποψή σας. 50ε τον μήνα φαγητό;30€ ρευμα;300€ για ενοίκιο;Δεν θα έχει νερό;Κοινόχρηστα;Θέρμανση;Κινητό/ιντερνετ ;Έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα;Επιπλα;Ρούχα; Εμένα μου φαίνονται απίθανα όλα αυτα.Εκτός αν η βοήθεια της μάνας είναι κανά 1000ρικο τον μήνα και καθημερινό φαγητό. 5
christakos07 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για να επιβιώνει σαν φοιτήτρια με δεδομένο πως θα βρει σπίτι με 300: Ενοίκιο 300 Έξοδα σχολής 300 Ίντερνετ 20 Ρεύμα 50 Κοινόχρηστα 20 Νερό 8 Σούπερ μάρκετ 100 (με την προυπόθεση πως παίρνει και πακέτα από τους δικούς της) Καφέδες-ποτά 100 Κάρτα μετακίνησης 15 ευρώ Έξοδα ΚΤΕΛ, 30 ευρώ πήγαινε-έλα, 2 φορές τον μήνα (50% φοιτητικό) Σύνολο 943 μέχρι στιγμής. Δεν έχω υπολογίσει έκτακτα έξοδα κάθε μήνα και ρουχισμό. Θα έβαζα 50-60 ευρώ ακόμη. Με τα παραπάνω δεν ζει, απλά επιβιώνει ως φοιτήτρια. Στα υπόψη δεν έχω συμπεριλάβει έξοδα μετακόμισης και έπιπλα, παρά μόνο τα πάγια. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2024 από christakos07 4 3
Δημοφιλής ανάρτηση Dinos1973 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 19 minutes ago, GrekSoul said: Καλημέρες καλησπέρες. Κάνω μία ανάλυση εξόδων για ένα άτομο που συζεί Αθήνα με τον αδερφό της. Πηγαίνει σε ιδιωτική σχολή αυτή τη στιγμή, και οι γονείς της καλύπτουν τα έξοδα της διατροφής, καθώς και ρεύματα κλπ. Ο αδερφός βάζει τα άλλα μισά για το νοίκι και ότι έξοδο δικό του έχει. Έχει πάρει απόφαση όμως να μετακομίσει να ζήσει μόνη της. Πήγε σεζόν και λέει με αυτά τα λεφτά θα μετακομίσει. Επειδή αισθάνομαι πως προτρέχει η φίλη, την ρώτησα αν έχει υπολογίσει πόσα χρειάζεται τον μήνα για να μένει μόνη της, και είπε πως δεν έχει κάποιο πλάνο. Λέει πως για φαγητό δεν θέλει πάνω από πενηντάρικο τον μήνα, μαζί με το φαγητό και την βοήθεια που της παρέχει η μάνα της, και ότι το ρεύμα της θα βγαίνει στα 30 ευρώ και ούτε. Επίσης ψάχνει για σπίτι στα 300 ευρώ να μείνει, "και ας είναι τρύπα στην χειρότερη περιοχή, δεν με νοιάζει". Η ιδιωτική της σχολή είναι στα 300 ευρώ. Επίσης κάνει καπνό. Γύρω στον ένα καπνό το 5ήμερο λέει πως χρειάζεται. Και ταξιδεύει με ΚΤΕΛ γύρω στις 2 φορές τον μήνα προς Εύβοια να πάει να δει την μάνα της. Προσθέτει πως θα δουλέψει part-time μαζί με την σχολή της για να βγαίνουν τα έξοδα. Οι γονείς της δε ξέρω πόσα λεφτά της καλύπτουν ακριβώς. Το μισό νοίκι και το ρεύμα σίγουρα, και επίσης τα έξοδα της σχολής της (κάπου ένα 600αρι χωρίς φαγητά, τηλέφωνο και τέτοια) Εμένα δεν μου φαίνεται εφικτό. Ίσως με τα λεφτά της σεζόν την βγάζει η αρχική μετακόμιση, αλλά μόνο για να επιβιώσει μου ακούγεται πως θέλει ένα χιλιάρικο στο νερό. Μου έχει πει ότι μάνα πατέρας είναι κατά της ιδέας, και θα πρέπει και ο άλλος να μετακομίσει / να τον βοηθήσουν οπότε δε βγαίνει, αλλά θέλει να τα καταφέρει να τους πείσει. Πείτε μου την άποψή σας. Μαλλον κατι αλλο βαζει μεσα στον καπνο..... 4 1 25
