Fotia Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Το bloatware στις συσκευές που πρότεινες υπάρχει ,,ούτε απεγκετάσταση γίνεται ,μερικά έχουν και ενοχλητικές διαφημίσεις επιπλέον βάση αυτών και αυτόματες ενημερώσεις .Ακόμα και απενεργοποίηση να κάνεις , παραμένουν στην μνήμη και σε συνδεμένες εφαρμογές του λειτουργικού . Αν μιλάς με γνώσεις hacking ,ελάχιστοι ασχολούνται ,και πάντα υπάρχει και το ρίσκο να κάνεις ζημιά και να χάσεις την εγγύηση . Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρεις, είναι θεωρίες των review και δεν φαίνονται εύκολα σε μέσο χρήστη . Γι αυτό εξάλλου οι αλυσίδες έχουν ανοικτά πολλά κινητά να δει κανείς πως συμπεριφέρονται και τι αρέσει σε καθένα . 17 minutes ago, Donalhioy said: τα προσθετα που λετε σβηνουν.... ολα που και να μην τα σβησεις δηλαδη, και να βαλεις αλλα τοσα, οι επιδοσεις ειναι παντου κοντα στο διπλασιο τα smooth που λετε ειναι οταν εχουν ιδιο soc αλλα το ενα εχει bloatware εδω μιλαμε για μεγαλη διαφορα.. σε ταχυτητες modem, ram, cpu, gpu, display, battery drain στην ραμ π.χ το lddr5x του poco f6 και x6 pro ειναι 86,86% πιο γρηγορο απο το lddr4x του μοτο στην cpu ο 8sgen3 του f6 ειναι 97,08% πιο γρηγορος απο το 7sgen2 το ufs storage ειναι κυριολεκτικα 100% τι παμε να συγκρινουμε? 1
Donalhioy Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, Fotia είπε Το bloatware στις συσκευές που πρότεινες υπάρχει ,,ούτε απεγκετάσταση γίνεται , Αν μιλάς με γνώσεις hacking ,ελάχιστοι ασχολούνται ,και πάντα υπάρχει και το ρίσκο να κάνεις ζημιά και να χάσεις την εγγύηση . δεν λεω να κατεβασεις κανενα debloater ουτε να κανεις root απλα βγαινουν οπως ολα τα αλλα, αμα ψαξεις υπαρχει και λιστα καποια ειναι 3rd party τυπου amazon linkedin booking facebook snapchat καποια του κατασκευαστη τυπου mipay mivideo cleaner pocostore και τα google apps οπως google maps youtube, podcast, gmail, notes, drive κτλ τωρα κατι weather compass notes και λοιπα εχουν μηδεν επιπτωση
efkola Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σε όλα αυτά που συζητάτε, προσμετρείστε ότι μιλάμε για μέσο χρήστη και θα προτιμούσα να πάρω μια συσκευή "έτοιμη"...να μη χρειαστεί δηλαδή να κάνω κάτι για να βελτιωθούν οι επιδόσεις ή η ταχύτητά της, εκτός και αν πρόκειται για κάτι απλό. Μεταξύ όσων μοντέλων έχουν προαναφερθεί, υπάρχει κάποιο που υπερέχει ξεκάθαρα ως προς την μπαταρία; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2024 από efkola 1
Donalhioy Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, efkola είπε Σε όλα αυτά που συζητάτε, προσμετρείστε ότι μιλάμε για μέσο χρήστη και θα προτιμούσα να πάρω μια συσκευή "έτοιμη" Μεταξύ όσων μοντέλων έχουν προαναφερθεί, υπάρχει κάποιο που υπερέχει ξεκάθαρα ως προς την μπαταρία; για τον μεσο χρηστη το bloatware δεν αποτελει προβλημα οχι 1
Fotia Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Αν αποτελει ή όχι πρόβλημα το bloatware , λύνεται με μια βόλτα σε αλυσίδες που τα έχουν ανοικτά τα κινητά ,και συνήθως πλέον και με wifi ανοικτό του καταστήματος. Εύκολο να κρίνει κανείς αν του αρέσει μαζί με το λειτουργικό ,να ψάξει αν μπορει να απενεργοποιηθεί κάτι που δεν αρέσει και τυχόν επιπτώσεις στις λειτουργίες. 1
greekboy Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) δες και Oppo Reno 12 Pro. Σε παρομοια αναζητηση που εκανα προσφατα, εχω ψιλοκαταληξει εκει. (το απλο -οχι pro- ειναι κατω απο 400 και νομιζω μικρες διαφορες) Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2024 από greekboy 1
efkola Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Πλησιάζοντας η black Friday αναμένω, όπως πολλοί εδώ, μήπως υπάρξει κάτι ενδιαφέρον . Προσανατολίζομαι τελικά να κινηθώ κοντά στα 300€ έχοντας ως επιλογές προς το παρόν το Realme 12+ του Κωτσόβολου στα 260€ και το Motorola edge fusion 50 στα 300€. Ίσως και Oppo reno 12 FS στα 300€ από Κωτσόβολο επίσης. Και οι τρεις συσκευές με χωρητικότητα 512GB. Βασικότατα ζητούμενα: smoothness που λέμε στο χωριό μου και καλή ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ! Παιχνίδια δεν παίζω, οι κάμερες δε με απασχολούν ιδιαίτερα. Απόψεις ευπρόσδεκτες 😃
CaptainChris Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 43 λεπτά πριν, efkola είπε Πλησιάζοντας η black Friday αναμένω, όπως πολλοί εδώ, μήπως υπάρξει κάτι ενδιαφέρον . Προσανατολίζομαι τελικά να κινηθώ κοντά στα 300€ έχοντας ως επιλογές προς το παρόν το Realme 12+ του Κωτσόβολου στα 260€ και το Motorola edge fusion 50 στα 300€. Ίσως και Oppo reno 12 FS στα 300€ από Κωτσόβολο επίσης. Και οι τρεις συσκευές με χωρητικότητα 512GB. Βασικότατα ζητούμενα: smoothness που λέμε στο χωριό μου και καλή ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ! Παιχνίδια δεν παίζω, οι κάμερες δε με απασχολούν ιδιαίτερα. Απόψεις ευπρόσδεκτες 😃 Το Edge 50 Fusion είναι το καλύτερο, καθαρό λειτουργικό χωρίς πρόσθετα, μπαταρία που κρατάει μία μισή με δύο μέρες και φορτίζει πολύ γρήγορα, έχει φορτιστή και θήκη πλάτης στην συσκευασία. Η φωτογραφική είναι πολύ καλή και στις νυχτερινές. 1 1
George6633 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, efkola είπε Πλησιάζοντας η black Friday αναμένω, όπως πολλοί εδώ, μήπως υπάρξει κάτι ενδιαφέρον . Προσανατολίζομαι τελικά να κινηθώ κοντά στα 300€ έχοντας ως επιλογές προς το παρόν το Realme 12+ του Κωτσόβολου στα 260€ και το Motorola edge fusion 50 στα 300€. Ίσως και Oppo reno 12 FS στα 300€ από Κωτσόβολο επίσης. Και οι τρεις συσκευές με χωρητικότητα 512GB. Βασικότατα ζητούμενα: smoothness που λέμε στο χωριό μου και καλή ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ! Παιχνίδια δεν παίζω, οι κάμερες δε με απασχολούν ιδιαίτερα. Απόψεις ευπρόσδεκτες 😃 Θα σου πρότεινα το Poco X6 Pro το οποίο έχω περίπου 8 μήνες τώρα,θα πάρει σίγουρα android 15 και 16 (ίσως και 17,μιλάει για 3 μεγάλες αναβαθμίσεις) και θα ξεχάσεις τι θα πει κόλλημα και με 5 λεπτά παραπάνω ενασχόληση την πρώτη φορά δεν θα χεις ούτε θέματα με διαφημίσεις ούτε τίποτα.Ειναι το μόνο τηλέφωνο που αγόρασα δεύτερη φορά και είμαι ενθουσιασμένος όπως την πρώτη στιγμή.Αυτό που με προβληματίζει να στο προτείνω είναι λίγο η αυτονομία που έχεις σαν δεύτερο προαπαιτουμενο και όχι γιατί δεν είναι καλή αλλά ανάλογα τις συνθήκες (αν δουλεύει σε 4G-5G αντί για Wifi,αν είσαι σε εξωτερικό χώρο με τέρμα φωτεινότητα ή όχι και αν το έχεις όλη την ώρα στα χέρια σου ή όχι) μπορεί να σε αγχώσει κάποιες φορές μέχρι να βγει η μέρα.Αυτα που ζητάς είναι τα δύο βασικά κριτήρια μου επίσης και ενώ φωνάζω μια ζωή για την αυτονομία,εν τέλει δεν αλλάζω με τίποτα πλέον την δυνατότητα να μπορείς να τρέχεις κάτι που δεν θα σου βγάζει την ψυχή τώρα ή αργότερα...Σωστή η σκέψη σου για πάνω από 8GB Ram,αν όμως σκοπεύεις να το κρατήσεις χρόνια,δες κάτι που θα έχει έναν τίμιο επεξεργαστή όταν τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να δείχνουν έντονα τα κολλήματα και γιατί όχι,βάλε και στην εξίσωση τις αναβαθμίσεις μετά από 2-3 χρόνια που θα ήθελες να έχεις...Και αν καμιά φορά η Xiaomi δείχνει να αργεί λίγο σ αυτό το κομμάτι,δεν το αφήνει το τηλέφωνο...Η πρόταση μου είναι Poco X6 Pro,υπάρχουν άλλες τόσες αξιόλογες,θα σου έλεγα αν το κρατήσεις χρόνια να πάρεις ένα κλικ καλύτερο επεξεργαστή από τον 7s gen 2(για μακροπρόθεσμα,όχι για τώρα). 1
efkola Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, George6633 είπε Θα σου πρότεινα το Poco X6 Pro το οποίο έχω περίπου 8 μήνες τώρα,θα πάρει σίγουρα android 15 και 16 (ίσως και 17,μιλάει για 3 μεγάλες αναβαθμίσεις) και θα ξεχάσεις τι θα πει κόλλημα και με 5 λεπτά παραπάνω ενασχόληση την πρώτη φορά δεν θα χεις ούτε θέματα με διαφημίσεις ούτε τίποτα.Ειναι το μόνο τηλέφωνο που αγόρασα δεύτερη φορά και είμαι ενθουσιασμένος όπως την πρώτη στιγμή.Αυτό που με προβληματίζει να στο προτείνω είναι λίγο η αυτονομία που έχεις σαν δεύτερο προαπαιτουμενο και όχι γιατί δεν είναι καλή αλλά ανάλογα τις συνθήκες (αν δουλεύει σε 4G-5G αντί για Wifi,αν είσαι σε εξωτερικό χώρο με τέρμα φωτεινότητα ή όχι και αν το έχεις όλη την ώρα στα χέρια σου ή όχι) μπορεί να σε αγχώσει κάποιες φορές μέχρι να βγει η μέρα.Αυτα που ζητάς είναι τα δύο βασικά κριτήρια μου επίσης και ενώ φωνάζω μια ζωή για την αυτονομία,εν τέλει δεν αλλάζω με τίποτα πλέον την δυνατότητα να μπορείς να τρέχεις κάτι που δεν θα σου βγάζει την ψυχή τώρα ή αργότερα...Σωστή η σκέψη σου για πάνω από 8GB Ram,αν όμως σκοπεύεις να το κρατήσεις χρόνια,δες κάτι που θα έχει έναν τίμιο επεξεργαστή όταν τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να δείχνουν έντονα τα κολλήματα και γιατί όχι,βάλε και στην εξίσωση τις αναβαθμίσεις μετά από 2-3 χρόνια που θα ήθελες να έχεις...Και αν καμιά φορά η Xiaomi δείχνει να αργεί λίγο σ αυτό το κομμάτι,δεν το αφήνει το τηλέφωνο...Η πρόταση μου είναι Poco X6 Pro,υπάρχουν άλλες τόσες αξιόλογες,θα σου έλεγα αν το κρατήσεις χρόνια να πάρεις ένα κλικ καλύτερο επεξεργαστή από τον 7s gen 2(για μακροπρόθεσμα,όχι για τώρα). Καλημέρα! Το Poco το έχω εκτός λίστας κυρίως λόγω αυτονομίας, κρίνοντας από αυτά που διαβάζω στις αξιολογήσεις.Και επειδή ήθελα κάποια στιγμή να φύγω από Xiaomi! Ακούω όμως τα θετικά σχόλια που γράφεις, καλό είναι να έχουμε επιλογές! @CaptainChris Σ'ευχαριστώ για την πρόταση. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις εκθειάσει και σε άλλα θέματα τo edge 50. Ίσως να το είχα επιλέξει ήδη αν είχε δυνατότερο επεξεργαστή. Όντως σου βγάζει μιάμιση μέρα η μπαταρία και αν ναι, με τι χρήση; 2
CaptainChris Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, efkola είπε Καλημέρα! Το Poco το έχω εκτός λίστας κυρίως λόγω αυτονομίας, κρίνοντας από αυτά που διαβάζω στις αξιολογήσεις.Και επειδή ήθελα κάποια στιγμή να φύγω από Xiaomi! Ακούω όμως τα θετικά σχόλια που γράφεις, καλό είναι να έχουμε επιλογές! @CaptainChris Σ'ευχαριστώ για την πρόταση. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις εκθειάσει και σε άλλα θέματα τo edge 50. Ίσως να το είχα επιλέξει ήδη αν είχε δυνατότερο επεξεργαστή. Όντως σου βγάζει μιάμιση μέρα η μπαταρία και αν ναι, με τι χρήση; Μια μισή με δύο μέρες εμένα, την σύζυγό που δεν αφήνει το κινητό από το χέρι της όλη μέρα κρατάει μία μέρα άνετα 2
alan boy Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Xiaomi 14 t με επιστροφή με κάρτα eurobank από το Γερμανο θα σου βγει 380 ευρώ. Δεν είναι και τόσο όμορφο τηλέφωνο αλλά όλοι σε θήκη τα έχουμε πλέον https://www.germanos.gr/product/telephony/mobile/smartphones-all/xiaomi-14t-dual-5g-12gb/256gb-smartphone/?productId=20435565&fname=screenSize+builtInMemory+skuColor&fvalue=-32494722480357208+-5262386119831551336+-128022028044929034 Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από alan boy 1
efkola Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Σ'ευχαριστώ!Δε με απασχολεί η ομορφιά, απλώς σκεφτόμουν αφενός να μην ανέβω τόσο σε χρήματα, αφετέρου να απεμπλακώ από Xiaomi...να δοκιμάσω κάτι άλλο!
greekboy Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 αν υπαρχει δυνατοτητα τιμολογιου το realme gt6 στα 430ε στο γερμανο μαζι με επιστροφη eurobank νομιζω ειναι φοβερο vfm 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα