Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ. 

Πάω εκδρομή Άγιο Όρος σε λίγες ημέρες και θα ήθελα να ξέρω, είναι αυστηροί με βερμούδες και κοντομάνικα; 
Φωτογραφιές επιτρέπονται? Drone? 

Δεν έχω ξαναπάει, δηλώνω αγνωστικιστής και πηγαίνω για τη φύση και γιατί όλο και κάτι ενδιαφέρον θα έχει. 
Κι επειδή θα έχω και λίγη δουλειά, 5G πιάνει;

Ίσως ακούγομαι σα τρολ, μα δεν είμαι. Η δουλειά μου είναι κυρίως από το κινητό μου και λίγο λάπτοπ. 

Ένα powerbank 25.000 θα είναι αρκετό;

Μερσί!

• Haha 2
Δημοσ.

Είχα πάει παλιά.

Πάρε κάνα φίλο να πάτε παρέα.

Μπορείς να πας σε διάφορες μόνες, αλλά πρέπει να έχεις συνεννοηθεί αν μπορούν να σε φιλοξενήσουν.

Παντελόνι μακρύ και παπούτσι για περπάτημα.

• Like 2
Δημοσ.

παρε φαγητο μαζι, κονσερβες μπισκοτα κρουασαν αναλογα ποσο θα κατσεις γιατι πεφτει πολυ πεινα το βραδυ, το τελευταιο γευμα ειναι νωρις το απογευμα και τρως οσο διαρκει η προσευχη οποτε φαε γρηγορα !
κανει κρυο μακρια παντελονια ζακετα και καλο παππουτσι για περπατημα

Δημοσ.

Και drone μπορείς να πάρεις και κινητά, ούτε με τα ρούχα σου θα ασχοληθούν. Γενικά η συμβουλή μου για να περνάς καλά σε μέρη που είναι εκτός της κουλτούρας σου when in Rome do as the Romans do. Θα σου μείνουν πολλά παραπάνω να δεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, να  συζητήσεις για τα πιστεύω σου ακόμα και διαφορετικά να είναι από  το να κάνεις μόνο hiking και τον Κινέζο τουρίστα 

• Like 1
Δημοσ.

Έχοντας δουλέψει εκεί, έχω δει πολλούς με διαφορετικές απόψεις να επισκέπτονται το Όρος ακόμα και απο περιέργεια ή πονηριά, δεν υπάρχει θέμα.  Είναι καταπληκτικό μέρος και μπορείς να βρείς πολύ ενδιαφέροντα άτομα, όσο σέβεσαι τους κανόνες δεν θα σου πει κάποιος κάτι.

Απο πλευράς ένδυσης, εννοείται όχι βερμούδα αλλά κοντομάνικο κανένα πρόβλημα. Κινητό υπολογιστή δεν έχεις θέμα, σήμα καλύτερο θα βρεις στις Μονές που βλέπουν θάλασσα αλλά και πάλι εξαρτάται το κελί που θα σε βάλουν, δεν είναι δεδομένο. Ρεύμα οι περισσότερες έχουν αλλά πάρε καμιά προέκταση, θα χρειαστεί. Χρήση drone  επιτρέπεται μόνο με άδεια απο κάποιο ηγούμεμο αλλά απο τη στιγμή που δε σε γνωρίζουν, θα φας άκυρο, δεν είναι τόπος για χαβαλέ, εγώ δεν θα το έπερνα.

Αν πάλι θέλεις περπάτημα καλό, τεράστια προσοχή στα παπούτσια ιδίως αν πάς σε δύσβατα με πλαγιές, πολύς κόσμος υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του και το πλήρωσε ακριβά. Προσωπικά είχα πάρει Salomon τρακτερωτά μόνο για αυτό. Προσοχή σε ακαθάριστα μονοπάτια απο φίδια, σκάνε μύτη απο το πουθενά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Applemaniac81 είπε

δηλώνω αγνωστικιστής και πηγαίνω για τη φύση 

πηγαινε σε καμία Σχοινουσα Δονούσα  κουφονησια..για την φάση θες να πας όχι γ την φυση 😛

Επεξ/σία από kage
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ρε παιδια απο περιέργεια. Υπάρχει έλεγχος για να μπεις; Δηλαδή αν παρω το ποδήλατο και τη σκηνη μπορώ να μπω και να αράξω καπου μόνος; 

Δημοσ.

για μα μπεις στο άγιο όρος χρειάζεται άδεια εισόδου, απαγορεύονται τα ποδήλατα, το camping και η κολύμβηση (εκτός ειδικών περιπτώσεων)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Applemaniac81 είπε

Πάω εκδρομή Άγιο Όρος σε λίγες ημέρες και θα ήθελα να ξέρω, είναι αυστηροί με βερμούδες και κοντομάνικα; 
Φωτογραφιές επιτρέπονται? Drone? 

Είχα πάει πριν 2 χρόνια και είναι υπέροχα!

Ναι, οι βερμούδες απαγορεύονται, το κοντομάνικο επιτρέπεται αλλά την ώρα του φαγητού θα πρέπει να φοράς μακρυμάνικο. Για φωτογραφίες και drone δεν υπήρχε πρόβλημα. Σε όποια Μονή πας, να ξέρεις ότι τη πρώτη μέρα, με το που φτάσεις, μπορεί να σου ζητήσουν βοήθεια σε κάποια αγγαρεία και μπορεί να λερωθείς. Να κάνεις μπάνιο υπάρχει δυνατότητα αλλά δεν ξέρω κάθε πότε έχει ζεστό νερό και δεν υπάρχουν πουθενά καθρέπτες.

Τέλος, υπάρχουν πολλές ομάδες που φτάνουν και κάνουν πεζοπορία στο Άθως.

Α και να έχεις μετρητά μαζί σου...

Επεξ/σία από Stam123
Δημοσ.

Φωτογραφιες κινητα και drones(!!!!)

το ειχα τελείως λαθος το Αγιο Ορος στο μυαλο μου μάλλον. Για κατάνυξη νομιζα οτι πανε και αποτοξίνωση και οχι για να γυρίσουν viral tik-tok.

• Thanks 2
Δημοσ.
16 minutes ago, Stam123 said:

Είχα πάει πριν 2 χρόνια και είναι υπέροχα!

Ναι, οι βερμούδες απαγορεύονται, το κοντομάνικο επιτρέπεται αλλά την ώρα του φαγητού θα πρέπει να φοράς μακρυμάνικο. Για φωτογραφίες και drone δεν υπήρχε πρόβλημα. Σε όποια μονή πας, να ξέρεις ότι τη πρώτη μέρα, με το που φτάσεις, μπορεί να σου ζητήσουν βοήθεια σε κάποια αγγαρεία και μπορεί να λερωθείς. Να κάνεις μπάνιο υπάρχει δυνατότητα αλλά δεν ξέρω κάθε πότε έχει ζεστό νερό και δεν υπάρχουν πουθενά καθρέπτες.

Τέλος, υπάρχουν πολλές ομάδες που φτάνουν και κάνουν πεζοπορία στο Άθως.

Α και να έχεις μετρητά μαζί σου...

Αυτό με το κοντομάνικο πραγματικά ποιός στο έχει πει, σε 7 Μονές δούλεψα πουθενά δεν είχε τέτοιο κανόνα.
Drone απαγορεύεται, αν σε πιάσουνε χωρίς άδεια απο τον Ηγούμενο έχεις θέμα.
Αυτό πάλι με τους καθρέφτες, ίσως πέτυχες σε αυτή που πήγες, διότι γενικά σαφώς και έχει. Ζεστό νερό ναι, άλλες κάνουν 1-2 φορές την εβδομάδα (πχ Σταυρονικήτα), άλλες όταν έχει ήλιο (Διονυσίου), άλλες έχουν ηλεκτρικό και κάνεις και δύο μπάνια την ημέρα αν θες άνετα (Γρηγορίου) κτλπ.

Ποδήλατα προφανώς απαγορεύονται, δεν είναι παιδική χαρά. Κολύμπι μόνο μετά απο άδεια Ηγούμενου. Σκηνή επίσης, όταν βγάλεις διαμονητήριο υποτίθεται δηλώνεις που είσαι και που θα μείνεις ασχέτως αν αλλάξεις Μονές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μπεις άγιο όρος θες άδεια εισόδου. Ταξιδεύεις εκεί με μια βάρκα και ελέγχουν την άδεια πριν μπεις. 

Καλό είναι να πας με άτομο που έχει ξαναπάει παλιά και ξέρει. 

Drone όχι εκτός αν έχεις άδεια. 

Γενικά κοίτα να μην δίνεις στίγμα, να μην εχεις ακραίες συμπεριφορές, δεν πας για ξεσάλωμα και διασκέδαση εκεί. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Αυτό με το κοντομάνικο πραγματικά ποιός στο έχει πει, σε 7 Μονές δούλεψα πουθενά δεν είχε τέτοιο κανόνα.

Για την ακρίβεια δεν ήμουν σε Μονή αλλά σε Σκήτη που είναι λίγο πιο αυστηρά και δεν σε άφηναν να κάτσεις να φας με μακρυμάνικο αλλά και με τα άλλα άτομα που μίλησα που ήταν στις τριγύρω Μονές όλοι το ίδιο μας είπαν, ότι την ώρα του φαγητού ήταν και αυτοί με μακρυμάνικο... 

Για τα drone ίσως να έχεις δίκιο ειδικά για πέταγμα γύρω από Μονή/Σκήτη αλλά οι ομάδες που έσκαγαν για πεζοπορία είχαν όλοι τους drone... τι να πω

Επεξ/σία από Stam123
Δημοσ.
8 minutes ago, Stam123 said:

Για την ακρίβεια δεν ήμουν σε Μονή αλλά σε Σκήτη που είναι λίγο πιο αυστηρά και δεν σε άφηναν να κάτσεις να φας με μακρυμάνικο αλλά και με τα άλλα άτομα που μίλησα που ήταν στις τριγύρω Μονές όλοι το ίδιο μας είπαν, ότι την ώρα του φαγητού ήταν και αυτοί με μακρυμάνικο... 

Για τα drone ίσως να έχεις δίκιο ειδικά για πέταγμα γύρω από Μονή/Σκήτη αλλά οι ομάδες που έσκαγαν για πεζοπορία είχαν όλοι τους drone... τι να πω

Ναι οκ, λογικό, σε Σκήτες είναι πιο μοναχικοί ίσως και να ισχύει, χειμώνα είχα πάει σε Σκήτη. Στις Μονές σίγουρα δε σου ζητάνε μακρυμάνικο, τη μπέμπελη θα είχα βγάλει.
Για τα drones, δεν ξέρω αν τα έβγαλαν στη ζούλα, αλλά σίγουρα δεν αφήνουν, σκέψου να βγάλει ο καθένας το φουρφούρι του και να τραβάει ότι βρεί πάνω απο τα κεφάλια τους, δεν παίζει αυτό, δεν είναι παιδική χαρά.
Όπως γράφει και ο φίλος δεν πας για ξεσάλωμα, οφείλεις να σεβαστείς τους κανόνες και τους γύρω σου, Πατέρες και προσκυνητές.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα πάει πιο μικρός στις Μονές Δοχειαρίου και Ξενοφώντος. Ηταν πολύ ωραία εμπειρία. Και οι λειτουργίες υπό το φως καντηλιών στην πρώτη Μονή και τα τοπία και οι συζητήσεις με τον Ηγούμενο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...