GrekSoul Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Για να επιβιώνει σαν φοιτήτρια με δεδομένο πως θα βρει σπίτι με 300: Ενοίκιο 300 Έξοδα σχολής 300 Ίντερνετ 20 Ρεύμα 50 Κοινόχρηστα 20 Νερό 8 Σούπερ μάρκετ 100 (με την προυπόθεση πως παίρνει και πακέτα από τους δικούς της) Καφέδες-ποτά 100 Κάρτα μετακίνησης 15 ευρώ Έξοδα ΚΤΕΛ, 30 ευρώ πήγαινε-έλα, 2 φορές τον μήνα (50% φοιτητικό) Σύνολο 943 μέχρι στιγμής. Δεν έχω υπολογίσει έκτακτα έξοδα κάθε μήνα και ρουχισμό. Θα έβαζα 50-60 ευρώ ακόμη. Με τα παραπάνω δεν ζει, απλά επιβιώνει ως φοιτήτρια. Στα υπόψη δεν έχω συμπεριλάβει έξοδα μετακόμισης και έπιπλα, παρά μόνο τα πάγια. Κάπου τόσα βγαίνουν και στο δικό μου μυαλό, και όλο αυτό χωρίς και άλλα βασικά όπως την θέρμανση τον χειμώνα. Συν ότι στα 300 ευρώ, το σπίτι είναι εγγυημένο να έχει πολλές ελλείψεις. Εδώ εγώ και κάποιοι φίλοι μου δουλεύουμε full-time, και με βοήθεια από γονείς με το ζόρι βγαίνει ο μήνας. Με low-profile ζωή και μαγείρεμα στο σπίτι. 1
tutuyo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 καμια φορα ειναι πιο διδακτικο να φαει κανεις τα μουτρα του 18
SabotazNic Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GrekSoul είπε Πήγε σεζόν Δεν νομιζω πως πηγε ολοκληρη σεζον, οποτε πανω απο 3000 σιγα μην εχει μαζεψει. Με μια παρτ ταιμ δουλεια μπορει να βγαλει κανα 400αρι. Αν οι γονεις δινουν και το υπολοιπο 600αρι, τοτε γινεται. Το σημαντικο ειναι ομως οτι δεν θα βρει κατι στα 300, και σιγουρα θα θελει κανα επιπλο ή συσκευη Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2024 από SabotazNic
basilis_k6 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, christakos07 είπε Με τα παραπάνω δεν ζει, απλά επιβιώνει Οπως οι 9 στους 10 ελληνες. 2 2
mariosnik_ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 11 hours ago, GrekSoul said: Καλημέρες καλησπέρες. Κάνω μία ανάλυση εξόδων για ένα άτομο που συζεί Αθήνα με τον αδερφό της. Πηγαίνει σε ιδιωτική σχολή αυτή τη στιγμή, και οι γονείς της καλύπτουν τα έξοδα της διατροφής, καθώς και ρεύματα κλπ. Ο αδερφός βάζει τα άλλα μισά για το νοίκι και ότι έξοδο δικό του έχει. Έχει πάρει απόφαση όμως να μετακομίσει να ζήσει μόνη της. Πήγε σεζόν και λέει με αυτά τα λεφτά θα μετακομίσει. Επειδή αισθάνομαι πως προτρέχει η φίλη, την ρώτησα αν έχει υπολογίσει πόσα χρειάζεται τον μήνα για να μένει μόνη της, και είπε πως δεν έχει κάποιο πλάνο. Λέει πως για φαγητό δεν θέλει πάνω από πενηντάρικο τον μήνα, μαζί με το φαγητό και την βοήθεια που της παρέχει η μάνα της, και ότι το ρεύμα της θα βγαίνει στα 30 ευρώ και ούτε. Επίσης ψάχνει για σπίτι στα 300 ευρώ να μείνει, "και ας είναι τρύπα στην χειρότερη περιοχή, δεν με νοιάζει". Η ιδιωτική της σχολή είναι στα 300 ευρώ. Επίσης κάνει καπνό. Γύρω στον ένα καπνό το 5ήμερο λέει πως χρειάζεται. Και ταξιδεύει με ΚΤΕΛ γύρω στις 2 φορές τον μήνα προς Εύβοια να πάει να δει την μάνα της. Προσθέτει πως θα δουλέψει part-time μαζί με την σχολή της για να βγαίνουν τα έξοδα. Οι γονείς της δε ξέρω πόσα λεφτά της καλύπτουν ακριβώς. Το μισό νοίκι και το ρεύμα σίγουρα, και επίσης τα έξοδα της σχολής της (κάπου ένα 600αρι χωρίς φαγητά, τηλέφωνο και τέτοια) Εμένα δεν μου φαίνεται εφικτό. Ίσως με τα λεφτά της σεζόν την βγάζει η αρχική μετακόμιση, αλλά μόνο για να επιβιώσει μου ακούγεται πως θέλει ένα χιλιάρικο στο νερό. Μου έχει πει ότι μάνα πατέρας είναι κατά της ιδέας, και θα πρέπει και ο άλλος να μετακομίσει / να τον βοηθήσουν οπότε δε βγαίνει, αλλά θέλει να τα καταφέρει να τους πείσει. Πείτε μου την άποψή σας. Ρεύμα 30 ευρώ.... Φαγητό 50 ευρώ... Καλά εντάξει. Ας κάνει μια πολύ καλυτερη έρευνα η φίλη σου γιατί είναι εκτός πραγματικότητας για τα κόστη ζωής. Τώρα δεν έχει νόημα να σου πούμε κόστη και τιμές, πρέπει να εξετάσει το κόστος ζωής στο μέρος που θα πάει να δουλέψει. Σπίτι τρύπα ναι, κανένα πρόβλημα, άμα υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι και πελαγώσει μετά θα ψάχνει για καλύτερο και θα θέλει περισσότερα.
Petros Electron Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια τι φαγητό 50 ευρω?. Ακόμα και εγω που μενω μονος μου και τρώω όσπρια και σαλατικά συχνά γιατί μου αρέσουν τα 50 δεν φτάνουν ουτε για πλακα. 150 θελω εγω τουλάχιστον, edit αν την βοηθαει η μανα της, τοτε ισως να θελει κανενα 50ρικο μονο για να παρει κανενα ποτο, χυμο, σνακς κλπ Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2024 από Petros Electron 5
kage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τι κάθεστε κ ασχολειστε... βρεθηκε χορηγός ή άνοιξε Of 😛 Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2024 από kage 5 1 1
SabotazNic Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, Petros Electron είπε edit αν την βοηθαει η μανα της, τοτε ισως να θελει κανενα 50ρικο μονο για να παρει κανενα ποτο, χυμο, σνακς κλπ με 50 ουτε για αυτα δεν φτανουν για μηνα. Υλικα για τοστ, κανα γαλα, κανα χυμο και θες σιγουρα κανα 15αρι/εβδομαδα. Καλα, μην πω για καθαριστικα κτλ Μαλλον τωρα στελνει η μαμα πολυ πραμα για τα 2 παιδια και δεν εχει ιδεα τι πραγματικα μπαινει στο σπιτι.
alefther Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 50 ευρω το μηνα ειναι για φαγητο ειναι 1,6 ευρω τη μερα και ΜΟΝΟ μακαρονια να τρωει μεσημερι βραδυ, χωρις σαλτσα τυρια και λοιπες πολυτελειες δε βγαινει 1
lector Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Προφανως η κοπελα επιασε καποια καλα λεφτα στα χερια της λογω της σαιζον (και μπραβο της) και νομιζει οτι θα ειναι ανετη. Στην πραγματικοτητα ομως θα φαει τα μουτρα της μακροπροθεσμα. Οι οικονομιες θα φτασουν για τη διαδικασια της μετακομισης και αντε να τη βγαλουν κανα διμηνο ακομα, μετα θα τα βρει μπαστουνια. Ειδικα χωρις πλανο. Κατανοητο να θελει να παει να μεινει μονη της αλλα πρεπει να τα βαλει κατω και να τα υπολογισει με λεπτομερεια, χωρια του να φροντισει να βρει δουλεια πριν κανει οτιδηποτε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα